Video: Beierse SUV’s doen een heuveltje

Auteur: , 251 Reacties

Zomaar een videootje dat gisteren op autojunk opdook. Twee dieselende SUV's uit Beieren doe een heuvelproefje. Men neme een Audi Q5 (met Quattro) en een BMW X3 (met xDrive), en een roodharige dame die de gevaartes over een grote wip-wap mag sturen. Let the battle begin!

Het filmpje is opgenomen in Ingolstadt, de bakermat van Audi. Ik licht alvast een tipje van de sluier op: één van de twee auto’s haalt het niet.

Op het AWD-vlak kwam Audi vorig jaar met de claim: “Audi is worldwide all-wheel-drive leader in the premium segment.” Dit ging dan weliswaar over verkoopcijfers, Maar ook op het technische vlak heeft Audi een reputatie hoog te houden, Quattro is per slot van rekening een van zijn paradepaardjes. Lukt het BMW om aan de status van Audi te knagen, of wordt het een zeperd voor de mannen uit München? Kijk snel de VIDEO.251 reacties

Ik hoef niet te kijken want de Audi wint. Een audi kan namelijk tegen een skischans oprijden. dus!
@boer: faal
@boer: idd dikke faal
@boer: megafaal!

OT: Audi is slecht, maar dat wisten we al.

*zwaait met BMW vlaggetje*
@Benjamin1: audi zal ook winnen, wanneer bmw niet van deze smerige trucjes uit haalt, let maar op, audi komt binnen een week met de zelfde schans aanzetten en dan kan de audi het wel in een keer, raar he..
@Jipp: Sure, zetten ze 2 schansen naast elkaar en smeren ze die waar de X3 overheen moet in met groene zeep en frituurvet.

Net als die A6 die die skischans opreed, zal ook wel nep zijn geweest.
@Benjamin1: wat denk je van met het differentieel spelen, ze beginnen met fwd, zodra de voorwielen in de rollen zijn geweest en even flink hebben gespint gaan ze via awd over op rwd, zo makkelijk is dit kunstje, en beetje triest van bmw.
@Jipp:

Het is inderdaad een complot van BMW

*zet aluhoedje op en kruipt onder tafel*
@Benjamin1: geloof je nou werkelijk dat dit waar is, beide auto’s doen op dit terrein niets onder aan elkaar, pas als je in besneeuwde gebieden komt zie je hoe goed een standaard audi is, en hoe slecht een standaard bmw.
@woutert: ja tuurlijk, Audi’s houden hem alijd omhoog, met 4 cockringen.

Blijft schattig hoe mensen Audi blijven verdedigen.

Men neme een Volkswagen Passat. Geen slechte auto, maar nou ook niet om warm of koud van te worden. Je knalt er een iets duurder interieur in, iets ander kleurtje grijs en je hebt een Audi. Vervolgens ga je HEEL HARD ROEPEN dat Audi geweldig is. dit laat je onder andere zien door een filmpje te maken waarin je je passat een skihelling op sleurt. Zielige mensen, met weinig zelfvertrouwen en die dagelijks googelen op woorden zoals ”erectieproblemen” en ”penisverlenging” zien dat filmpje en denken. Tering was ik maar net zo cool als die Passat met duur interieur. Uiteindelijk staat er dan een Audi voor de deur en zijn ze, zelfs met 4 cockringen, er niet veel mee opgeschoten. Aangezien VW behoorlijk veel geld rekent voor een Audi blijven er licht geirriteerde klanten over die het naar zichzelf toe goed willen praten. Een beetje van: ”Ja, het lukt nu wel, ik ben iemand want ik heb een Audi”. En de zonen van die audirijders, dat zijn jullie: @Jipp en @Audi-Boy en @woutert
@boer: Ik heb met je te doen.

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/Boer-Audi-BMW-want-Audi-kan-skischans-oprijden.jpg
@Apache: LOL

Je dacht toch niet dat ik het echt meende?
@boer: Geen idee, maar ik vond het wel grappig :p
@Apache: Het leek me wel leuk om de topic audi vs BMW fanboys eens te openen met een leuke stelling (nadat ik het filmpje gekeken had, en wist dat de audi het niet haalde;)
@Apache: hahahahaha, geweldig !
@Apache: haha!
@Apache: Mwahahaha… heb echt in een scheur gelegen :D
@Apache: LOL!
@boer: Ik werk bij audi. En dacht dat quatro redelijk geniaal was, maar die q5 faalt echt moeilijk hard. Die x3 spint geen seconde… en ja ik heb ook met je te doen.
Die had ik dus niet verwacht haha
Zo, verbaasde ik me even…[email protected] boer: Yeah right!
Audi is alleen maar marketing.
Hoewel ik geen ervaring heb met beide auto’s maar wel veel met Quattro denk ik dat audi zijn quattro eerder afstemt op road peformance dan off road. Beide SUV’s zullen nooit worden gebruik voor off road maar het blijft een klap in het gezicht van audi.
@Laue: Dit is geen off road, dit is ski vakantie;)
@Torsten:
Het is de bedoeling dat je met de ski-lift naar boven gaat.
@Laue: Dit lijkt mij persoonlijk leuker om mee naar boven te rijden;)
@Torsten: dit is zeker geen skivakantie, dit is een vuil marketingtrucje van BMW, wedde dat een niet aangepaste audi dit zo won van de bmw!
@Jipp: Daar oordeel ik toch ook niet over? Ik zeg alleen dat die auto’s niet zijn bedoeld om off road te rijden, maar om op ski vakantie mee te gaan, zonder dat je bij elke heuvel vast staat.
Hahaha, Auwdie gaat wel heel simpel nat ! Er is een verschil, een groot verschil, tussen dingen die Auwdie roept…en die BMW stilzwijgend waarmaakt… ;-)
integralechubasco
ja, geen lockende sperr, dan krijg je dit… de audi zal daardoor waarschijnlijk wel iets zuiniger zijn maar dat zeggen ze natuurlijk niet in dit door bmw gesponsorde filmpje. ik hoop dat ze beide ten onder gaan in hun rivaliteit…
@integralechubasco: of bmw heeft even aan de audi gesleuteld, wat denk je daar van?
@Jipp: Het is een groot complot!!!!111
@FelixF: Je bent wel heel dom als je dit filmpje als de waarheid aan ziet.
En toch zie je de X3 aanzienlijk minder op de weg dan de Q5.
@Danny: als je het over de nieuwe x3 hebt dan komt dat waarscheinlijk omdat die pas op de markt is, zoniet dan heb ik niks gezegt ;)
Wij van wc eend… Kijk eens naar de setting. Dit is gesponsord door BMW. Gek he dat BMW dan als beste uit de bus komt. Ik zeg niet dat audi beter is, maar kritisch nadenken kan geen kwaad.
Zo te zien vond deze proef plaats bij een BMW dealer (zie poster onderaan de schommel. Wat ik me afvraag is als dezelfde proef plaats had gevonden bij een Audi dealer, was de uitkomst dezelfde geweest?

