Rijtest en video: Volkswagen Passat 1.6 TDI

Auteur: , 138 Reacties

Leasetopper of leasetobber?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in dat geval de video HIER! ]

Laten we eerlijk naar elkaar zijn. Heel spannend is de Volkswagen Passat niet, de bijnaam Passaai komt niet uit de lucht vallen. Toch waren er wereldwijd al 15 miljoen mensen die hun krabbel onder het koopcontract hebben gezet. Goed, er waren 37 jaar en 7 generaties voor nodig om tot dit aantal te komen, maar het zijn er nog steeds een heleboel. Van die kopers/leasers zal een groot gedeelte voor een versie gaan die met een bijtellingspercentage van 20% is gezegend (14% bijtellings-Passaten zijn er niet). Maar liefst 60% van de zakelijke rijders kiest tegenwoordig een auto die onder het fiscaal vriendelijke regime valt. Voor eens dacht ik daarom met de massa mee te gaan, en eens te ervaren hoe het is om als fisco-hippie (eco, doch ook fiscaal georiënteerd) door het leven te gaan.

Volkswagen Passat 1.6 TDI

Grijs. Zo voelt dat. En nu is er niets mis met grijs. Kijk naar George Clooney ofzo, maar die heeft ook iets anders. Uitstraling om maar wat te noemen. Omdat we een basisversie kozen, mochten we ons nestelen in het standaard interieur met de uitstraling van de binnenkant van een broodtrommel. Van de Passat CC weten we dat Volkswagen ook fraaie, spannend gekleurde en fijn aanvoelende stoffen kan gebruiken, maar dat was voorbehouden aan dikker gemotoriseerde versies.

Volkswagen Passat 1.6 TDI

Nu ik het toch over motorisering heb: wat een snoepje is de 1.6 TDI toch. Alleen met een snoepje krijg je weinig gang in 1499 kg zware sedan en de 1.6 TDI lukt dat dus ook niet. Volgens VW is het maximumkoppel van 250 Nm al vanaf 1500 tpm (en tot 2500 tpm) beschikbaar, maar het voelt toch beduidend anders. Onder de 2000 toeren zit de vaart er absoluut niet in. Dat is lastig bij bijvoorbeeld het invoegen op een T-splitsing van een 80km weg. Het kwam mij op een grootlicht bestraffing van een gehinderde Spaanse medeweggebruiker te staan, ik had dus toch van de tweede naar de eerste versnelling moeten schakelen. Het ideale werkgebied van de 1.6 TDI ligt tussen 2000 en 4000 tpm, daarboven trekt de vierpitter op zich nog mooi door, maar klinkt ook rauwer. Het maximumvermogen van 105 pk wordt overigens bij 4400 tpm gehaald. En om de rest van de cijfers ook maar meteen weg te werken: de “sprint” naar de 100 duurt 12,2 seconden en de topsnelheid is 195 km/u.

Volkswagen Passat 1.6 TDI

Het beste van het blok is natuurlijk dat het zo spaarzaam met de diesel omspringt. Hele vernieuwende dingen doet VW daar niet voor; energie recuperatie, start-stop-systemen, verbeterde aerodynamica en schakelindicatie zien we bij de andere merken ook. De schakelindicator was overigens wel iets te enthousiast met de aanwijzingen. Op vlakke weg, maar zeker heuvel op werd structureel een te hoge versnelling geadviseerd waardoor de motor smoorde en gevoelsmatig bijna zou afslaan. Bij enige vorm van acceleratie kwam er dan direct ook weer het advies om terug te schakelen. Alle maatregelen hebben we het effect dat de Passat 1.6 TDI slechts 4,1 l/100 km verbruikt (1 op 24,4 voor gewone mensen) en dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 109 g/km (Variant: 114 gram). Daarmee komen zowel de sedan als de Variant dus in het bijtellingstarief van 20%. Overigens vallen de sedan en station met 122 pk sterke 1.4 TSI dat ook.

