Kies maar: Aston Martin Rapide vs Maserati Quattroporte GT-S

Auteur: , 175 Reacties

Vandaag hebben we voor u een tweetal ruim bemeten vierdeurs luxewagens in de aanbieding. En als ik zeg luxe, bedoel ik ook luxe, want voor minder dan 2 ton krijg je de sleutels niet mee. Engelse stijl versus Italiaans design. Een vinnige V8 versus een iets rustiger V12.

We kijken eerst naar de gelijkenissen tussen de auto’s. Beiden meten iets over de 5 meter qua lengte, dus dat wordt uitkijken in de parkeergarage. Ook bieden beide auto’s plaats aan vier personen, hebben ze een atmosferisch blok onder de motorkap, ligt hun topsnelheid rond de 300 km/u (295 voor de Quattroporte en 303 voor de Rapide), en wegen ze allebei net geen 2 ton (1.950 kg voor de Rapide, en 1.990 kg voor de Quattroporte). Verder hebben ze beide een G-label, maar dat mag geen verrassing zijn met auto’s van dit formaat met meer dan 400 pk (die overigens in beide gevallen louter op de achterwielen worden losgelaten).

Dan nu de specifics: de Rapide heeft een 6.0 liter V12 aan boord, die maximaal 476 pk en 600 Nm levert. De forse motorinhoud en het bijbehorende koppel zorgt ervoor dat de automatische zesbak in de meeste gevallen in het hoogste verzet zal staan. Bij een wat pittiger rijstijl is een 0-100 tijd van 5,3 seconden mogelijk. De Rapide is gigantisch breed: hij meet maar liefst 2.140 mm in de breedte, terwijl de hoogte op 1.360 mm blijft steken. Voor een luttele 280.000 euro laat Aston-Martin er eentje voor je vanuit Graz, Oostenrijk voor je aanrukken (producent Magna Steyr).

De Quattroporte moet het stellen met 4 cilinders minder en een motorinhoud van 4,7 liter. Hieruit trekken de Italianen 441 pk, dus qua power hoeft de Maser nauwelijks voor de Aston onder te doen. Het maximale koppel ligt met 490 Nm een stukje lager, maar dat is ook niet verwonderlijk met een kleiner blok. De sportgenen van de Quattroporte laten zich zien in de acceleratietijd. Hoewel hij een beetje zwaarder is dan de Rapide, verloopt de sprint toch binnen de 5 tellen: 4,9 seconden om precies te zijn. Verder loop je hier iets minder risico je zijspiegels er af te rijden, want de breedte is 1.895 mm, terwijl de hoogte op 1.438 mm uitkomt. Het prijskaartje dat aan de Maserati hangt bedraagt 203.000 euro, toch een pak minder dan de gigant uit Gaydon.

Dus: zegt u het maar! Wordt het de luxe en souplesse van de Rapide, of verkiest u de meer vinnige Quattroporte en koopt u dan met het wisselgeld nog een leuke roadster? Het woord is aan jullie!175 reacties

Natuurlijk de Aston…
Die Fiat mag je houden…
@CSL: Geef mij maar de fiat, veel plezier met je ford :)
@JamesBond007:
Jij moet het zeggen met je Audi Golf
@CSL:
Das maar een plaatje. Helaas heb ik ‘m niet. Wel een A6 4.2, wil je daar foto’s van en me het bewijs geven dat dat een volkswagen is?

@RALM:
Graag gedaan =D
@JamesBond007:
sinds wanneer is een verlengde vw passaai een Audi?
Audi heeft geen 1 model waar ze vanaf scrach ermee zijn begonnen,,Wat je koopt is in een overpricde VW.
@CSL: de A3 is op de golf gebaseerd ja (=golf noemen ze de beste hatchback) A3 is luxer , de meerprijs wat je hebt betaald zie je(beter isolatie+stevigere materialen ) :) + 99% vd mensen weten het niet dat het op een golf is gebaseerd, ik rij liever in een A3 dan een golf …
@CSL: en sinds wnnr zijn VW slecht(bv. touaregs) ? wrm zou audi ook van 0 beginnen als ze een zeer goede basis al hebben en het nog beter maken… ik snap je redenering niet
@KaCh1ng: Nee inderdaad. Het enige waar hij over kwebbelt is ”oh, audi is gewoon een volkswagen. Oh je betaald veel te veel voor dit en dat.” Lekker boeiend kind waar maak je je druk om.
@JamesBond007:
En nee De Aston Martin is niet op een platform van ford gemaakt..Volgende keer beter je huiswerk doen..
@CSL:
Waar hoor je mij zeggen dat de aston martin op een ford platform is gebouwd? Aston martin was van ford en daar ging dat grapje over.