De terreinvaardigheid van moderne SUV’s is sterk afhankelijk van de rijvaardigheid van diegene die achter het stuur plaats neemt. Met een echte terreinwagen daarentegen zijn zulke tests een stuk makkelijker. Conclusie: Alle SUV’s hebben 4wd maar niet alle SUV’s zijn terreinwagens.
@QuattroBoy: ja ik denk dat audi het gewoon nog een keer gaat doen met hun eigen dealer op de achtergrond om zeker te weten dat ze het niet kunnen..
Hoezou het komen dat ze de GLK mercedes niet laten deelnemen ?
iets zegt me dat hier meer aan de hand is dan dat er te zien is.
Misschien een underpowered Q5?
@JamesBond007: wat denk je van spelen met het diff knopje?
@JamesBond007: Wat heeft een te laag vermogen hier nou weer mee te maken? Als je geen verstand hebt van techniek, begin er dan ook niet over.
ik denk dat het systeem bij audi niet zo goed als bij een bmw (blijkt uit deze test)
Idd wel heel opvallend… Als daar een Q van quattro had gestaan had de Audi het zeker gewonnen. Ze hebben overigens nog meer van die leuke filmpjes waarbij de GLK ook ‘toevallig’ faalt op een testje…
mmm de vraag is natuurlijk hoe realistisch dit filmpjeis as je kijkt op de zijkant van de schans staat er bmw xdrive m.a.w een demo voor bmw anderzijds is het erg lachen dat de audi verlies, voor de rest pochen ze maar al te graag over hun jarenlang ontwikkeld quatrosysteem maar het 2-3 jaar oude systeem van bmw is beter ….
@bpc: kwestie van met het differentieel knopje spelen, eerst alles volledig op fwd, dan even awd om vervolgens over te gaan op rwd en zo kan je dan deze schans niet nemen.
@bpc: jij weet blijkbaar niet dat BMW al 25 jaar ervaring heeft met vierwielaandrijving? En maar liefst 25% van alle BMW’s heeft een xDrive systeem.
@robbie: nee dat wist ik inderdaad niet ,voor mij is audi nogaltijd de pionier met hun quattrp systeem , zo beter?
Het heeft waarschijnlijk te maken met het type sper. Die van Audi zou wel gewerkt hebben als hij aan de spinnende kant nog een klein beetje grip zou hebben gehad.

Sommige sperdifferentiëlen, zoals torsen, werken niet als 1 wiel bijv. in de lucht hangt of op het ijs staat.

Op de weg is dit nog prima, maar offroad is het dus onhandig. Ik denk dat ze wel die helling op was gekomen als ze tijdens het gas geven de rem lichtjes had ingetrapt, want dat is normaal bij zo’n diff de manier om alsnog de sperwerking te krijgen.

Desalniettemin een grappig filmpje. :)
marketing, marketing, marketing… Zelfs een eendje kan hier tegenoprijden met de juiste instructies.
Opvallend is dat er geen enkel vermogen meer naar de voorwielen gaat bij de Q5 als de achterwielen grip verliezen. Het audi quattro systeem met centraal elektrisch locker diff zou dit niet moeten kunnen toestaan. Zelfs met uitgeschakeld centerdiff zou de ASP het nog mogelijk moeten maken om weer verder te rijden. Denk toch stiekem onklaat gemaakt door de beierse boefjes.
@hjkort: heel simpel gezegt staat er denk ik iemand met het differentieel knopje te spelen.
volgens mij heeft bmw gewoon even een leuk differentieel in de audi gelegd, net als in de glk, om zo beter voor de dag te komen, je ziet duidelijk dat er wanneer de voorband op de rollen staat er geen aandrijving is op de achterband, even later zie je het omgekeerde.

Niet een realistisch filmpje dus.
@Jipp:
Dan zijn er wel heel veel mensen die moeite doen om zo’n filmpje te maken. Internet staat er vol mee.
http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE
@M52B28: BMW geeft gas, trapt dan op de rest, zodat hij net op de voorste rol staat en geeft dan weer gas om er uit te rijden, daarin tegen, de audi blijft in de rollen staan en geeft dan pas gas, vrij logisch dat deze er niet uit komt..
@Zjonnie: idd, geloof je nou echt dat dit realistisch is?
@woutert:
van het audi forum:
Wat je vooral niet moet vergeten is dat dit totaal verschillende systemen zijn.
Torsen zorgt onder *normale* omstandigheden dat de aandrijfkracht gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor je een zeer stabiel en voorspelbaar rijgedrag krijgt.
Haldex is juist een voorwielaandrijver, die razendsnel de achterwielen bijschakelt dmv een computergestuurde koppeling als de voorwielen ’t niet aankunnen. Doet weinig voor je rijgedrag onder normale omstandigheden, maar is een uitstekende manier om spinnende voorwielen te corrigeren (niet voorkomen – Haldex is reactief).

xDrive lijkt meer op Haldex dan op Torsen, met een computer controlled clutch tussen voor en achteras – en heeft daarom ook geen moeite met 1 as volledig vrij. Doordat het een reactief systeem is zie je ook eventjes de achterwielen spinnen voordat ‘ie wegtrekt – precies de reactietijd van de centrale koppelingsplaten. Torsen is puur mechanisch en biedt meer stabiliteit onder normale omstandigheden, maar heeft dus als nadeel dat echte low-grip situaties wel eens vervelend kunnen worden.
@Zjonnie:
als je naar de remlichten kijkt dan zie je dat je verhaal niet klopt. En of je nu tussen die 2 rollen staat of op 1 rol, feit blijft datdat wiel 0 grip heeft. En er moet dus vermogen aan de voorwielen geleverd worden. Als je verderop bij dij de reacties kijkt wordt er ook precies uitgelegd hoe dit komt. is gewoon te verklaren a.d.h.v. het gebruikte diff en de electronica.
De X3 is vellen malen leuker, maar hier koop je hem natuurlijk niet echt voor. Met een X1 was het ook wel gelukt…
@CSL: de x3 is ook vele malen lelijker. Bmw is echt heel flauw bezig in dit filmpje, als audi met een normale straat auto langs kwam rijden was het die audi wel gelukt omdat die niet aangepast was.
@Jipp:
” als aldi met een normale straat auto langs kwam rijden was het die aldi wel gelukt omdat die niet aangepast was”
Dat dacht ik niet.
En zeker geen standaard audi want die hebben 99% allemaal voorwielaandrijving en dus halen ze de eerste stuk al niet meer!
@CSL: dat word lastig als 20% van de audi’s gewoon quattro heeft.
@Jipp: hij bedoelt 99% van de 80% die FWD heeft…da’s toch duidelijk ? Lezen joh ! ;-)
@Jipp & @Megakix: en 25% van de verkochte BMW’s heeft xDrive ;)

One in four BMW cars sold around the world is now equipped with xDrive, the sustained success of the BMW X models playing a pivotal role in this development. In addition, the number of cars from other model series specified with all-wheel drive is steadily rising. BMW currently offers 45 models in which xDrive provides variable distribution of drive between the front and rear wheels. These models extend all the way from the BMW X models via the BMW 3 Series and BMW 5 Series ranges to the BMW 7 Series family of luxury Saloons.


