LOL: boek, Kindle en telefoon checken tijdens rijden

Auteur: , 48 Reacties

Sommige deelnemers aan het verkeer overdrijven het begrip 'multitasken'.

Dansen achter het stuur van je truck, of even jezelf betasten. Afgeleid zijn door een trilstaaf, of zonder handen een fotootje schieten terwijl je rijdt. Ja, we komen steeds meer voorbeelden van multitaskende weggebruikers tegen.

Deze is ook mooi. Een man rijdt rustig op een willekeurige Amerikaanse highway. Lange afstanden, dus verveling kan toeslaan. Wat te doen? Nou, leg eens een goed boek achter je stuur. Niet geholpen? Probeer dan eens de laatste bestsellers te lezen via je Kindle. Nog steeds bored? Ga dan nog even met je telefoon spelen, zoals deze gozer het doet. Of allemaal tegelijk! VIDEO.

gaaaaap48 reacties

Misschien wil hij gewoon zeker weten dat hij z’n rijbewijs kwijt is zodra een agent hem ziet?
In de boeien slaan en aanklagen wegens nalatigheid of poging tot doodslag.
@Jochempie:

hoi .. ben jij een kabouter met schaamhaar op je hoofd ??
@lincoln: Haha nee, daar zou ik hypocriet voor moeten zijn. Ik let namelijk wel op tijdens het rijden. Ik weet bij de CD speler de knop van ‘volgend nummer’ op de tast te vinden.
@Jochempie:

dat komt omdat jij slim bent .. en hunnie dom ..
multitask overkill
Koos Spee zegt dat het niet kan ..
dus dan kan het ook niet ..

maar het mag wel ..

alleen dan moet je wel belasting betalen ..
dat noemen ze dan een “boete” ofzo ..
@lincoln: Tja, als je gebruik maakt van extra faciliteiten betaal je soms het luxetarief. Niets mis mee toch?
@Jochempie:

efficientie belasting !!

voor meerdere dingen doen in dezelfde tijd ..
only in NL zou dat niet raar zijn ..
@lincoln: mooie term.. efficientie belasting :)
Is het echt zo moeilijk om gewoon auto te rijden als je aan het auto rijden bent?
@Vince: Blijkbaar. Vooral mensen die een hekel hebben aan rijden hebben hier last van.

Echt waar, als men rijden zo vervelend vindt, waarom nemen ze dan de fiets of de trein niet? Da’s ook een stuk minder gevaarlijk voor de medeweggebruikers.
@Vince:

als je om de 3 kilometer een mini-rotonde tegenkomt niet ..
@lincoln: Dat hoort ook gewoon bij autorijden?
ik haat het , je ziet het egt tevaak gebeuren dat mensen met de gsm bezig zijn of aan het bellen zijn tijdens het rijden :s
@nokiaaa: En dan moet je bij het inhalen (om te voorkomen dat je zelf ook 20 km trager dan de maximumsnelheid blijft rijden) extra goed opletten. Het inhalen wordt steeds krapper naarmate de afgeleide bestuurder langzaam maar zeker naar de linkerkant van de weg stuurt.
@nokiaaa:

gewoon niet aan storen ..
zijn al genoeg afgeleiden stresskippen op de weg ..

niet aan meedoen ..
@lincoln: Op de weg ben je onderdeel van het verkeer, jij let op het verkeer om je heen en je mag verwachten dat het overige verkeer ook op jou let. Da’s wel zo eerlijk.
@Jochempie:

ga er maar vanuit dat niemand brokken wil maken ..
ook al is het irritant kutvolk ..

gewoon niet storen aan anderen ..
anders verander je zelf ook in irritant kutvolk ..
ThisAintNoBmw
@lincoln: Jij rijdt met een bmw zeker.. :P Zo gefrustreerd zeg.

Ikzelf typ soms ook een berichtje, en ik besef heel goed dat ik 75% meer kans heb op een ongeluk als er in die seconde wat onverwachts gebeurt.
@lincoln: Natuurlijk wil niemand brokken maken. Maar mensen die niet opletten lijken vooral rekening te houden met hun eigen acties achter het stuur. Als een ander iets onverwachts doet kan je daar echt niet zo snel op reageren dan wanneer je gewoon geconcentreerd aan het rijden bent.
@Jochempie:

zolang jij maar alles beter weet is het goed. Sorry dat er mindere mensen op de wereld zijn die niet zo perfect zijn als jouw. Ik zal bidden tot de almachtige vader met de vraag om allen die niet aan jouw evenbeeld voldoen te straffen. Mocht je nog meer opmerkingen hebben over mindere, dan moet je dit even zeggen. Ik ga het doorgeven.
@primramessar: Jaja, doe maar normaal. Kan je niet tegen iemand met een mening? Mensen die met andere dingen bezig zijn achter het stuur kunnen dat ook doen wanneer ze voor een stoplicht staan te wachten.
@Jochempie:

“Mensen die met andere dingen bezig zijn achter het stuur kunnen dat ook doen wanneer ze voor een stoplicht staan te wachten.”

