BMW X4 komt er toch, hier alvast een impressie

Auteur: , 86 Reacties

Al vier jaar lang gaan er geruchten dat BMW plannen heeft om een X4 te maken. Want als de X6 een redelijk succes is, waarom dan niet een iets kleinere SUV-coupé in de markt zetten? Na alle commotie leek het onze huis-shopper wel tijd worden om alvast een impressie van de X4 af te leveren.

Gisteren werd bekend dat BMW sinds de introductie in 2008 wereldwijd 100.000 X6’jes heeft verkocht. De X6 is gebaseerd op de X5, en de X4 zou zijn onderstel moeten delen met de X3. Tijdens de levenscyclus van de vorige generatie X3 is het er nooit van gekomen om daarnaast ook een X4-variant te fabriceren. Maar nu de nieuwe X3 in autoland is gearriveerd zet dit de deur weer open om alsnog een X4 te lanceren. Volgens de laatste berichten is BMW dit dan ook van plan.

De X3 wordt nu niet meer gebouwd bij Magna Steyr, maar in de Bimmer-fabriek bij het Amerikaanse Spartanburg. Daar waar ook de X5 en X6 van de band rollen. Onlangs is de productiecapaciteit flink uitgebreid, dus ruimte om een cross-over variant als de X4 te fabriceren is aanwezig.

We kunnen er wel vanuit gaan dat de X4 veel motoren zal meekrijgen die ook in de X3 worden geleverd. Van viercilinders tot zespitters, en ongetwijfeld dat er ook een variant komt met een felbegeerde M-badge op zijn kont. Hopelijk wordt die wat spannender dan zijn grote broer, de X6 M. De concurrentie zit in ieder geval niet stil. Land Rover heeft onlangs de Evoque op de wereld gebracht en ook de Duitsers bij Porsche hebben plannen voor een baby-SUV. Nichemarkten zijn er nou eenmaal om gevuld te worden.

Jasper van der Heiden – bekend van de Z4 Shooting Brake & Audi S7 – heeft er zijn licht op laten schijnen, en voorziet dat de X4 er zó uit komt te zien. Afbeelding bekijken in hogere resolutie kan HIERRR.86 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
De x3 is wel een pareltje tegenover deze impressie..
@belg: Spauw!
@rs: de X3 een pareltje?!? WTF!
@autoblogger: Ik zeg toch niet dat de X3 een pareltje is? :p
Ik denk wel dat veel mensen zeggen dat ze de (nieuwe) X3 extreem lelijk vinden omdat het vorige model zo lelijk was. Ik vind het nieuwe model een grote verbetering tov het oude model
@autoblogger: Kan je nagaan!!!!
@belg: de X3 is het meest mislukte model van BMW… Het heeft de laagste verkoopcijfers en al… Ik geloof zelfs dat er meer 7-series worden verkocht dan X3’s

OT: BMW … wordt niet zoals Audi en maak niet te veel modellen… zeker niet als ze op elkaar gaan gelijken.
@xilver: misschien in NL, maar in Duitsland is zelfs het vorige model X3 een hit. Jarenlang de best verkochte midsize SUV (had trouwens ook weinig concurrentie) en er zijn er meer dan een half miljoen gebouwd….hoezo lage verkoopcijfers?
@xilver: Ik vind Audi’s modellengammma duidelijker dan dat van BMW. De X6 en de 5-serie GT dingen beide naar het kroontje lelijkste (en in het geval van de X6 meest nutteloze) auto ooit en vallen nergens te positioneren buiten in een heel eigen klasse die (gelukkig) niet echt succesvol is. Het nut van een X4 ontglipt mij volledig. Is een grote en een kleine SUV niet genoeg, zoals elk ander merk? Laten we alsjeblief wegblijven van sports-touring-coupés-awd’s zoals de X6.
@Sandor:
D’r is blijkbaar toch voldoende markt voor de x6 en 5gt want ze verkopen beide boven verwachting. Natuurlijk niet in NL, het land van de grijze middelmaat.
Plus niche produkten die gebaseerd zijn op bestaande modules (dus lage ontwikkelkosten) maar met premium prijsopslagen verkocht worden zijn fantastisch voor de winstmarges.
Dus nutteloos? Ja voor jou blijkbaar maar niet voor BMW.
@Wayang: Boven verwachting verkopen is niet moeilijk als je 100 verkopen verwacht.
@Sandor: De X6 is toch tamelijk succesvol. Nutteloos akkoord, maar ik vind het toch een leuk plaatje. Zowel BMW als Audi richten zich naar de lagere klassen wat leidt tot een overmaat aan modellen. Het Audi-segment is idd iets logischer opgebouwd, maar hun modellen gelijken zo hard op elkaar (kijk maar naar de A5 sportback en de A7…compleet nutteloos als je het mij vraagt). BMW is lijkt mij dezelfde richting uit te gaan. Bij elke facelift lijken de wagens steeds harder opeen.
Goedkope, lelijke shop. Grille van de Z4, koplampen van de 6-concept, daklijn van de X6, grille van de X5/6 M, velgen van de M6…
Beetje jammer dit.
Ziet er niet eens verkeerd uit! Alleen zal het wel, net als met de X6 de achterkant zijn die zo lelijk is.
@meneersander:

