Eerste plaatjes Top Gear USA test track

Auteur: , 36 Reacties

Gisteren meldden wij dat de Amerikanen interesse hebben in de Stig. In de Amerikaanse versie van Top Gear wordt waarschijnilijk ook een Stig geïntroduceerd, die overigens wat minder corpulent is dan de Amerikaanse Stig uit de Top Gear USA Special. Zo'n Stig heeft natuurlijk weinig bestaansrecht zonder mooi circuit om zijn rondjes op te rijden. Dit lijkt echter ook in kannen en kruiken, want de eerste plaatjes van de lay-out van het circuit komen bovendrijven.

Waar in het verleden de Amerikaanse Top Gear maar niet van de grond wilde komen, lijkt het nu dan toch eindelijk te gaan lukken. Er zijn al verscheidene teasers de wereld in geslingerd, en de eerste aflevering moet op 21 november een feit zijn.

Top Gear Test Track

Bij Jalopnik zijn nu plaatjes opgedoken van een track met een lengte van tussen de 2 en 2,5 km, gesitueerd in een oude legerbasis in Orange County, Californië. Dit houdt in dat het aantal ‘wet laps’ waarschijnlijk fors lager zal zijn dan in het Engelse origineel.

Met behulp van Goegel Maps zijn sattelietbeelden van de basis beschikbaar, en hierovereen kan je het kaartje van de test track leggen. Verder zien we een hangar die tot studio is omgetoverd. Je moet per slot van rekening niet te veel van een winnend format afwijken.

De baan telt ongeveer een tiental bochten en een lang recht stuk. Verder zit er ook wat hoogteverschil in de baan, bij punt ‘B3’ schijnt er een daling van ruim 3 meter in de baan te zitten. De gemarkeerde stukken zijn waarschijnlijk camerastandpunten.

Top Gear Test Track

Met nog maar een week of vier te gaan zal de spanning wel op lopen bij de producers. Gaat het de Amerikanen lukken om bij het succes van het origineel in de buurt te komen? Wordt het top of flop? We gaan het meemaken.36 reacties

Het valt me op dat dat TG USA me geen ene ruk interesseert.
Ben benieuwd! TG UK heeft zijn hoogtepunt al gehad en is alleen maar aan het dalen.
@Laue: heb ook het idee dat over zijn hoogtepunt heen is. reeds een seizoen of 2
@stefanvds: top gear raakt nooit op zijn hoogtepunt! top gear is een en al hoogte =D
Aan de omvang van de stig te zien is het Amerikaans ja:P
Aan de foto te zien hebben ze volgens mij wel een stereotype amerikaan genomen als The Stig.
Over het algemeen hebben Amerikanen weinig humor dus verwacht er weinig van. En vind de gewone TopGear naar al die jaren nog steeds erg vermakelijk.
@Vreddy_B: Helemaal mee eensch!
@Vreddy_B: Ze hebben wel humor, gebruiken het alleen niet altijd ;) Zie: Family Guy, Southpark, Simpsons maar ook dingen zoals heden op televisie, The Big Bang Theory, Two and a Half Man, Friends und so weiter..
Hoezo geen humor?99% van de comedie film en serie’s komen uit de VS.
Ze hebben andere humor, zoals een geweldige motor maken en hem vervolgens in een plasticbakje te zetten.
Ook humor.
@Merry: “99% van de comedie film en serie’s komen uit de VS”

Denk je dat echt ja? Misschien in jou etnocentristische wereld.
@JPM: die andere 1% komt uit Engeland.
Maar waar komt het wel vandaan dan?of kijk jij Zimbabweaanse comedie series?
(w) – wet track
wordt:
(f) – fat driver

