Techart vergrijpt zich wederom aan de Panamera

Auteur: , 27 Reacties

Want aan drie versies hebben we niet genoeg.

De Panamera is (ondanks zijn uiterlijk) een succesnummer, en dus een PITO (Potentieel Interessant TuningsObject). Techart bracht de wereld eerder al de Aero I, de Black Edition en de Concept One. Nu voegt de Porsche-tuner een vierde variant toe: de Grand GT.

Als basis is de Panamera Turbo genomen. Nadat Techart met het 4,8 liter grote twinturbo-blok klaar is, komen er 580 pk’s uit, in plaats van de standaard 500. Het koppel stijgt van 700 naar 830 Nm. Hiermee zit de Grand GT in 3,7 seconden op de 100, en in 12,5 seconden op de 200.

Verder springen de achterspoiler, de LED’jes en de zwarte velgen (tot 22″) meteen in het oog. Behalve de obligate spoilerlipjes, side skirts en dergelijke biedt Techart ook een veregaande personalisatie van het interieur aan. De witte Panamera maakt zijn debuut op 11 november op de Zurich Car show, en ruim 2 weken daarna staat hij in Essen.27 reacties

tja het wordt er niet mooier op, waarom is deze auto er, een qutroporte is toch de enige keuze in dit segment
@rick: De Rapide kan er ook wel mee door.8)
@rick: Ik zou zwaar twijfelen tussen de Panamera en Quattroporte. En ik zou uiteindelijk de Panamera nemen. Why? Het is een soort vierdeurs Veyron om te rijden. Stoïcijns maar onaards snel… Comfortabeler, betere automaat, mooier afgewerkt interieur, meer rust aan boord… En niet echt mooi :D
Een PITO…

Stelling: PITO’s zijn per definitie niet interessant, en als ze eenmaal TO zijn geworden hoeft het al helemaal niet meer…
@Citrofiel: maar met RESK erachter mag wel ?
@Megakix: Het woord waar jij op doelt heeft nog altijd twee t’s. ;) En ja. ;)
Zolang of zodra er Porsche op de neus staat, is het interessant voor een tunert.
lol @ PITO. Sir Smoke kijkt ook af en toe naar Cherso? ;)
crosscabouter
@trigger565: je hint vast naar PINO, maar die afkorting is ouder dan de deelnemers in het programma ;)
ziet iemand op foto 8 ook een nissan gtr erin ?
Hij is dik swa!
Wordt er wel iets beter op! @Tramontana, ja in een verre weg wel!
Moet je toch een vergunning voor aanvragen om ‘openbaar te prostitueren’ ? ;-)
Concept One = Grand GT?
@Daan: Is wel duidelijk de inspiratie geweest. Er zijn hier en daar wat onderdelen uitgewisseld, maar veel gelijkenissen. Maar dit is vaak onvermijdelijk bij tuners.
@sir_smokalot: Snap ik. Maar de CO was een design study, dus ook niet te koop, en dan ook niet echt een ‘officiele’ versie lijkt me :)
…en weer is het gelukt hem nog veel lelijker te maken!
Ik vind het nog steeds verbaasinwekkend dat mensen deze auto lelijk vinden!! Als ik er een zie rijden dan denk ik toch wat een gave bak. En ik zie er de laatste tijd steeds meer rijden dus vraag ik me af of al die mensen deze auto dan ook zo lelijk vinden. Ik vind het mooi. En met deze trim helemaal ook al heeft die het niet echt nodig.
@demoder: al meerdere malen gezien en irl net zo lelijk als op de foto’s. Waarom? Enórm dikke (lees: lompe!) kont en de auto komt in zijn geheel ook al erg lomp over. Neus straalt dan weer niks uit. Heb het al vaker gezegd; maar een auto heel erg dik en groot en veel mensen vinden het dan “indrukwekkend” en dan denken ze aut. aan “mooi”.. ik vind het vooral gewoon vreselijk lomp
.
OT: Panamera tuning: *gaap*
Zeer netjes, ik vind de Panamera zowieso mooi en ik moet zeggen dat de Panamera er zo ook goed uitziet lijkt net een raket strak gedaan.
De achterspoiler laat de Panamera er veel beter uitzien en komt de auto beter tot zijn recht, alleen zou ik denk ik niet kiezen voor zwarte velgen.

Alleen jammer dat deze auto door de meesten ondergewaardeerd wordt
niet verkeerd
maar dit moet nu echt de laatst gepimpte panamera worden
Waarom moeten al die tuners die Panamera nog lelijker maken?
@Dimglor: Ten eerste, als je een panamera koopt dan houdt je van lelijke auto’s, dus hoe lelijker hoe beter. Ten tweede, de panamera is al zo verschrikkelijk lelijk, niemand zal er van beschuldigen dat je een mooie auto hebt verpest. Ten derde de quatroporte is de mooiste auto in zijn klasse. Wie denkt dat de Panamera mooi(er) is heeft waarschijnlijk zojuist zijn eigen ogen met kokend frituurvet uit zijn hoofd gebrand. Met dat soort mensen wil je eigenlijk zo wie zo niet discussiëren dus laat ze maar, blijf rustig en loop langzaam achteruit de kamer uit.
@SDM: Hehe inderdaad… Ik versta niet waarom mensen deze wagen boven de Maserati Quattroporte zouden verkiezen…. Die Maserati is toch zoveel mooier!
Wauw, nooit geweten dat er mensen zijn die pretenderen dat het begrip schoonheid enkel door hun ingevuld mag worden.
Ik zeg, dit mag er wezen.
Goedendagski komrad maffioski, uw nieuwe Panamera is klaarski.
wat een dikke wagen zeg. En wat een cijfers als ik genoeg geld had;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).