@robbie:
Dus er rijden meet BMW’s met 4×4 dan Audi’s!!
@CSL: dat zeg ik niet (en BMW ook niet). Ik zeg alleen maar dat van de BMW’s die nu verkocht worden 25% xDrive heeft, in het verleden lag dat percentage uiteraard een stuk lager. Bij Audi schijnt het nu op 20% te liggen, maar wellicht hebben ze in het verleden wel veel meer Quattro auto’s verkocht.
Hoe zit het eigenlijk met de tractie control, volgens mij kun je die bij beide auto`s niet volledig uitzetten, maar er zit een duidelijk verschil in snelheid tussen voor en achterkant. Of werkt hier weer een principe voor?

Het geeft bij mij veel bedenkingen!
Is toch echt niet zo moeilijk als constructeur om die locking in deze situatie via de remmen te laten gebeuren.
Erg leuk filmpje. Als je de X3 naast de audi zet ziet die laatste er maar saai en gewoon uit, een waardige representant van dit grijze muizenmerk.
Je kan denken wat je wil en je kan zeggen wat je wil.

Feit is dat op basis van dit filmpje en deze test aldaar een aantal consumenten overstag zijn gegaan om de X3 aan te schaffen.

And that’s the bottomline.
Een Audi moet dat normaal kunnen. Er zit wel een luchtje aan die video. Ik ben ervan overtuigd dat deze video niet objectief geschoten is. Ten eerste komt de Audi wel heel lullig over. Ten tweede is de locatie net Ingolstadt, en ten derde staat aan de zijkant van die wip in koeienletters geschreven: BMW Xdrive!!! Dit is dus weer een sneer naar Audi van BMW.
tja typisch Bmw, die hebben er geen probleem mee om zo te winnen. Maar mensen wat is die x3 toch weer lelijk geworden
Iedereen met een beetje verstand moet toch kunnen zien dat bmw hier heel vuil bezig is, zal me niets verbazen dat de audi nu als occasion bij de bmw dealer staat met het bijschrift, het differentieel werk niet meer zoals het hoort. Ik snap dat bmw meer van die hondslelijke X3 wil verkopen, maar om daarvoor een audi onklaar te maken om zo beter over te komen is wel heel triest, net als de bmw fanboys zoals Majinstar.
Ik geloof inderdaad dat dit “Beiers Motorisch Wonder” te danken is aan Heidi die rond 0:34 even onopvallend op een knopje drukt (terwijl ze aan het stuur draait en stilstaat, verdwijnt de rechterhand even uit beeld, misschien net even tijd om het diff. uit te schakelen).
@SanderLR: ik weet wel zeker dat ze dat doet!
@SanderLR: van FWD naar RWD en ze slaat AWD over.
@Jipp:

BMW heeft niet “gewonnen” hoor ..
Audi haalde de finish nml niet eens ..
@lincoln: heheh, das een goede!
haha, nou vind ik alle Q en X en als “terrein”autos totaal kansloos btw.

Andere epic fail,
op een gladde heuvel of op een heuvel in het terrein NOOIT je rem intrappen.
Je kan dan gaan glijden en omrollen, dus altijd druk op je banden blijven houden.
Dat terzijde.
Zo Jipp, beetje met damage control bezig?
gasten, dat zou toch compleet nutteloos zijn.. dan krijg je binnenkort een filmpje waar iemand van audi hetzelfde doet bij de BMW..
die pauperbakken zijn alleen maar goed voor de over-consumptie ..
domme nutteloze benzine slurpers ..
doel totaal voorbij geschoten ..

een Suzuki Jimny of Fiat Panda 4X4 doen dit in 3 seconden ..
@lincoln: Grapjas. Ooit wel is een een Q5 of X3 gereden? dacht ik al.
En ik krijg de indruk dat Jipp denkt dat ze bij de Audi gebruik maken van een diff-knopje.. lol
@Stief3:
hahaha ja Jipp heeft het al zo’n 20x over dat knopje gehad. Dus dan zal het wel waar zijn….
@lincoln: In de tweede zin van het artikel zeggen ze dat het diesels zijn?
Doet me denken aan het geweldige filmpje waarbij ze 3 wielen op rollen zetten op een helling! Subaru is dat de enige die er bij op rijdt. Heeft ook hier op Autoblog gestaan.. zal even zoeken
En nu met een Discovery, die rijdt over die Audi heen, drukt de BMW van de helling en rijdt door de schommel heen. Gelukkig voor de carriere-moeders kom je dit soort obstakels nooit tegen in het dagelijks leven in Nederland.
@MRStephan: Dacht het niet… ik kan het filmpje niet vinden :-(
@dotternetta: deze?

http://www.youtube.com/watch?v=epJm2p6Rrgg

Ach ik noem maar een zijstraat hoor, had ook een Japanse 4×4 kunnen noemen, alsof de doelgroep van een X3 of Q5 ook maar serieus nadenkt over heuvels enzo als ze zo’n wagen kiezen.
@MRStephan: Nee, het speelt zich allemaal af in een garage, daar hebben ze een helling met rollen en daar proberen ze verschillende 4×4’s bij op te rijden. Geweldig experiment!
Bij topgear zag ik dat een BMW niet een een heuveltje opkwam…
-edit: oud nieuws-
@CSL: mooi man, dat je dit filmpje hier nog even wil posten maar deze stond afgelopen zondag er al tussen.. toch bedankt!
niet eens*
Leuk al die opmerkingen over dat er met het differentieel knopje gespeeld wordt. Helaass iederen oplettende autoliefhebbern zou toch moeten weten dat deze auto’s geen knopjes ( althans de Audi niet ) hebben om de 4wd aandrijving in of uit te schakelen!
@stefan: BMW heeft ook geen engineers die dat even maken zodat de bmw de test wint.
Ik heb nog een leuke

http://images1.memegenerator.net/retard-downsyndrome-kid/ImageMacro/3284225/Audi-Employee-of-the-month.jpg
@Apache: Errug leuk!!! tranen van het lachen!
@Apache: whahahaha dikke lol :lol:
@Apache: mooie pasfoto heb je geplaatst hahaha
@Zjonnie: De reactie van George gelezen ja? :)
@Apache: nee eigenlijk niet kan m nergens vinden, post m ff voor me wil je..
haha mooie reacties weer. ooooh Audi haalt het niet dus BMW speelt vals!!!! akkefoei!!!
http://www.youtube.com/watch?v=NYm_fxjyAYs
@Jipp: En nu weten we dus dat een Audi al helemaal die heuvel niet op zou komen.
@FelixF: nu weten we dat de bmw in het zeker niet zou kunnen wanneer ze niet vuile trucjes uithalen. Denk je werkelijk dat die audi onderhuids nog helemaal in de zelfde staat is als toen hij weg reed bij de audi dealer? je bent wel heel kortzichtig als je dit gelooft.
@Jipp: Iedereen die het niet met je eens is is kortzichtig, zo ken ik er ook nog wel een paar. ‘Ik vind BMW geweldig dus bij Top Gear hebben ze vals gespeeld in die test met die Landrover en X6, ze hebben gewoon een ander diff, andere banden, een ander onderstel en andere bekerhouders geplaatst waardoor ie opeens niet meer de heuvel op komt!’

