Politie wint kort geding VW-concurrenten over aanbesteding

Auteur: , 90 Reacties

Herinnert u zich de nieuwspost nog over de gunning van de Europese aanbesteding voor Nederlandse politievoertuigen aan de Pon-groep? Wij meldden destijds al dat er geluiden opstegen dat het een fix was. Een vijftal toeleveranciers ging hier in mee, want zij spanden een paar dagen er na een kort geding aan tegen de politie vanwege de vermeende oneerlijke aanbesteding. Zonder succes blijkt nu.

De rechter heeft de aanklagers in het ongelijk gesteld, en geeft hiermee aan dat de inkoper van politievoertuigen, de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN), zich niet schuldig heeft gemaakt aan het maken van een ‘VW-favored’ aanbesteding. Volgens de rechter is “Het [..] niet aannemelijk geworden dat met de gecombineerde wijze van aanbesteden is beoogd om Pon te bevoordelen”. Jammer voor de andere fabrikanten dus, maar de komende vier jaar vissen zij achter het net.

Voor snor- en leren broek-dragende agenten is er de komende jaren evenmin keus. Op het vlak van de tweewielers is BMW namelijk de enige inschrijver. (via automotive)90 reacties

Dus de politie cruised de komende jaren rond in sjonniemobielen en familiehokken (Golfjes en Tourans) :)
@Bumer:
Tja de modellen mogen natuurlijk niet te spannend worden ;)
@Bumer: Iedereen past dat petje toch ;) (moeten ze ‘m wel achterstevoren opzetten natuurlijk :mrgreen: )
@Bumer: grappig dat juist jij golfjes sjonniemobielen noemt, bij bmw zijn de modellen sjonniemobielen, de 3 en de 5 serie.
@Jipp: Ach, ik heb niet zoveel met BMW ;)
@Jipp: Ja hoor, de 5 serie een sjonniebak.Droom lekker verder.En de 3serie is er ook niet bepaald een.Misschien een 316 uit 1995, maar geen e90.
@DonEmilio:
De Golf V toch ook niet…
E90 en V kan je net zo aankleden als je zelf wilt…
@DonEmilio: ga eens in rotterdam etc kijken vriend, dan zul je zien dat het geen onzin is, of voor de grap is op de kampjes, en in de achterstandswijken. doe nou niet alsof het onzin is.
@Jipp: ze wonen dan wel armetierig, of zien er armetierig uit…maar ze rijden dan wel eerste klas auto’s ! ;-)
@Megakix: die betaald zijn met financieringen en niet eens dealer onderhouden kunnen worden chapeau!
@Jipp: Ten eerste ben ik je “vriend” niet. Ten tweede heb ik het over nieuwe BMW’s.Er vanuitgaande dat de politie niet in e30’s en e28’s zou gaan rondrijden. En iedereen weet overigens dat nieuwe BMW’s (e90/f10)niet bepaald goedkoop zijn en sjonnies niet bepaald rijk.Dus jij praat wel onzin, want no way dat die laatst genoemde BMW’s sjonniemobielen zijn. Misschien zoals ik al eerder zei: Een 316 uit 1995 wel.
@DonEmilio: In welke wereld woon jij? Er is ook niet zoiets als een financiering, of zwart geld. doe niet zo naïef en wees reeel. Het is niet omdat ze weinig geld hebben dat ze zulke wagens niet rijden, daarvoor hebben ze leningen.
@DonEmilio: En kijk voor de grap is bij domeinenrz.nl wat daar aangeboden word, een groot deel is in beslag genomen, van sjonnies.
@Jipp: Oke, ik heb gekeken.Jammer voor jou, maar er wordt helemaal niet bij vermeldt of een auto ooit van een “sjonnie” of kamper is geweest. Daar staan trouwens ook gewoon auto’s uit faillissementzaken. Overigens wel grappig dat er veel meer VW’s op staan dan BMW’s.
@DonEmilio: Nou het komt voor dat er veel bmw’s en merc stonde, is ook te zien als je terug kijkt. En nee, daar staat niets uit faillisements zaken, die staan bij BVA. Hier gaat het alleen om ingevorderde wagens en ex wagens van het rijk, vandaar ook veel vw.
@Jipp: Wat een onzin zeg. Kun je me ook maar één voorbeeld noemen van een “sjonnie” in een nieuwe 5 serie? Nog NOOIT gezien! Dat de oude 3 en 5 series extreem populair zijn weten we, maar de nieuwe absoluut niet!
Hier in 020 hebben ze op de valreep nog een paar G-klasses aangeschaft, zag dat spul altijd in Den Haag rondrijden, maar er zijn er in Mokum nu ook een paar. Schijnt prijzig spul te zijn om in te patrouilleren. De Touareg heeft nog niet zijn intrede gedaan, misschien dat de nieuwe hier straks rijdt.
@g. Bert: Een G-klasse vervangen door een Touareg??? Die zijn toch op geen enkele manier te vergelijken?
@g. Bert: ik denk eerder door een amarok, maar touareg zou ook goed kunnen.
@g. Bert: Was dat politie of Marechaussee? Van die laatsten is wel bekend dat ze G-klasse rijden.
Hoort de britse politie dan niet bij de europese aanbesteding??