Er is nog een heikel puntje wat we moeten behandelen. Volkswagen presenteert de Passat als een compleet nieuwe generatie (in casu de zevende dus), maar wie een Passat en-profil bekijkt of een blik in het interieur werpt zal heel veel van de vorige Passat herkennen. Als je de specificaties er op naslaat dan blijken lengte, breedte, hoogte en wielbasis niet of nauwelijks te zijn veranderd. In die zin is dit dus eerder een hele stevige facelift (in de categorie Marijke Helwegen) dan een compleet nieuw model. Inderdaad hetzelfde geintje als wat VW uithaalde met de overgang van Golf V naar Golf VI.

Volkswagen Passat 1.6 TDI

Toch wil VW opstoten in de vaart der volkeren en de Passat kopers graag laten geloven dat hun auto niet onderdoet voor één uit een klasse hoger. Zo is de Passat behoorlijk stil geworden, onder andere door montage van een bijzondere voorruit. De voorruit van de nieuwe Passat is in totaal 4,46 mm dik en bestaat uit vijf lagen. De buitenste glaslaag is 2,1 mm dik, daaronder zit een veiligheidslaag van 0,33 mm en daarna volgt de ‘acoustic film’ (0,1 mm). Deze laag wordt afgedekt door een extra veiligheidslaag (0,33 mm). De ruit wordt tot slot aan de binnenzijde afgesloten door een 1,6 mm dikke glaslaag. Met dank aan de voorruit en andere geluidsabsorberende maatregelen is een Passat met 1.4 TSI bij 100 km/h liefst 2 decibel stiller dan de voorganger. In het interieur overheerst inderdaad rust, daar valt niet veel op aan te merken.

Volkswagen Passat 1.6 TDI

Waar wel iets over valt op te merken is het weggedrag. In de basis is dat vooral comfortabel en veilig, echter op de soms wat verraderlijke Spaanse wegen viel er toch een negatief trekje op. Op glad en soms ook raar verkant wegdek had de kont van de Passat zo nu en dan de neiging om een zwieper te maken. Dat is heel leuk voor de “sportievere” chauffeurs onder ons, maar die bestellen waarschijnlijk geen Passat 1.6 TDI. Heel rampzalig is het niet, want iedere Passat heeft standaard ESP en die houdt de auto dan wel op het goede spoor.

Om de Passat nog verder op te stuwen in de vaart der volkeren heeft VW de optielijst behoorlijk uitgebreid. Zo zijn er veel veiligheidsopties toegevoegd zoals dodehoek sensoren, een functie om de fitheid van de bestuurder in de gaten te houden en een module om botsingen te voorkomen tot snelheden van 30 km/u. Die optie krijg je alleen samen met actieve cruise control, waar bij de Volvo S60 deze voorziening standaard is. Nog leuker voor alledag is keyless-go die het ook mogelijk maakt om zonder handen de kofferbak te openen. Simpelweg je voet onder bumper houden is genoeg om de achterklep te openen, verrrekte handig als je met je handen vol staat!

Volkswagen Passat 1.6 TDI

Mooie opties die de Passat naar een hoger plan kunnen trekken, maar daar mag je dan ook je knip voor trekken. In de basisuitvoering voelt de Passat nog niet echt als een klasse hoger. De 1.6 TDI is wel erg zuinig, maar het is geen verwennerij. Ik reed heel kort met de 2.0 TDI met 170 pk en optionele DSG bak en toen wist ik wat tekort kwam in de 1.6 TDI. Ongeveer 65 pk en wat extra Newtonmeters uitgesmeerd over het hele toerenbereik. Want echte luxe is ook dat de auto moeiteloos snelheid maakt. Gelukkig biedt Volkswagen nog diverse andere motoren in de Passat, waarvan de 2.0 TSI met 211 pk en de 300 pk sterke V6 de echte snoepjes zijn. Filmpje!