Er is gewoon een situatie waar het Quattro systeem niet vooruitkomt. BMW kijkt natuurlijk ook naar de concurrenten en is achter dit foutje gekomen. Daar spelen ze handig op in door een schans te maken die juist voor dat punt gevoelig is.
@Jipp: lol, daar moest ik ook meteen aan denken.
@Jipp:
De Audi staat nu ergens achter de bomen te spinnen! :)
@Jipp:
Ja dat is tegen een ECHTE terrijnwagen, die is sowieso de koning. Waar blijft die Audi van je dan in dit filmpje?
@M52B28: je bedoelt terrEInwagen ofzo?.. t valt mee dat onze maat majinstar hier nog niet onzin aan het verkopen is, dan zou het cirkeltje pas rond zijn..
@M52B28: noem je een disco een echte terreinwagen, ik weet zeker dat een range rover het ook zou lukken.
@Jipp:
Ja allicht lukt een rangerover dat ook. ik bedoelde te zeggen dat land rover een merk is dat wel serieuze terrijnwagens maakt. Dat kun je van bmw en audi niet zeggen.
@ Jipp,

Dat zou inderdaad kunnen ja! Daar heb je dan weer gelijk in.
Pantoffeldier
@Rick-dos,

toevallig nieuw woordje geleerd gisteren bij de NOS om 22:10?

On; Dit is natuurlijk gewoon triest van BMW, waarom is dit nodig? Iedereen weet dat de Audi makkelijk die heuvel op zou komen. Net zoals een BMW met de juiste opties het ook wel zou (moeten) kunnen. Dit is gewoon weer een wanhopige poging van BMW om Audi af te stoppen, die toch met razend tempo marktaandeel veroveren.
@Pantoffeldier:

Nee, maar jij blijkbaar dus wel.

Congratz, mate!
Kan er iemand Jipp eindelijk in godsnaam eens vertellen dat je geen ‘FWD’ kan selecteren ? Bij mijn weten is het AWD of RWD selecteren! En niets anders.
Ja zo kan ik het ook! Let op morgen een filmpje op het World Wide Web waarin de X3 het niet haalt en de Q5 juist wel.
@ Jipp,
een van de meer briljante reviews die eigenlijk de basis van deze discussie wel blootlegt inderdaad.

“To find out, i went to Barbados” hahaha
ik zou toch eerder voor een BMW 335XI gaan sportiviteit en 4 wielaandrijving(-:
@Johan-SV: waarom dan een pica van Audi/VAG merk Lamborgini?
.. conclusie ..
(naar aanleiding van dit filmpje) ..

BMW is de beste ..
Audi is zwaar kut ..

BMW heeft enorm gewonnen ..
Audi is zwaar vernedert ..

ben blij dat ik geen Audi heb ..
anders zou ik echt me ogen uit me kop schamen ..
@lincoln: Conclusie van jouw reactie: 16 jaar, scooter, vmbo.
Gezien de discussie hier laat ik maar even in het middel welke er ‘beter’ is, maar wat is die X3 toch veel mooier dan die Q5 zeg…
@Citrofiel: Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens een X5 vind ik mooier dan een Q7 omdat die laatste veel te bombastisch is, maar een Q5 is mooi in verhouding en die X3 bah klopt vanalles niet aan.
@Tom: De X3 is imo gewoon een verkleinde X5, de Q5 vind ik een afschuwelijk bolletje dat zogenaamd stoer moet zijn…
@Citrofiel:

nee nee .. daar kom je niet mee weg ..
jouw stem is doorslaggevend ..

kom op ..
welke is de beste ter wereld .. en welke is de slechtste ter wereld ??
@lincoln:

http://www.youtube.com/watch?v=1QLjxQoDncs

Een X3 of Q5 was daar niet doorheen gekomen, wil ik maar zeggen! :mrgreen:
the-budel-guy
@Citrofiel: heerlijk geluid komt er uit
De hele vergelijking gaat nergens over. De Audi is zeer waarschijnlijk gewoon standaard, net als de BMW. Het punt is dat die rollers geen weerstand bieden, waardoor het Quattro systeem niet werkt. De enige keer wanneer dit in het echte leven zal voorkomen is als mensen je audi aan 1 kant optillen. Like that’s gonna happen. Zelfs op ijs heeft de auto voldoende grip om het systeem goed te laten functioneren. Er is nog zo’n waardeloze test als deze:

Ook hier weer geen weerstand, dus de Audi maakt geen kans. Ik ben geen fan van beide merken, maar hier is het eigenlijk zo dat het systeem van de Audi beter is, aangezien die van BMW om kan gaan met niet-bestaande situaties en dus niet op de juiste manier is geoptimaliseerd. In het dagelijks leven zullen ze vast hetzelfde zijn qua performance. Zie ook dit topic op een BMW forum:
http://x3.xbimmers.com/forums/showthread.php?s=a36a87dfcb2f857be2e53c5df882bc09&t=445809&page=2
@Bartes: Ik bedoelde deze test:
http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE&feature=player_embedded
@Bartes:

I.c.m. bovenstaande filmpje toont het gewoon aan dat Audi in z´n Quattro systeem een euvel heeft zitten. Daar maakt BMW gewoon handig gebruik van.
@Bartes: LOL! Wat zou de reactie van @Jipp zijn op deze video?
@robbie:
hartaanval denk ik!
of ligt het aan de verkeerd gekopieerde Idrive van Aldi!
@Bartes:
?? moet ik daar uit concluderen dat ze bij Audi het hele 4X4 principe achterstevoren hebben toegepast ??

