PS3 trekt GT5 niet, GT6 al in ontwikkeling

Auteur: , 85 Reacties

We hebben de laatste nieuwtjes uit de Gran Turismo 5 soap, speciaal voor de liefhebbers. Het blijkt namelijk dat de PlayStation 3 niet krachtig genoeg is, waardoor ontwikkelaar Polyphony Digital te maken kreeg met een flink aantal beperkingen. Dat zegt Kaz Yamauchi, hoofd van de ontwikkelstudio en bedenker van de Gran Turismo-serie.

De uitspraken werden gedaan in een interview met het tijdschrift Esquire UK. De werkelijkheid is natuurlijk dat software alleen binnen de beperkingen van de hardware gemaakt kan worden. Iedere nieuwe PlayStation krijgt weer meer geheugen/ruimte (en dus minder beperkingen), maar het zal nooit genoeg zijn. We willen altijd meer.

En vandaar dat men alweer bezig is met een vervolg, Gran Turismo 6 dus. In een interview met het Amerikaanse autoweek.com liet Yamauchi weten dat men bezig is met GT6, maar hij wilde er nog geen details over geven. Eerst moet GT5 volledig worden uitgemolken.

Met dank aan iedereen voor de tips!85 reacties

woaw ik dacht ff dat GT5 niet zou gereleased worden op de laatste moment, misleidende titel!
@DIPSHIT:

Idd domme titel, gaat nergens over.

De ps3 is niet krachtig genoeg voor wat poliphony in gran turismo wil verwerken, dat komt omdat bij ieder uitgewerkt idee weer 10 nieuwe ideen komen, zo kan je door blijven gaan.

Deze uitspraak hebben ze tot nu toe bij iedere GT game gedaan, de hardware is de beperkende factor voor wat ze willen bieden in deze games, iedere game is weer uitgebreider en beter.

Het feit dat GT5 op 1920×1080 draaid op 60 fps zegt mij in iedergeval dat GT5 prima draait op de PS3.

Waarschijnlijk gaat GT6 ook nog voor de ps3 uitkomen, en word dat gewoon een uitgebreidere versie van 5, GT7 zal waarschijnlijk op de PS4 uitkomen en een eeuw op zich laten wachten.
@Ikke:
Domme titel of een pakkende titel? Je voelde je wel gelijk geroepen om te lezen + te reageren. Doel bereikt dus!
@Hankthetank:

nee het is een domme titel, het artikel is gewoon bijna een copy paste van NU.nl, de titel is net als bij nu.nl gewoon simpelweg niet de waarheid, het is ook geen pakkende titel, het is gewoon onzin.

PS3 trekt GT5 niet? de ps3 trekt GT5 prima, er is zelfs geen spel dat soepeler draait en er mooier uit ziet op de PS3, de ps3 is alleen niet snel genoeg voor wat de ontwikkelaars uiteindelijk allemaal in de GT serie willen verwerken.

Dat is net zoiets als “Hankthetank kan zijn huis niet betalen!”

Nee Hankthetank heeft niet genoeg geld om in het kasteel te wonen waar hij altijd van droomt.

Conclusie de titel is onwaar en waarschijnlijk met veel vreugde bedacht door iemand met een hekel aan Gran Turismo.

erg triest.
Right.
Pfff mischien leuk als je geen rijbewijs hebt!
@vintage:
Ja haha, tegen de tijd dat GT5 in de schappen ligt heeft iedereen z’n rijbewijs al lang en breed binnen! ;)
@vintage: Tsja, in het echt krijg je niet snel de kans om binnen een uur(of überhaupt) in een koenigsegg, mclaren en zonda te rijden, om maar even wat te noemen. En het kost geen benzine :P
@fant: en verzekering, en er zit een reset button op.
@fant: I stand corrected, kan het eindeloze uitstel niet verkroppen.
Ben absoluut geen fanboy maar dit heb ik dus al vaak geroepen.