Check. Ik ga het doorgeven!
@primramessar: Dus mensen die niet opletten achter het stuur zijn “minder”?
@Esprit_de_Flandre:

Wie ben ik om te bepalen of mensen die niet opletten achter het stuur “minder” zijn.

Dat kun je beter aan andere mensen vragen. Misschien kunnen zij je verder helpen met een antwoordt op je vraag.
Nou Ricardo. Pijltjes zelf gefotoshopt?
LOL !? Belachelijk!
Ik zit in de auto altijd aan naakte vrouwen te denken.. moet toch wat, zo boeiend is het uitzicht niet op de A6 tussen Almere en Lelystad..
ik kom steeds meer bellende bestuurders tegen. Dikke auto’s maar te beroerd om een carkitje aan te schaffen voor een paar tientjes.
en achteraf zeuren als ze een boete krijgen van 160 euries!
ThisAintNoBmw
@nilon: Volgens mij is een carkit quasi even afleidend als met je gsm in je hand bellen.
@ThisAintNoBmw: op zich leidt een carkit niet af. Het is het gesprek dat kan afleiden. Maar een beetje ervaren beller kan ook zo weer op het de weg geconcerteerd raken (“ben je daar nog”, “ehh ja ik moest even autorijden”), maar als je de telefoon in handen hebt ben je altijd gehinderd bij eventuele ingrepen. Daarom is handson bellen veel onveiliger dan handsfree bellen.
Zit ie in een Scion?
Gisteren kwam ik uit school op m’n fietsie (veel wind en regen), en het was een weg op de polder waar 1 auto reed. Van de zijkant stond er 1 huis en daar kwam ook 1 auto vandaan.. Die reed zachtjes achteruit en ging stil staan zodat hij kon zien of er verkeer aan kwam en die Vw rijder zat de te bellen en kaart te lezen. Opeens schrikt hij van die stilstaande auto en wijkt uit achterkant breekt uit en rij mij bijna voor m’n sodemieter omdat hij niet oplet, moet niet gekker worden maar gelukkig lette ik wel op en stond ik al stil zodat ik eventueel van mijn fiets af zou kunnen springen. :P
Ach ik heb weleens een Amerikaan gespot die met zijn knieën stuurde om vervolgens met mes en vork een hele maaltijd zat te nuttigen. Volstrekt idioot volk.
Hier in Florida zit iedereen te smsen en bellen achter het stuur. Mensen hier kunnen echt voor geen meter rijden, alles wat je voorspelt dat fout gaat bij anderen gebeurt ook.

Gister nog, half 5 ’s ochtends, vier baans weg met kruising, ik rij in de een na linker baan, komt op een auto van rechts. Ik had groen maar net als op de fiets in NL mag je hier op de meeste plekken door rood naar rechts. Een of ander wijf gaat dus door rood naar rechts en schuift gelijk 3 rijbanen op om vervolgens met 30mph voor me te blijven rijden… Wtf!?
@Spiller: Klopt het dat Amerikanen zich nooit haasten in het verkeer?
is dit belgie?
die gasten die filmen rijden 100km/h links, wat een eikels
@KaCh1ng: Misschien mag je er maar 100? Als ik met 130 kom aanrijden en iemand voor mij voegt naar de linkerbaan met 120 om iemand in te halen die 110 rijdt, kan ik er echt niet gestoord door worden. Ik realiseer me dat je er maar 120 mag dus tja, dan wacht ik maar even.
Het is een vrij specifiek probleem alleen in Amerika. Waar men met zoveel bezig is achter het stuur. Wat mij betreft is de oorzaak een te lage maximum snelheid. Men verveeld zich en gaat van alles en nog wat doen.
Stond al n teidje op NU.nl
@Jokkebrok: …dat lieg je ! ;-)
@Megakix: Nee hoor! (?)
Dit krijg je hier ook met dat beleid van 100 rijden op een lege 4 baans snelweg.

Je moet wat om wakker te blijven.
@st: Je moet gewoon niet rondrijden in een auto die gemaakt is om 250 mee te rijden. Dan wordt 100 ook slaapverwekkend.

Niemand hoeft een Duits kanon aan te schaffen om in ons krappe landje rond te rijden. Als iemand lol zoekt in het autorijden is hij of zij hier beter af met iets lichts en laags, dikke pret bij 80!

Ik zie een auto van het formaat Opel Corsa als ideaal voor onze wegen. De auto’s hebben een mooi gewicht van iets meer dan 1000 kg, ze zijn zuinig, veilig, er zijn hogere varianten van te vinden en je hebt ze ook met raceauto-specificaties, als je echt niet zonder kan :)
Lijkt mij wat in scene gezet…waarom kijkt die dude niet verbaasd als een auto continue precies naast je blijft rijden ?…nja, als het echt is, dan is het punt reeds gemaakt; kruipend volk op snelwegen veroorzaken de meest gevaarlijke situaties. Hoe meer adrenaline (en dat kan je ook krijgen door 130km/h te rijden in een Suzuki Alto uit 1985…) hoe scherper de bestuurdeer, hoe betere prestaties in de gegevens situatie(s).
Ohja, niet vergeten af en toe het grootte scherm voor je te checken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).