Video: M3 Competition vs C63 AMG Performance

Auteur: , 93 Reacties

De M3 en C63 zijn inmiddels al ontelbare keren met elkaar vergeleken (al dan niet in gezelschap van ander lekkers), maar toch is er een zeer goede reden om beide auto's nogmaals met elkaar te vergelijken.

Enige tijd geleden introduceerde Mercedes het Performance Package Plus (PPP) op de markt voor de C63. En dat betekende: +30 pk, lichtere motor en andere goodies. En BMW bracht eerder dit jaar het Competition Package uit voor de M3. Geen extra vermogen, maar wel (nog?) betere handeling. Genoeg reden dus om ze wederom te vergelijken.

En dat vonden Tiff Needell en Jason Plato van Fifth Gear blijkbaar ook, want die waren in de gelukkige situatie om beide auto’s aan de tand te voelen. De C63 had altijd al 37 pk meer dan de M3 en dankzij het Performance Package Plus is dat verschil zelfs opgelopen tot 67 pk. Uiteraard in het voordeel van de C63 en dan hebben we het nog geen eens gehad over het enorme verschil in koppel (M3: 400 Nm, C63: 600 Nm).

Op papier zou het dus appeltje eitje moeten zijn voor de C63 AMG, maar is het dat ook in de praktijk? Let the fighting begin!

PS In het verleden reed de M3 de C63 al regelmatig zoek93 reacties

Doe mij dat beest maar! De BMW is voor watjes!
De Mercedes lijkt wel Amerikaans: snel op ’t rechte stuk, maar kan geen fatsoenlijke bochten nemen :P

Doe mij de M3 maar!! :D
-edit: check!-
Trackday smackday , de C63 natuurlijk, wat een geluid, brrrrrr. Dat gezever over een halve seconde sneller hier en zoveel daar. Het gaat om karakter en dat heeft die Bimmer niet!
@SDM: Jij begrijpt het!
De C63 heeft gewoon te veel vermogen…Geef die een deftig limited slip diff.en het zal al veel beter zijn.

Maar waarom al dat vermogen dan?Een limited slip diff. begrensd vermogen als het ware.

De C63 had beter een motor gehad met een veel kleinere cilinderinhoud, hij heeft gewoon te veel koppel.600Nm in zo’n auto is gestoord.
ik zou persoonlijk erg twijfelen goed de m3 licht pakken beter op de weg wat zalig is op circuit of op bergwegjes maar ja , je nieuwe m3 ga je niet gaan pushen op circuiten bergwegjes, hoe vaak rij je op bergwegjes en durf je dat in je peperdure m3 daar op de max ?
begrijp mij niet verkeerd he, ik hoe van een goede handeling meer zelf ik verkies het , maar waar kan je dat gebruiken in benelux ?
dan vermogen (c63) nu vermogen is ook altijd leuk he ,zelf in benelux , want wat is er nu leuker dan eens lekker acceleren op de autostrade ?
mijn liefhebbers hart zegt m3 en zal dat altijd doen , maar als ik mijn verstand gebruik en het rationeel bekijk moet ik toegeven zeggen dat ik de c63 verkies
@Fova

Een bmw M3 voor watjes? Echt een opmerking voor iemand die ze hele leven in een 1.4L vierpittertje rijd.