of snap ik er echt geen reet van ??
@Bartes: en als je met 1 wiel totaal geen grip hebt?
Vind het moeilijk te geloven dat die audi niet het ‘slechtst’ ingesteld is qua diff of whatever.
Een Aoedi is veel beter off road, daar hoort hij namelijk ook thuis. BMW rij je on road klaar.
Uitleg van iemand bij bovenstaand filmpje..:

ok, did some research and a torsen differential needs TORQUE to work, so no torque then it will not lock, so not fake, my bad, there are other videos of guys doing this at home. But as someone noted, even ice has enough grip to? give traction for the torsen to work…It’s like cross-axeling a 4X4 and saying it sucks…But doesn’t the Audi have traction control? My ’97 A6 has it…
2 lelijke hokken, dat BMW dan toch iets beter is mag geen nieuws zijn.
Op de schans staat BMW. Overduidelijk dat BMW aan het cheaten is. Wel grappig trouwens maar de wraak van Audi zal zoet zijn.
Duidelijk fake maar ga maar door hoor jongens :/
Iemand er weleens aan gedacht dat er wellicht een systeempje in die heuvel zit waarmee ze de weerstand van de rollers kunnen beinvloeden? Dat ze deze vastzetten bij de bmw en los bij de audi? Lijkt mij de meest simpele manier om vals te spelen! Wel erg frappant dat de BMW totaal geen spin heeft en de Audi heel veel.
Wat een schurftgeluid maken die diesels toch, jak!
@C6_R: maar ze hebben tenminste geen bladvering meer :D (oh wat flauw)

OT: leuk, ze hebben een foutje in het quattro systeem ontdekt, je kunt er niet mee over een wipwap rijden…

En nu met een dacia duster er over.
@Simpson: klopt, maar wat een zaaddodend schurftgeluid zeg!
ZIE HIER! HET ANTWOORD!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ooQRxlChvMw
Lieve @Jipp, did somebody burst you bubble? Redelijk aandoenlijk om jou te zien schermen met allerlei complottheorieën over de manier(en) waarop ‘evil’ BMW heeft geprobeerd om ‘sweet’ Audi in een kwaad daglicht te zetten.

Denk je nou werkelijk dat ze bij BMW zo onnozel/achterlijk zijn om een dergelijke test uit te voeren met ‘aangepaste’ auto’s? De slimme/doortrapte marketingboys van BMW weten natuurlijk ook wel dat mensen een dergelijke proef makkelijk kunnen preproduceren. En als dan blijkt dat BMW de boel heeft lopen belazeren hebben ze veel meer schade dan dat ze nu ‘winst’ hebben geboekt.

Ik zou je dus willen aanraden om je aluhoedje weer netjes op te bergen. Wat er waarschijnlijk wel gebeurd is, is het volgende. Die slimme/geniepige marketingboys van BMW hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar beide auto’s en zowel hun zwakke als sterke punten.

Het zal je misschien verbazen, maar elke auto (zelfs een Audi of BMW) heeft zwakke punten. Toen de BMW marketingboys er na wat onderzoekjes achter kwam dat de Q5 zou falen onder bepaalde omstandigheden hebben ze dat uiteraard uitgebuit door dit zwakke punt van de Q5 op pijnlijke wijze openbaar te maken.

De X3 zal ongetwijfeld in een aantal situaties veel minder presteren dan de Q5 en ik gok dat we niet veel langer dan 1 maand hoeven te wachten om een video van Audi daarover te zien. En als die video er is kan jij weer rustig slapen en kan je eindelijk BMW fanboys uitlachen.
@robbie:

tuurlijk joh ..
en jij dacht WEL tot die jongen door te dringen ..
@lincoln: one can always try ;)
@robbie: misschien heb je gelijk, maar zeg zelf, dit filmpje was nooit gemaakt wanneer de bmw niet zou winnen, en daarbij houd die vrouw wel in op het moment waarbij de banden in de rollen komen om vervolgens vol gas te geven, niet.

Je zegt het zelf, audi komt binnen zeer korte tijd met een filmje waarbij de x3 het af legt tov de Q5. Ik denk wanneer er geen BMW of Audi op de schans gestaan had beide auto’s makkelijk naar boven kwamen.

Je moet wel heel dom/naïef zijn om dit 123 te zien als een failure van Audi. Eerder een failure van de marketing afdeling van bmw, want die moeten ook zien aankomen dat audi dit binnen zeer korte tijd uit de lucht helpt.
Als ik hier de meeste comments lees, lijkt het alsof ik op een BMW forum ben
Beide merken gebruiken een simpel 4WD systeem, namelijk een midden diff met 2 open diffs voor/achter.
Via computers (DSC/EDL etc.) worden wielen bijgeremd bij tractieverlies.

Alleen bij lage grip dingen (zoals ijs) weigert de Audi computer om de wielen volledig stil te zetten die geen grip hebben. Zo blijft de centrale diff alle power naar het gripverliezende wiel sturen (minste weerstand).
En zou het ‘voordeel’ van BMW hier niet komen door het feit dat de X3 (in de basis) RWD is en dus meer power naar de achterwielen stuurt? De Q5 is toch meer gericht op FWD (zoals elke Audi).

In contrast to other manufacturers, who use all-wheel drive principally to make up for the shortfall in traction suffered by front-wheel-drive vehicles, BMW tunes its xDrive system to provide handling typical of rear-wheel drive. Even in normal situations on the road, all-wheel-drive BMW models send the lion’s share of drive to the rear wheels, the same place where the brand’s cars with only one driven axle turn power into optimum dynamic performance. This ensures that the hallmark BMW steering precision is virtually free from drive forces in all-wheel-drive models as well. Indeed, all-wheel drive actually enhances the driving experience through corners. In order to enable particularly precise turn-in and a high level of directional stability, the latest-generation xDrive sends more drive to the rear axle on the way into corners. And that takes the brand’s characteristic driving pleasure to a new level once again.
Volgens mij zijn die rollbars bij de Audi unlocked en bij de BMW locked. Hierdoor rijdt de BMW zo over die gaten heen.
Ik voel een autoblog test aankomen met de Q7, X3 en GLK
The pioneer of all-wheel drive, Audi builds the Audi Q5 standard with quattro permanent all-wheel drive – the only logical solution for a dynamic SUV. In normal running conditions, the transfer case distributes the power to the front and rear axle in a 40:60 ratio for a rear-focused style that enhances driving pleasure. When needed, the quattro driveline can deliver up to 65 percent of the power to the front axle and a maximum of 85 percent to the rear axle.

The numbers speak for themselves: The Audi Q5’s climbing capability of 31 degrees of incline is exceptional. The overhang angle is 25 degrees thanks to the short front overhang. The ramp breakover angle, determined by the wheelbase, is 17.5 degrees. Ground clearance is an impressive 20 centimeters (7.87 inches), with a fording depth of up to 50 centimeters (19.69 inches) when driving through water.
@robbie:

MOEHAHA
“The pioneer of all-wheel drive,
Audi builds the Audi Q5 standard with quattro permanent all-wheel drive –”

Audie gaat al zelfs zo ver dat ze keihard liegen!
Quattro bestaat net aan een jaar of 30?

