Oostblokidioten jagen 230 door België met baby achterin

Auteur: , 92 Reacties

Kijk, dat je 230 durft te rijden op het Belgische wegdek is één ding. Dat je het ook daadwerkelijk doet is een tweede. Dat je het filmt is een, ehh, derde dan. Maar dat je met een kind op schoot zit bij dat soort snelheden, dat gaat wat ver.

Onderstaand filmpje is gemaakt in België, op de E42 ter hoogte van Doornik. Terwijl chef koekenbakker achter het stuur een paar keer snelheden ver boven de 200 aantikt zit achterin een vrouw (in het Roemeens?) te praten op niet al te vrolijke toon. Aan het eind van het filmpje lijkt duidelijk te worden waarom dat is: er zit een man achterin (zonder gordel om?) met een kinderstoeltje op schoot.

Etienne Schouppe, staatssecretaris voor Mobiliteit in België, is geschokt en kondigt aan onderzoek in te stellen naar deze idioten. Daarvoor hebben ze een heuse Computer Crime Unit in België, die destijds ook onderzoek heeft gedaan naar de dansende trucker. Laten we hopen dat ze die mafkezen weten te pakken en ze een bal afdraaien ofzo, idioten.

Met dank aan Bram voor de tip.92 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mafkees!!! Gaat inderdaad vúlste ver!
martinusgerhardus
Yeah, de echte symbool politicus in schouppe komt naar boven. In plaats van beleid voeren, incidenten die de media halen aanpakken. Ga zo door.
@martinusgerhardus:
Politica zijn mediageil en zal zo blijven want anders kom je niet in een ministeriële functie. (Nadeel van een democratie?) Die man komt trouwens alleen met zo’n onnozele dingen in de media. Een structureel plan voor mobiliteit in België wordt ook niet opgesteld want dat werpt pas zijn vruchten af als hij al weer een andere functie heeft.
laat me raden een mercedes,audi, of bmw bestuurder ?
zie ik wel vaker paseren met hoge snelheden (vooral duidsers)
@Sm0kegun: en het is een renualt …
@Sm0kegun:

Als ik de binnen kant van de auto zo zie en de buitenspiegels lijkt het in de verste verte niet op Duitse auto. Tevens zie ik ook wel een DuiTsers passeren met die snelheden… maar dan wel op de autobahn…
@Sm0kegun: Kansloos die reactie over audi,bmw en mercedes rijders

Kan je het niet hebben ofzo dat je voorbij wordt gereden?
@Sm0kegun: Kansloos die reactie meteen over audi,bmw & mercedes rijders!

Kan je het niet hebben ofzo dat je voorbij wordt gereden?
@Sm0kegun: daar moet ik je gelijk in geven (zegt mercedes fan), ze komen vaak met (veel te) hoge snelheden langs scheuren. en ik moet dan ook naar mezelf kijken, zat namelijk woensdag nog naast me vader die 260 reed op de afsluitdijk in zijn Benz.
@Sm0kegun:

als jij daarin ergens een bmw of weet ik veel wat in ziet, dan moet jij je echt afvragen of jij wel een auto liefhebber bent gast
Lijken wel tellers van een Renault, oude 25?
En dat in een Renault !
En dat in een Renault !
levenslang voor die baby ..

