Fiat/Chrysler op de SEMA

Auteur: , 14 Reacties

Chrysler heeft grootse plannen voor de aanstaande SEMA. Mopar (hun onderdelen- en servicetak) is van plan niet minder dan 35 auto's tentoon te stellen. En aangezien Fiat en Chrysler sinds een tijdje nauw aan elkaar verwant zijn, leek het de Amerikanen leuk om ook een klein Fiatje tussen al het HEMI-geweld neer te zetten.

Op zich is het niet zo vreemd, want de Fiat 500 komt ook in de VS op de markt, dus kan het publiek alvast wennen aan het ding. Het is trouwens wel zo dat de versie die op de SEMA staat een Europese is. Het Mopar Underground team heeft zich op de Fiat uitgeleefd, met als resultaat het nodige spoilerwerk en flink uitgeklopte wielkasten met daarin 18-inch Alcoa-wielen. Ook ligt de Fiat ligt een lager bij de grond, en heeft ‘ie een lekker agressieve stance.

Wat mogen we verder allemaal verwachten van Chrysler? Onder andere een Challenger 392, met 6.4-liter V8 die 475 pk en 637 Nm koppel levert, volgens de makers heeft deze Challenger een gigantische berg koppel beschikbaar op lage toerentallen. Voor op de dragstrip introduceren ze de Challenger Drag Pak V10, inclusief Viper-motor, een versnellingsbak met 2 verzetten, rolkooi en brandstofcel. En zoals de grappige Italiaan in de video het zegt: “We’ve gotta Viee Ten Engiene, ready to drug-race”

Verder zijn er ook een berg lekker overdreven concepts te vinden, zoals de 2011 Red Line Dodge Charger. Dit is een knalrood exemplaar met 22-inch wielen en een flinke dosis tupperware. De nieuwe Dodge Durango staat er ook, in de vorm van de Black and Tan-editie. Deze mastodont is bestemd voor de luxedieren, met een compleet custom interieur en fraaie slofjes.

Het is prettig om te zien dat Chrysler kennelijk weer een boel zelfvertrouwen heeft, nadat het een paar jaar geleden nog op het randje van de afgrond balanceerde. Bekijk de uitstalling van Fiat/Chrysler in de gallery, en in dit filmpje:

Fiat/Chrysler op de SEMA14 reacties

Vrienden van ab.nl doe eens rtl autoblog theme/soundtrack online zetten.

ontopic:
leuk.
@Laue: huh? hoe bedoel je?
@autoblogger:
Het RTL autoblog intro muziekje. ;) heb er nog een niet commercieel doel voor ;) youtube is easy te rippen. website van RTL is lastig.
@Laue: ik zal eens zoeken ;)
beste Sir smokalot

Er is iets mis met de nauwkeurigheid waarmee je deze stukjes schrijft! het Youtube filmpje staat over Laue’s reactie heen, among other things…
Had je honger? :)
Artikel is inderdaad een zooitje, mannen in nette pakken,oortjes en geblindeerde jeeps staan al voor het studentenhok van sir smokalot om hem in te rekenen.
Hij kan een agressieve stance hebben wat hij wil, denk een paar wimpers boven de koplampen en het is weer de liefste auto van de hele wijde wereld. Een stoere 500, kom op zeg. ;)

@sir_smokalot: Al vaak gezegd, maar er is een link mislukt en het filmpje is compleet verkeerd geplaatst. Ik stel voor dat je bij dezen je werkdag beëindigd, in het vorige artikel was het nog slechts een nulletje, hier lijkt meer aan de hand te zijn. ;)
@ de gasten hierboven: de layout-fuck is gefixed! Dank voor het melden.
@autoblogger:
Negatief, in chrome is het nog ruk. Firefox is OK.
@Laue: nu dan?
@autoblogger:
Fixed. Chrome is heerlijk lekker light om mee te surfen maar W3 meuk kan moeilijkheden opleveren.
leuk om eens wat van Ralph Gilles te horen ..
toch wel 1 van de beste ontwerpers van het moment ..
(ook al hou ik niet zo van zijn werk) ..

en SEMA lijkt me een goeie introductie voor de 500 ..
Vergeet die 300C SRT-10 niet, die jullie pas geleden hebben gepost..:p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).