http://www.autoblog.nl/archive/2010/10/27/bmw-gaat-autos-leveren-aan-britse-politie
@Burdy:

Een europese aanbesteding wil zeggen dat elk bedrijf in europa zich er op in kan schrijven, niet dat het voor alle landen in europa tegelijk wordt uitgeschreven
wat had je dan gedacht, dat ze met zulke grapjes geen rekening hadden gehouden? Beetje naïef van die 5 merken, weet iemand om welke merken het gaat? Als advocaat had je kunnen bedenken dat dit weinig kans van slagen had.
Pon gaat zijn dienstenportfolio voor de Dutch Rescue Vehicles BV uitbreiden, http://www.dutchrescuevehicles.com/. Ik kijk uit naar de comeback van de Rijkspolitie Porsche’s.
@Burdy
Europese aanbesteding betekent niet dat de politie van alle landen in de EU in dezelfde auto’s dienen te gaan rijden. Een Europese aanbesteding is ervoor alle aanbieders van goederen (in dit geval auto’s) een gelijke kans te geven voor het leveren hiervan aan de overheid (in dit geval de politie). De overheid is op haar beurt verplicht deze aanbesteding te doen om zo alle aanbieders de mogelijkheid te geven mee te dingen naar deze opdracht.
@Chrizz: Ow op die fiets.
@Burdy: Fiets?

http://justtoys.nl/winkel/catalog/images/Politie%20fiets%2012%20inch.jpg
@Citrofiel: hahah mega, nemen ze niet de skelter?
@Jipp: Meh, één sticker vind ik te weinig. :P Hoewel zo’n echte skelter wel heel leuk is om mee te rijden. Wat heb ik daar een boel mee rondgescheurd zeg… :)
@Citrofiel: anders ik wel!
Lelijk eendje
De politie wil degelijke wagens hebben, en dus hebben ze gelijk dat ze VW kopen, ze willen niet elke dag in panne staan.
En een politie auto word toch niet voor de schoonheid gekocht.
@Lelijk eendje: eeehh een degelijke auto willen hebben en dan vervolgens een VW kopen…. Is natuurlijk volkomen tegenstrijdig met elkaar. Hadden ze beter Hyundai of een willekeurige Japans merk kunnen nemen.
@Henk: whahah, lul niet zo’n onzin vent.
@Jipp: Ik weet niet waar je mee bezig bent, maar doe op zijn minst even een poging om je mening te onderbouwen als je iemand beschuldigd. De gemiddelde Toyota gaat 10x langer mee en heeft 10x minder onderhoud nodig dan menig andere wagen! Dus waar baseer je het op?
Dit zaakje stinkt wel degelijk, ik denk dat ze het gedspoor maar eens moeten volgen van Mr. Pon…. daar zullen verassende resultaten uit voortvloeien vrees ik.
De Politie in Volkswagens…
Ondanks dat de deal stinkt is het een veilige keuze.
Ondanks dat het een veilige keuze is maakt het er niet leuker op politie auto’s te zien. Persoonlijk vind ik dat het niet saaier had gekund dan allemaal auto’s met hetzelfde neusje. En dan onze saaie striping, en onze saaie sirenes. Zelfs Frankrijk was liever cool dan traditioneel met de Subaru Impreza.
En betekend dat dat de huidige vloot vervangen wordt of alleen aangevuld wordt?