Ontopic: allebei geweldige auto’s, wil je brute lol en een kwaadaardig geluid kies je voor de Mercedes, wil je ongeloofelijke handling en precisie dan is de BMW de enige keus.
Eigenlijk is het gewoon een afgang voor Mercedes.
Meer vermogen, veel meer koppel maar langzamer dan de M3. De BMW is gewoon de betere auto.
Het was leuker geweest als ze M3 sedan gebruikt hadden in dit filmpje, Ik ga zowieso voor M3 maar de AMG blijft ook een vette auto
@SimonMc: wat jij zegt is niet waar. een limited of sper diff verandert helemaal niks aan je vermogen, tenzij het een elektronisch diff is die nog wel eens vermogen weg wil snoepen door te begrenzen. mechanische diffs doen dit niet, die roepen slechts het verschil in draaisnelheid van de wielen een halt toe.
Een 50% grotere motor en dan nog trager, een mega afgang zou ik zeggen!
Jammer dat Tiff geen zuivere lijnen kan rijden. Had graag de tijd gezien van Jason in de Merc en Tiff in de BMW… ik denk dat de tijden dan HEEL anders waren geweest, maar de BMW moest winnen.. dat hoort zo (Tiff en Jason zijn allebei m3 fanboys/eigenaars)
Ik geloof best dat die M3 sneller is, maar Tiff een rondje laten driften en Jason een strak rondje laten rijden om vervolgens rondetijden te gaan vergelijken snijdt natuurlijk geen hout. Jammer, dacht dat Fifth Gear altijd ’t objectievere autoprogramma was.
@w0o0dy: met zuivere lijnen rijden was ie waarschijnlijk net zo snel (lees: langzaam) geweest denk ik.. kan me herinneren uit de vorige test dat daar het probleem lag van de Merc.. ietspietsie meer onderstuur bij corner entry omdat mighty oversteer bij de exit te compenseren.. denk dat ze hem wel zo hebben moeten afstellen met dat gargantueske koppel..
voor 96% van de mensen maakt het geen reet uit in welke van de 2 ze rijden. Maar geef mij de merc maar;)
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!
//M POWER!!
Beiden hele vette wagens.
Wil je gestoord rechtuit accelereren neem je die heerlijke C63.
Wil je gestoord rechtuit accelereren, supersnel schakelen en gestoord de bocht om gaan neem je die prachtige M3.
@CSL: Wat is dit nou weer voor een rare reactie.
Idd de Bmw moest winnen waarom gebruiken ze anders geen M3 berline, is toch ook weer een verschil van bijna 100kg in het voordeel van de Bmw in het geval van de coupé, en laten ze om de tijden te vergelijken met elkaar niet dezelfde bestuurder de twee rondes rijden?
@Tom: ik gok dat ze de M3 sedan niet gekozen hebben omdat daarop (volgens mij) het Competition Package niet leverbaar is.
de m3 is gewoon voor jonger volk
Voor mij de C, als je echt trackdays wil gaan rijden dan is de BMW ook te heavy…
De Beamer, gewoon omdat ik de C niet mooi vind.
C63, veel bruter dan die M3. Al vind ik die wagen ook wel tof, maar mijn hart ligt bij de Benz natuurlijk.
Volgens mij hadden ze aanzienlijk meer pret in de C63.
Haha en wat doe je op een circuit… precies zo snel mogelijke rondjes rijden en niet driften! en welke auto is dus lekker de winnaar… :P
By the way in de Dutch GT4 Championship rijden BMW M3’s mee en geen C63 AMG’s dusss… think about that :)
mmhmm ik zou zowiezo de M3 gekozen hebben :D gewoon omdat de andere een ster heeft :D:P
M3
C63 graag, wat een lekker ding :P
MercedesForum
C63, meer fun, mooier geluid, is een 4-deurs sedan en heeft een ‘Ster’
Wat een prijzen voor die auto’s zeg. Voor hetzelfde geld neem ik toch liever een volle BMW 5GT. Die gaat bijna even snel en is toch een veel betere auto dan dit stel.
@autogek123: De BMW 5GT is een veel betere auto dan dit stel??? SAY WHAT? Ten eerste is dat een auto om te huilen, ten tweede weegt de 5GT meer dan 2 ton en ten derde hoe kun je zeggen dat de 5GT een veel betere auto is??? explain yourself!
@Baap: De BMW 5GT is een zeer luxe SUV 7-serie die maar net een halve seconde langer doet over de 0/100 dan deze 2. Daarnaast is hij zuiniger, luxer en veel stiller dan deze 2. Denk je elke dag dat je alleen maar op een racebaan rondjes gaat doen kan je misschien voor 1 van deze kiezen. Maar voor de boodschappen, in de file van Rotterdam naar Amsterdam, ritje Maastricht of Zuid-Frankrijk of Tuscany is de GT5 gewoon de betere keuze. Je heb de topversie BMW 550i xDrive Gran Turismo High Executive voor dezelfde prijs als de M3.