En hoezo is mijn audi een overpriced vw?

Je zeurt gewoon om niks man. Als je saggo bent ga lekker je moeder vervelen ofzo.
@JamesBond007: sterke comeback, toverde zowaar een glimlach op mijn gelaat haha!
Ik vind beide merken prachtig en zijn voor mij het toonbeeld van de nette merken. Niet ordinair zoals de dure modellen van BMW of Mercedes en niet zo wannabe voor mensen die Porsche en Audi aanbidden. Zowel Maserati als Aston staan voor stijl, een eigen identiteit en excusiviteit.

Ik vind de Maserati iedere keer mooier worden en in de GT-S uitvoering is dit voor mij de mooiste 4 deurs die er bestaat.
De Maserati blijft het mooiste.
Yep. Quattroporte natuurlijk.
De Maserati natuurlijk. In het zwart met antraciet velgen graag. danku.
Jazeker de AM Rapide !…maar de Quattroporte is een (2e hands) bereikbare toekomstdroom…beiden wow-factor 10 !
Tsja… Alleen financieel gezien al niet zo’n beste vergelijking: Uiteraard de Aston, alleen al vanwege de afschrijving bij de Quattroporte
@de Pilsvogel:
Haha, de Rapide schrijft niet hard af?
@Fova: Een Aston Martin is echt wel waardevaster dan een Quattroporte hoor… Voor een Maser vang je na 5 jaar geen pepernoot meer…. Check Zomoto.nl maar
@de Pilsvogel: als het mijn geld was dan de rapide anders de maseratti. De laatste is toch iets eleganter en meer stijl. De afschrijving is wel enorm bij beide auto’s
Toch wel een heel moeilijke keuze! Ik zou niet kunnen kiezen!
De Aston simpel om het feit dat de QPorte al een hele tijd meegaat en de vergelijking niet helemaal met de Rapide kan doorstaan. Stond er een nieuw model QPorte dan had ik die gekozen.
sowieso de maserati, wat een beesten-geluid komt daar uit!
Deze keer de Aston want deze Maser staat al voor de deur 8)
@zdev: ..wow…kijk, da’s nou n’s een karaktersteek onder de gordel..gratz mate !
@Megakix: geluidje!

http://costadelfzijl.com/maserati.html
@zdev: Wanneer mag ik langskomen..? ;) Mooie auto joh. Thumbs up!
@Citrofiel: de kovvie staat klaar :)
@zdev: Gaat goed vanmiddag. Eerst virtuele thee van de sjonnies, nu virtuele koffie van jou. Lekker, dank je. ;)

Koekje erbij?
@Citrofiel: helaas dat kan er niet af met deze benzineprijzen :-)
@zdev: Snap ik. Gelukkig heb ik altijd een noodpakket bij me. Neem gerust. ;)
@Citrofiel: theekrasje, koekjes soppen, bla,bla.
@zdev: Prachtige Maserati die je daar hebt! Ik ben een groot fan van Maserati’s en zal dan ook hiertussen voor de Maserati kiezen. Misschien niet het beste afgewerkt, maar geluid en charme maakt alles goed. Italian passion ;)!

Als bonus een video die ik tijdje terug heb geschoten van een normale Maserati Quattroporte die eventjes vol in het gas hangt in de tweede versnelling!
Turn up your speakers!

http://www.youtube.com/watch?v=VXHRiTnj4zU
@jzaero: het interieur is wat apart. De audio/satnav bediening is een drama. Maar de looks, het sturen en vooral het geluid, gewoon verslavend…
@zdev: Dat onlogische gebruikersgemak is ook wel een charme van Italiaanse auto’s though ;]! Ik zou er niet mee zitten haha.
@zdev: Daar wende je toch al gauw aan, of zei je dat destijds niet? Druk je de sport-knop vaak in?
@Lucb: die gaat eigenlijk nooit uit, tenzij ik heel vroeg of laat door een woonwijk moet. Anders is het zo asociaal.
@zdev: Ach, die mensen zullen het heus wel begrijpen hoor. Ik wordt liever wakker van het geluid van een Quattroporte, dan van een Sjonnie met een vreselijk uitlaat onder zijn Golfje.
@zdev:

een Oscar kan je dan weer op je buik schrijven ..
zelfs een Nobel komt dichter in de buurt ..
@zdev: Delfziel? Gecondoleerd, doe hest hom wel verdaind!
@MarkieS: Delfziel doar wilst het laifst met twaihonderdvieventachtig vandoan scheur’n.
@zdev: kon ik het maaar zeggen :( me ouders kopen liever suv’s dan sport sedans :( wij rijden potverdome een 3.8L v6 pajero :/ ook speciaal in nl maar een maserati is toch meer mijn smaak :P
@spykerboy: hard gaan werken dus! :-)
@zdev: dat zowiezo, naast me bmw e36 klankkast editie ook een mooie Qtroporte :)
@zdev:

Mooi speeltje. ;)
De Quattroporte wordt in mijn ogen alleen maar mooier. Bij de introductie vond ik hem gewoon lelijk, inmiddels vind ik hem prachtig.

Bij de Aston Martin is het verhaal omgekeerd. De DB9 was prachtig, maar ik ben hem aardig zat aan het worden. Misschien omdat hetzelfde design op veel modellen komt, waaronder dus ook deze Rapide…
Maserati 100 %
de Aston is zeker een mooie auto, maar niks kan italiaans design verslaan!
Aston natuurlijk!!
De Quattroporte vanwege klasse en de uitstraling.
De rapide is maar een rare verlengde DB9.
Moeluk! denk dat ik voor de Maserati ga omdat ik meer van auto’s dan ruimteschepen hou… 8 cilinders is ook meer dan voldoende, 12 neigt naar overkill…
Liever de DB9 dan de gran turismo

Maar ook veel veel liever de Quattroporte dan de Rapide.
Liefst zwart of donkergrijs met rood interieur.
Voor de ultieme rijken onder ons (bijna iedereen dus :P )
die auto; die je het snelste afschrijft.
Die is Makkelijk zeker weten de Maserati.
de QP :)
De Maser, prachtige auto
De Aston kan mij zoveel meer begeren, maar de Quattroporte is wel iets anoniemer, zo’n lage Aston-Martin sportwagen is toch wel meer zo van ‘hé kijk mij’. En de Maserati rijdt wellicht wat makkelijker voor dagelijks gebruik: wagen minder breed, je zit hoger, grotere ruiten dus beter zicht. Alleen is de Aston toch zoveel mooier en heeft leukere details en ik betrouw het iets meer dat de materialen en constructie van betere kwaliteit zouden zijn…

Dus toch de Aston-Martin Rapide.
De Aston Martin, Geen Twijfel Mogelijk !
de maserati overduidelijk, het geluid alleen al!!
Ik vind ze allebei geweldig, de QP heb ik in 1/18 op m’n kamer staan. En het feit dat ik nog een Rapide 1/1(8) zoek zegt genoeg. Als liefhebber van sedans vind ik dit een geweldige tijd trouwens, zeker als Lamborghini zich er nog in gaat mengen. Voor mij de Aston Martin, stijlvol is een daarbij een understatement.
Hele lastige dit…Ook al is de Rapide echt een plaaaatje om te zien en heeft ie een machtige V12, persoonlijk kies ik voor de vierdeurs met Ferrari V8 :)
Pfffffff.

Zo’n auto toch liever een Aston. Maar als het ging tussen de DB9 en de Granturismo, dan toch zeker de… eh… Aston. Maar als ik zoveel geld had kocht ik beide. Ik neig nu toch meer naar de Maserati. Maar jullie rijtest van de AM heeft mij genoeg overtuigd. De Aston Martin Rapide.
Moeilijkste kiesmaar EVAH!
Maserati.


Maar die AM mag je ook voor de deur zetten.
Zijspiegels van deze auto’s lijken op elkaar! Geef mij maar een Rapide al is die QP niet verkeerd.
De Aston is een vierdeurs GT met een Volvo navi.

De Maser is een vierdeurs supercar met knoppen uit een Croma.

Doe mij maar de Aston. Vier deuren is meer iets voor een GT dan voor een supercar.