De Mercedes G klasse in politie is uitvoering was niet onaardig. Net als de Mitsubishi Grandis die oa in Eindhoven rijden vond ik aardig om te zien.

En wat is er mis met politieauto’s die vaak onderhoud nodig hebben? Daarmee creeeren we nieuwe banen voor onderhoudsploegen.

Bah alleen maar volkswagen.. echt suf…
Vive la France
http://images.caradisiac.com/images/3/5/3/8/13538/S0-La-voiture-ultime-Aston-Martin-DBRS9-Gendarmerie-62968.jpg
@DoubleChevron: Je weet dat dat gewoon een showmodel was hè, dat die niet echt gebruikt is? Dan kan je net zo goed die politie-Spyker hier neerzetten.
@Citrofiel: I know;)
Het gaat me alleen al om de houding ten opzichte van dergelijke modellen en methodes.
De Gendarmes daar hebben vaker geexperimenteerd met exotische modellen:
Citroen SM
Renault Alpine
Subaru Impreza
nu de aanstaande Renault Megane RS

Het heeft met uitstraling, autoriteit en een bepaalde trots te maken. Dat zijn we hier vergeten in dit land, althans zo lijkt het.
@DoubleChevron:
Trots? wa’s da’? Wij hebben ZKH Koos Spee en zijn marsipulami.
De Gendermes kunnen op hun lege autoroutes nog echt
rijden.
(ik trouwens stiekum ook)
@DoubleChevron: Vergeet niet dat we het bij de gendarme’s hebben over de militaire politie, en niet over de police national of municipal.
@Jipp:

Militair of niet daar gaat het niet om.
Het ligt aan de jurisdictie over de snelwegen. Die ligt bij de Gendarmes. Als de Police Nationale Daar de jurisdictie over had dan waren zij het die er in reden.
En ja ook Nederland was ooit trots op haar Porsches van de Rijkspolitie. Wie kijkt er niet met weemoed terug aan de dagen dat de ronde koplampen van een Porsche in je spiegels verschenen en je die ranke cabrio’s voorbij zag zoeven. Alleen zuurpruimen kunnen dat niet pruimen.
Sommige dingen mogen van mij wat kosten. Het is al zo belabberd met het imago van de Politie. Ik gun die 5000 nieuwe agenten van het landelijk korps dat er moet komen wel een degelijke en serieus te nemen uitstraling.
Een paar stoere auto’s kunnen daar best bij helpen.
@DoubleChevron: Die uitstraling krijg je niet door een paar stoere auto’s overigens krijgen ze nu, een amarok Bijv. Maar een luxe bak als een bmw of merc werk averechts, daarmee krijg je niet het gewenste effect. Daarmee keer ik toch weer terug naar de fransen, en ook voormalige oostblok landen waar de politie autoriteit uitstraalt, mede door het uniform. Zo zijn kisten al aardig autoritair, of in plaats van de politie pet een baret of zoals ook in belgie bijv een normale Pet.