De shaders van de PS3 GPU worden tot de rand gedreven met GT5’s grafische engine. En de 512MB die de Xbox en de 360 allebei hebben is ook gewoon veel te weinig.

Geen verrassing.
Laat ze GT5 ook gewoon op de PC uitbrengen man :\
@TWJ: als ze em voor PC willen maken, blijft GT5 letterlijk tot het einde der tijden in ontwikkeling omdat hardware veel regelmatiger vernieuwd wordt in de industrie, en dan zullen ze GT5 er voortdurend op willen aanpassen dat het met het beste kan werken.
@TWJ:
Sony Computer Entertainment Europe.. daar zouden ze geen baat bij hebben ;)
@TWJ: Een PS3 is een dedicated game-console. Simpelweg, alle kleine beetjes wordt uit de hardware gehaald om het spel zo soepel en mooi mogelijk te laten lopen. Een PC daarentegen werkt nog met een OS die zelf ook de nodige rekenkracht inneemt. Vista en Windows 7 nemen al gauw 700MB RAM in als het lekker druk wordt. Een game ontwikkelen voor PC die eruit ziet als GT5 (of zelfs mooier, want een PC heeft nou eenmaal betere hardware) trekt naar mijn mening niet zoveel kopers. Als je eens kijkt naar games zoals Crysis oid, deze games zijn prachtig qua graphics, ongelofelijk mooi en realistisch uitgewerkt, maar hoeveel mensen kunnen daadwerkelijk deze games draaien op het maximale graphics niveau? Dat is slechts een handjevol. Zelfs na 3 jaar, is 800-1000 euro niet of net genoeg om deze game op volle graphics te draaien. Het gaat niet eens zozeer erom dat de hardware van een pc maandelijks al op achterstand wordt gezet door nieuwe geïntroduceerde hardware, maar meer om dat de prijs die je betaalt om de game goed spelen zo ongelofelijk hoog ligt. Don’t get me wrong, ik zal het ook graag willen, maar ik heb zelf ook de hoop een beetje opgegeven in PC gaming. Ik was een fanatieke PC gamer, maar de hardware gaat laatste jaren zo hard dat ik maar blijf uitstellen met kopen van een nieuw systeempje. Ik heb nu ook meer zoiets van, als ik een nieuwe PC koop, koop ik een goede, maar ik zal hem niet bouwen als game PC. Meer om hem gewoon normaal te gebruiken en af en toe een game mee te pakken met de hardware die er dan in ligt. Vroeger wilde ik alles op High spelen. Nu maakt het mij vrij weinig meer uit omdat ik het toch niet kan bijhouden. Ach, ik heb beneden ook een PS3 staan, dus wat dat betreft zit het wel goed…
Ik had me voorgenomen dat dit het laatste spel was dat ik nog zou kopen, maar ik begin toch serieus te twijfelen om de ps al vroeger de deur uit te gooien. En tegen dat gt 6 uitkomt, ben ik waarschijnlijk al halverwege de 30 (nu 29)
@philippe: Mag ik em kopen?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
LOL
ken mensen die zeggen gt5 word epic.
Maar ja als er maar problemen blijven voordoen.
Denk eerlijk dat het helemaal niks word.
Hij is zelfs al uitgelekt. ;)
Owja, en ze komen er nu pas achter dat de software niet geschikt is? Right!
@C220AMG:
Gewoon voor als het spel niet waarmaakt van wat het eigenlijk moet waarmaken na al die jaren.
GT5 Fails !!!
En de releasedate voor GT6 is 2056 op de PS8?
Lekker need for speed kopen, ligt binnen 2 weken in de winkel. Dat gezeur over gran turismo is zende sluss
@clijde: Tsja, dat is toch een beetje net als tegen mensen die op de nieuwe McLaren wachten zeggen: Dan koop je toch gewoon een Polo, die is er wel al.
Dus GT5 komt pas op de ‘PS4’ en GT6 wordt nu ontwikkeld voor de PS3? Ik volg het niet helemaal meer…
@Citrofiel: Nee GT5 komt gewoon op de PS3! Dat Moet!Is van nog net geen levensbelang
@Pallas: Oh wacht, ik lees nu het woord ‘beperkingen’ pas bewust. Dat houdt dus in dat na jarenlange ontwikkeling ze de graphics weer moeten downgraden om op de PS3 te kunnen spelen. Té hilarisch! :lol:
@Citrofiel: Ze ontwikkelen de game exclusief voor de PS3, denk je dat ze dat niet allang getest hebben? Domme opmerking knulletje!
@Pallas: Niet zo bescheiden, GT5 op de PS3 is wél van levensbelang.
wat een stelletje sukkels zijn jullie zeg, GT5 draait als een tiet op de Ps3 en dit “nieuws” heeft niks te maken met dat de game slecht draait ofzo of dat ze een excuus zoeken, ALS JE DE TEKST VAN DIT ITEM AL LEEST SPRINGEN DE TRANEN IN JE OGEN ZO ONGELOOFLIJK ANTI GT5 HEB IK ZELDEN GELEZEN! GT5 UITMELKEN?? WAAR HEBBEN JULLIE HET OVER??? ZIJN JULLIE SOMS JALOERSE XBOX 360 EIGENAREN OFZO? DE TERING!