Maar ik wil ze beiden niet, ik wil de Panamera.
hij is moeilijk maar de maserati dan
Maserati QP. Best Unmarked Cop Car Ever:

http://www.youtube.com/watch?v=j-gc6odU2k4
@Alex79: Hmmm, niet handig als cop car. Mocht er ooit zoeentje achter je zitten, dan schud je hem het beste af in een woonwijk met drempels. Drama.
Nou kunnen beide auto’s mij niet echt bekoren. Maserati is in dit geval wat anoniemer maar vindt het interieur van de Maserati echt foeilelijk dus denk dat ik in dit geval maar voor de Aston Martin ga.
de aston! Echt zeker weten, valt niet over te twijfelen!
au, deze is moeilijk! heb altijd al een QP gewilt! maar de aston is óók bloedmooi, heeft wel een v12 en is veel geavanceerder. maar aan de ene kant weet ik dat er voor eeuwig spijt van zal hebben als ik de Aston neem…. oh dit is echt onmogenlijk….
Okee doe maar de Quattroporte, ik kan deze wagen gewoon niet weerstaan.
ik vindt die maserati niet eens zo heel mooi eigenlijk ..
*kijkt nog een keer naar de foto’s en begint al zwaar te twijfelen*
moeilijke keuze maar ga toch voor de aston omdat je de quatroporte toch op enige regenmaat ziet. maar ik twijfel nog wel!
AM zowiezo… heb em int echt gezien , echt zo een mooi ding , praktisch hoeft die niet te zijn :)
@KaCh1ng: je kan al een maser krijge voor 40k, in belgie toch .. zo speciaal is het niet , een aston onder de 40K gaat miss nooit gebeuren :)
Niets gaat boven italiaans design.
hoe kwalitatief de Aston ook is.

Maserati QuattroPorte voor mij.
doe ze allebei maar. de Aston is echt een mooie verschijning maar niet met een eigen gezicht zoals de Maserati. De Aston is gewoon een DB9 met 4 deuren. wel mooi maar niet met een eigen gezicht. en juist dat heeft die Maserati weer wel. Geweldig in GT-S trim met een heerlijkheid van een motor en dito geluid. en bovendien is hij achterin ook nog eens ruimer.
wel grappig dat je hier schrijft dat de Aston 303km/h kan terwijl op Autoblog TV zeg je dat hij 298 haalt.!???? en ik wil wel eens zien wie met zijn Maserati 295 kan halen! Volgens mij is de koek toch echt op bij 285km/h!
Duidelijk; Quattroporte GTS
*gaat nu maar beide reviews kijken*
De Maserati heeft volgens mij een verder doorontwikkelde motor uit de Ferrari 360 modena. Daar kan je echt niet genoeg paarden uithalen om die grote sedan 300 mee te laten rijden.
De Rapide is een prachtige wagen, maar de Quattroporte blijft mooier. Dat blijft ook mijn droomauto, hij straalt toch wat meer uit dan de Rapide.
Maserati Quattroporte zonder twijfel.
De maserati heeft zoveel meer stijl.
En het geluid is niet te overtreffen.
Vind hem ook veel mooier.
de maserati natuurlijk met een klein chipie en een race uitlaat er op, veel bruter dan de elegante aston!! maar goed blijven allebij top auto’s en bijde beter en mooi dan een panamera;) zonder stop/start systeem en en geruisloos blok
@mike: Tja da’s niet zo moeilijk, maar beide auto’s zijn weer lelijker dan de Peugeot RCZ. Daar koop je zo’n vierdeurs niet voor. Ze zijn gewoon praktisch en stijlvol en doen het zeer goed op hoge snelheden.