En kwa uiterlijk is het inderdaad een kwestie van smaak. De mijne is de GT5 de jouwe blijkbaar de M3 of C63. ;)
@Autogek: Ik snap je punt ;). Alleen je kan een 5GT toch niet met een C63 of M3 vergelijken. Je zegt dat de 5GT een veel betere auto is, terwijl alle 3 de auto’s zeer verschillende karakteristieken hebben. snappie ;)
@Baap: Natuurlijk zijn ze verschillend. Maar voor dat geld is de GT5 de beste waar voor je geld alround. ;)
@autogek123: Daar heb je weer een punt, maar een auto als de C63 en de M3 zijn modellen die in een geringe oplage gebouwd worden, oftewel ze zijn vrij exclusief en daar betaal je uiteindelijk voor. Er zullen meer 5GT’s worden gebouwd dan M3’s en C63’s. Maar je hebt indd een punt! :P)
En die muts met veel grip in d’r TumTummetje doet ook weer mee.. ;)
Zolang het geen AoeDI is ben ik blij met één van de twee.

En dat Tiff en Jason “M3 fanboys/eigenaars” zijn, zegt meer over de M3 dan over deze twee heren…
@Rick-dos:
Ja hoe zou dat gekomen zijn!
@Rick-dos: Ja, zij vinden de m3 de leukere stuurmansauto maar dan moet je niet de tijd van een rondje driften vergelijken met een strak gereden rondje. Oftewel die tijden zeggen geen zak… laat ze dan gewoon weg.
@w0o0dy:
Tuurlijk zeggen die tijden geen zak omdat de M3 elke test wint.
Met jou erin was de M3 zeker wel zoek gereden en Tiff die kan echt niet rijden.
@w0o0dy:

Hoezo zeggen die tijden geen zak? Als je deze tijden afzet tegen al die andere vergelijkingstests met hun tijden op verschillende circuits dan zijn deze tijden zeker wel plausibel.
@Rick-dos & CSL: w0o0dy heeft wel een punt. Een rondje driften met de C63 AMG en een strak rondje rijden met de M3 om vervolgens tijden te gaan vergelijken snijdt natuurlijk geen hout. Probeer dan op z’n minst de schijn van onpartijdigheid te wekken door met beide een strak rondje te rijden óf, zoals w0o0dy al aan geeft, vergelijk de tijden helemaal niet.
@Silverarrow:

Zoals ik reeds stelde; het punt van wOoOdy zou pas houtsnijden als uit andere tests zou blijken dat de Merc uit die tijden en deze tijden een grote discrepantie zou zitten. En dat is er niet.

En daarnaast vertrouw ik meer de objectiviteit van Tiff en Jason dan bepaalde reageerders.
@Rick-dos: Het hele punt van een vergelijk is dat je twee auto’s op een zelfde manier (zo snel mogelijk) rond een circuit stuurt en dan tijden gaat vergelijken. In de C63 AMG wordt gedrift, in de M3 niet en dus (discrepanties met andere tests of niet) slaat een vergelijk van tijden dan nergens op. Ze hadden de C63 AMG net zo goed achteruit over het circuit kunnen sturen en dan tijden kunnen gaan vergelijken.
@Silverarrow:

Dat driften is een eigenschap dat de Merc gewoon in zich heeft. Veel vermogen op de achterwielen zonder dat écht te kunnen beteugelen. Op 3.40 refereert Tiff er ook naar. Als je dan een snelle tijd neer wil zetten dan drift je al snel in de Merc.. Daar kunnen Tiff of Jason weinig aan doen.
@Rick-dos: En toch moet een snel rondje zonder te driften mogelijk zijn en zou de tijd van zo’n rondje wél vergelijkbaar zijn.
@Silverarrow:

Dat vraag ik me sterk af.