Smile! Je zit in een Passat!138 reacties

Rapide, Evora én… een Passat. =P
@video: Je zegt dat je een 1.6tdi kiest voor de bijtelling? Ja vast… Je kreeg gewoon geen 2.0tfsi mee… Niet liegen beste Wouter.
@Martijnvb: Mijn gedachte ook.
Kies dan minstens nog een dikkere versie…
De auto weegt 1399 kg…
@e34: haha, dus heel veel wegenbealsting! :)
Niemand hier zal dit waarschijnlijk een leuke auto vinden, maar ik moet toch zeggen dat ik best snap dat dit een succes zal kunnen worden. Het is gewoon een hele functionele auto. Niks meer, niks minder. Perfect in lease. Je kunt er goed bij klanten aankomen, biedt redelijk wat ruimte en rijdt ook best goed. Bovenal, ook nog het bijtellingsvoordeel.
@jimmy:

Helemaal mee eens wat jij zegt. Lease auto’s gaat om functionaliteit, representativiteit en of het financiële plaatje interessant voor zowel de werknemer als de werkgever. Denk dat VAG het een zorg zou zijn dat veel mensen hem saai vinden.
@jimmy: Probleem is dat de jeugd hier alleen maar denkt in de 400+ PK Klasse terwijl ze zelf fietsen naar school.

In de normale wereld is een Passat toch gewoon een keurige bak.
@Donstil: ja maar je hebt ook gewoon concurrenten die mooier/spannender zijn en strakker rijden. Als autoliefhebber die moet leasen heb je iig genoeg andere keuze.. bv de Mazda6, Accord (Tourer dan wel) of Optima. Mensen die elk jaar naar dezelfde camping in Z-Frankrijk gaan leasen wel een Passat, Mondeo en straks de *gaap* 508
@Donstil: Zonder die jeugd zou deze site niet bestaan.
saaie bak, maarja altijd beter een review dan geen review over een saaie auto
Dit kan wel eens de saaiste auto zijn uit Autoblogs test geschiedenis…
@Rob: True, maar wel de leukste review!
@autoblogger:
Wouter doet het goed, maar vond de leukste video toch wel die van de BMW M5 Touring tijdens kerstmis!
@autoblogger: Inderdaad een erg leuk filmpje, ondanks die verschrikkelijk saaie auto.
@autoblogger:
Klopt, filmpje zit goed in elkaar en met de grappen en grollen zit het ook wel goed ;)
Zeker een saaie auto. Vooral in deze vorm. Sportonderstel eronder, sportstoelen erin, tuned 2.0tfsi, en dan wordt het opeens best wel een leuke auto om in te rijden denk ik, deze ‘totaal’ vernieuwde passat…
@Martijnvb: of je gaat voor een concurrent die de looks heeft en geen aangepast onderstel nodig heeft om lekker te rijden ;)
@Atenza: Ik zou in die prijsklasse niet zo snel een concurrent kunnen noemen die in de buurt komt van de Passat. Audi, BMW en Mercedes zijn duurder (tenminste qua prijs van een instapper), Volvo’s zijn een lachertje qua weggedrag (zelfs een Passat zonder sportonderstel rijdt beter dan dat)…
Franse autobouwers wil ik eigenlijk ook geen concurrenten noemen qua gebruikte materialen/rijgedrag (afgezien dat ik die zelfs NOG lelijker/suffer vind dan de Passat).
Saab 9-5 misschien? Maar die is fors duurder (eerder BMW/Audi/Mercedes prijs) en technisch lopen de Saab motoren/automaten toch wel achter op die van VW…
@Martijnvb: Laguna en 508 zijn anders ook zeer netjes afgewerkt en met fraaie materialen hoor. En de Laguna schijnt niet eens zo slecht te rijden. De Passat rijdt prima maar gemiddeld. Minder fraai van binnen maar des te fraaier van buiten en rijdt strak + lekkere diesels: Mazda6. Mooie materialen, rijdt bijna net zo straks als de MZ6 en als Tourer lekker dik: Accord. Met de 159 is geloof ik ook weinig mee mis. Gewoon ietjes verder kijken dan je neusje lang is :)
Goede review, maar mij maak je niet wijs dat die sterke rechterspieren aan het schakelen te wijten zijn!
Jipke zal het weer geweldig vinden, want zijn hele familie rijdt in deze kliko.
@jimmy

“hele functionele auto” heb ik toch een ander beeld bij, goedkoper vooral.
Iemand een link naar het topic met beursdudes? Dan kunnen sommigen hier hun rechterhand/arm alvast gaan “trainen” voor als ze straks ook een passat met handbak rijden :).
dit is de enige praktische, ruime auto in het C-segment.
best netjes.
@philipzuidijk: D-segment. Golf is C-segment, Polo is B-segment en Fox is A-segment
Niet echt spannend nee, het vorige model doet me veel meer, zeker de station-variant.