Eeuh stemmen wij de comments op elkaar af? :P
Ziet er niet verkeerd uit en de X6 vind ik er ook al lang niet slecht uitzien dus van mij mag hij er wel komen. Is niet zo’n 1 in een dozijn wagen :)
Iets iets kleinere SUV maken? Wat voor een dan? Eentje met drie zitplaatsen? :P

Als BMW-liefhebber in hart en nieren zou ik dit moeten goedkeuren, echter vind ik het een beetje overbodig..
Ik snap echt niet zo goed waar bmw mee bezig is de laatste paar jaren. Veel extra modellen; X6, 5-serie GT, X1 en nu de X4 en allemaal stuk voor stuk lelijk. Over smaak valt dan misschien niet te twisten maar dit is toch niet mooi meer? Hopen dat dit een hele slechte impressie is dan maar, maar denk dat het griezelig dicht in de buurt komt gezien de grotere en kleinere broertjes.
@C220AMG:
Helemaal mee eens, veel te veel modellen en dan heb ik zo iets van waar heb ik dit al eens eerder gezien. En mooi kan je het toch niet vinden, maar ja smaken en goestingen???
En dan zeuren dat vw en audi steeds zovaak opelkaar lijken.
hier een kleinere x6, maar een grotere x3, of gha je voor de middel, de x5,…
tsja, op de lampen na zijn de verhoudingen nogal scheef.. zou een hele mooie wagen kunnen worden als hij net wat scherper word!
HeT is net zo’n T-rex van voren en van achteren volgas tegen een muur opgereden, slechte shop!
Tsja, wat zal ik ervan zeggen. Of beter, wat mag ik zeggen zonder dat ik een ban krijg. ok, ik ga het proberen positief te houden: ik hoop dat deze ook heb mooie biturbo Mblok krijgt, zodat ie snel uit mijn gezichtsveld is.
@Emc: heb=het
Ik blijf er bij dat de oude X5 de enige mooie auto is van de X. De X1, X3 en waarschijnlijk de X4 mislukt
leuk deze shop wel knap dat je bijna alle BMW modellen in 1 shop kwijt kan met wat conceptcar koplampen
Ik wil een X7! Sorry, kon het niet laten!
Tja, hier wil ik geen woorden aan vuilmaken.

En zo doe ik het toch…
laten we hopen dat het een impressie blijft
Misschien wordt dat er dan eentje voor mij ;) Ik ben verliefd op die X6.. Een X4 zou iets betaalbaarder en beter zijn dus voor mij :P
@getl4id

BMW kennende vrees ik het ergste.
wat een gedrocht
En weer een lelijke impressie. De schouder loopt veeeeeels te hoog op naar achter waardoor het een SsangYong neigt te imiteren. De neus is teveel (als een mens) gefacelifte en omhoog getrokken X5M, met een te platte motorkap.

Tenzij dit zijn eerste impressie is die hij ooit heeft gemaakt, misschien tijd om een andere huisflopshopper te zoeken?
Wat een enge auto.Best knap van een bmw om alle x typen te verknallen.Behalve de x5,die klopt gewoon.
jonge wat zijn imprssies stom, dit is gewoon een x6M
maar ik vind t wel leuk datie er komt alleen toch ook wel een beetje zonde al die X modellen. maakt t gewoon minder bijzonder allemaal. net zoals bij audi of hier gewon bij BMW, van elke model een M.
Nu nog wachten op de X2 :P
lelijk, lelijkst, nog lelijker, alle X-modellen van BMW!!
VW trucje…. Men pakt een grote auto (x5)… verkleint hem(x3)… bewerkt hem met hamer en beitel voilá een X4
Uhum.. ik heb gezegd dat de x3 een pareltje is tegenover dit ding, hieruit moet men niet verkeerdelijk besluiten dat ik de x3 een mooie wagen vind.
Iets lelijks naast het lelijkste–> Conclusie: Het één is minder lelijk dan het ander, dus “mooier” of minder lelijk.
Verschrikkelijk!
ehhh bmw, doe gewoon maar niet.
nee dit kan echt niet
verkoop dan leopard tanks ofzo maar niet dit gedrocht.