Maar de Panamera is volgens mij het meest stoïcijns van allemaal. Een soort vierdeurs Veyron, moet die rij-ervaring zijn.
zonder twijfel, Quattroporte! wat een geluid :)
Zonder twijfel de dikke Maser. Alleen de sound al zoals TG concludeerde.
Valt me mee dat niemand hier top gear zegt. Was toch wel een van de betere onderdelen van afgelopen seizoen.
En ik ben t helemaal met ze eens: verstandige keuze is de Maserati niet en het feit dat de afschrijving van die dingen zo hoog is tov andere Maserati’s belooft ook niet veel goed voor het onderhoued… maar; als ik er zelf voor moest betalen: doe mij die Maserati maar.
(trouwens, kijk eens voor de gein op 2e handssites: t zal je opvallen hoeveel mensen voor het oranje interieur hebben gekozen; walgelijk!)
@Gregorius: ja coole aflevering. De Panamera werd kompleet afgekraakt. “Looks like a dead man who’s been on the bottom of a lake for three weeks”. “And the Maserati is the hit man who put him there”. Ofzo. Grappig.
De Quattroporte vind ik toch wat stijlvoller. De Rapide is echt prachtig gebouwd met ontzettend veel mooie details, maar uiteindelijk is het “gewoon” een uitgerekte DB9.
Aston, V12 gaat gewoon over V8 heen qua geluid. Maserati is leuk, maar blijft speelgoed vergeleken Aston Martin.
de maserati :D echt een droom familie auto is dat :D als ik 50 rooitjes had, dan had ik er ckr een 2e hands gekocht, en was ik een familie begonnen dan heb je een reden voor die auto :)
de maserati graag :)
Zeker de Rapide! Die is zo vet. Prachtig geluidje, prachtig design en goeie materialen binnen heb ik begrepen. topbak!
AM, hou die italiaanse gladde jongens-auto maar.
Geef mij maar een Britse heren auto!
De Maserati Quattroporte is echt veel mooier, eleganter en nog snel en praktisch ook. De Aston Martin Rapide is te breed, te laag en achterin passen enkel graatmagere supermodellen die hun handtassen hebben afgestaan. Een te grote coupé dus die meer probeert te zijn maar dat gewoon niet redt. Heb je werkelijk niks aan. Hier de EVO test: http://www.germancarforum.com/internal-combustion/34287-evo-aston-rapide-v-its-rivals.html (Rapide wint hier wel dik van de Panamera, Quattroporte en Bentley Flying Spur.)
Dit is de eerste x dat ik het echt een hele moeilijke keuze vind, maar in deze kleurstelling zou ik uiteindelijk toch voor de mazer gaan ;)
Sport GT-S, sinds jaar en dag een favoriet van me!
Maserati! Basta!
De cijfers van de Sport GT S kloppen trouwens niet. 0-100 in een 5.1 a 5.2 sec, en zeker niet onder de 5. Topsneldheid is 285.
Mag ik deze keuze uitbreiden met de Panamera Turbo? Dan ga ik daarvoor :)

Tussen deze twee zou ik het simpelweg niet weten…
@Vankonten: nee dat mag niet. Het gaat hier om *stijlvolle* auto’s ;-)
masarati zonder twijfel
De Maser in GTS trim! De aston is gewoon een beetje een te coole kikker. als het tussen de V8 vantage en de GT ging dan had ik er meer over getwijfeld. ook heeft de Maser meer bruikbare ruimte achterin.
La Maserati per favore!
de Maserati Quattroporte GT-S is veel mooier
Aston
maserati en dan heb ik nog 77 duizend euro over voor een leuke 2de handse rs4 of m3
Quattroporte vanwege 1. het is een maserati 2. hij is mooier en 3. het geluid
Alleen al voor het geluid de Masserati.

Als geld echt geen rol speelt dan had ik de masserati al gehad en nu de nieuwste van deze serie gekocht en dat is de Auston. De Panamera turbo er trouwens dan op ingeruild
Hmm, dan toch de Quattroporte denk ik, vind hem net ietsje stijlvoller en dat geluid is altijd heerlijk.
aston
nou ja, nog liever een dbs natuurlijk;)
Ik volg de heren van Top Gear: De maserati!
Eh de maaserati is UBER onbetrouwbaar..
Aston plox!
Lelijk eendje
AM, tenzij het budget deze niet toelaat! :)
De Maser, omdat ie gewoon ZO ZO lekker is. Heb je ook nog wat geld over voor een leuke 2 deurs.

Wanneer komt er nou een poll functie?
De Maserati, wat een stijlbak. Aston martin wordt al weer teveel gereden door Amerikaanse hip hop en zogenaamde ”coole” voetballers.
Rapide! vreselijk mooi design!
Aston Martin Rapide, donkerblauw, beige/off-white interieur, zonder cadeauverpakking svp..
Maserati, of deze of een SUV, en ga nu aan de kant.
als ik rij, rij ik hard.
the-budel-guy
QP AUB in het zwart met zwart leren bekleding
tromgeroffel: het wordt toch de AM, uiteraard ook vanwege de V12
absoluut de aston martin rapide
Maser in het zwart.
De achterkant van de Rapide is een zwakte in het ontwerp terwijl de QP foutloos is ontworpen en qua schoonheid de Rapide, Panamera en eventueel anderen ruimschoots verslaat. De Quattroporte voor mij dus.
hmm eindelijk een keer 2 auto’s waar ik echt bij moet nadenken wat ik wil.
de aston martin is zooo mooi, wat een lijnen en het interieur. alles klopt gewoon! ik kan niets vinden dat ik de auto niet mooi vind.
maar maserati, dat is gewoon een maserati! dat ding heeft een hart, straalt vuur uit.