Wel erg degelijk en ruim. Erg goed filmpje trouwens! Mooie beelden van de stilstaande auto. ;-)
*weigert te kijken*
@Benjamin1: Heb je stiekem toch gekeken?
Wel jammer dat de video eigenlijk geen inhoudelijke informatie geeft. De passat is ook voor een hoop mensen die op autoblog komen(onder andere voor mij) een interessante auto. Het lijkt mij dat in een video hierover ook informatie naar boven moet komen.
Daarnaast is de passat inderdaad niet spannend ofzo, maar hij is op alle aspecten wel gewoon goed.
De VW passat mag dan wel eenheidsworst zijn, maar het is een goede, Tikkeltje te duur, degelijke, ingetogen auto en zeker niet lelijk.
@Laue: ik ga tog voor de nieuwe jetta…
wordt de CC ook gefacelift?
@philipzuidijk: Hoop dan dat ze geen liniaal gaan gebruiken en dat er net als bij de huidige CC de mooie ronde vormen blijven.
passat is werkelijk een prima auto, had verwacht dat er wel iets verteld zou worden over de nieuwe functies, zoals het(met de voet) openen van de achterbak. 20% bijtelling kan zo 2000 euro per jaar netto opleveren….
@Joop: er zijn hier op AB al genoeg methoden getoond om volkwagens en porsches open te maken :mrgreen:
wanneer ga je scheuren in de 3.2 V6 wouter? beetje laf dat je de 1.6 TDI “kiest”
@Joop:
Ben bang dat Volkswagen dat blok in minder modellen gaat stoppen, helaas! :(
@Joop: er zijn alleen nog maar viercilinders leverbaar in de Passaai.
@Joop: jemig, was Wouter niet duidelijk genoeg ten aanzien van zijn keuze ? ….je doet je naam eer aan…Joop…
De Volkswagen Bora(t) is weer terug! Oh wacht dat was de All New *kuch* Jetta al. :twisted:
Ach je kunt wel een ding zeggen, dat het ongetwijfeld lang houdbaar is gezien het design. ;)
In mijn ogen is er maar 1 mooi type passat, en dat is de onderstaande.
Overigens ook zoals afgebeeld, op z’n buik.

http://pic40.picturetrail.com/VOL387/7774119/14673063/324131863.jpg
@jack_abarth:
Mee eens, de avant versie is ook mooiste nog steeds!
@jack_abarth: Helemaal mee eens, dan is het een dikke slee! Beetje cleanen hier en daar :)
@AQ:
Nee!
Allen verlagen en OEM velgen of BBSjes eronder, desnoods Rotiform :D
Lekker OEM+ dus B)
@jack_abarth: neeje.. triest kijkende neus.. voor de facelift was ie één en al strakheid. Ook saai maar iig een kloppend geheel

http://media.autoweek.nl/m/m1by1krb9w77_480.jpg
.
Jammer dat de huidige zelden in deze fraaie kleur, uitvoering + velgen te zien is. Zo vind ik hem namelijk best fraai

http://media.autoweek.nl/m/m1dyxcib36cv_480.jpg
Beetje mierenneuken, maar er komt geen 2.0 TSI met 211 pk, maar met 210 pk. De 211 PK TFSI (gebruikt in TT facelift) is een wezenlijke andere motor, met 350 Nm tov 280 voor de 2.0 TFSI 210 pk motor (gebruikt in nieuwe Golf GTI).
@Joerek:
In de nieuwe Golf GTI ligt geen TFSI, maar een TSI…
@RickB: Euh, wat is het verschil tussen de TSI en TFSI eigenlijk..? :oops:
@Citrofiel:
TFSI: Turbo
TSI: Turbo en Compressor :)
@RickB: Ik onthou het altijd zo: Als er een F in zit is het een enkele compressor TFSI = Turbo Fuel Stratified Injection. Als er geen F in zit is het een dubbele compressor TSI = Twincharged Stratified Injection.
@Freewarefreak: Onzin, de 1.2 TSI heeft alleen een turbo en de 3.0 TSI alleen een compressor.
@Freewarefreak: @RickB: Thanks. De langere afkorting is voor de simpele oplossing.