yamouchi zegt dat de Ps3 niet krachtig genoeg is voor alles wat ze graag wilden, d’t is wat er staat, niks over dat GT5 slecht gaat draaien oid. damn zeg
@Martin: Ehh zei iemand daar gefrustreerde ps3 fanboy? Of viel je koffie op je Caps Lock?
@Sciurida: Haha maar Martin heeft wel gelijk!!

Zo te zien heeft Autoblogger dit gepost en ik zou tegen HEM willen zeggen: Als je iets post begrijp eerst het externe verhaal voordat je het hier plaatst en als je geen verstand hebt van wat er in de gamewereld gebeurt houd je dan bij real autonieuws! :?

Juiste info -> http://www.psonly.nl/nieuws/27363/PS3_beperkt_Gran_Turismo_5/
@Martin: Ze zeggen dat de release uitgesteld werd omdat de PS3 niet krachtig genoeg was voor de eisen. Dus het is een excuus voor het zo laat uit komen. Opzich is dit loogisch als je weet dat de hardware van de PS3 er met de generaties minde rop zijn geworden, waaronder de Processor en Grafischekaart zijn gedowngrade voor kosten besparing. Het gaat dus niet slecht draaien alleen de release is later, en de kwaliteit is minder dan gehoopt.
@laurensschu: Jij volgt de game ook niet echt hè, want GT5 is uitgesteld vanwege problemen met jailbreak -> http://www.psonly.nl/nieuws/27150/Gran_Turismo_5_uitstel_te_wijten_aan_jailbreak?/
@Martin: IDD MARTIN ZEG HET ZE MAAR !!

gaan jullie maar lekker need for speed kinders
wat er ook gebeurt, ik lig voor de winkel in december. en als de nieuwe playstation er is. en bij gt6
Dit bericht slaat echt nergens op, tuurlijk kunnen de makers niet meer als capaciteit van ps3 .

titel totaal misleidend ook, verder is het niet meer als normaal dat ze aan gt6 beginnen, zo is dat bij vorige releases ook gegaan.
@madie: +1miljoennnn
Als dat zo is he dat die hem niet trekt zoek ik dat volk persoonlijk op heb net die 80 euro versie gereserveerd :S
Typisch PR huilie gedoe “Ooh ohh, wij met onze goddelijke dev-skills worden enoooorrrmm beperkt door de hw specs” … bla bla bla ;)
Jeetje, wat is dit slecht!
Yamauchi heeft gezegd dat de PS3 niet aankan wat hij zou willen. Gran Turismo 5 zal gewoon vlot te spelen zijn.
Kennelijk heeft de schrijver/typer van dit slechte stuk geen verstand van games, Yamauchi is erg vooruitstrevend.
Gran Turismo en uitmelken?
Zou de game dan niet al lang in de schappen moeten liggen?
Degene die dit heeft gepost is echt dom.
@ autoblogger: Dit is wel je slechtste en onjuiste verhaal van 2010, chapeau kerel! Btter next time! :lol:
@VeniVidiVici:

De titel is mss beetje verkeerd, maar het verhaal is meer dan prima. Maar goed discussieren met een GT5 gamer, geen knoop ana vast te maken, want het religie GT5 mag niet bekritiseerd worden! OMG!
@Relief: Ow jawel hoor het mag best bekritiseerd worden :) Alleen buiten de titel klopt het verhaal/nieuws OOK van geen kant.
OMG.
GT6 , over 10 jaar?
@Osca: dat lijkt me wel erg optimistisch.
Niets ergers dan PS3 Fanboys. Het type fanboy dat in review massaal minnen geeft aan xbox 360 spellen. Heb ik al gezegd dat GT5 gamers nog erger zijn?
@Relief: Niets ergers dan Xbox360 Fanboys. Het type fanboy dat in review massaal minnen geeft aan ps3 spellen. Heb ik al gezegd dat Forza gamers nog erger zijn?

Even een toevoeging gemaakt.
Zucht, ik wil die game graag hebben hoor, maar wordt een beetje zat van die mediageile kereltjes daar bij polyphony… Elke week zijn ze weer in het nieuws met allerlei raar gelul, maar die game komt er maar niet. Nu dit weer, complete onzin natuurlijk, GT5 is ontwikkeld met de PS3 als enkele focus, dus met de beperkingen had rekening gehouden moeten worden. Verder vraag ik me af wat voor beperkingen ze bedoelen, want volgens mij beginnen die steeds meer af te nemen de laatste tijd.

Game gaat geweldig worden, maar geef hem nu maar gewoon. Dit is een beetje het idee van naar een geweldig restaurant gaan en daar 3 uur op je eten zitten wachten terwijl de kok constant naar je toe komt om te vertellen over beperkingen in de keuken, terwijl je gewoon je eten wil.
@fant: Mediageil? Je bekijkt het totaal vanaf de verkeerde kant. De media zelf wil juist woorden uit PD persen.
Ship die fucking game nu maar gewoon! Wat iemand hierboven al liet zien met een linkje, gemaakt is het allemaal al. Zei die grote meneer zelf ook al laatst in een interview. Dus stop het in een container en stuur het naar R’dam!
Hoe blij ik ga zijn als GT5 in m’n 2007 PS3 gedaan kan worden… Onbeschrijfelijk na al dit wachten! (ik wacht sinds de PS3 hier staat:-D) Ondertussen spelen we maar FIFA11 en COD BO op de X360. Ik gun die G25 nog wat rust:-)
Jezus autoblog moet maar gewoon stoppen met gamenieuws gezien de zwakke zielen die hier op reageren. “Eerst moet GT5 volledig worden uitgemolken”? Lekker objectief zeg, echt onprofessioneel.

GT5 is trouwens klaar en in distributie (dat is het ECHTE nieuws) Twee tips voor de ‘zielen’ hier. Oordeel niet voor je het gespeeld hebt en goede dingen komen voor degene die wachten.

Ik ben ook BOOS dat ze twee keer de releasedatum uitgesteld hebben, en de cocktease dat 2 jaar te vroeg begon. Maar dat is het enigste waar Polyphony Digital schuldig over is.
I think it is time to say, again…

The PS3 has no games!!! :roll:

*runs and hides in a reinforced steel bunker to ward off every living “creature” who might react to the writing above*
Wanneer er een Ps3 game wordt gefabriceerd, wordt er ontwikkeld voor de processor en werkgeheugen van een Ps3.
Ze gaan dan uit van de minst goede, want anders zouden de oudste ps3’s het niet aankunnen. Hierdoor zouden ze flink verlies aan klanten hebben, aangezien denk ik 75% van de mensen nog steeds een oude versie hebben, werken ze hier mee.
Als ze zelf dingen aan het ontwikkelen zijn voor een hogere prestatie zijn ze daar gewoon dom bezig.
Toen de ps3 nog niet uit was voor de klanten, maar er wel al ps3 games in ontwikkeling waren (F1 was toen 1 van de eerste) die kregen toen een ps3 toegestuurd, zodat ze konden letten op de prestaties ervan en of het systeem het dus wel aan kon. Dit is dus onzin dat de ps3 het niet aan kan.
Hmm… Ik ben blij dat ik tijd had om het interview te lezen, dat geeft inderdaad toch wel een heel ander beeld dan wat de titel van het autoblog stukje suggereert…
Wat een drukte om een spelletje…
De mensen die klagen moeten het probleem bij zichzelf zoeken. Begin eens het verhaal te lezen. We weten allemaal langzamerhand dat Autoblog suggestieve titels schrijft om de aandacht te trekken.

GT5 Fanboys worden alleen wakker zodra ze op hun pikkie getrapt zijn. Get a life.
Tja, het viel me ook al op dat GT5 met die weagen ontworpen door adrian newey de redbull die vettel in de voorbeschouwing van de F1 op rtl bestuurde niet echt heel lekker soepel liep.

Of dit door de game engine komt of door de redbull auto met 1400 fictieve pk`s die gewoon niet de juiste accelaratie kan weergeven in GT5 weet ik niet. Laatste is goed mogelijk, als je vroegah met GP2 auto`s met een tool ging opvoeren had je dat ook.

Voor de 17 jarige op autoblog, GP2 zal jullie hoogstwaarschijnlijk niets zeggen maar was vroeger toen jullie nog heeeeeel klein waren ;-)het race spel der race spellen!!! Beter had je niet, zeker i.c.m. met een trustmaster T1 of T2 stuurtje….
Dat was wel in 1996, het 486 (met voodoo2/3) tijdperk, ff na rekenen, alle 17 jarige autobloggers waren toen 3 jaar…..

Ik vond de race sims van vroeger zoals GP2 en 3 (legends ook nog wel), Indy car en Nascar van Papyrus, toca touringcar (eerste versie DTM driver) en de eerste need for speed echt een stuk meer realistischer dan vandaag de dag. Ok, vandaag de dag zit het grafisch beter in elkaar maar veels te veel arcade achtig. Het echte race gevoel zoals met de oude spellen heb ik niet meer met de huidige games….
@Charlie: De huidige racegames te arcade achtig? :? F1 2010 nog niet gespeeld zeker haha
@VeniVidiVici:

F1 2010 is ook nog wel redelijk arcade-ish hoor, GTR is eigenlijk de laatste echt hardcore sim, hopelijk komt er binnenkort een game uit die zich daar mee kan meten, maar daar heb ik mijn twijfels over.
@Ikke: Je moet bij F1 2010 natuurlijk wel alle wagenondersteuning uitzetten en schakelen op semi-automaat ;)
ik hoorde net van klasgenoten van me dat de release is verschoven naar maart 2011?
@Osca:

lijkt me sterk aangezien de game al wordt geperst momenteel, er zijn al retailexemplaren in omloop, en als ze zo ver zijn dan zullen ze black friday niet willen missen.