Als je naar TG kijkt waarbij Stig in dit geval de constante factor is dan zie je ook dat hij met de Merc problemen heeft.

Op 2.13 begint de laptimes en op 4.55 stelt de Stig ook iets essentieels.

http://www.youtube.com/watch?v=hhPW9wcizzA&feature=related
@Rick-dos: Ik volg Top Gear en heb ’t filmpje al gezien. Wellicht dat de Mercedes op de grens moeilijk in de hand te houden is, maar dat wil nog steeds niet zeggen dat het onmogelijk is een snelle ronde te rijden zonder te driften. Maar inmiddels zijn we volgens mij ook afgedwaald van waar het om ging: dat het vergelijken van de rondetijden in dit item in Fifth Gear onzin is en dat w0o0dy’s punt wel degelijk hout snijdt.
@Silverarrow:

Gezien het feit dat dit alleen maar onderbouwing is dat het gemaakte punt juist geen houtsnijdt dwalen we niet af. ;)
@Rick-dos: Nope, het punt van w0o0dy was namelijk dat je de tijd van een rondje waarin veel gedrift wordt niet kunt vergelijken met de tijd van een snelle, strakke ronde (lijkt me een algemeen bekend gegeven). Dat een C63 AMG op de limiet wellicht moeilijk in de hand te houden is en een (zinloze) discussie of je met een C63 AMG een snelle ronde kunt afleggen zonder te driften heeft daar in principe niks mee te maken, en is in mijn ogen afdwalen.
@Silverarrow:

Een C63 die op de limiet moeilijk te controleren is lijkt mij een essentieel punt. Dat impliceert immers al dat, als je een strakke ronde wil rijden, je dat niet op de limiet kan doen. Het gevolg daarvan is dat je rondetijd sowieso negatief beïnvloed wordt.
@Rick-dos: Moeilijk is geen synoniem voor onmogelijk ;) .
@Silverarrow:

Nope. Maar of dat onmogelijke, plausibel is, is dan weer de vraag. ;)
@Rick-dos: je kletst een eind in het rond maar zelfs jij kan niet aannemelijk maken dat een rondje met veel overstuur net zo snel is als een “clean lap”. Tiff kan ongetwijfeld rijden maar als hij de achterkant niet kan controleren dan kun je niet spreken van een serieuze poging een snelle tijd te zetten. Die twee seconden verschil zegt dus NIETS over het verschil in potentieel vd beide auto’s en daarom hadden ze geen tijden moeten roepen als ze serieus genomen willen worden door anderen dan fanboys zoals csl (en kennelijk jij )
@w0o0dy:

Bij jou klets iedereen een eind in de rondte behalve jij. Zwak. Zeer zwak.

Voor de rest; maak jij nou eens jouw punt aannemelijk. Insinueren kan immers iedereen.
@Rick-dos: zoals ik al zei.. als men geen serieuze poging doet zo hard mogelijk te rijden dan heeft rondetijden vergelijken geen zin. Meer hoef je er dan ook niet over te zeggen…
Mij opmerking zwak noemen is een knullige poging je standpunt te verdedigen terwijl je weet dat het victorie-kraaien op basis van dit filmpje niet meer was dan fanboygedrag.
@w0o0dy:

Kom je weer met je insinuaties. Je insinueert gewoon dat ze niet alles uit de kast hebben gehaald. Ik kan hier ook wel insinueren dat ze met de M3 niet alles uit de kast hebben gehaald. Immers driften ze óók met die auto.