@Laue: Boeiuh. ;)
@Citrofiel:
Valt me van je tegen.
Passat is ook niet een auto voor mensen die sportief en spannend willen rijden. De mensen die een Passat kopen willen gewoon een degelijke betrouwbare bak. Wil je iets sportiefs moet je bij een ander merk gaan shoppen ;)
@YouRockMyWorld: Maar ik hen toch echt drie jaar plezier gehad van m’n VW Passat 3.2! Zo onsportief was ‘ie niet hoor.. Wat voor auto rijd jij als ik vragen mag?
dus…volgend jaar (nog langer) te bewonderen op een linkerbaan bij u in de buurt. in stemmig blauw uiteraard.

Overigens viel de ruimte op de achterbank me wel tegen in het huidige model. mijn civicje (my2008) doet dat beduidend beter.
@Simpson:
:D HELD :D
“het leukste aan deze auto: straks weer inleveren” dat vond ik echt niet zo flauw, ik vond het helemaal terecht :)
Hele goed geschreven stuk, volkswagen naait de koper wel vaker een oor aan.
Ik werk dan stiekem ook zelf bij een VW,Audi,Seat,Skoda dealer, maar toch. De passat gaat het zeker weten niet slecht doen. Zoals anders ook al zeiden: Voor de Lease is dit een prima auto. Uiteraard zullen de meeste mensen hier zeggen, saai, duur, enz enz. Maar denk eens aan de mindere auto fanaten in de wereld die ook graag in een auto willen rijden waar ze zich goed in VOELEN. Wees reeel, niks mis met deze auto.
@Barryyy: kom nu achter 2 typfouten, my bad. Heel goed geschreven stuk* en zoals ANDERE mensen al zeiden.
-edit: je vervalt weer in je oude gedrag. 1x is leuk, 10x is spammen. dit is officieel je laatste waarschuwing-
Ik neem aan dat jullie nu ook normale auto´s moeten testen van RTL voor de gewone mens. Want natuurlijk boeit een Passat oins natuurlijk geen flikker
@The360box:

Dan hadden ze bij RTL vast niet op zo’n filmpje gerekend en zal dit de laatste keer zijn ;)
Waarom zou je kiezen voor de Passat, als je voor ‘ruimte’, functionaliteit en prestaties EN uiterlijk een Skoda Superb kan rijden ????? Die auto is mooier. Dat wil overigens niet zeggen dat ze beiden mooi zijn… ;-)
@Megakix:

Skoda geeft nog steeds een imago probleem.. helaas want de SuperB is een prachtige wagen. Ben er zelf overigens ook schuldig aan ‘blijft toch een skoda’ ;-)
@Vreddy_B:
Gewoon lak aan hebben!
Zijn er nog mensen die denken dat het blok achterin ligt dan? :P
Mensen die Skoda rijden zijn gewoon slim :D
qua uiterlijk is het een hele mooie auto, maar een 1.6 TDI vind ik een iets te lichte motor voor deze auto aantedrijven.

Ik rij zelf met een polo 9n3 met 1.9 tdi 100 pk en dit komt allemaal goed uit, dus 105 pk in een auto dat bijna twee keer zo groot is lijkt me onzin :s
@ferre9n3:

Allemaal om de aanschafprijs te drukken en de bijtellingscategorie goed te kunnen neerzetten. Prestaties zal ons veel uitmaken met de andere 95% bijna niks die willen gewoon een auto
@ferre9n3: Ben ik niet helemaal met je eens. Als je deze 1.6 TDI vergelijkt met de lichtste Passat van 2 generaties geleden, dan zie je dat de prestaties gelijkwaardig zijn. De destijds 1.9 TDI trok evenveel Nm’s (250) uit het blok en had 100 pk (de 1.6 heeft er 105).