Spijker was zelfs 70 jaar eerder,
dan Landrover en nog heel wat merken voordat Audie het “ook maar ging doen”
@Bert: ik quote alleen maar wat uit het persbericht om de discussie op gang te houden. Ik zeg niet dat ik het ermee eens ben ;)
@robbie: sorry man,
ik quote jouw quote erin, voor je het weet ben uitgequote inderdaad :)
Jipp, ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor je comments. You just made my day boy!
Spelen met knopjes zal nooit meer hetzelfde zijn..

@ Apache, lekker bezig met je fotofucks! overweeg om er een vast topic van te maken op AB..ik word fan!
De Audi voor mij. De X3 ziet er gewoon niet uit.

Q5 plse
Als ik hier de meeste comments lees, lijkt het alsof ik op een Audi forum ben
Klasse BMW geen woorden zegt genoeg!!!!
Het is heel simpel: Subaru ruled gewoon qua AWD, zie mijn filmpje
ze doen het sowieso verkeerd.

ze moeten eerst 100 meter naar achter rijden. Dan plankgas.
wedden dat hij er overheen komt (of doorheen) :twisted:
ik denk dat de juiste banden ook een behoorlijke rol spelen en als ik naar die audi kijk dat hebben ze de diff-sper niet aanstaan als die er is natuurlijk.
en natuurlijk kunnen de echt 4×4’s meer dan deze 2 diepeplassen ridders
Conclusie: dit is puur techniek, ik rijd dagelijks met mijn espace op steilere hellingen xD, ik snap dus niet goed wat de toepassing hier is.

Als je op je weg speciaal ontworpen rollers tegenkomt waar je niet gwn met snelheid wilt overrijden ben je beter af met een bmw x3? :p hoe nuttig
@jonathan:

Even wat verder nadenken. Deze stellage moet een situatie simuleren. Denk ijs, denk helling op een berg..
@Rick-dos:
Als de hele helling beijst was zouden geen van beide deze poser-wagens erop geraken ;). Het enige wat in de buurt zou komen zou een plekje ijs zijn, maar daar neem je gewoon wat snelheid voor. Al denk ik nog altijd dat zo’n roller geen goede nabootsing is van ijs, omdat zo’n roller ook een diepte heeft waar de band inzakt.

PS:(Ik denk nu ook wel dat als een Torsen ook zo’n enorme problemen had op ijs en niet alleen met rollers we hier al wel filmpjes hadden van gezien, met al die miljoenen fanboys op de wereld :p )
Ik denk dat deze trieste ‘oorlog’ tussen de merken slechts voor één iemand positieve gevolgen heeft en dat is Mercedes-Benz.
@ Jipp

Het systeem van audi gaat in open diff mode als de wielen geen weerstand hebben. Dat zou jij als uber fanboy van vag moeten weten. Werkt dus niet met een knopje.

OT: Is idd gewoon een marketing stunt van BMW.
Gewoon slim op in gespeeld.
Dit gebeurd in het echte leven alleen als je met 2 wielen op van die rollen staat of als je 2 wielen van de grond af hebt.
BMW’s Xdrive systeem is kompleet electronisch tegenover het mechanische quattro systeem, en kan dus ook met niet bestaande situaties omgaan.
Beide systemen zullen in real life niet veel voor elkaar onder doen. quattro zal iets beter in de sneeuw zijn en Xdrive iets beter op de weg.
Het is niet omdat ik meer Audi-minded ben dat ik dit zeg, maar bij de Q5 geeft ze volle gas, en bij de X3 speelt ze zeer gecontroleerd met het gaspedaal. Dit is dus eigelijk bedrog van Bmw uit. Heb maar weinig X’n en Q’s gezien die niet op een besneeuwde helling geraken hoor. Cayennes, da’s een ander verhaal:p groet!
the-budel-guy
duidelijk dat de Q5 benziene is en de X3 diesel.

neemt niet weg dat dit een faal voor audi is maar toch bijft de Q5 mooier
Jipp is naar huis… die denkt “F.. jullie..” ;)
Heerlijk geowned, and I like it!!
Al herinner ik mij een filmpje van een paar jaar geleden met een ML, X5 (vorige generatie FL), Lexus (maar die kwam nergens) die een indoor skipiste opreden en daar werden al deze SUV’s zwaar geowned door een een A6 allroad Quattro.
Maar goed blijkbaar zijn ze hun troeven kwijt
@AJ: Een van die kerels zegt op een gegeven moment dat de Audi domweg het koppel niet op de weg kan krijgen. Was het daar tijd geweest om even op de rem te trappen en kunstmatig weerstand op te wekken?
http://www.youtube.com/watch?v=8zfKRdgoRo4

torsen werkt zo te zien wel beter in deze video,
sneeuw is misschien geen ijs, maar een volledig beijsde helling heb je spikes voor nodig :p
Waar gaat het nu eigenlijk over?
Want normale mensen rijden niet elke dag over een wipwap.
En in de modder zijn beide auto’s waardeloos.

Bovendien snap ik niet waarom ze de handrem er niet optrekken bij de Audi. Als de achterwielen alle kracht krijgen dan kun de door weerstand te creëren de kracht naar de voorwielen sturen. Of de tussenbak locken, maar dat kan vast niet bij deze auto’s.
vrouwen kunnen ook niet rijden.
Audi heeft met Quattro slimmere systemen alsnog met de RS5 etc.
maar zeg zelf de Q5 is mooier.
Ik vind die pasfoto van @apache wel leuk.
Het filmpje is mij net ze veel waard als de Matrix.
De regisseur en de klant bepalen wie er wint.
Als Audi wint is dat logisch.
Als BMW wint is het een grapje.
Fake, ze hebben gewoon met het diff gespeeld audi quattro en AWD van subaru zijn de beste op de markt, dat blijkt uit alle testen! punt uit.
@Oxymoron

Op het moment dat de voor of achterwielen op die rollers staan en rond blijven draaien moet je lichtjes remmen. Het sperdiff zal dan zijn werk gaan doen en de auto gaat dan weer vooruit. En zodra die een klein beetje vooruit gaat dan ben je over die rollers en gaat het weer prima.

Op de weg is zo’n diff prima. Maar in de offroad wereld komt het vaak voor dat je met 1 of 2 wielen boven de grond hangt en dan werkt zo’n systeem dus niet.

BMW heeft gewoon uitgezocht waar hun diff beter in is en daar een schans voor gebouwd. De BMW is dan ook daadwerkelijk beter daarin, alleen kun je je afvragen hoe vaak je zoiets met normaal gebruik tegenkomt. Eigenlijk nooit denk ik. :)

Het heeft in ieder geval niks met koppel te maken, maar alles met het soort diff.
@luc
Als je een beetje kennis van differentiëlen zou hebben dan weet je ook dat het door Audi gebruikte diff dit nadeel heeft. Voor rally rijden of op het circuit is het prima, maar zodra 1 wiel echt nul grip heeft of los hangt dan werkt de sperwerking niet.

