Michael Jordan verkoopt zijn SLR 722

Auteur: , 38 Reacties

Het is lunchtijd, tijd voor een snackje. Hoewel het nieuws al een paar dagen op het net rondgaat kunnen we het niet laten om er ook even een postje tegenaan te gooien, gewoon omdat de auto zo lekker oogt. Michael Jordan mag zich nog maar eventjes 'His Royal SL Airness' noemen, want hij schijnt zijn 2007 McLaren Mercedes SLR 722 in de verkoop te doen.

Borrelt bij mij de vraag op: waarom zou je in hemelsnaam je 722 willen verkopen? Het is volgens mij niet echt zo dat ome Michael in geldnood zit. De voormalige basketballert, waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn tijd bij de Chicago Bulls, heeft niet heel erg veel kilometers gemaakt in zijn McLaren, er staan er welgeteld 1.548 op de teller. Kennelijk beviel het apparaat hem toch niet zo.

Nu is het zo dat hij behalve de SLR ook nog wel wat ander speelgoed in zijn garage heeft staan. Zo bezit hij onder andere een Mercedes CL65 AMG met 22″ Forgiato Concavo-velgjes en een Aston Martin Vantage met 20″ Forgiato Vizzo-jetsers. Mocht MTV Cribs nog een keer bij hem langskomen, dan kunnen we waarschijnlijk zijn hele wagenpark zien.

SLR McLaren Michael Jordan

SLR McLaren Michael Jordan

Maar de SLR 722 gaat er dus uit. De vraagprijs is 430.000 USD. Hiervoor krijg je een ‘mint condition’ SLR, die 650 pk en 820 Nm uit zijn 5,5 liter V8 opbrengt, en een top van 337 km/u haalt. Verder zit het ding natuurlijk vol met carbon, want dat is hip.

SLR McLaren Michael Jordan

SLR McLaren Michael Jordan

Bieden (en meer plaatjes kijken) kan HIERRRR.

SLR McLaren Michael Jordan

SLR McLaren Michael Jordan

Met dank aan Bastiaan voor de tip!38 reacties

En dat is incl. Radio/CASSETTE :)
http://photos.ecarlist.com/EZ/9c/9k/Ur/fr/rW/o6/i9/Hx/Bs/8Q_640.jpg
@MercedesForum: Ja echt? cassette?
crosscabouter
@Pallas: ja, en cd-wisselaar en telefoonbediening, dus iets moderner dan alleen een ‘tape-je’ :P. Geen USB aansluiting, maar ik denk dat het geluid uit de motor genoeg mooie muziek maakt.
@crosscabouter: Wat je zegt in zo’n bolide wil geen radio.
@MercedesForum: Ja beste muziek is nog steeds uit de tijd dat we met cassettes aan het rond sjouwen waren.. :P
Wat jammer dat er die zwarte velgen onder zitten. Met die turbine velgen had ik de koop zeker overwogen… :P
@CBR600rr: Het is een 722, die velgen horen er onder ;)
De ‘turbine velgen’ horen onder de ‘standaard’ SLR…
@MercedesForum:
Ja zo ja dus, moet ik soms met de bus?!
Nee, maar spuit die turbine velgen dan zwart…
Of zet er een mooie set Brabus Monoblocken onder :D
@RickB: Ik denk als je de turbinevelgen zwart spuit, dat het effect van de ‘looks’ tijdens het rijden weg is.

Zou je de Brabusvelgen ook zwart spuiten? Ik niet in ieder geval, maar ieder zijn eigen smaak.