Ik heb vroeger een 1.9 TDI (100 pk) van een collega overgenomen die uit dienst trad, en hoewel het allemaal niet overhield (zeker niet in hoge versnellingen) was het nou ook niet bepaald supertraag. Op de Autobahn was het prima cruisen met 170/180 op de cruise, en als je je best deed kon je ‘m tot net over de 200 op de teller pushen. Hoewel niet mijn eerste keus toch zeker geen verkeerde auto, zeker als je geen petrolhead bent, maar puur praktisch ingesteld.
@sir_smokalot: toch wel een paar honderd kg verschil denk ik, waardoor deze heel wat slomer zal zijn.
Bah, kom op dit is echt lelijk.
Jullie vinden het vast niet erg als ik deze test even aan mij voorbij laat gaan. Als ik schijndood, blind en doof ben en zou dan nog een auto nodig hebben ga ik wel eens kijken. buuuurrrrpp
op 3.05 zit het logo ingedrukt :p
uhm ik bedoel 5.03
frisse auto, goed maar save gestyled, en verder niets op aan te merken, het word waarschijnlijk weer een topper.
Ik denk toch dat er mooiere alternatieven zijn op de automarkt dan deze passat…
Maar toch zal je ze overal zien rondrijden…
http://qrcode.kaywa.com/img.php?s=5&d=Leuk%20filmpje%21%20Inderdaad%20niet%20zo%27n%20sprekende%20auto%20nee.
@bartinspace:
Niemand gaat zijn foon pakken om jouw comment te lezen.
@Laue: hè shit ;)
@bartinspace: ik zie die onzin ook al in de stad. Wat is dat in godsnaam ? :S
@Atenza: een soort barcode die je met bepaalde telefoons kunt lezen,
@Atenza: En in sommige landen word die gebruikt om bijv aan te geven dat je betaald hebt.
@Atenza:
download I-nigma voor je foon om dit soort codes te lezen.
@Laue: waarom zou ik? iedereen kan gewoon wat typen ipv met rare plaatjes te strooien die met telefoons te maken heeft
@Atenza: @Laue: @Jipp: ach ja, gewoon reageren is ook maar zo gewoon ;)
Denk ik doe eens creatief, maar iemand weet uberhaupt wat er staat?
Gdnight,
Bartinspace
Net het nieuws gekregen dat ik een nieuwe leaseauto mag uitkiezen… ja liever 5%, 10% f 14% bijtelling, maar goed 20 is ook goed……………

dacht het dus niet he…

http://www.nu.nl/werk-en-prive/2364692/dure-kleding-maakt-adviseur-geloofwaardiger.html

Vrees dat ik dan maar voor de AM Rapide of een Prius met 776pk moet gaan.. ;)
@toyotaprius: laatst zei je nog dat het 775pk’s waren…overdrijven is ook een vak ! ;-)
@Megakix: kan ik eens een keer overdrijven…. :P ok voor jou 775pk.. ;)
Looptie ook op olijfolie?
@Olijfolie: Je kan het proberen, maar hou ons wel op de hoogte…!! Goed alternatief.. iets van 3 euro per 1/2e liter ofzo.. ;)
kia optima?
zowieso mooier dan de pas-zat!.