dan heb je statistisch gezien de zwaarste straf ..
Is inderdaad een Renault als je goed kijkt kan je het logo onderscheiden op het dashboard
Ja, 225 km/uur (teller) op de snelweg Antwerpen Brussel, het kan wel als het rustig op de weg is. Wel veel gaten in de weg maar daar vlieg je dan overheen.
Sorry hoor Autoblog, maar dit (Oostblokidioten) vindt ik niet kunnen op een koptekst van een autosite.
@Mansory: Je hebt gelijk maar er wordt hier ook genoeg ‘gediscrimineert’ in artikelen naar donkere mensen zoals ik.. daar wordt nooit wat van gezegd..
@YouRockMyWorld:
En de Belgen worden ook steeds uitgelachen..
Mannen, het is een Blog… Just Joking..
@York: Ik reageer gewoon op Mansory. Ik snap btw niet waarom het opeens goed is om te discrimineren omdat het een blog is. Maar ik ga echt bij elk artikel of reactie waar een donker persoon naar beneden wordt gehaald uit jaloezie beginnen over discriminatie. Dan blijf ik bezig.. tenzij het echt te ver gaat dan bemoei ik me er toch even mee ;)
@YouRockMyWorld:
Een blog keurt dat inderdaad helemaal niet goed maar wees er maar zeker van dat het omgekeerde ook gebeurd hoor.. Precies of wij worden nooit uitgelachen door Oostblokkers? Je kan naïef zijn of je kan werkelijk azen op het beroep van de paus…
Maar jij staat daar duidelijk boven :D ik lach er ook mee als ik word uitgelachen omdat een (domme) Belg ben ;-).
@York: Ik lach ook mee. Ik snap best wat je bedoelt, ik kan ook lachen om grappen als het gaat om huidskleur. Er is alleen een verschil tussen sarcastische leuke droge grappen of politieke racistische kut grappen die op de man zijn gespeeld. En die laatste ‘grappen’ ga ik wel tegenin want ik pik dat gewoon niet. Maar ik ben iig blij dat jij wel inziet dat ik daar boven sta ;)
@YouRockMyWorld:

en wat is dan het verschil tussen donkere en blanke mensen ??
ik zie ze niet ..
@lincoln: Ik zie ze ook niet? Weet niet waarom je het aan mij vraagt? Voor mij zijn er geen verschillen.. Je verdraait volgens mij mijn woorden.. Of wil je nu leuk, grappig, aandachtrekkend op een kinderachtige manier uit de hoek komen?
@YouRockMyWorld:

vreemd !!
5 minuten geleden was je nog helemaal bewust van je huidskleur ..
en ging je jouw huidskleur betrekken op een topic over wegpiraten ..

heel bijzonder iig ..
@Mansory: Hou toch op met je “politiek correcte” praat…
Ik word daar zo moe van… De enige reden dat er nog racisme is, is omdat de personen die “gediscrimineerd” worden het er ALTIJD over hebben…
@Mansory: Daar heb je inderdaad een punt. Wat heeft het ermee te maken dat ze uit het Oostblok komen? Het zijn idioten of ze nu uit Frankrijk of Nederland komen. Maar je moet van autoblog niet teveel verwachten. Het is niet echt een professioneel blog, het is meer een hobby zonder echt op hun klanten of omgeving te letten.
@JPM: wat zit je nu te kletsen man…AB biedt ontzettend veel fun rondom auto’s! Dat er soms persoontjes op hun poezelige teentjes worden getrapt door een opmerking…volgens mij hebben diezelf een groter probleem, dat heel ergens anders vandaan komt. In het taalgebruik wordt vaak gecategoriseerd, zodat het artikel wat korter kan blijven…voorbeeld:

Oostblokkers…in JPM-jargon alsvolgt:

“fijne mensen, op nog geen steenworp afstand wonend van de grens met Duitsland (ten oosten ervan welteverstaan) die, tezamen met de volkeren daaronder liggend een verwantschap hebben in taal en cultuur, teneinde daarmee een positie te verwerven tussen de overige gesegmenteerde wereldvolkeren”….snik…hou toch op man..
@Megakix: Jij begrijpt het niet jochie. Dat geeft niet, niemand verwacht dat je het begrijpt. Ga maar weer snel verder met je geenstijl en dumpert leven.
ik hoop dat ze ze niet pakken :D go you :D
Die trucker hebben ze weten te pakken dus zal hier ook wel lukken zeker?:) Laat het ons hopen! België heeft niet voor niets één van de mooiste circuits ter wereld, daar hoor je thuis voor zo’n dingen… Kan niemand iets schelen als je daar dood gaat met je baby
@York: Dat wil niks zeggen, de wegen hier in België zijn gewoon niet goed. En Daarbij, Spa word ook verwaarloost hoor! Ze draaien al jaren verlies door een slecht beleid en zijn niet van plan om bij te tekenen bij Bernie. Ik erger mij dood aan de Belgische politiek, ruzie maken kunnen ze wel, en de media-aandacht trekken ook.
Maar een paar motorcross-circuits aanleggen in havengebied of het mooiste circuit van de wereld onderhouden en terug winstgevend maken is te veel gevraagd.
Leuk klusje voor die Crime Unit. Moet te doen zijn, het filmpje is tenslotte wel ergens geplaatst. Mag de politie wel hacken in dit soort gevallen eigenlijk? Of moet het allemaal via de officiële weg gevraagd worden aan de uploadsites en internetaanbieders e.d.?