mijn kop zegt; kies de aston!
maar mijn hart zegt; zonder meer de maserati!
Ik heb heel even de Aston Martin nog een keer goed bekeken en toen voor de Quattroporte gekozen. Die GTS blijft toch ongelooflijk prachtig. Ik ben aan ’t sparen…
quattroporte svp!
Aston-Marin Rapide graag. De QP is toch al weer een beetje gedateerd aan het worden en doet mij ook niet zoveel.
Moeilijk. Het uiterlijk is van beide beeldschoon, maar sinds de Quattroporte is ge-facelift een paar jaar geleden en die Sport GTS versie uitkwam heb ik een enorm zwak voor die wagen. De Aston heeft aan de andere kant een mooier interieur en een misschien nog wel geiler geluid. Maar de Aston vind ik enigszins uit proportie, en een niet erg origineel design. Zoals iemand hiervoor al zei: Mijn hoofd kiest de Aston, maar mijn hart kiest zondermeer de Maser!
normaal gesproken zou ik voor maserati kiezen, maar vind de rapide in dit geval toch mooier dan de Quattroporte
@zdev: Mooi filmpje/geluid, en wat een vette auto… :| Echt een droom.
Voor mij een zwarte Quattroporte met beige leder en houten inleg. Wat een heerlijke V8.
De Aston Martin Rapide Natuurlijk,
Die maserati zie je overal in belgie
Van Durbuy tot Brussel , Zelfs in Grootste Boerengat van Belgie , Ronse….
Overal … Dat is gelijk dat iedereen met een Berlingo of partner rijdt , maar dan voor Rijken..
@veedub: Ik mag Knokke en Sint- Martens-Latem ook niet vergeten…
Of de 2
Om bij de ‘normale’ bevolking te behoren om wat Te socializen zoals ze dat Tegenwoordig noemen…
Aston rules!!
Heb ’n zwak voor de AM…dus toch de Rapide :)
Een zeer moeilijke keuze!
Geluid is top bij alle2, prestaties verschillen niet veel, de looks zijn anders maar zeer mooi,…

Ik kan niet kiezen!! Help!
ik kies voor de atons, sowieso,
maar beswel dom dat ze als plaatje een dbs ofzo neerplempe
ik heb niet zo veel verstand van astons dus ik kan alleen maar denken dat er een dbs staat, maar zeker geen geen VIER-deurs rapide
maar alsnog ga ik wel voor de aston
@Kuifje: Zoom eens een beetje in, dan zal je zien dat het wel een 4-deurs Aston is.
De “spleet” die je achter de voorste deur duidelijk ziet is achter de achterdeur amper te zien, daarmee.
Maar als je goed kijkt zie je de deurklink van de achterdeur.
de aston natuurlijk!