Dan zul je zien dat meteen het aanzien van een politiewagen stijgt, mits het een normale wagen is, een dacia of hyundai zal dan nog niet serieus genomen worden, maar een touran, golf of passat maakt net zo veel indruk. Daarvoor hoef je geen ouwe lullen bak merc voor te rijden of een sjonnie bak bmw. De enige reden dat de gendarmerie de snelle subaru’s wrx reed wat het feit dat hardrijders weten dat zij ook een snelle auto hadden, meer niet. Daarom is het juist zo goed dat wij maar gewone Vw’s rijden, je ziet er niet direct aan of er een 1.6 motor in zit, of een 3.0.
’t was iets charmanter geweest om de koek over 2 of drie merken te verdelen.
Ongewild wek je zo de schijn van partijdigheid.
Zoiets als mensen die betrokken zijn bij een juridische aanklacht; zich fêteren op een dineetje waar een getuige deskundige bij aanwezig is…………………..voor de tegenpartij.
@de sjonnies: Dan krijg je dat je met 3 partijen deals moet sluiten, en dat werkt niet altijd positief. juist dan wek je ook meer partijdigheid, want er is altijd wel een merk wat er dan niet bij zit wat wel graag wilde.
Bij 1 merk alles inkopen, daar dwing je zeker wel grote kortingen mee af. Samen zal dat vast goedkoper zijn dan bij de concurrenten.

K zie de politie liever in VW rijden, dan in die totaal uitstralingsloze japannertjes.
@Relief: De huidige VW’s hebben anders net zo net zo weinig uitstraling als die Japannertjes imo.
@Relief: dat je er überhaupt om geeft in waar de politie in rijdt.. en hoeveel Japanse auto’s zijn er op de markt? Gooi je die nu écht allemaal op één hoop?
wrm geen skoda , seat of audi?
Ik zie het probleem niet zo. Hier wordt altijd verkondigd dat VW Saai en eentonig is. Nou de politie moet neutraliteit uit stralen dus dan past het merk er prima bij. Als ze plaatselijk hermandad in dure BMW’s of exotische modellen gaan rijden die meer pk’s hebben dan de gemiddelde agent aan kan, dan staat de hele bevolking ook weer op hun achterste poten dat er met ons belastinggeld dure auto’s wordt gekocht. Politie in dure auto’s straalt in Nederland niet meer gezag uit, het zorgt alleen voor extra afkeer.

Bij de vorige topic heb ik al gepleit voor Dacia Logans en daar ben ik nog steeds voor.
@Vreddy_B:
Beste vreddy,
In mijn ogen moet de Politie autoriteit uitstralen en de indruk wekken dat ze hun taken aankunnen. Natuurlijk zonder daarmee agressief, arrogant, of intimiderend over te komen. Ze dienen tenslotte nog steeds het land en ons de burgers. Ik insinueer niet dat de hele autovloot uit dure exotische modellen moet bestaan, maar er mag best wat variatie inzitten om goed bij het takenpakket aan te sluiten. VW kan in mijn ogen niet op ieder terrein als beste uit de bus komen wat betreft prestatie eisen.
Eerlijk is eerlijk, internationaal gezien staat de nederlandse politie redelijk bekend als zijnde suf…
ME met rieten schildjes, lelijke uniformen, weinig spectaculairs, weinig autoriteit. Nogmaals het is mijn mening maar.. maar ik heb geen afkeer tegen wat flamboyance en stoerheid bij de cops. Zolang ze maar niet teveel domme eenstrepers aannemen die uberhaupt nergens mee om kunnen gaan.
@DoubleChevron: @DoubleChevron:

Ik snap zeer zeker wat u bedoelt. Maar denk dat het in Nederland niet werkt betreft het uitstralen van autoriteit. De gemiddelde Nederlander weet de beperkingen van een agent inziens zijn optreden. Je kunt ze een Focus RS geven en laten uitstappen met een dubbelloops jachtgeweer maar dat veranderd autoriteit niet. Ik heb zeer zeker respect voor de Nederlandse politie in het algemeen. Ik weet ook dat de gemiddelde flitseend daar niet voor zijn lol staat maar dat dit in opdracht is, en het niet doen is werkweigering.