Btw, ik ben er vrij zeker van dat het een Renault Safrane is.
@Citrofiel: Danku scheelt weer googlen!
Dus een idioot, die uit het Oostblok komt, 230 op een weg rijdt waar niemand het verwacht, nota bene naast volwassenen ook nog een kind in de auto heeft mag niet als Oostblokidioot genoemd worden?

Kopje thee iemand?
@de sjonnies: ..koekje erbij ? ;-)
@de sjonnies: Lekker! :)

@JANUS: HIER! NU! THEE! :D ;)
@de sjonnies: doe maar munt thee. Veel suiker er in aub..
Oh jeeej, en de enige politicus die nog meer in het nieuws/media komt de crevits om de meest nuttellze dingen gaat het oplossen! Ben ik blij dat de 60% van mn centen die ik verdien/verdoe niet naar idioten gaat -.-!

Even offtopic: Casper is duidelijk geen Belgiëfan, dit is al niet de eerste keer dat ik zn humor over belgen toch ietwat storend vind :s! Nu kan ik wel iets hebben, en vind ik een goede Belg/Nederlander mop wel eens tof, maar telkens als Casperh over Belgie heeft geschreven stoor ik me eraan, kijk ik wie het is, en denk ik, weer niet raar, Casperh… Overigens geen klachten van casper, toffe blogger etc etc, maar soms ietwat neerbuigend ;)!
@technopatat: Ik vind belgen top! Leuk taaltje, leuk land en stuk simpathieker daar..
@DeSjaak:

Inderdaad. ze hebben af en toe wat rare trekjes, maar verder zijn belgen vet cool.

op dit moment is nl juist druk met alles verneuken

als ze nou even stoppen met regeringsruzie en betere wegen aanleggen is het helemaal mooi.
Hae….geen filmpje te zien dan ????
@Megakix: heb net het filmpie gekeken…whats so exciting about it ?? 230km/h is 215km/h echte km (hoewel je het verschil tijdens een botsing niet voelt… ;-))..maar het kan best, niemand op de weg bijna…en in Duitsland doen ze het vaak sneller, beter en soms met 8 mensen in één auto..mwa, moet kunnen.
Zeker een Renault Safrane en waarschijnlijk de V6.
Mooi om the zien hoe comfortabel deze franzoos is bij die snelheden op dat Belgische beton!
Overigens is het onzin om een kind bij”die snelheden” op schoot te houden gevaarlijk is bij 70 en een aanrijding is het ook afgelopen, het is altijd gevaarlijk om een kind los te vervoeren en willekeurig de snelheid. Snelheid dood niet!!
@DeSjaak: idd een safrane. En dit stuk snelweg ligt er trouwens bij als een biljartlaken.
Laast een vriend zwaar in zijn kont (auto) aangereden door een Oostblokker in een oude VW golf met Belgische platen, zwaar beschadigd. De Roemeen kon geen woord Nederlands, noch Engels, Frans… Enkel Roemeens.
Enige dat hij kon zeggen was: “No police” !!
K$T Oostblokkers!!
@Fout: Zit je ons nu te vertellen dat je vriend achter in een Belgsche golf door een Roemeen in zijn kont is genomen, Why?
als je 230 met een baby op schoot rijdt ben je hyperintelligent ..
ongeacht je nationaliteit ..

stelletje seksisten ..
230km/u. haalt niet elke auto.
Hmmm, eens effe kijken. Filmpje duurt 3 minuten. Met twee vrienden in de auto en moeder de vrouw? Hoe hard kan hij eigenlijk. Oh best netjes. Nu maar weer ff rustig aan, moeder de vrouw en de baby, ja ze heeft wel gelijk.