:D
@willy_wortel: lol!
Amerikanen hebben niets met gecontroleerd racen rond bochtjes…denk aan de race-ovals, waar ze proberen elkaar in te halen a la de A2-trutjes op de buitenbaan (+ 1 km/h)…Snelheid vinden ze alleen leuk als het in rechte lijn is (dragraces). Vermogen vinden ze alleen interessant als het maar véél is, zonder zich te bekommeren om de overbrenging op de wielen etc…
TG USA zal simpelweg niet het elan krijgen als de UK versie. Enja, humor en amerikanen, dat is hetzelfde als zeggen dat mijn artikel volledige onzin is !…
@Megakix:
Dan zeg ik bij deze dat ik jouw artikel volledig onzin vind.
@Foramen: mooi, weet ik ook direkt dat de amerikaanse humor jou niet ligt ;-)
Ik had gedacht dat ze gewoon een recht stuk hadden genomen. Amerikanen vinden bochten toch eng?
@Benjamin1: …een recht stuk vinden ze al eng…als de politie met 600 auto’s achter hen aan-sireent… ;-)
@Megatix:

Dit is weer een typisch kortzichtige reactie van een zichzelf superieur beschouwende Europeaan… ‘Niet bekommeren om de overbrenging’?
Zelfs als je maar drie minuten research zou doen op internet zou je weten dat de overbrenging een van de belangrijkste zaken is in Amerikaanse vormen van autosport. Dit getuigt van een compleet gebrek aan kennis van auto’s/autosport want als je die kennis wel had, dan zou je automatisch anders reageren op Amerikaanse autosport…
@Euro: hmmm…de toepassing van de bedoelde overbrenging in straatauto’s is immers marginaal ? En die auto’s worden voornamelijk getest. Ik heb inderdaad geen enkel idee hoe dat in de amerikaanse autosport gebeurt, dat is jouw feestje. Maar de zielige cijfers van straatauto’s zijn een feit.
Top gear Australie, kijkt volgens mij buiten de vaste kijkers daar, ook nog barstens weinig mensen naar.

Iemand daar wel van op de hoogte, hoe het daar mee staat? ^^
@Euro:
En dit is een typisch bericht van iemand die denkt dat hij de hele wereld aan kan, “Dit getuigt van een compleet gebrek aan kennis van auto’s/autosport”. Dit is pas een kortzichtige conclusie! Het is algemeen bekend dat de amerikanen van vroeger uit niet op de techniek zitten te wachten en als ze meer pk’s willen hebben er geowon een groter blok in flikkeren! overbrenging of niet, dit is uiteindelijk wat Megatix bedoelt..
@ megakix dat valt me tegen joh dat jij zo kortzichtig bent had ik niet van je verwacht,bijna alles wat wij in onze consumptie maatschappij hebben stamt af van amerikaanse orgine vriend van de spijker broek tot mobile telefoon , meedraaiende koplampen hahahah komen ze hier nu pas mee, hadden ze begin jaren 60 in de old usa al , en maar zeiken over die amerikanen.
@corvettez06: ochja, mijn bril is inmiddels niet zo roze meer jegens de yankees…de amerikaanse auto’s behoren tot de kwalitatief slechtste producten in de wereld, en hé…het is AutoBlog hier…geen Levi’s gemurmel !

Komt bij dat alles uiteindelijk weer van de Europeanen afstamt…misschien het jaartal 1492 vergeten ? Maar verdomd, die yankees verbrasten veel goeds wat ze van origine genetisch meegekregen hebben..da’s jammer. En inmiddels ook vervelend voor de rest van de wereld.
@corvettez06: De Tukker was er zelf al eerder met centrale meedraaiende koplamp.
Britse humor verkoopt niet in de VS, dus ze zullen zich wel aan móeten passen. En of wij dat wat vinden, dat maakt ze geen ruk uit. Het gaat om de VS. Wij hebben TG UK al en daar moeten we ons maar mee redden.
@Citrofiel: weinig kans hoor, met 2.758 tv’s stations, 3 schotelantennes op ieder dak..en meer soorten krantentitels per dag, dan jij in je leven je reet mee kan afvegen…Amerika is opgeconsumeerd…stuk en sufgelult door wetjes en vooral jurisprudentie…en alleen nog maar op zoek naar het vergroten van het moderate.
@corvettez06:
Wat hebben spijkerbroeken en mobieltjes met auto’s te maken? Niet bijster veel. Het zal best zo zijn dat de amerikanen veel hebben verzonnen en ontwikkeld, maar het maken van auto’s is niet op het niveau van wat we in europa gewent zijn… De auto’s uit amerika zijn veelal gericht op comfort en niet op een goed weggedrag, zo is dat ook met hun motoren. Als ze meer vermogen wilde, propte ze er simpelweg een gigantische motor in! Niet bepaald een manier om de vooruitgang van hun techniek te bevorderen…
@juanos: Amerikanen maken waar markt voor is en de markt daar is anders dan de markt hier.
Ze leggen daar grote afstanden met de auto af dan is het fijn dat de auto ook een beetje comfort geeft.
Niet iedereen wil een auto die met 160 een bocht door kan.
Het grootse deel van de autobezitters heeft een auto om van a naar b te gaan, niet meer of minder.
Trouwens 80% van de auto’s uit de EU zijn ook waardeloze koekblikken.
Niet iedere auto hier is een AMG, M of RS model.
En daar hebben de yanks nu de CTS-V voor gemaakt, die doet het best goed.