De meest recente info vind je op gtplanet.net, op het forum alleen al zijn op dit moment bijna 1700 mensen actief (dat zijn mensen die op dit moment door het forum bladeren, dus niet het totaal aantal leden)
Alle recente info wordt daar als eerste gepost.
@Ikke: ik zeg ook maar wat mij werd verteld , hij vertelde me dat hij langs Free record shop liep en daar een mededeling zag dat ieereen die had gepre-ordered zn geld kon terugkrijgen want release was verschoven O.o
@Osca: Lul niet man… De boel nog even extra opnaaien hier…
@Osca: Haha jij hebt je grapjurk aan vandaag :)
@VeniVidiVici: was niet eens grappig bedoeld o.o
@Osca: Kan best zijn maar dat is het wel, maar die persoon die langs de Free liep zag die ook dat er maart 2011 bij stond of alleen dat het verschoven is naar een latere datum i.p.v. de eigenlijke release van 4 november? :)
@VeniVidiVici: volgens hem dus wel
Ik had het ook gezegd als ik Yamauchi was.
@laurensschu – Vertel me dan maar eens wat er dan gedowngrade is binnen de ps3 generaties(buiten een iets langzamere bluray drive in de slim), want volgens mij is dat gewoon een leugen. Ik ben in het bezit van 3 verschillende PS3 gens en GPU of CPU verschillen merk ik niet.

Sony en Polyphony zijn gewoon te vroeg gaan spreken over GT5, het spel is slechts 1 x uitgesteld in Europa en de verwachting is toch echt dat het spel eind van deze maand en zeker begin volgende maand in de rekken ligt. ZOals eerder vermeld, het ligt al in de Bluray persen en er zijn al retail versies opgedoken (zie ook de youtube film hierboven).

Wat betreft PD en dit soort uitspraken betreffende dat de ps3 niet krachtig genoeg is voor wat men wil????
Tja ik wil ook met 500km per uur een haakse bocht nemen, maar welke auto laat dit toe. Zwakke uitspraak, je dient gewoon met de beperkingen die er zijn om te gaan en het beste er van te maken. Kijk eens naar de PC games, daar is de hardware alles en iedereen voorbij geschoten, en nog lopen games niet naar behoren, schijnbaar loopt men daar tegen andere beperkingen aan – de programmeurs namelijk, wat eigenlijk gelijk staat aan wat hier gezegd wordt over GT5. Makkelijk om hardware de schuld te geven ipv. andere oplossingen te zoeken.
@Euphoric77: 3 PS3’s! Waarom?Heb je toevallig één over?
Whaahahahah, ik heb dit maanden geleden toch al gezegd, dat het gewoon een truc is om iedereen een loer te draaien.

Nou Dixons, ik ga jullie mooi aansprakelijk stellen en wil m’n geld terug van m’n ps3 die inmiddels alweer meer dan een jaar lang wacht op de door jullie beloofde GT5.

Radar, Kassa, here I come !
@Robert: Neem aan dat je niet zo triest bent om alleen een PS3 aan te schaffen voor GT5 :?

En de rest van je verhaal is bluf en grootspraak, mooie pannenkoek!
@VeniVidiVici:

Het zal je nog verbazen hoeveel mensen enkel voor GT5 een ps3 hebben aangeschaft of aan zullen schaffen, ik ken er zowieso al 3.

Ik werk in een computerzaak, en er kwam gisteren iemand een computer van 1500 euro kopen omdat COD black opps fatsoenlijk moest en zou gaan draaien, dat was het enige dat hij ging spelen….
@Ikke: Alsof je daar een computer van 1500 EUR voor nodig hebt…Een videokaart van 200 EUR doet het ook al.
@SimonMc:

niet als je nog met een pentium 4 zit opgescheept meneer de computerexpert.
@Ikke: Dat is zeker waar, maar kom op, je gaat me toch niet zeggen dat als je een computer zelf samenstelt, dat je ook 1500 EUR nodig hebt?Dat was eigenlijk meer mijn punt…
kapitein rosbief
Als iedereen nou eens even het originele interview leest van Esquire (netjes gelinked verder) in plaats van dat getetter zonder te weten waar het over gaat.
Ik verw8 dat het spel rond 15 december in de winkels ligt.
ik vind het jammer dat de ps3 niet in staat is om het maximale uit de ps3 te halen maar ik denk dat dit toch al een hele belevening zal zijn op de ps3.
ik ga er vanuit dat GT6 op de ps4 uitkomt ergens in 2018.
As usual.. weer een misleidende titel..
Dacht even dat het niet zou uitkomen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).