Wil degene die nooit te hard heeft gereden met zijn vrienden in de auto zijn hand opsteken. Ja niet handig, en niet handig met kind achterin of uberhaupt met andere mensen in de auto. Maar opblazen is ook een kunst, begint een beetje op een hetze te lijken tegen “oostblokkers”. Echt weer zo’n lekker calvinistisch nederlands berichtje, jui-jui-jui, dat mag niet. Allemaal Ko Speetjes hierzo.
@jp:

Sterker nog. Mijn vriendin houd ook wel van opschieten. ;)
Ik vraag me alleen af:
Hoe zouden we dit soort slavische debielen kunnen aanpakken, wettelijk gezien dan?
@hakenhaai:

gewoon .. hoe we hier alles “hard aanpakken” ..

registreren en nix meer mee doen ..
je kan zeggen van zo,n Safrane wat je wilt ..
maar die stoelen in zo,n ding zijn de allerbeste ooit gemaakt ..

dat wil niet zeggen dat andere stoelen niet goed zijn ..
anders zou ik discrimineren ..

hell no .. nou doe ik het alsnog ..
overnieuw dan ..

alle stoelen op aarde zijn perfect ..
en in een Safrane zitten stoelen ..
@lincoln:
Pas op he Linc,
Safranes zijn het meest in donkere kleuren geleverd, presidenten reden erin.
en managers.
Verder durf ik niet, maar een witte Safrane is geen gezicht.
@DeSjaak

Of de 2.5 met die fijne Volvo vijfcilinder erin.
Wat leuk is dat niemand het over de toerenteller heeft!!! Die staat continue op 6500 toeren en dat lijkt mij voor een oude 25 niet echt een lekker gevoel……

Verder zijn ze gestoord natuurlijk !!! dat wel..
@demoder: Safrane dus. ;)
filmpje or it didn’t happen:P
@RALM: Klik dan eens op de bron slimmerd.
@RALM: @mezelf: heb het filmpje al gevonden, laat maar zitten:)
@RALM: Goed zo! ;)
Afschieten moeten ze doen.
en dat nog met een baby op de achterbank, jezus
LOL, die computer crime unit heeft daar niets mee te maken bij mijn weten! die houden zich bezig met internetpedo’s en torrent-websites het leven zuur te maken
Broerke heeft gisteren nog 230km/u gereden (niet dat ‘k dat slim vind, maar er is niet veel aan) en ben nog niet zo zeker of dat op de autostrade was :|
Tijd geleden nog een foto gemaakt van de teller toen ik 235 reed.
En met wat vrienden achterin en de kofferbak vol met tassen en bier.
Belgie doorgekruist met een gangetje van 200 a 210.
Kan allemaal makkelijk.
Ja het zijn Roemenen… Ze spreken Roemeens, ja en ze zijn niet helemaal bij hun positieven… maar dat heb je wel vaker in Roemenië, die laten hun verstand buiten de auto staan als ze instappen….
Oew oew oew, wat schokkend!
Ik zie geen baby zitten, wel een maxi-cosi op de schoot.
Nou nou nou, wat een ophef.
Ik zeg niet dat dit goed is, maar om het nou zo zwaar te beoordelen.
the-budel-guy
niet normaal m’n vader gaat zelden op top speed (240) als we er met z’n 4e in zitten zusje moeder vader en ik en dan rijden we in Duitsland. dan rijden we rond de 200-210.

maar met een kind op schoot 230 dan kan je beter gelijk van een brug springen.

bay the way die Etienne heeft de zelfde voornaam als ik hoor je niet vaak :P
Ik rij nooit zo hard…
Ok dan. Niet op deze manier.
-1 Voor snelheidsvershil bij passeren andere auto’s.
-1 voor het mishandelen van het Arme Renaultje.
-10 Voor de combinatie met kind achterin.