Dat doe ik niet want ik ga uit van de integriteit van het programma. Misschien is het een idee, dat voordat je anderen van “fanboy gedrag” beticht, dat je eens kijkt of dat zogenaamde “anti-fanboy gedrag” van je, niet een beetje heel erg aan het doorslaan is en dat je objectiviteit net zover te zoeken is als dat van een fanboy.
@Rick-dos:
Beter dan dit kun je het toch niet verwoorden!
We zijn van w0o0dy gewend iedereen fanboy te noemen als hij het zelf zwaar te verduren heeft.
De M3 maakt voor de zoveelste keer weer gehakt van de C63. En daar ging het om.

Ik vind het gedrift van de C63 alleen maar aangeven hoe hard men moet proberen om in de buurt van M3 zijn tijd te komen.
Zelfs met de ultieme C63amg PPP. De grens van de C63 niet opzoeken kun je ook doen en zonder enige gedrift een rondje maken maar dan is er meer kans dan de gat alleen maar groter wordt naar waarschijnlijk 3 a 4 sec..
@CSL:
5lapjes zoals ze dat in japan doen en de C63amg ligt ongetwijfeld 10-15sec achter!!
@Rick-dos: leg maar eens uit waarom andere wel fatsoenlijk bochtjes kunnen rijden met de C63 en waarom iemand die best een aardige pot kan sturen niet in staat zou zijn om de achterkant onder controle te houden.

Of de C63 beter/slechter is daar heb ik geen woord aan vuil gemaakt. Ik heb alleen gezegd dat de tijden van Tiff en Jason niets zeggen over het potentieel van de auto’s. En Patrick Simon bewijst het.
In deze video klopt de C63 AMG (nipt) de m3, maar waar het vooral om gaat…. kijk eens hoe strak Patrick Simon rijdt met de C63…. Nauwelijks verschil met de M3 en dat is dus WEL snel, het gespeel van Tiff met de C63 is dus NIET snel (maar dat wisten we al).
http://www.youtube.com/watch?v=A9lipwE4MKs

Kennelijk zijn de bmw-boys weer gelijk op de pik getrapt als er iemand niet meedoet met het bmw-vlaggetjes zwaaien. Maar zoals bekend interesseert het me geen fluit of de bmw-fanboys er tegen kunnen of niet. Deze test zegt geen fuck over de werkelijke snelheid van de M3 competition vs de c63 amg PPP. end of story.

@csl: hahaha, het oude verhaaltje… maar dat jij niet te redden bent wist iedereen hier al lang. En wederom zullen de feiten aantonen dat ik niet aan bmw-bashen doe, maar gewoon kritisch ben en niet toegeef aan figuurtjes die telkens weer allerlei onzin proberen te verkopen als feiten.
@w0o0dy:

Kijk, je kan het wel. Genuanceerd reageren.

Dit i.t.t. waar het me in je eerste reactie allemaal om te doen was:

maar de BMW moest winnen.. dat hoort zo (Tiff en Jason zijn allebei m3 fanboys/eigenaars