sukkel als je voor de pas-zat kiest, echt een afschuwelijk k*t hok.
Heb de (ver)nieuw(de) Passat Variant in Parijs gezien, moet zeggen dat het een regelrechte teleurstelling was. Het is gewoon echt een facelift. Vooral het interieur was precies als de oude. Klokje er in en een paar knopjes verplaatst, meer was het niet.
Maar kan mij voorstellen dat er een hoop leasers zijn die dit een zeer representatieve bak vinden en hem daarom leasen. Toch ook weer jammer, in dit segment is een hoop ander leuk spul te leasen.
@autoblogger: het is een vreselijk saaie auto, maar ik heb nog maar zelden zoveel gelachen bij jullie filmpjes. Heerlijke 5minuten durende ironie. Thumbs up! :D
@RickB: Tussen tfsi en tsi is geen verschil. het begon met fsi, toen kwamen de turbomotoren tfsi. Maar tsi klinkt beter, dus alles is nu tsi :)
@Wouter: Eerlijk zeggen als je het lef heb kanjer met je grote spierballen. Je heb nu in de Passaat Blue Motion 20% bijtelling en de Prius gereden. Welke heeft dan volgens jouw dan werkelijk de beste rijeigenschappen? :D
@autogek123: “jouw”.. serieus..?
@Atenza: Ja, dat heet Rotterdams. Dat praat Wouter ook. ;P
@autogek123: spreken is wat anders dan schrijven ;) Verschil tussen jou en jouw leer je al op de basisschool. Hier dan: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1149/
@Atenza: Het verschil tussen jouw en mij is dat ik meer nadruk leg bij de inhoud en jij alleen maar bij de spelling. ;)
@autogek123: je kunt ze beter vergelijken op rij-eigenaardigheden…
@Megakix: Ooit in een Prius gereden? Zo ja, dan wel vergeleken met een andere auto uit zijn klasse! Sta je nog raar op te kijken van die rij-eigenaardigheden. LOL
Ah kijk, nog meer plaatjes van de Jetta!
@Henkie!: -edit: niet op de man spelen aub!-
gwn kopen, dikkere velgen onder zetten en verlagen, niemand zal het merken dat het een 1.6TDI is… :)
Maar wat is nou het eigenlijke minpunt?
saaiheid. dat valt wel te verhelpen.
watdan?
niets.
@philipzuidijk: En deze ook?!
Maar wat is nou het eigenlijke minpunt?
saaiheid. dat valt wel te verhelpen.
watdan?
niets.
@philipzuidijk: Deze is dubbel
nieuwe passat lijkt nu nog meer op de pheatom
Svenska Aeroplan AB
@ KaCh1ing: ermmmmmm, je merkt het zelf toch??? Of koop je een auto voor de buren?

OT: tja, bij Saab noemen ze dit gewoon een face lift… En dan gaat iedereen zeiken dat Saabs zoveel gefacelift worden!! Bij VW noemen ze het een nieuw model, gooien ze er een paar marketing-miljoenen achteraan en het VOLK(swagen) gelooft het ook nog…
@Svenska Aeroplan AB: ja maar ik zou bewust zoiets kopen :) maar kzou het niet laten merken :P
Tja, qua uitstoot is dit gewoon 14%, of zijn er hier idioten die steeds maar weer krijsen over discriminatie, behalve als het CO2 betreft…
@Laurens: Wist jij dan niet dat ONS milieu HEEL bijzonder is en daarom niet tegen diesel kan? Daarom rij ik ongeveer de helft van mijn km’s in Duitsland/Belgie/Frankrijk. Daar ben ik met mijn diesel juist heel goed voor het milieu, waardor ik gemiddeld dus neutraal uitkom en een goed geweten heb :)
Ja, spannend is anders. Maar toch gewoon een heel goede auto? En een top van bijna 200 en rond de 12sec naar de 100. Ja dat is niet snel, maar echt niet extreem traag hoor. Het blijft een leasebak he;). Denk maar niet dat een mondeo ecomotive spannender is.
Zal maar eens wat positiefs zeggen: erg goeie rijtest. Leuke gebracht en itt de auto niet saai. Anderzijds is het wel gewoon een prima auto zonder echte minpunten behalve als je dan die 1.6 TDI neemt. De Polo BlueMotion wil je ook niet hebben maar dan vooral vanwege de herrie niet meer van deze tijd is. Maar ja bijtelling he.. tegenwoordig is opeens iedereen arm..
@Wouter

Wouter, leuke rijtest zoals gewoonlijk klasse!
Maar mijn verzoek is; Willen jullie alsjeblieft gewoon de echte motor, de 3.6 testen? Dan heb je a aanzienlijk meer lol, en b een echte auto, ook wat meer luxe bijv. Hout aan de binnenkant etc.