ik koop liever een opel dan dat ik dit koop
echt ongeloofelijk dat je zoiets kan ontwerpen.
VERSCHRIKKELIJK
haha :D leuke photoshop , maar kwed dat de X4 veel mooier gaat zijn
Vind de vorige X3 niet het lelijkste model van BMW. De vorige X5, die was past echt een lelijk. Maar de 5-serie GT steekt er wat mij betreft helemaal bovenuit. Die is werkelijk waar niet om aan te zien..
GATVERDAMME!!!
Ik hoop dat die Jasper er goed naast zit met deze impressie, ’t is verdomme een regelrechte Ssangyong Actyon kopie…

http://foto.autozone.be/fotoseurotax//450/ssangyong-actyon-5507.jpg
ik weet niet wat er met bmw aan de hand is hoor, maar aartsrivaal benz maakt tegenwoordig aardige modelen al zeg ik het zelf en ik hoop elke keer dat bmw met een mooi model tegenwicht kan brengen, maar als ik dit zie dan denkt ik toch ze gaan het niet trekken zo. evenals de x3 de 1 serie en di x1 wat een gedrochten allemaal……..
X3+X5+X6=X4. Ik geloof dat ze zonder ideëen zitten in München. Aangezien zowel de X3 en zeker de X6 op zijn zachtst gezegd lelijk (en onpraktisch/nutteloos zoals de X6) zijn, verwacht ik niet veel van de X4!
ik zag laatst de nieuwe bmw x1 rijden,sorry hoor maar die ziet er niet uit.
deze ziet er al weer een stuk beter uit,maar ja ook bmw’s gaan meer op elkaar lijken.
@BMW: Ik zie nog een kleine doelgroep voor een X3 1/2 die dan mooi tussen de X3 en X4 zou kunnnen. Gewoon maken!
@Sandor: De X6 niet succesvol? Kom op zeg, de X6 verkoopt als een tierelier. Veel beter dan ze bij bmw gedacht hadden.

Wat een slechte flop, euuh shop trouwens! Je ziet duidelijk dat het een bijeengeraapt zooitje van een x6m en x1 is. En de proporties zijn ook niet helemaal lekker.
@Alpinaa: jammer dat er zo veel mensen zonder smaak zon hok kopen.
Wat is de bandenmaat? …/50 R12? die kleine wielen zien er niet uit op zo’n hoge auto.
Men zegt in het artikel dat de X4 M hopelijk spannender wordt dan zijn grote broer, de X6 M.
Zijn er voorbeelden waarbij de grote broer minder krachtig is dan het kleinere broertje? Dit moet er bij verzonnen zijn…
@BmwMPower: ‘Spannender’ betekent niet “meer pk’s”.
@Yeelen: Wat dan wel?
Hoe kleiner hoe spannender?…
@BmwMPower: Handling, respons, lichtheid, beleving. Maar waar de tekst vooral op doelt is dat de X6M de bestuurder niet genoeg laat ‘voelen’ wat er gebeurt: stuurgedrag, geluid, …
En over de auto, ik vind er niks aan. Vanaf de nieuwe X1 tot aan de facelift van de X3 niet.
De X6 vind ik wel een imposante, mooie wagen.
Maar mocht deze X4 er dus gaan komen, dan koopt men hem vanwege de badge. (zegt een BMW-liefhebber)
Jemig, het HOEFT niet hoor BMW ! Laat Auwdy nu zijn naam maar vergooien aan nikszeggende extra modelletjes…maar BMW kan zich straks gaan scharen in de rij; armetierig verzonnen autoproducent….tering.

(btw..ik ben een groot BMW fan)
gedwongenleaser
@Megakix: ‘auwdy’… hoe grandioos origineel :s. Bij Audi begint het allemaal meer van hetzelfde te worden, erg jammer inderdaad. Maargoed… Liever op save spelen dan met van die misbaksels als de X3/X6 op de proppen komen.

