Wat is dat toch met die voetgangers op de snelweg?

Auteur: , 35 Reacties

Bij het doorspitten van het nieuws stuitte ik vandaag wederom op een dodelijk ongeval op de A67, waarbij een voetganger is overreden door een automobilist. Het lijkt de laatste tijd wel schering en inslag, want dit is de zesde voetganger in 3 maanden tijd die is doodgereden op de snelweg.

Nu werpt zich de vraag op: waarom zou iemand in hemelsnaam (in het donker) op de snelweg gaan lopen? Soms zijn er alcohol of drugs in het spel, maar het innemen daarvan is niet iets van de afgelopen maanden en de aanrijdingen wel. Sommige mensen wijzen met het vingertje naar de ‘nieuwe Europeanen’ uit de voormalige oostbloklanden, die het doorgaans op dit gebied wat minder nauw nemen met de regels dan wij.

Heeft iemand enig idee waar dit fenomeen uit voortkomt? En heb je zelf wel eens zo’n enorm domme actie uitgehaald? Laat het weten in de comments.35 reacties

Dan vraag je er toch om …. welke achterlijke gaat over de snelweg lopen.
Heb wel eens vrienden gehad die dat deden, omdat de weg naar huis dan korter was, Maar na enkele jaren kwam ik er achter dat dat niveau mensen niet mijn vrienden horen te zijn:p
alcohol ?? drugs ??

dit is nog veel erger .. deze mensen lijden aan het “Al Gore syndroom” ..
groen moet je doen enzo ..
Nederland wordt steeds dommer. Punt.

Hier kan geen LOI cursus tegenop.
Yup, toen ik een jaar of 8 was een snelweg overgestoken. Ben blij dat ik nog leef. Zou het nu niet weer proberen. Ik was acht en wou zo snel mogelijk naar huis (verdwaald en wist dat ik aan de overkant moest zijn).
Er zijn een aantal landen (ook binnen de EU), waar snelweg en fietspad/voetpad niet van elkaar gescheiden zijn. Waar we hier een vluchtstrook hebben, wordt deze daar gebruikt door voornamelijk fietsers/voetgangers.

Uiteraard kan het ook een poging tot oversteken geweest zijn. We zullen het helaas niet na kunnen vragen.
Dat van de nieuwe Europeaan kan kloppen:

De weg van Poznan naar Warschau is een grote tippel zone, daar zie je ook van alles langs de “snel”weg lopen, maar daar rijdt het verkeer langzamer dus minder gevaarlijk werken. Door het toetreden tot de EU mogen goederen en diensten vrij verhandeld worden en opeens lonkt het grote geld van van al die geilberen op de A67… en dan krijg je gevaarlijke situaties
@Dirt McGurt:
Da’s niet waar, dat zijn hele vriendelijke goed opgeleide meisjes met korte rokjes die je waarschuwen voor Bromsnorren met radarguns.
Mensen die denken dat lopen milieuvriendelijker is?
Dat is overigens niet waar. Een auto stoot per KM minder CO2 uit dan een mens als je naar de volledige energie-keten kijkt.
@zdev: gelul, als je naar de volledige energieketen kijkt…hoe wordt een auto gemaakt dan vriend ?
@Megakix: En hoe worden mensen dan gemaakt?
@RobTWo: lol…
@Megakix: Bij het maken van een mens wordt anders ook heel wat CO2 uitgestoten.
Ooit langs de A12 (de schaars-6 baans snelweg) zonder gas èn benzine komen te staan…hoe doe je dat zou je denken…maar goed, aan de andere kant van de 6-baans snelweg (08:00 ’s morgens) is een Shell. Dus ik klunen over de 6-baans snelweg, jerrycan gekocht, gevuld met benzine en vervolgens doodleuk teruggehuppeld…Kom ik bij de auto, ben ik vergeten het ‘slangetje’ te kopen voor de jerrycan. Dus ik weer terug. Stond me daar een brigade agenten me op te wachten ! Waarom ik perse dood wilde…Wat er met mij aan de hand was….Of ik op straffe van staande executie dat nooit meer wilde doen etc…Tsja…je bent jong…en onbezonnen…
@Megakix:

Dat is ook wel het domste wat ik ooit heb gehoord.

Tenzij je uit Polen komt en als ontbijt een fles wodka achterover slaat. Dan is het normaal.
peter - italia
@Megakix: toen was je nog jong… en kon je vooral hard rennen? ;)
@peter – italia: 22 om precies te zijn…en snel was ik al, maar daar red je het niet alleen mee…goede timing is essentieel ;-) !
Megakix, dit had de ANWB voor je op kunnen lossen.
@Kukident: lease auto, BMW servicecard..maar die komen daarvoor niet opdagen…zucht..
Ik :tong: vrouwen
Het was een Pool, dus zal deze Pool wel dronken zijn geweest. Voor de rest zal ik er geen traan om laten.
1 keer gehad dat ik per ongeluk de AFRIT van de snelweg OP fietste. Ik was nog klein, en wist de weg 100% nog, en fietste zo een vreemde afrit op. (Is echt een klote afrit, die je niet vanaf beneden herkent als afrit van de snelweg).

Toen weer terug fietsen, maar heb er wel van geleerd, had toen de benen uit m’n lijf gefietst toen er een vrachtwagen van de snelweg kwam,
Ligt niet alleen aan het oostblok volk. Er zijn genoeg verstandelijk gehandicapten in Nederland die vaak een snelweg of een treinspoor zoeken om zelfmoord te plegen.
@majinstar: Zonder de “verstandelijk gehandicapten” was dat ook wat ik dacht ;).

En ik woon in Estland en het is zoals gezegd al de gewoonste zaak van de wereld om over de grote wegen te wandelen/fietsen. Niet omdat ze hier dom zijn, maar omdat ze geen keus hebben. De wegen zijn gelukkig wel breed genoeg (0,25 + 1,25 + 1,25 + 0,25 zodat je de breedte van een 3-baansweg hebt – de fietsers rijden op dat 0,25 gedeelte).
Het is wat met die Polen haha kan me dit incidentje bij Heemskerk ook nog wel herinneren :)

http://static-webregio.nl/content/images/xl/autogeramddoortreinopspoorwegovergangheemskerk.jpg
@VeniVidiVici: hoe de F krijg je dat voor elkaar? Haha dan moet je wel heeeel erg zat zijn, wil je zulke grappen uithalen. Maar niemand heeft nog gedacht aan de extra beveiliging van ons spoornetwerk? Binnekort dagelijks in de file wegens een aanrijding met een persoon op de snelweg?
@Sciurida:

hoe wou je het complete spoornetwerk beveiligen?

afgezien van de kosten is dat gewoon een onmogelijke taak
@timberleek: Tja, je weet het nooit, misschien is ProRail toch nog tot iets in staat en hebben de Emo’s van Nederland nu andere methoden gevonden om ons te kwellen
Laat die buitenlanders toch in hun eigen land blijven, je heb er alleen maar werk van!
@MDV: nee hoor, dat werk pakken ze van je af!
Met wat drank in je mik lijkt real life Frogger opeens een fantastisch spel.
Arie op Safarie
Dronken Polen/ Bulgaren of andere voormalige Oost-Blokkers….laat ze maar lopen op een snelweg, kunnen ze minder schade aanrichten dan dronken in een auto te zitten …..
@Arie op Safarie:
Totdat je er zelf 1 aanrijdt, denk dat je dat je leven lang niet los zal laten (geen ervaring gelukkig, en hoop dat zo te houden)
Vincent van B
hopelijk blijven zebrapaden en voetgangerslichten uit … :ROLL:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).