Mvg
@PaulB: Tsss (nep)hout aan de binnenkant?
Damn, over saaiiiii gesproken, naja als jij het mooi vind?
@clubbtraxx:

Klopt klopt.. Maar heeft een S klasse of een 7-serie welmecht hout dan? Ik vraag het me serieus af, vandaag nog klant gehad die met mij mee reed, die zich af vroeg of dat hout wel echt was? Ik zei in eerste instantie vol trots: ‘Ja natuurlijk!’ maar begin nu m’n twijfels te hebben..
@Wouter:

je moet de nieuwe Phaeton testen! zag ‘m vandaag rijden wat een gigantisch vette bak is dat jonge!!
maar ik vond dit ook wel een grappige rijtest ;) het is gewoon de waarheid hoor wat je allemaal zegt
@Wouter: Je zegt ‘wat doe je jezelf aan voor die paar euro extra bijtelling per maand’

Paar euro maakt inderdaad niet uit, maar in veel gevallen scheelt 20% versus 25% bijtelling zo’n E100 per maand, en dat zijn toch serieuze knaken als je kijkt naar de hele periode waarin je leased
@Starred: Een 160pk sterke 320d EDE valt ook in de 20% bijtelling catagorie.
haha eindelijk een leuke rijtest. de auto is weliswaar saai, maar toch vind ik ‘m wel netjes.

ik vond jou zelfs best grappig. hoe vind je die
Leuk dat ze die goeie ouwe jetta bij VW weer van stal gehaald hebben. Heeft deze nu ultramoderne gepatenteerde door VW ontwikkelde dieseltechnologie? Tjee, heeft VW dat niet, goh vorig jaar beweerden ze nog van wel.
Gaatie een grijze 1.6 TDI testen hoor! :P Geheel eens met Wouter, die 1.6 TDI moeten ze gelijk uit het assortiment halen. Er is niks mis met 2.0 TDI waarmee je teminste nog fatsoenlijk uit de voeten kunt.

Verder vind ik de huidge Passat’s niet meer zo mooi als vroeger toen ze nog op Audi’s gebaseerd waren. Ze worden nu even saai als een Laguna, Mondeo of Insigina. Geef mij maar een A4 dan!
@Tommy2:
Dan ben je met ’n mondeo beter af…gunstigere prijs en ’t onderstel v/d mondeo is vele malen beter dan die v/d a4 ;)
@speedlimit: ja je heb voor een stukje gelijk, Maar de bouwkwaliteit van een ford (niet slecht) haalt nog lang niet het niveau van een Volkswagen laat staan dat van de audi dat is een andere (sub)segment. Dat moet je ook toe geven ;) . dat bepaalt ook de prijs.
Mooi dat jullie ook een keer een ‘normale’ auto kiezen, want velen rijden er in rond.
Zijn dat de mistlampen die (alleen) branden?
Mooi dashboard en midden-console, had niet misstaan in Golf VI.
@Golf 2.0 FSI: dat is het dag rij licht. Dat dashboard is op het klokje na gelijk aan de vorige Passat.
De V6 is nog niet leverbaar, en als die nog komt is dat over (enkele) jar(en). Ik heb bij de vorige generatie ook erg lang moeten wachten. Zijn er overigens wel eens Passat of EOS V6 modellen gespot hier?
Mooi dash??? Hallo, is gewoon het dash uit de ‘oude’ pasjaak..

Troep..
Toch maar eens het filmpje gekeken, goed werk jongens! Ik denk eigenlijk dat dit voor de afwisseling leuker was dan als jullie de 3.6 V6 genomen hadden.

@Mart: Mee eens, dat is wel heel erg cheap van VW.
Gister een behoorlijke autotransporter met 9 nieuwe Passats gezien.
Atenza.

ja, klopt. ik wilde hem verbeteren
A-segment is Smart en 107 etc.
Hallo redactie, bij elk filmpje dat ik kijk krijg ik een reclameboodschap vooraf. Prima, kan ik allemaal begrijpen, maar kunnen jullie er SVP voor zorgen dat het VOLUME van de reclames ook aan te passen is zoals bij de filmpjes zelf? Ik durf laat op de avond geen filmpje meer te kijken gezien het door de woonkamer heenknalt en ik het niet zachter kan zetten! (ja ja, via het conf. scherm op je pc, maar dat is een bak werk, dus graag gewoon een volumeknop!).
Ja de meesten moeten wel de werkgever kiest de leasebak uit en karre maar, komt vanzelf weer als 2ehands op de markt VAG weer duur verkoopt,zie maar VW meest verkocht..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).