Button ontsnapt aan gewapende overvallers

Auteur: , 36 Reacties

Nee, dit is geen flauw berichtje in de trant van 'Button injured in horrific F1 accident', maar de rauwe waarheid. Na het verlaten van het Interlagos-circuit na de kwalificatie van gisteren werd de gepantserde Mercedes die Jenson Button vervoerde door zes mannen met machinegeweren omringd, maar hij wist gelukkig ongedeerd weg te komen.

De auto werd volgens de bron bestuurd door een politieagent die was ingehuurd door McLaren (ja dat kan in dat soort landen). In de buurt van een van de favela’s kwamen ze in een opstopping terecht, en daar gebeurde het. De chauffeur trapte meteen het gas in en beschadigde bij het wegkomen en passant zo’n 5 auto’s.

Het mag duidelijk zijn dat Brazilië niet bepaald het veiligste land ter wereld is, om er maar eens een eufemisme in te gooien. In het verleden werd al menig Formule1-coureur in Sao Paulo beroofd. Het rauwe geweld is de laatste jaren onderwerp geweest van een aantal briljante films. Je kunt er echter ook prima rondscheuren, alleen moet je wel even weten waar.36 reacties

@Sir: “en daar gebeurde het…”….ik veronderstel dat de auto werd belaagd door de ‘piranha’s’ (zoals die straatschoffies worden genoemd…)…maar veronderstellen is dodelijk.
@Megakix: Helaas ontbreekt uiteraard elke vorm van beeldmateriaal, maar ik zou er wel wat voor over hebben om foto’s van de desbetreffende mercedes te zien.

Grappig dat je ze straatschoffies noemt trouwens. Ik moet daarbij toch vooral aan capuchon-dragende hyena’s denken die alleen maar ‘wollah’ en ‘tazz’ en ‘kk-ho*r’ kunnen zeggen, niet echt aan mannen met machinegeweren met echte kogels er in.
Nou, stickers voor de politie-agent! Ben toch vooral benieuwd naar de veiligheids-klasse en uitvoering van de Mercedes… Jammer dat die details nooit in ANP-berichten gestopt worden met uitgebreide fotoserie ;)
Sidenote: Hamilton stond er op dat zijn chauffeur minstens evenveel auto’s beschadigde bij het langs gaan van de favella’s. Kobayashi had hetzelfde request voor zijn escorte, maar hij beschadigde slechts 2 wagens. Hij beloofde echter dit tíjdens de race goed te maken.
Daar gaat het zo he, arme landen, jaloerse mongolen.
@Wild2Mild: Dank zij dergelijke generale idieeen loopt mijn bedrijf zo goed… Keep up the thoughts…!
@toyotaprius: Dat is echt een generiale opmerking! :lol:
@C6_R: Totdat er mensen doodgaan hieraan, het bericht had ook Butten is dood kunnen zijn!
@Wild2Mild: ButtOn natuurlijk
Tja hadden ze maar een Tom Tom “Dodge the Ghetto” versie…
@toyotaprius: ..haha, zou ook iets voor jouzelf zijn dan ? Ik bedoel, gooien de stedelingen inmiddels geen stenen naar het Priusgajes ? ;-)
@Megakix: Nu je het zegt… moet je eens zien wat kwajongens uit mijn buurt hadden gedaan vannacht.. :(