Voor een circuitauto zou ik op de achterwielen trouwens ook voor het audi-type diff kiezen omdat dit veel sterker en slijtvaster is dan de meeste andere soorten.
xDrive is nu eenmaal verder ontwikkeld dan quattro, tevens verslijten de banden van xDrive wagens veel minder snel dan bij quattro wagens!
En nu eens een Land Rover of een Toyota Land Cruiser d’r overheen? Dan duurt het filmpje tenminste niet zo lang. Pff: die redhead kan wel treuzelen zeg. :)
idd Quattro en AWD van Subaru blijven de beste diff’s + vierwielaandrijvers.
alleen BMW heeft net deze gelanceerd en gaan ze tegen de 2 jaar oude Audi Quattro rijden.
vrouwen kunnen ook niet rijden.
ze hebben de instellingen van de Q5 gewoon op sport ofzo gezet en niet op terrein instellingen.
the-budel-guy
@philipzuidijk: + dat de BMW een diesel was en dan speel je zo i zo vals het enige wat BMW hier laat zien is dat ze alleen kunnen winnen door vals te spelen
@the-budel-guy: Ik durf te beweren dat elke motor van de X3 of Q5 genoeg kracht heeft om dat hellinkje op te komen. De motor doet er hier niet toe, het draait puur om hoe de software omgaat met de ‘wrijvingsloze’ rollen die in de baan zijn gemonteerd.
@Citrofiel: ik denk wel dat de motor er toe doet, een diesel motor heeft een veel hoger koppel en veel meer kracht dus heeft de motor het makkelijker de auto omhoog te duwen.
@Jipp: Makkelijker ja, maar ook de 2.0T zou de Q5 volgens mij nog dat heuveltje op kunnen krijgen hoor.
waarom wordt deze slechte ”marketingstunt” hier gepost, overduidelijk dat er met de audi gekloot is danwel niet de rollers bij de bmw vast gezet
@s d r:
Als je de moeite neemt om de reacties door te lezen dan wordt je precies duidelijk waarom dit gebeurt. komt dus niet omdat er met de audie is gekloot of omdat de rollen zijn vastgezet, maar omdat er een verschil in techniek is.
Als je weet welke diff’s en electronica er worden toegepast is het gewoon logisch te verklaren dat dit gebeurt.
Je moet echt wel heel naïef zijn om dit grapje echt nog te geloven, je ziet duidelijk dat er iets niet klopt, dat vrouwtje stopt ook nog eens gewoon met gas geven in de rollen, hoe dom kan je zijn.

Bmw-10 door deze lage actie.
Had een glk genomen.Die wint met gemak.Niet alleen uiterlijk vertoon dus
Is een glk een tabletje tegen hoogmoed ?
De enige hier die de echt goede conclusie trekt = C6R
Uit allebei de neptractoren komt een kut herrie, of kijkt de rest zonder geluid !!
En na twee maanden komen de pikzwarte rookpluimen eruit.
blehhhh
Gewoon +1 voor BMW
grote vraag die rest is .. waar is @Jipp ??

beste @Jipp ..

het komt een beetje rottig mijn bek uit misschien ..
maar ik denk dat ik voor alle autobloggers spreek ..

laat wat van je horen .. we missen je ..

liefs .. alle autobloggers ..
@lincoln: zitting, etentje, vergadering etc. Ik heb verder ook maar even gezocht naar een onafhankelijk filmpje en voila, je ziet hoe het echt zit.
Om die brug/schans staat duidelijk BMW. Dus het lijkt me volkomen logisch dat BMW als winnaar uit de bus komt he. Bmw gaat geen filmpje maken als Audi als winnaar uit de bus zou komen. Er is duidelijk gespeelt hiermee. In realiteit is toch alles anders, kon me de sneeuw tijden van vroig jaar herinneren waar een X3 en X5 niet eens een klein heuveltje op kwam, maar de Q5 daarintegen wel. Hier is duidelijk meegespeelt.
Gaap, wat is nu de strekking van dit gehele gebeuren?

Dat zowel de X3 als de Q5 pure onroad-auto’s zijn.
Trek even het vergelijk met een Land Rover (Range Rover mag ook) en zowel BMW als Audi trekken op niks.

@Sir Smokalot: Ik moet zeggen dat je dit verdomd goed aanpakt. Gaat alweer dik over de 180 comments heen.

Goed werk..
Het blijft mooi om te zien. Als er op de schans BMW staat, dan wint de X3. Maar doet Audi dezelfde test, dan wint Audi.
Ja ik als Bmw liefhebber vind het mooi om te zien. Ik zal ook eerlijk in mijn mening zijn. Ik ben niet van die 14 jarige kinderen die hier komen schreeuwen en bleren van: Audi is beste, Bmw wint van Audi, Mercedes is het premium merk blabla. Ook al ben ik een Bmw liefhebber, ik denk dat hier wel degelijk iets mee gedaan is. Zoals de meeste hier zeggen staat er ook BMW op de schans. Deze testen moet je niet geloven. Als Audi deze test doet, dan wint Audi. Als Mercedes dezelfde test zou doen, dan won Mercedes. Kies voor je eigen gevoel
@ budel-guy

idem!
Ja natuurlijk wint Bmw, logisch als het filmpje is gemaakt door de mensen van Bmw. Ga voor de lol is buiten staan als er 3 meter sneeuw ligt, dan komen alle Audi`s vooruit, maar alle Bmw`s blijven spartelen. ( nee ik ben geen audi fan, ik haat audi zelfs )
Sorry maar deze test is totaal niet representatief…
Een stand van Bmw die een Bmw x3 test tegen een Audi Q5….
Tuurlijk dat die Bmw wint….
Zou gewoon een onafhankelijke instantie moeten zijn die deze 2 test…
Echt een fake test, kijk ten eerste naar die banden en wielen van Audi en Bmw. De Bmw heeft orginele wielen en banden, maar die van de Audi kan ik net zo goed onder een Lupo zetten. En dan staat er ook nog eens BMW-X-drive op de schans. Hoezo een beetje heel veel olie of wat dan ook op de schans gooien als de Q5 erop zit.
Leuk, we zijn eens lekker anti-quattro! …En de bewijzen zijn echt en reproduceerbaar :o) *zwaait met een grote grijns op zijn gezicht vrolijk met een bmw-vlaggetje* :p

Anyway, een SUV is geen offroad 4×4! …al zou ik wel eens met dezelfde bandjes op verschillende modellen met vierwielaandrijving een grote test willen doen.
Hier klopt geen zak van, ik studeer autotechnologie waarbij we gezien hebben dat er eigenlijk geen beter systeem is dan quattro dus
a: dit is geen quattro met originele torsen differentieel
b: er is mee geknoeid of de diff is kapot, of bij Audi is alles uitgezet blablabla.