Bij zwart gespoten velgen hoort ook een supergave achterspoiler, vind je niet? ;)
Dan doen de plaatjes het niet….
waarom doe je zoiets weg? Het is mooi, wordt niet meer gemaakt, en wordt dus alleen maar meer waard… En Jordan verdiende ooit de plek van best betaalde sportman ter wereld, en nog steeds lopen sommige van zijn sponsorcontracten door. Dus: WAAROM?
@MDA: Mooi? Dat is natuurlijk erg subjectief…
@autoblogger: Um ja, dat is waar. Niet mooi dan maar wel exclusief?
@MDA: Mensen met geld doen impulsaankopen. Na een tijdje kom je er vanzelf wel achter dat zoiets niet een daily is en het in de wegstaat
@d15b2: Michael Jordan heeft in totaal ongeveer 40 Lambo’s, Ferrari’s, Maserati’s, Mercedessen, een McLaren F1 etcetera, in de weg staan is denk ik niet van toepassing.
Als ik het goed heb, verkoopt hij hem met ongeveer 250.000-300.000$, en dat na 3 jaar, dat moet echt de meest dramatische afschrijving ooit zijn. Er moet dus echt een reden voor zijn, misschien wil hij van zijn slurpers af en gaat hij op de groene weg? (Bah, dat ik daar überhaupt aan denk :S).
Misschien wil zijn vrouw van hem scheiden en heeft ‘ie toch geld nodig?
@Sciurida: Hij is al een tijdje geleden gescheiden van zn ex-vrouw Juanita
Het was geen goedkope scheiding maar om centjes verlegen zitten kan je hem niet betrappen vermoed ik. Nike is zo verschrikkelijk blij met deze man en genereert met het submerk Jordan zoveel inkomsten dat hij “altijd” rijk zal zijn.
3 jaar met een nieuwe auto doen is ook weer niet zo vreemd. Daarbij heeft ie waarschijnlijk toch geld genoeg. Wel errug weinig miles gelopen.. verder kan het me echt niet boeiend of iemand die ik niet persoonlijk ken nou zijn auto te koop zet hoor. Alsof wij hem kunnen kopen..
Misschien heeft hij ook door dat een SLS mooier, goedkoper en amper trager is?
@RickB Plaatje van de rijdende SLR met turbinevelgen mislukt, alsnog:
http://bjzhsh.com/wp-content/uploads/2009/11/800px-Mercedes_SLR_C199_2007_amk.jpg
Hij is nu pas tot de conclusie gekomen dat die SLR huppeldepup gewoon niet bij hem past en liever een M6 wilt hebben. Verstandige keuze.
@majinstar:
Hahaaa, n!&&@ please!
@ Oul@: :D ;)
Wanneer bouwt Mercedes-Benz een vervolg van deze mooie SLR ? De SLS is een ander type auto (vleugeldeuren). De nieuwe SLR kan de weg inslaan van de Nieuwe SLK (2011) ?
@JVC: de SLK krijgt anders een flinke scheut SLS mee.. beetje de oude SLK maar met wat lompere neus met grotere grille en iets bredere achterlampen
Is dat pooier folie ook te verwijderen ?
@yerrie: Dat folie :P ?
Ik verwacht niet dat het folie is..
Lijkt me ook geen pooierauto, waar moet hij zijn meiden (meervoud) kwijt in zo’n auto? Dan kan die beter voor de E-klasse Binz Estate gaan: http://www.autoblog.nl/archive/2010/10/24/in-plaatst-van-een-vito-binz-e-klasse-estate-xxxl
Volgens mij past hij er gewoon niet in, zowel diagonaal als verticaal als gehurkt…niets hielp..dan maar verpatsen…DUNKt me…;-)
@Megakix: Of hij ruilt hem in voor de SLS AMG Roadster: http://www.mercedesforum.nl/forum/viewtopic.php?f=55&t=36888 dan past ook Jordan erin ;)
@MercedesForum: lol, ziet er net zo uit als die gast van Autoweek in een Diahatsu Copen…moet je maar n’s checken !
@Megakix: Die gasten hebben knaken zat om de boel te laten customizen. Heeft Shaquille O’Neil ook gedaan met zijn auto’s (waar overal het superman-logo op prijkt).
ik denk dat hij te weinig beenruimte had met zn lange karkas
Ik gok dat hij gewoon een mooie auto wil:)
Schitterende bak.Nog geeneens ingereden.
Deze staat/stond al een jaar geleden op Mobile. Beetje laat dus ..
veel geld voor een twedehands 722

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).