En nee hoor, je hoeft niet met een BMW-vlaggetje met BMW-fanboys mee te gaan staan zwaaien. Het zijn alleen die ongefundeerde insinuaties en meningen die je onder controle moet zien te krijgen anders ben je geen haar beter dan een fanboy. Gadver.
@Rick-dos: conclusie: mijn opmerking was niet ongenuanceerd maar gewoon waar. Tiff rijdt als een wilde met de c63 en verkloot daarmee het resultaat. Fixed ace dus. Zoek maar eens op Tiff Needell en Lister Storm en rain. Hij kan wel degelijk rijden met een beest van een auto……
Respect voor beide monsters.
Ik ga voor BMW, maar zal een duimpje voor het stoplicht geven aan de C63 naast me.
Erna zal de beste rijder winnen. 96% van de mensen kunnen persoonlijk niet het maximale uit de auto halen omdat de autos te goed zijn.
Het is heel simpel waarom ze de m3 coupé hebben gebruikt… Toen deze serie werd gemaakt was er nog geen sedan!
BMW M3 rulezzzzz….en het lijnenspel van de carosserie is ook veel en veel mooier ! In alles de M3.
Ik vraag me af wat de tijd van de M3 geweest was als die zoveel vermogen en die keramische remschijven van de C63 AMG PPP had.
Tijd voor de GTS motor update in de M3 :)
Ik zou eerder de reguliere C63 AMG (en dus NIET de performance versie) vergelijke met de M3 GTS. Daar is het verschil amper 1 pk…
@Timmie: 457Pk voor de M3 GTS en 467Pk voor de Merc…da’s 10pk..
Ik kies duidelijk voor de BMW M3, maar zo’n C63 AMG ziet er ook niet slecht uit.
Al was de C63 een uur langzamer, ik ga voor de Merc. In een rechte lijn wint ‘ie van de M3 en het geluid is veel beter.
Wat heb je aan de BMW als je nooit op een circuit komt?
De mercedes is lelijk(A)
De BMW is ook niet moeders mooiste, maar toch wel mooier dan die benz. Geef mij maar een RS5:)
@robbie: Compettion Package is leverbaar op coupe & sedan..

vond die drift van Jason minimaal een 8.. maarja van die 6.2 valt met een 4.0 natuurlijk niet te winnen..
@ Sneep.

Menig M3 en C63 AMG rijders gebruiken geen circuit om het maximale eruit te halen. Nee die gebruiken gewoon heel Nederland. Stop een tomtom in je auto voor de flitsers en je hebt de dag van je leven. Thans ik doe dat wel als ik zin heb om een dagje hard te rijden ( welliswaar met een andere auto ).
Waarom elke keer een 3 deurs M3 vergelijken met een 5 deurs C63? Natuurlijk is de M3 dan sneller en wendbaarder.
matige test van fifth gear, verschillende coureur, tijd slecht opgenomen, onbetrouwbaar dus. Maar komt wel op dit principe neer.. Doe mij toch maar de AMG!
Niet helemaal goeie test, maar zet toch de winnaar (uiteraard de M3) hier voor de deur svp!
Eigenlijk zouden ze de 5-deurs M3 moeten testen tegen die C63….
Ik zou toch sowieso die kopen… Hij is zelfs goedkoper… :-)
Beiden geweldige supersedans en beide veel potentieel onder de motorkap en ook qua weggedrag en acceleratie ontlopen ze elkaar niet heel veel. Ik ben natuurlijk een Mercedes-Benz liefhebber maar ik kan wel stellen dat de M3 gewoon iets beter is. Gewoon realistish blijven, dan krijgen we dat nutteloze fanknul-gewauwel (a.k.a. @CSL, Majinstar e.d.) ook niet.

Mocht ik kiezen werd het overigens de C63 AMG met Performance-package. Een dijk van een wagen met verreweg het allermooiste uitlaatgebrul. (de M3 klink i.t.t. de AMG als een mak lammetje)

Ook qua acceleratie en lolfactor heeft de AMG een streepje voor. De M3 heeft daarintegen weer een beter weggedrag en een scherpere sturing in de bochten (wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt) ;)
@Benz..:
goed dat je dit keer realischtisch blijft, want vorige keer geloofde je er heilig in dat de C63 PPP er gehakt van de M3 ging maken!
Maar goed je hebt het wel vaker mis…
@CSL:
tja .. da,s jouw opinie ..
sterker nog .. het is JOUW opinie ..
@lincoln:
nope het is een feit :)
Mercedes-Benz
Mercedes is een wagen voor chauffeurs die kunnen rijden!, bmw is in tegendeel voor amateurs, met soepele bochten voel je niks.. bij een mercedes ben je dan meestal aant het “driften”
@CSL: Zucht jochie.. Als ik jou moet geloven rijdt elke “stock” M5 een Gallardo of F430 eruit (ik noem maar wat)