Zielig van Bmw om het zo te tonen, tja ze moeten die X3 op de een of andere manier kwijt, want de Q5 breekt verkoopcijfers.
@mb-cklass: wanneer ik het zeg word het weggewuift als onzin.
3 woorden: Zielig van Bmw
Waarom kijken mensen naar deze test??? Vorig jaar lag er 2 meter sneeuw, en dat was toen een test voor de ogen van iedereen. Kan me goed herinneren dat geen 1 Bmw, een kleine helling op kon komen. Alle Audi`s reden er vrolijk langs. In december/januari is het weer zo ver, als er sneeuw valt. Dan gaat elke koper van een Bmw terug naar de dealer om te zeggen; huh de X3 kan toch door de sneeuw en de Q5 niet, jullie hadden er zelfs een filmpje van gemaakt? Maar ik wordt voorbij gereden door een Q5? Geld terug:) hahah
the-budel-guy
@wahid: en zo is het.
BMW BMW BMW BMW BMW!!!! :-) Hahahaha

Zo weer te zien, veel gepraat over quattro maar weinig waar kunnen maken. Kunnen ze trots op zijn, op hun ‘historie’ van quattro.
@AtodaZ: we zullen oa jou in je oude bmw weer hard uitlachen komende winter, dan weet je hoe goed quattro werkt.
@AtodaZ: Tuurlijk. Electronica uitschakelen enzo :’)
@RobertJ:

Tuurlijk jongens, ik rij jullie allemaal voorbij in me bmw wanneer het winter is, keep dreaming ;-)
@AtodaZ: whahaha, ik denk dat jij blijft dromen vriend, met je bmw in de sneeuw.
the-budel-guy
we zien wel wanneer het weer sneeuwt wat het beste is tot nu toe nooit problemen gehad met quattro en dat kan je van bmw (Xdrive) niet zegen
Er zijn genoeg filmpjes die bewijzen dat de audi daadwerkelijk dit mankement heeft, dus voor mij is dit geen bedrog.

De groeten
porsche there is no substitute

Jeemig wat lijken die dingen op elkaar. En het komt niet eens beiden uit de VAG schuur.
ik vraag me af wie nog beweert dat bmw beter is na het zien van dit ONAFHANKELIJK filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=EyKstZ6a5ag
@Jipp: onafhankelijk misschien ja, maar ook zo oud als een baard!
Dat is een BMW van 4 generaties terug?

Ik rij wel lekker door met mijn Landrover, the best 4X4 by far. (zegt WC eend :)
@Jipp: Nog 1X goed het filmpje bekeken…

Onafhankelijk mijn ass. De audi komt als laatst, neemt de hardste aanloop …
MAW ze wisten al dat die verder zou komen,
dit is in scene gezet, dat hoor je ook aan het commentaar van die man.

Een landcruiser moet daar met de goede banden prima doorheen komen namelijk,
en een landrover laten ze ook maar niet zien.
@Bert: een land cruiser is niet zo goed als altijd gedacht word. daarbij laten ze gewoon zien dat een quattro op winterbanden veel aan kan. Dus aangezien bmw niet wint is het niet onafhankelijk? Ik zou ook is kijken wat voor banden er mee spelen, een zomerband word hard in de kou en heeft minder grip etc.
Die zou ik boven iets van bmw zelf vertrouwen ja…
dutchcartouring
@jipp

Mooi filmpje. Eindelijk een filmpje dat niet is gemaakt door Bmw fanboys.
Uiteindelijk moet er toch een Range Rover aan te pas komen om ze beide los te trekken, toch?

Het is inderdaad wat Jeremy Clarkson zei: “If you are clinically insane, by which I mean you wake up in the morning, and you think you are an onion, this is your car.”
Grappig, een schans met een grote X op de zijkant, x-drive aan de binnenkant. Zou het wellicht ook doorgestoken kaart zijn?
Hoeveel heuvels heb je in Nederland?

Waarom blijft het filmpje gepauzeerd na de beurt van audi?

Bullshit
how about grip

audi heeft totaal geen grip op die wipwap
premium bullshit morning rant on:

Nee niet weer de:
-vergelijkingsmongool
-wie heeft de grootste
-Mijn merk,visie, mening uber alles

Met geen 1 van deze twee auto’s kan je buiten urbania een deuk in een pakje boter slaan. So freaking what?

Premium is een dicussie voor de meute. Bedacht door marketing kneuzen om zo onder de aandacht te blijven van hun trouwe dienaars!

-Audi is nog altijd ingetogen,
-Bmw is sporttief,
-Mercedes is luxe en comfort.

Zo is het geweest en zo is het nog steeds.

Maar het levert altijd 100 plus reacties op per blog. Oftwel kassa voor de makers van deze blog!


premium bullshit morning rant off!
@Heinrich, welkom bij de meute.
Sign off.
@george: Whahaha,ooh hell nee. Zij de gij zot geworden of nie? Nee, ik lach erom als een boer met kiespijn.
Maar als je echt wilt lachen moet je maar eens met een premium batch loving amerikaan gaan borrelen. Nee echt dat wil je niet weten!
@Heinrich: Sign on, bedoel je een premium Chrysler 300c ?
Sign off.
Zeker nooit gezien hoe ze in Top Gear met de X5 een gras heuvel wilden oprijden maar gewoon zijdelings gleden? Ook de snelste off-road SUV (=Cayenne) ter wereld bakt er off-road niks van. Er zijn zelfs geen offroad banden voor beschikbaar omdat de remklauwen te groot zijn!
als ik nou eens mijn nissan patrol even op die schans probeer zullen we ff kijken wie er wint.
@maico: Ik kijk,… gelukkig, toch de Audi.
Of zie ik een Lada Niva, nee het is toch een Audi.
Of is het pat-trolletje, nee het is en blijft een Audi.
Wel geinig dat het VAG product weer faalt en de BMW wint…
De X3, dat is toch een vrouwenautootje ?
Wakker worden allemaal! Audi is géén premium merk en zal het ook nooit worden. Zielig dat ze zich met BMW willen vergelijken.
Ps: rij zelf een A4 Avant 2.7tdi nieuw model…
Het is toch iets bizar met die aandrijving van de Q5 hoor.
Nu ja, zowel het filmpje uit het artikel hierboven, als mijn filmpje zijn niet echt ‘natuurlijke’ omstandigheden, maar toch.
http://www.youtube.com/watch?v=mkQ5yBnS4SU&feature=BF&list=QL&index=2
Wel grappig, ze willen de Q5 aan alle kanten te boek zetten als een offroad-onwaardig apparaat. Echter een objectieve test wijst uit dat de Q5 het puur offroad nog steeds erg goed doet:

http://www.youtube.com/watch?v=QrQ765S-FiU

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).