Gespot: Jaguar XKR 75th Anniversary Edition

Auteur: , 39 Reacties

Ik kon nooit zo warmlopen voor de Jaguar XKR maar deze zwarte kat wil ik best op de oprit hebben moet ik bekennen!

De speciale uitvoering van de XKR eert het 75-jarig bestaan van Jaguar. En hoe! Met 530 paardenkrachten en 655 Nm koppel is dit geen poesje om zonder handschoentjes aan te pakken. Al die power brengt je in 4,4 seconden naar de honderd en moet meer dan genoeg zijn om je aandelen bij de lokale bandenboer flink in waarde te laten stijgen. Er worden wereldwijd slechts 75 stuks van deze limited edition verkocht, dus het blijft een zeldzaam beestje.

Volgens uploader Yantje is dit de eerste (van vijf) Jaguar XKR 75th Anniversary Edition’s die naar Nederland komt (als we het Concours bij Paleis het Loo niet meetellen) en is deze pas gisteren op kenteken gezet. Yantje was er dus snel bij! Meer foto’s op Autojunk!39 reacties

Hele mooie auto! maar iedere keer als ik er een zie denk ik, waarom heb je geen aston martin gekocht?! is de mooiere en betere versie..
@wolffjee: Aston is een pak duurder… In België heb je een XKR al voor 104k. Een Aston ligt nog een stukje hoger.
@xilver: Wat lul jij nou weer :? alsof die kerel van deze Jaguar 75 AE geen geld heeft voor een Aston Martin haha. Nee wolffjee heeft gelijk koop dan een Aston V12 Vantage ofzo!!
@VeniVidiVici: Reageer eens normaal, klein kind.
@JPM: reageer zelf normaal stomme adolescente knurft!!!
@wolffjee: deze heeft meer PK’s dan elke standaard Aston (naar mijn weten heeft de DBS er 517, en om nou te zeggen dat de standaard “slechts” 510 beschikbare paardjes traag zijn, nee. en kom op, zo lelijk is hij toch ook weer niet? ik vind ‘m prachtig, en ben niet de enige!
Hebbe, hebbe… die XKR is een beest!
Wat een beauty! Prachtige wagen gewoon….
@wolffjee,

omdat ook een Jaguar zijn eigen charmes heeft.

Ik vind het echt een gave auto!
@AMG Powerrr:
ja en een copie van de aston martin.. dat noem ik niet eigen charmes
martinusgerhardus
@wolffjee:
Best broertje,
vergeet niet dat de voorloper van de AM DB9, de DB7 was zelfs gebaseerd op een toen al 25 jaar oud platvorm van Jaguars XK s
http://www.youtube.com/watch?v=WOpT3DBhl0Y

Groet, Martinus
martinusgerhardus
@martinusgerhardus: XKs = XJS
Marokkaanse Held Van NL
Dat is mijn auto.
Werkelijk waar prachtig en heerlijke foto’s ook!
@wolffjee. Of een Aston beter is dan deze jaq? Ik weet het niet, kwa prestaties zit deze 75 denk ik wel op DBS nivo!
Is wel een verschil in interieur en koets maar of dat het geldverschil waard is? Helaas vallen beide op dit moment buiten mijn financiele plaatje…..maar wie weet..ooit!
Zo eentje staat er bij De Koning Jaguar in Arnhem. Erg indrukwekkend ding in het echt, vooral als je hem vergelijkt met de normal XK-R. ;)
handrem trekken is fijn!
Damn! What a car!!!
Woooow!Prachtig zeg, deze heeft gelukkig die witte strepen weggelaten want die zien er niet uit. Echt een moordwagen in deze uitvoering!
Mooi hoor!
Je kunt nu wel warmlopen omdat hij iets meer koppel en vermogen zou hebben? Triest figuur…
Mooie auto, maar ik ben altijd lichtjes teleurgesteld als ik er één zie. Als ik er eentje in de verte zie afkomen denk ik vak, wat een dikke kar en dan komt hij dichterbij en dan is het plots “maar” een Jag.
@SHFT: En toch heb jij er het geld niet voor…

OT: Schitterende auto, moest toen hij net uitkwam nog wennen aan de koplampen met die hoek naar beneden, maar inmiddels gewend en ik vind hem schitterend
@SHFT: ik heb precies hetzelfde, maar het heeft heel vaak te maken met de kleur; meestal brons, lichtgrijs, muizigkoper, smoezeligbruin etc…Zo in het zwart, en dan in de R uitvoering helemaal top !
Kom maar op de oprit plaatsen :)
Prachtige wagen !
prachtig..!
Mooie bak met mooie cijfers wat prestaties betreft :)
dit is gewoon een strakke bak.
altijd mooi 4 uitladen.
“maar het is toch uitlaTen?, ja maar ik vind uitladen leuker”
Svenska Aeroplan AB
@ CasperH: ‘ik kon nooit zo warmlopen voor een XKR’???????? Shiiiiiiiiit, wat doe je bij Autoblog man! Heb je van je moeder niet geleerd dat je niet mag vloeken??

;)

Alle gekheid op een stokje en OOT in 1 woord: WOW!
Vanuit elke hoek een prachtige auto. Ik vraag me alleen af of de details op de carrosserie zoals de ventilatieopeningen echt zijn of nep.Het ziet er prachtig uit, maar ik heb een schurftige hekel aan auto’s met nep openingen zogenaamd voor de sportieve look.
Er stond vanmorgen een XKR op mijn vaste parkeerplek!
DB9 blijft voor mij toch de nummer 1. De XKR heeft voor mij toch iets gekunstelds, iets onnatuurlijks. Al die spoilertjes en lipjes en luchtinlaatjes, niet nodig EN niet mooi.
martinusgerhardus
geen duitse sportwagen die hier tegenop kan.
kijk, ik ben een aston man in hart en nieren, maar toch vind ik dat aston hier een voorbeeld kan aan nemen als ze de v8 uit de vantage zo krachtig kunnen maken ovtreft die de v12 zelf omdat die lichter en krachtiger zou zijn !
aston is een prachtig merk maar qua motoren zijn ze verouderd
@bpc: Vergeet niet de Aston Martin gebruik maakt van atmosferische motoren. Deze Jag beschikt over een V8 met supercharger, dan is het wel makkelijker om zo’n hoog vermogen en koppel te bereiken!
@Yantje: mmm das waar maar eerlijk vind je het niet een beetje dom om puur principieel je motoren atmospherisch te houden
Deze jag lust zelfs een v12 vantage rauw…
Verrassend hoeveel mensen houden van zo’n overdone design. :?
SUPER auto. Klinkt en rijd perfect. Stuk strakker dan een al hele goede standaard XKR! Mooier geluid en mooier exterieur. Vind t persoonlijk beter dan een DB9, die is meer GT dan sportauto. Wellicht gaat deze XKR 75 edition de richting van een DBS op. ‘Klein’ verschil is er wel tussen de 2; DBS: 339000 euro en XKR75: 179000.
Dan mogen de mensen zelf een afweging maken wat meer auto voor je geld zou zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).