“goed dat je dit keer realischtisch blijft, want vorige keer geloofde je er heilig in dat de C63 PPP er gehakt van de M3 ging maken”

1. Qua spelling en indeling van woorden in een zin ben je al niet serieus te nemen.
2. Kan je die quote even te voorschijn toveren? Nee, kan je niet aangezien het weer fan-knullie gezever is. ;)

Gut, jij “als pure realist” moet toch weten dat (Ik noem maar een voorbeeld) de X6M qua comfort en tereineigenschappen bij lange na niet op kan boksen tegen een Range Rover Sport. Dat maakt de X6M dus tot een nutteloze, pijn-in-de-rug-krijgende fake-SUV (Of SAV, who cares)

Jaja, fanknullie.. Nu gaat ik het je lastig maken. Durf jij te “zondigen” door te zeggen dat ik idd gelijk heb? (Ik ben realist en heb beiden gereden. Moet jij ook eens doen, een hele openbaring.)

Of ga jij jezelf voor gek zetten (voor zover je dat nog niet doet hier) door uit je nek te kletsen en mijn feit te “ontkrachten”

Ja jongen.. Wees gewoon realistisch. Dat ben ik ook en wanneer men realistisch is worden dit soort fanknul-verhaaltjes snel doorzien en ontkracht.

Maar nu even serieus: Heb jij een BMW-logo op je fiets?

@lincoln: O boy. Die-hard fanboys?
You gotta love them.. :)

Mijn complimenten voor je scherpe, realistische en maybe eigenzinnige comments. Af en toe ben je moeilijk te peilen maar het is een feit dat je van alle reaguurders hier de meest nuchtere persoon bent. En iemand met een gezonde dosis humor en zelfspot.
@Benz..
lol, wat een hoop gezever zeg!!
Wat heeft dit ermee te maken dat de C63 PPP in handen van een Formule 1-coureur zoek wordt gereden door de M3!!

“Ook qua acceleratie en lolfactor heeft de AMG een streepje voor”
Voor de achteras van de M3 DCT zeker!
http://www.youtube.com/watch?v=CnRgTM4qvKM)
@CSL: Lezen fanknul.. MIJNS INZIENS (ja, begrijpend de volgende keer?) heeft de AMG een streepje voor op de M3. Ik heb ze beiden gereden dus ik spreek puur uit ervaring. Ik spreek niet namens een BMW-getint filmpje (M5onboard.com) waar het meerendeel van de M-divisie Bimmers daar (licht) getuned is.

Qua acceleratie heeft de AMG idd een streepje voor. Mijns inziens maar ook feitelijk gezien is dat niet eens heel raar. Wat ik ook gemerkt heb is dat de M3 preciezer stuurt (een topauto, is gewoon een feit. Ik haat fanknullies) maar te weinig koppel en pk’s heeft (gewoon stock, niks geen gechip) om het de C63 AMG in rechte lijn moeilijk te maken.