Als ze de autoriteit van de Nederlandse politie willen veranderen moeten ze dat vanuit Den Haag doen. Politie agenten zouden meer in bescherming moeten worden genomen wanneer zij optreden op een bepaalde manier, in plaats van aan de schandpaal genageld te worden. Als er constant pers berichten worden uitgestuurd met de nadruk op flitsen en andere boete quota’s behoud je het neerbuigende beeld van de agent.
In Spanje en Frankrijk stralen de politie agenten in mijn ogen autoriteit uit. En dat terwijl ze zich ook genoeg verplaatsen in kleine renaultjes en in Spanje vooral in Seat Leons en Altea’s. Enige reden voor mij om ook andere merken te laten rijden is dat andere merken ook de kans hebben hier in mee te delen en dan voor Europees gezien.
@Vreddy_B: Als je de politie meer uit wil laten stralen moet je beginnen met het uniform en hun rechten, dat heeft helemaal niets met hun voertuig te maken. Dat is ook de rede dat ze er zo suf uit zien. Neem als voorbeeld alle vormen van de politie in frankrijk, of de guardia civil in spanje.
de grote drijfkracht van VW in nederland.

VW lease, autos worden voor bar weinig geld aangeboden via de eigen leasemaatschappij of aan andere lease-aanbieders…

zo is de inkoopprijs bij andere merken veelal een stuk hoger waardoor deze niet meer zo aantrekkelijk is voor een leasemaatschappij.

nooit afgevraagd waarom een japanse auto die even duur is en vaak nog veel betrouwbaarder, qua lease een heel stuk duurder is of simpelweg niet wordt aangeboden.
@johan:

Veel bedrijven kiezen hun eigen lease auto’s. Daarbij wordt de lease premie berekend op nieuwwaarde en restwaarde. Dat is ook een van de redenen waarom Duitse auto’s en vooral VW erg populair is. Een japanner leasen is over het algemeen financieel niet interessant. Betrouwbaarheid doet er niet heel erg toe, de meeste lease auto’s worden toch binnen 150k km of na 3 jaar weer ingeruild.
Discussie ontgaat me nu helemaal.
De aanbesteding mag saai en degelijk zijn, maakt niet uit… maar iedere leverancier hoort gelijk behandeld te zijn, en dat is waarschijnlijk niet zo.
Nederland is in dat opzicht corrupt als wat aan het worden.
Kijk maar die pepperspray affaire, zo al het hier ook wel gegaan zijn…
Pon betaald die en die onderhands of in natura het een en ander, en sleept zo een miljoenendeal in de wacht terwijl andere bedrijven hard hun best doen om ook die order te krijgen.
@Bert:
Nederland is een ramp met aanbestedingen.
Er lijken altijd (vriendjes)politieke voorkeuren in het spel te zijn.
Offtopic:
Hetzelfde met de JSF. Je door alle bochten en gaten wringen om goed te praten dat we over gaan tot de meest dure en problematische aanbesteding ooit terwijl concurrenten als de Saab Gripen, Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale of de F18 Superhornet tot de gelijke top behoren en in tegenstelling tot de JSF reeds vliegklaar, goedkoper en available zijn.

Het zijn onze centen dames en heren.
@Vreddy_B

Het is in NL ook nooit beleid geweest de politie “autoriteit” te laten uistralen eerder vriendelijkheid. Met uitstraling vind ik een Opel of Ford zoals nu in sommige regio’s nog gebruikt niet anders dan een VW.
@Bob:

Ik zeg ook niet dat de Nederlandse politie specifiek autoriteit moet uitstralen. Alleen DoubleChevron begon hier over en dat lichte ik gewoon toe vanuit mijn kant. En dat ik juist denk dat het niet helpt meer autoriteit uit te stralen bij duurde voertuigen. En vind dus ook aanschaf duurdere voertuigen of specifieke modellen onnodig. En betreft wat u zegt over Opel en Ford ben ik het mee eens.
Pfff een VW….. het merk met de uitstraling van een kapotte kookwekker en overeenkomstige kwaliteit…..
Lekker eenheidsworst dan.
Korps Haaglanden rijd/ reed Mercedes C klasse, en diverse Opels. Rotterdam Rijnmond Mitsubischi Space Star en Mercedes busjes.
Maar als je nu naar een actualiteitenprogramma kijkt zie je 9 van de 10 keer al een Touran in de achtergrond staan.
@ vreddy B

uit betrouwbare bronnen weet ik dat honda bijvoorbeeld aan sommige leasemaatschappijen bijvoorbeeld simpelweg niet levert. daar de leasemaatschappijen flinke kortingen op de inkoopprijs willen hebben en daar werkt honda niet aan mee.

dat is een van de grootste redenen waarom een VW of ander bekend product in de lease een stuk goedkoper is dan een auto die eenzelfde consumentenprijs heeft. Dan is je restwaarde altijd beter, daar je inkoop cheap is.

VW dumpt verschrikkelijk veel autos de markt op via lease maatschappijen door autos voor een habbekrats aan te bieden.
@johan:
Ik heb dit ook wel eens gehoord inderdaad dat vooral Audi toendertijd de A3-tjes en A4-tjes dik onder de marktprijs als lease auto aanboden.
Wel slim gedaan, zo lijkt de restwaarde hoger als hij in werkelijkheid is.
@Bert: dat is alleen gebeurd bij uitloopmodellen waar ze snel vanaf wilde, verder gebeurt dit nooit! Daarbij kiest de rijder meestal de auto, en niet de leasemaatschappij, als de importeur de wagens niet direct wil verkopen aan de leasemaatschappij doet een dealer dit wel. Ik snap je punt sowieso niet, dit heeft gewoon met slimheid te maken, marketing, en schijnbaar zijn ze bij andere merken daar niet goed in
@Jipp: @ bert = @ johan
@Bert: overigens klopt jou reactie ook niet, de restwaarde blijft gelijk, de afschrijving is minder. Maar dit is alleen wel is gebeurd bij uitloop modellen, verder niet.
Guillaume Verudin
Kom geregeld bij onze oosterburen en daar is het vrij normaal dat de Polizei in een Mercedes E-klasse rondtoert. Toch een ander soort uitstraling dan een golfje of touran :-) Op de één of andere manier boezemt dat meer ontzag in.
VW was toch de meest voorkomende auto in de gay top10 ?
Ofwel slechte verliezers!! En dan ook nog een kort geding.
Ik zou ze ook niet meer moeten.
Een op de twee auto’s met kapotte lampen zijn VW. Dat wordt nog leuk…
@Zdev, niet zo kinderachtig. Elke auto met roest is een Opel? Elke Toyota die harder dat 160 rijdt blijft het gas hangen? Jullie zullen wel hele leuke verjaardagen hebben in de familie
@Zdev

Een op de twee auto’s is VAG. Dat wordt zeker leuk.
Tja ik geloof ze toch niet echt.. PON doet er alles aan om meer te verkopen. Politie mooie aanbieding geven, autobladen en -sites sponsoren zodat ze extra vaak in het nieuws komen.. whats next? Alle lesauto’s alleen van VW?
@Atenza: In een europese aanbesteding is het onmogelijk om ‘vals’ te spelen, dus is het laag van de concurrenten dat ze nu een kort geding aanspannen waarin ze geen enkele kans hadden. Simpel gezegt hadden hun hun werk beter moeten doen. Ieder merk wil nu wel die auto’s verkopen, het zijn niet de beste tijden. Ik denk ook dat merken als Ford en Mitsubishi en mercedes moeten reflecteren naar zichzelf wat er gebeurd is met de wagens die zij onder andere leverde.