P.s. Ik ben geen Audi fan, ik ben ‘objectief’ auto fan. Net als dat ik voetbalfan ben en me niet blind staar op 1 club maar gewoon mooi voetbal wil zien.
Oke x6 vond ik gewoon dik maar dit ziet er echt niet uit wtf echt ongelooflijk lelijk
Waar is BMW in vredesnaam mee bezig??? Eerst die afschuwelijke X6, dan komen ze ineens met een oversised scooter, en nu dit weer… Ik was toch wel opgelucht toen ik hoorde dat een terrorist, genaamd Chris Bangle, wegging bij BMW, maar nu verpesten ze het merk met auto’s waar niemand op zit te wachten. Waarschijnlijk is dit een auto voor blinden (no offense) en mensen die niet verder kijken dan het logo wat op de motorkap staat.
Liever een 3-serie shooting break ipv. dit!
Ook ik zie het nut niet helemaal in van deze X4. Buiten dat het een fantasieloze shop is, zijn er nu wel genoeg X-modellen. Dan kan BMW ook nog wel een 2-serie en 4-serie gaan maken… Blijf gewoon bij je ding, en ga niet allemaal onzinmodellen maken, zoals de 5GT waar ieder mens van normale lengte met zn hoofd tegen het dak zit:S En dat in een auto van 70 mille of meer.
Wat de markt vraagt dat levert BMW. Je kan veel zeggen over BMW, maar ze blijven onderscheidend met hun modellen. Met de X4 heeft de sportieve en goedkopere rijder de beste keus zijn. Audi loopt wat dat betreft ver achter, omdat zij alleen maar sedans bouwen.
@majinstar: Wel apart dat BMW steeds meer de strategie van Audi toepast. Nu zitten ze zelfs met tussen modellen zoals de x4 te komen en het wachten is op de x2. De 1 serie met voorwielaandrijving is een kwestie van tijd. Wanneer de x2 er is komen ze waarschijnlijk ook met de 2 serie, die gebaseerd is op de 1 serie en dus ook met voorwielaandrijving. Ze gaan misschien dus toch nog wel eens inzien dat in werkelijkheid 80% van de 1 serie rijders (en misschien wel ook andere bestuurders) niet eens weten dat ze achterwielaangedreven zijn. Wat ik hiermee wil zeggen is dat uiteindelijk alle auto fabrikanten eenzelfde kant op zullen gaan, omdat dit simpelweg nodig is ivm de steeds grotere focus op kostenbesparingen.
BMW is de weg FF kwijt.
Nu nog een X2 en X7 en het plaatje is compleet? *zucht*
Echt fugly moest er geen BMW logo ophangen maar een Sang Yong of BYD logo dan zou erop gevloekt en gescholden worden dat het nietmeer mooi is.
De zwevende bestuurder
omg dat je de naam van je website op zo’n rendering wil zetten. Wat een ongelovelijk lompe auto
ik heb al ergere dingen gezien
hier wordt ik niet erg blij van
gedwongenleaser
@TKoote: En jij kan het beter? Kijkend naar de rest van het BMW programma past deze X4-fotoshop er prima tussen. Ik geloof dat iedere autofabrikant met meerdere modellen onderling stijl elementen en onderdelen met elkaar delen.
hoe lelijk..
Al vier jaar gaan die geruchten de ronde? Dan zijn die geruchten niet meer dan gebakken lucht en gelanceerd door mediageile types. En waarom zoveel moeite doen om die waardeloze geruchten zo lang in stand te houden?
ag mensen jullie hebben geen smaak!
de X6 is gewoon prachtig/geweldg!
Net als de X1, X3 en X5.
Dus de X4 word ook gewoon goed, meschien nog wel beter!
en welke oetlul gaat deze nou weer kopen?
Wat een gezeur allemaal. Natuurlijk zijn de X1, X3, X4 en X6 niet zulke mooie auto’s. Of tenminste, dat vinden veel mensen.

Echter vinden anderen ze weer schitterend en dus is er markt voor. Ik vind zelf eigenlijk de X5M de enige X die er een beetje uit ziet.

De mensen die de X serie lelijk vinden zijn doorgaans mensen die niet van hogere auuto’s houden en dan is die mening logisch.

En BMW maakt heus niet alleen nog maar lelijke auto’s. De laatste 5, 7 en Z4 zijn immers ook schitterend. De enige die gewoon echt niet kan is de 5GT. UGH, wat een gedrocht is dat. :)
AFSCHUWELIJK!!!
waar de fok slaat dat op met al die tussenmaten. belachelijk
Nóg zo’n gedrocht! Belachelijke auto’s, wat? Auto’s; het zijn trekkers!
the-budel-guy
wat is het volgende een bmw X1.5
Als BMW liefhebber schieten de tranen in je ogen van zo’n gedrocht…hopelijk zit de impressie er VER naast!
Leuk!

een maanlander….

(zal vast wel een praktisch nut hebben, voor de mooiheid hoeft deze niet te bestaan)
gadverdamme, spuuglelijk evenals de x1,x3
en x6
Hoeveel van die mislukte jeeps gaan ze nog maken?
Aleen de X5 is goed genoeg en audi zal ze volgen en dan volkswagen zekers ook nog … Hoe gaan ze hem dan Heten?
De Tigareg of zoiets?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).