Amerikanen hebben meer techniek inhuis dan wij hier in de EU.
Denk aan de NASA en dat soort dingen.
@Merry: volgens mij hebben we het hier over Top Gear, en de essentie van Top gear is juist die 20% die ervoor zorgt dat wij allemaal autoblog volgen, voor die auto’s die geen saaie koekblikken zijn. k ben het eens met iedereen die zegt dat Amerikanen alleen maar techniek-loze tanks kunnen maken die best wel gaan in een rechte lijn. vergelijk nou eens hun idee van een sportauto met het onze, nou volgens mij is een BMW Z4 een stuk beter dan die Camaro’s en Chargers die amerika levert. best wel leuke dingen hoor, met grote V8 blokken en veel power, maar wie in europa wil er nou zo eentje?
@ juanos jij weet voor geen meter waar je over lult vriend , je kan beter die nederlands( europese )hooghartigheid naast je neer leggen, vooruitgang in de techniek is niet bepaald altijd een verbetering, en waarom moeilijk doen als het anders ook kan, en amerikaanse blokken zijn zeer betrouwbaar, ze doen dat op een andere manier en op allebei de vlakken zowel europees en amerikaans maar zeker de japanners die een stuk beter zijn dan europa in dat opzicht.heeft iedere manier van ontwikkelen zijn nadeel en voordeel.
@corvettez06:
ten eerste ik lul niet, ten tweede ik ben niet je vriend… ten derde, nederlandse hooghartigheid? laat me niet lachen, als er iemand vraagtekens zet bij het land “Nederland” ben ik het wel…

Enfin, je roept dat Amerika van alles en nog wat heeft gemaakt en verzonnen, nogmaals, dat zal vast wel zo zijn. Ik snap alleen niet echt wat je nou zo verkeerd vind aan wat ik zei, jij zegt: ‘iedere manier van ontwikkelen heeft zijn voor en nadeel.’ Ik heb dus alleen maar gezegd dat IK (en menig mens met mij) de manier waarop de amerikanen hun “techniek” verbeteren niet bepaald de slimste manier vind.

En dan lul ik uit mijn nek? Ik heb JOUW mening of wat het ook was nergens ontkent, ik geef enkel mijn mening.
Sowieso dat ik naar het origineel zal blijven kijken, maar ben toch ook nieuwsgierig naar wat ze er in Amerika van hebben gemaakt…
@Melvivio , ik woon nu voor 9 maanden in Australie, en vorige week was de eerste eflevering van het nieuwe top gear Australia, en het trekt op niks. Totaal geen humor, ongeveer in dezelfde trend als de UK versie, een challenge dat ze door het land moeten rijden in oude wagens met een zeilboot op hun dak, maar dan zonder humor. Ze copieren veel, zoals het “perongeluk” bosten bij het parkeren… Na de ozzy aflevering tonen ze gelijk een UK aflevering van seizoen 13 denk ik. Vrij dom, want dan zie je gelijk hoe slecht hun eigen afleveringen zijn. En nog een verschil, BBC op top gear duurt 60 min, hier heb je om de 7 min een reclame blok, dus eenzelfde aflevering hier in ozzy duurt meer dan 1u30 min. Verschrikklijk!
Waar blijft de (meestal) gebruikelijke Autoblog aankondiging van TopGear? Zover ik weet begint er toch echt vanavond weer een nieuwe serie afleveringen. Of is de liefde een beetje over?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).