Gezever laat ik over aan fanknullies. Moet jou niet vreemd lijken, toch? ;)
BMW again #1. Voor comfor koop je Merc en als je van saaiheid houdt, dan maar een Aldi (audi).
BMW again #1. Voor comfor koop je Merc en als je van saaiheid houdt, dan maar een Aldi (audi).
BMW again #1.
@335I4EVER: Zeg fanknullie, stop met spammen en begin met sparen voor een echte BMW. En je rijbewijs.
RS5 vs M3 door Autocar, kleine race op Millbrook… which is faster? Place your bets!
http://www.youtube.com/watch?v=SQKADZcQM4c
De BMW is gewoon beter. Die fanboys van benz kunnen zeggen wat ze willen de m3 heerst gewoon! Natuurlijk heeft de C63 een heerlijk geluid en meer pk’s maar waarin zie je dat terug? Hij is iets sneller op het rechte stuk maar overall is de M3 gewoon de snelste en zie je al die pk’s en 200 NM extra niet terug. De C63 is een drift monster maar welis waar niet te beheersen de M3 daarentegen is HET drift monster! De M3 komt waar jij hem wilt hebben (kijk alleen al naar het topgear filmpje). Los daarvan staan de bmw’s altijd al bekend als DE driftmonsters met de perfecte handeling. Om nou te zeggen dat een M3 voor beginnende rijders is vind ik een beetje ver gaan hij lijkt wat makjes naast de C63 omdat die zo’n bruut geluid en vermogen heeft. Een BMW is voor amateurs? denk het niet, dit is door en typische Benz-fan gezegd die het niet kan hebben dat BMW zo’n precies uigebalanceerde auto heeft neergezet dat hij de C63 met een grotere moter etc etc er gewoon uitrijdt. Mercedes-Benz kan alleen maar kijken hoe BMW het doet en gooit er met het PPP nog meer vermogen tegen aan om de BMW voorbij proberen te gaan, wat ze als nog niet lukt. Ik ben natuurlijk fan van de BMW M3 maar C63 is wel echt een monster! Dat moet gezegt worden. laten we tot de conlusie komen dat Benz aan de handeling moet werken dat BMW simpelweg wat extra pk’s op de M3 moet gooien.
Heb jij zowel de M3 als de C63 AMG al eens gereden? Zoja, dan kun je daar over praten..

Zo nee: Neem niet alles serieus wat ze op Top Gear laten zien. Geef Clarkson een C63 mee, en je weet zeker dat je hem mishandeld en wel terugkrijgt.

Ik zal niet ontkennen dat de M3 net wat beter en scherper stuurt dan de AMG. Ik heb zowel de M3 als de C63 gereden en mijn conclusie hierover is exact hetzelfde. Kom echter niet aan met teksten als; “De C63 is een drift monster maar welis waar niet te beheersen”, “de M3 daarentegen is HET drift monster!” en “dat hij de C63 met een grotere moter etc etc er gewoon uitrijdt.” etc. etc..

Vorig jaar heb ik kort achter elkaar de AMG en de M3 gereden. Toen ik op een afgelegen parkeergelegenheid een rondje wilde driften met de M3 moest je serieus veel moeite doen om uberhaupt tot een gecontroleerde drift te komen. Ik moet zeggen: Het was nauwelijk te doen (op een kurkdroge ondergrond dat wel). Datzelfde kunstje probeerde ik 2 weken later met de AMG op precies dezelfde parkeerplaats en met de AMG gelukte mij dat wel, zeer goed zelfs. Ook op een droge ondergrond.
Was het niet ene Paul Vlasblom die letterlijk de banden kaaldrifte van de C63 AMG, terwijl die zelfde Paul Vlasblom grote moeite had om de vergelijkbare M3 sedan aan het driften te krijgen? Is vast nog wel terug te vinden op Autoblog. (Of anders youtube)

De BMW M3 is idd sneller op een circuit. Het is een steengoede auto met een uitstekende wegligging. Anderzijds is het relatief een burgerlijke en anonieme auto. Nog net niet tegen het saaie aan. Eerlijk, er komt best wat geluid uit en qua uiterlijk hoef je niet 1-2-3 te twijfelen of je bijv. te maken hebt met een “simpele” 320d of met de 420pk sterke M3. Bij de C63 AMG zal men dat gevoel veel minder tot niet hebben.

Wist je trouwens dat de 4liter V8 uit de M3 3-4 kg zwaarder is dan het 6.2liter metende V8 blok uit de C63 AMG?

En natuurlijk.. Alsof het mensen wat uitmaakt of de een net wat beter stuurt dan de ander. Men zal toch voor hem/haar merk kiezen.

Ik heb zelf 2 Benzen in de garage staan maar geef mij voor een dag of 2 een M3 mee, mij hoor je niet klagen hoor :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).