veel beter uiterlijk + ziet er stukken sportiever uit
max Brummelkamp
Aston martin natuurlijk !!!
die masafiat is een tering lelijke auto met zijn haaie kop rot bak
De Maserati uiteraard! Heerlijke auto vol temperament.
er gaat niets boven een am v12
Een Porsche Panamera Turbo voor mij graag!
Hoewel ik een echte Aston fan ben, vind ik de Rapide niet helemaal qua looks in balans. Ik kies voor de Italiaan….of ik laat mijn kids thuis en pak de DBS/V12 vantage.
Motorsport Media
una maserati per mio per favore
De Rapide , en quattroporte is en wagen waar de waarde van snel daald , kan je tegewoordig voor 20-30k aanschaffen.
rapide voor mij
rapide voor mij
De Maserati Quattroporte GT-S please!
De Maserati en een z4 35i graag, ook 280000 euro
BelgianTriple
Doe mij maar de Maserati.
Die Aston is maar een flauw afkooksel van hun bestaande modellen (die overigens wel prachtig zijn). Bij het ontwerpen van de Rapide hadden ze bij AM best wat meer creativiteit aan de dag mogen leggen (“Amai zegt ons Therèse, dat mag wel voor die prijs”)
MQ GT-S. Ben niet zo’n fan van de Rapide.
tuurlijk de gts!!! dat geluid is het lkkrste wat er is… super auto!!
De eerste keer dat ik de plaatjes zag, dacht ik meteen: de Aston!, maar dan lees je verder en denk je er langer over na en dan wordt de Maserati steeds mooier. Moeilijk moeilijk!
Trouwens de naam van de Maserati blijft mooi: Vier deuren. En op z’n Italiaans klinkt het meteen mooi. Zouden ze eens moeten proberen bij onze Oosterburen!
De Rapide. Bij de Maserati zou ik me elke dag kapot ergeren aan het sleutelgat dat ergens halverwege de deur zit.
Maserati Quattroporte GT-S :)
Doe mij maar een S8 V10.
Quattroporte natuurlijk die is nu al bijna een klassieker,de AM ziet er nu prachtig uit maar ik vraag me af of die pracht net zo lang kan duren als bij de Maserati.
doe mij maar een 760I veel vetter dan deze 2
@Poeles: ja lekker spannende auto ! het desgin springt er echt uit , je ziet echt dat hij 150 k euro kost ! wat een droomauto he! om over het mooie gejank uit de v12 ng maar te zwijgen !
martinusgerhardus
Rijden: AM
Gereden worden en zelf kunnen rijden:QP.
GT-S! Kom op jongens we hebben toch geen keus als je naar dat geluid luistert? :-D
The Master him self: Maserati Quattroporte GT-S!
De Maserati Quattroporte GT-S in het zwart, eigenlijk zoals ie afgelopen seizoen op top gear te zien was… Wat een beauty… Wat een geluid… Daar kan de Rapide, hoe mooie die ook is, niet tegenop.
Zeker als 4-deurs is de Maserati meer geslaagd.
Ik zou de Rapide kiezen, De Quattroporte Sport GT S hebben we namelijk al :D Leuk voor erbij!
Absoluut de Quattroporte!

Veel mooier zijn ze niet gemaakt, en ga je ze denk ik niet tegenkomen!! Een prachtige Ferrari V8 aan boord!

De Aston, vergeleken met de Maserati vind ik karakterloos en een hoog Ford gehalte.. daar zit niets eigens meer in!

Zie eerste reacties!? Ferrari of Maserati Fiat? voor die laatste klopt het al helemaal niet, en voor Ferrari ook zeer miniem.

Het is erger als je neit weet of je een Bugatti, Skoda, Seat, Volkswagen, bentley, audi, Porsche rijdt… daar is het imo zo dat je letterlijk voor het naamplaatje op je emotieloze stalen hok betaald. Totaal geen eigen karakter of emotie.. moet je is nagaan hoeveel Golf onderdelen er in een 911 zitten… Dat je in je Gallardo tegen EXACT hetzelfde navigatie systeem aankijkt als in je audi als 2e auto. O vergeet niet dat wanneer je de deur opent en je alleen naar de hendel kijkt, je niet meer weet of je in een VW, audi, lambo of Porsche zit… tenzij ze er ook het naamplaatje op plakken..

Daarbij moet gezegd worden… duitsers zullen nu misschien kunnen gaan concurreren met Italiaantjes op het gebied van design.. zelf kunnen ze het niet, dus kopen ze Giugiaro maar op!

Grr…. Ik roep op om duitse auto’s te boycotten! stel je voor dat je alleen nog maar VAG autos hebt rijden… en dat het ze lukt om Alfa te kopen….
Dan rijden er alleen maar vervoers middelen met hier en daar een auto ( Ferrari / Maserati) op de weg :(

SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAI

Forza Italia!
Moeilijke keuze.. maar probably de Quattroporte..
Die wagen is zo ontzettend mooi en is gewoon zo bruut…
Quattroporte… minder mooi, maar meer een rijdersauto, en nog altijd ongelooflijk gaaf! Schakelen doe ik zelf wel;)
wat nou james bond car koop als je het geld heb een masarati vanwege de coole looks en voor het masarati geluid.
ik denk toch wel die aston hoor wel een mooie bak zeg
Voor mij de Aston Martin, meer vermogen en naar mijn mening een beter motorgeluid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).