http://blog.makezine.com/toyota-4-sale-hybrid-prius-$6000.jpg
Gelukkig zat Button in een gepantserde Mercedes. Anders zou het veel erger kunnen geweest zijn.
ach als ie was dood geschoten omdat de auto niet bepantserd was zou ik zijn plekje wel willen innemen in de auto hoor de commende 2 races (brazil en abu dhabi) dat vind ik helemaal niet zo’n slecht plan :) maja iemand dood wensen mag natuurlijk weer niet
Dat Bernie met het circus daar nog steeds blijft komen…
Noem eens wat films! Die wil ik wel zien! :)
@Bartes: City of God – Tropa de Elite
Altijd gezellig daar aan de Copa Cabana.
Tsss, en dan willen ze Spa afschaffen…
Eigenlijk best zielig voor het land…Formule 1-piloten doen helemaal niets mis en toch worden ze het slachtoffer van zulke daden. Button zal overigens wel blij zijn dat hij voor Mercedes rijdt en dus ten volle van hun gepanserde gamma gebruik kan maken. Had hij bij Lotus gezeten dan had hij pas echt een probleem.
Tja, dat gebeurd wel is. Ik denk alleen dat ze boos op m waren dat ie die pussy cat doll heeft laten lopen. Hoe heet ze? Nicole scheerikgraag?
@spykerboy: Waarschijnlijk zul je de pitbox niet eens uitkomen. En een beetje talent is ook wel handig, dus dan bedoel ik niet met een 325i op Zandvoort racen. :P
Button reed op dat moment in een Mercedes B-klasse
@Barryyy
Dat was hamilton? :P
@Daniel073:
Ohjaaa hahaha, ik ben helemaal in de war. Hahaha. Kan iemand mijn oude comment niet verwijderen, sta ff flink voor lul. Toet toet met de mongolenbus
@barry

Die 2 zijn toch weer bij elkaar?
@Steffen: zie 1 comment boven jou. Mijn fout.
Dat hij niet zelf reed had ik wel gedaan denk ik als ik coureur was.
@Arnold: een gepantserde auto vergt wel andere kwaliteiten dan de kwaliteiten van slechts een coureur. Zo’n auto weegt toch al snel boven de 3500kg [waar je dus een vrachtwagenrijbewijs voor nodig hebt].
“We rocked up at the traffic lights, about three rows back. Our driver, as always, stops early and doesn’t pull up right behind the car in front. We looked to the right and saw a few guys gathering at the side of the road just at the entrance to a building. They were just stood there.

“It looked a bit suspect but we didn’t think anything of it and then Richard [Goddard, Button’s manager] noticed that one of them had a baton hanging down from his arm. Then I noticed that one guy was playing around with something in his trousers and it was a gun. As soon as I said that the driver looked across and when they saw him look they started running towards the car.

“He angled the car and floored it. It didn’t look like there was a big enough space there, we got between six cars and rammed every single one to get past. We got through in the end and got away, but looking behind there were two guys with hand guns. One was quite a simple looking hand gun and one guy with something that looked like a machine gun.”
Wordt nog spannend in 2014…
There you go, denk even aan de Escalade en dan gepansert.
De wereld is knettergek, niet alleen in Brazilia.
Gelukkig hoef ik niet continu op mijn hoede te zijn.
Als ik dat wel moest zijn dan maximaal power en gepansert.
Zo denken ze in america. Je moet die ettertjes met Overkill bestrijden. Als James Jenson Bond Button eenmaal rijd dan is hij gelukkig voor ons allemaal onbereikbaar.
@george:
Ben je gebanned ofzo? Je account is niet ingevuld.
@Barryyy: gelukkig niet barryyy, kijk naar mijn avatar.
Als ik inlog zie je boygeorge en anders staat er george.
Het is de zelfde persoon achter de key-bord.
Mooi dat die ingehuurde chauffeur zijn geld waard is! Gewoon wegwezen, want schoten zijn er geloof ik niet gelost?
begrijp niet dat die F-1 coureurs, net als alle rijken paulistas, niet met een helikopter op en neer gaat naar die baan.. Zit nu zelf ook weer in Brazil en heb hier nog nooit iets meegemaakt.. Overigens begrijp ik ook niet hoe hij in hemelsnaam in favela’s terecht komt.. Die zijn namelijk alleen maar voor locals toegankelijk.. Vind het een beetje raar verhaal en ik denk dat 90% van de gegevens ontbreekt om een oordeel te kunnen vellen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).