En een mazda als politie auto is om te lachen.
@Jipp: want? Mazda’s zijn te betrouwbaar en rijden te strak door bochten? Trouwens, er worden wel meer vuile spelletjes in de politiek gespeeld. Vooral Frankrijk en Italie zijn daar goed in..
@Atenza: nou beide zeker niet, dan verliezen ze helemaal hun uitstraling en gaan de dienders staken vanwege slecht materiaal. Een VW is net zo betrouwbaar als een mazda. En daarbij zul je dat altijd houden, het leven draait namelijk om geld, bij iedereen en overal, net als macht.
@Jipp: wat wil je nu bereiken? Roep je in de rechtzaal ook zomaar wat? Als vrijwel iedere betrouwbaarheidsonderzoek laat zien dat Mazda betrouwbaar is en ELKE test ter wereld Mazda’s worden geroemd om hun scherpe rijeigenschappen dan is het volgens kortzichtige Jipp natuurlijk niet.. slik er nog één, jongen
@Atenza: wat ik wil bereiken, dat je stopt met je onzin dat een vag product al deze kwaliteiten niet zou hebben. Daarbij hou ik altijd werk en prive gescheiden.
@Jipp: uhm waar heb ik gezegd dat VW die kwaliteiten niet zou hebben. JIJ begon over Mazda en ik gaf twee goeie argumenten om dan wél voor een Mazda te gaan. Jij kunt niet eens komen met een argument dat ergens op slaat behalve dat het “om te lachen” is.. probeer het nog eens joh..
@Atenza: Ik kan me nog genoeg reactie’s herinneren, ook uit het ahura tijdperk.
@Atenza: Daarbij geef je de argumenten alsof een volkswagen die niet heeft, wat onzin is. Het licht er aan hoe je wil rijden met zo’n wagen.
@Jipp: licht? lamp brandt al hoor.. verder lul je er weer puberaal om heen. Ga een ander vervelen
-edit: houden we het even vriendelijk richting elkaar?-
Je kunt beter een aanbesteding winnen voor de schadeherstel van politie wagens, dat levert meer omzet op.
Svenska Aeroplan AB
Vreddy_B heeft een goed punt: een politie-auto moet gewoon ‘de middenweg’ zijn: niet te duur, niet te goedkoop. Niet teveel uitstraling, niet te weinig (toch maar niet die Dacia’s…) en ga zo maar door. Kortom: VW.

Mij maakt het niet uit.
Ze remmen tenminste meer dan 2x achter elkaar, dat lukt de Volvo’s dan weer niet!

;)
Om nog even iets te zeggen, een e28 5 serie is geen sjonniemobiel, is niet zo standaard als bijvoorbeeld een e36 of e30 3 serie wel is. Wie de e28 een sjonniemobiel noemt heeft duidelijk niet opgelet, dit is een klassieker, en wordt voornamelijk bereden door mensen boven de 30-40 jaar. Net als de mercedes 190 trouwens, evenmin sjonniemodel.

Een sjonniemodel is een vw golf uit 1985-2000, of een honda civic uit deze tijd of corrado, opel calibra ofzo. Grof gezegd de auto s waar je vaak aftermarket troep op ziet.

Nu ontopic, dat de politie in VW s wilt rijden is wat mij betreft prima, al denk ik dat video wagens eerder Audi ofzo zullen zijn, of Volvo. Qua motoren, tsja, ook zoiets, het maakt mij niet uit waar ze mee rijden, als het maar niet te duur is, want WIJ betalen haha.
Ik moet dit gewoon even van de andere kant bekijken, want ondanks al het vreemde gezeur dat VW auto’s niet geschikt zouden zijn als politieauto’s (ik wacht nog altijd op op zijn minst één goed argument!), wil ik wel even mijn complimenten geven dat nog niemand over het interieur gezeurd heeft! Blijkbaar willen we niet lekker zitten mochten we een keer aangehouden worden, toch grappig om dat te zien:P (En nee, ik heb nog nooit in een politieauto gezeten;))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).