-100 Voor de reaguurders die maar niet wilen begrijpen dat het nogal moeilijk gaat worden om altijd en eeuwig 15.000.000 teentjes te sparen.
het maakt mij niet uit van jullie hier van vinden.
ik kijk vannacht nog wel naar mede-bloggers.
ontopic.
gebaseerd op deze gegeven van de post.
Ik ga zelf jagen, met mijn auto kan ik max 185, omdat ik jaar-rond winterbanden als slofjes draag.
Ik ga de wegen langs en als ik hem vind daag ik hem uit.
man tot man gevecht op de blote vuist.
1-man/1 auto, vrouwen en kinderen eruit.
waarschijnlijk wil mijn vader achter in mijn auto zitten.
We rijden met topsnelheid frontaal op elkaar in.
we spelen een VS spelletje.
wie het eerst wijkt is een chicken.
Ik bedoel nu niet de Zwarte Kip
ik garandeer u dat die idioot voor mij aan de kant gaat.
ik heb, als ik hem in mijn vizier heb, al afscheid genomen.
mijn vader wil graag zo`n gek meenemen naar de hel.
we leveren hem af bij satan en gooi ik de deur dicht.
is er iemand die twijfeld, nou mijn vader niet en dat is voldoende voor mij.
ik gok op een renault safrane
je heb gelijk, klinkt als de v6 baccara, mijn vader had ook zo ene. misschien is dit wel een zeldzame biturbo
steven simons
Toch niet in een Dacia,zeker . . .
steven simons
Men had de “muur” nooit mogen afbreken . . .
Men had er godverdomme nog een paar stenen moeten bij op
metsen !
Aan de redactie:
Waarom moet het elke keer erbij staan wie het doet of waar het gebeurt?
Ik snp niet welke idioot zich aan zulke fratsen waagt. Het is onveilig voor hemzelf en omstaanders, potentieel veel en dure schade. Een paar schroeven los zeg ik. Dus: gesticht, zware geldboete, levenslang rijverbod, en steniging!
steven simons
@4991
Ja , eigenlijk weet iedereen dat dit alleen in België mag !
En dat je eerst een fles vodka moet gedronken hebben . . .
steven simons
Hebben zeker niet gekeken op “You tube” naar ” Het Testament Van ” (www hettestamentvan . be ) !
Nep, zo hard kan een Renault niet eens zonder uit elkaar te vallen
Dus het probleem is niet dat die kleine los zit. Nee, het is de snelheid. Volgens mij als hij zich aan de snelheid had gehouden en een ongeluk had gekregen was dat kind net zo goed dood.

De redenering is helemaal verkeerd. Nu is het: Hij rijdt achterlijk snel en daarnaast zit er een kind los op de achterbank.
Terwijl het moet zijn: Er zit een kind los op de achterbank en DAARBIJ rijdt hij met achterlijke snelheden.
@Rick-dos:

Eens. Ik vond het ook al zo raar overkomen.
Ze beginnen goed;

‘Het is schandalig, des te meer omdat er een baby’tje op de achterbank aanwezig is.’

En ze eindigen..

‘Maar we mogen dit niet tolereren’, zegt Schouppe. ‘Niet alleen rijden ze te snel, door het te filmen maken ze er ook lolbroekerij van.’
versta al die commotie niet, reed zelf eergisteren nog 290 op de E40 tussen brugge en sint-niklaas, en neen niet in een renault. fototje nemen is nogal kinderachtig, niet?
@zjozzee2: is de afstand tussen brugge en sint-niklaas 290 kilometer?
@boygeorge: enkel als je beetje omrijdt via Nederland
@zjozzee2: E40 tussen Brugge en Gent of de E17 tussen Gent en Sint-Niklaas?
@boygeorge: Nog steeds niet geband?
@Wouter: geduld..dat gebeurt binnenkort.
@Wouter: awel, dat ik het eigenlijk niet meer weet, beetje gedronken nl., denk dat juist voorbij Gent zal geweest zijn, maar blijft gok.
ik blijf het niet normaal vinden! racen doe je op een cicuit en dan laat je de kleine gewoon bij moeder de vrouw!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).