Toyota Prius verbreekt eigen verkooprecord

Auteur: , 79 Reacties

Je mag van de Toyota Prius vinden wat je wilt, maar waar we ondanks alles simpelweg niet omheen kunnen, is dat het een enorme kaskraker is. Sterker nog, het is de meest populaire hybride auto ter wereld.

Met dit jaar nog een kleine acht weken te gaan, heeft Toyota’s succesnummer reeds z’n eigen verkooprecord van vorig jaar verbroken. In 2009 verkocht Toyota wereldwijd 404.200 Priussen. Dat recordaantal werd deze maand al gepasseerd. In Japan is de Prius al 17 maanden op rij de bestverkochte auto. Een nette prestatie, maar desondanks is het de vraag of bij Toyota de champagne alvast koud is gezet.

De Japanse autobouwer moest eerder dit jaar z’n productietarget voor hybrides behoorlijk naar beneden bijstellen. Het is nog even afwachten op hoeveel Prius exemplaren Toyota eind volgende maand zal uitkomen, maar duidelijk is al wel dat de groei dit jaar minder spectaculair dan een jaar eerder. In 2008 werden er wereldwijd namelijk 285.700 Priusssen verkocht. (via: ibtimes)

En mocht je deze opmerkelijke (en ik vermijd daarmee bewust het woord lachwekkende) body kit eerder gemist hebben, check dan nog even dit artikel.79 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
zat er aan te komen hè..ideaal als leasesletje
Komt vast door dat absurd hoge koppel :LOL: :D
@diedjee: i lold
Hmm, dus ik ben beroemd…
@toyotaprius:

nope .. maar wel bekent .. Joe Average ..

(niet lelijk bedoelt) ..
@lincoln: Hmmm ja ik woon in een Vinex wijk, heb ene hond en 2.1 kind en een vaste standplaats op de camping in Frankrijk. en mijn lieveling bloemen zijn geraniums.
@toyotaprius:

da,s een hele prestatie .. ik doe het je niet na iig ..

(wederom niet lelijk bedoelt) ..
@lincoln:
BekenD & bedoelD.
<3
@Bwlian:

ik geloof je .. maar zie er niet de toegevoegde waarde van in ..
@toyotaprius: Tja, je bent beroemd en je hebt het roem op autoblog :P Dus jah, je bent beroemd :P
Zou dit een betrouwbaar getal zijn, van deze Toyota? Middelbare school kennis al met al, gesponsord “weggeven”, gaat een economie kapot aan.
In Nederland is de verkoop alleen te wijten aan de fiscale voordelen…overheidsgestuurde koop. Maar hoe is dat in het buitenland ? Ik begreep namelijk, dat de Prius in Nederland de grootste afzetmarkt van Europa heeft !!!! Wtf hebben ze buiten Europa dan wel niet moeten verkopen ? Is het Japan zèlf ? Of Amerikahahaha ?
@Megakix: In Japan krijgt hij ook wat subsidie. Lees hier maar.
@Megakix: Oh, en in Japan werden afgelopen jaar per maand tussen de 22 en 36k Prii verkocht. Laten we het gemiddelde nemen op 28k Prii per maand. Dan komt zo’n 70% van de verkopen van de Prius uit het eigen land.
@Citrofiel: Thanks !…en niet opzienbarend dus… ;-)
doe mij die mar 775 pk maar;-)
@LJ:
Dat kan niet die is al in het bezit van toyotaprius ;)
Een verkooptopper is het in ieder geval wel ja, nog steeds geen fatsoenlijke concurrentie ook eigenlijk.
Pedalgate ten spijt… (blijft in mijn ogen een grote geslaagde hoax) Auris gaat ook hard zie ze echt overal (te herkennen aan de ledjes boven de mistlampen.)
Logisch, want iedereen die zijn vooroordelen overboord zet, komt er achter dat Full-hybride beter rijdt dan alle gewone dieseltjes en benzine wagens uit de vorige eeuw.

En natuurlijk is het koppel van een Prius niet echt hoog, immers bijna 5 % van het wagen park heeft meer dan die onbenullige 400 nM.
@Vroegwakker: Nja ik heb dan een aantal keren gereden/meegereden in een Prius en je het rijdt best prima maar ik vond het een verschrikkelijke auto.
Beetje Verward
Het hele punt is dat ze gewoon heel fijn rijden. Supergeschikt voor het dagelijkse verkeer in drukke landen als Japan en Nederland. Snel, soepel en relaxt.

Het enige is dat je het gekrakeel van louche autoverkopers die per ongeluk een minder populair merk moeten slijten zoals ene Laurens steeds moet lezen als het over je favoriet gaat. Jammer dan.
Ik zou wel eens een test willen zien, waaruit blijkt dat Prius goed rijdt… 400 rukmeters zeker…
@Laurens:
Als iedere rukbestuurder zoals jij erin gaat rijden haal je de 400m niet eens.
Jut en jul zijn weer compleet, zouden ze een keer met feiten komen LOL
Ik zeg “Toyota FTW!”.
Dank u wel………
@Stiggie: Wat is FTW eigenlijk? Hoor het vaak hier…
@Esprit_de_Flandre: for the win
Ik neem toch wel aan dat dit item nr 1 wordt in de “Hete discussies deze week”.

Hierbij gaat het immers over de meest interessantste wagen van dit moment, (in de normaal betaalbare klasse bedoel ik dan).

En met een beetje hulp van de Prius bashende forum-trollen moet dat lukken.
Maak je geen zorgen vroeg, jij hebt nog nooit iets slims te melden gehad, die andere looser haakt ook steeds weer af als hij feiten vraagt en deze uiteraard dan ook krijgt. 80-120 en rijplezier, dat staat nog open van zijn kant. Maar de hebzucht prevaleert, een kort pikkie krijg je er van Toyota bij :-)
Kijk, dat is pas een Prius!
was toch wel te verwachten, goed om te leasen en ook nog heel zuinig. Ik vind hem echt niet mooi maarja, mensen zonder smaak haha.
@porsche911turbo2: Daar waar hij voor gebruikt wordt (het leasen) is hij juist helemaaaal niet zuinig. Dit autotje moet z’n kilometertjes in de stad doen om gelijkwaardig te presteren aan normale zuinige auto’s. Als het over de snelweg moet ploeteren (waar de meeste leasesletjes voor zijn) dan is het verre van.

Vandaar, buiten de CO2 hoax, begrijp ik geen kont van de subsidies.
@Dev: Niet dus. Eerst even zelf ervaren voor je iets van onzin neer zet. :)

De Prius 2 doet op korte ritjes ( 15 min) juist niet zo zuinig (5l/100km). Op snelheden tussen de 60 en 100 is hij juist lekker zuinig (4l/100km). Bij snelheden richting de 120 wordt het weer wat minder (5,5l/100km). ;)

En van alle auto’s is hij het zuinigst volgens de werkelijke verbruikscijfers. :P
@Dev: ja als je het zo bekijkt heb je gelijk, maar het gaat zich ook om het idee “elektrisch rijden” (een kwart elektrisch)
zo mooi is de prius tog niet
Neemt niet weg dat mijn ervaring leert dat die Prius rijders vaak irritante principiële zeik lui zijn die A) sloom zijn en niet doorrijden en B) het leuk vinden om snellere/vlottere auto’s te etteren door lekker in de weg te blijven rijden(vooral op links) :x (Maar ja, een beetje sportief persoon met klasse en succes koopt ook geen Prius :) )
Simpel: voorsprong door techniek + een mooie vormgeving
Waarom zie je die getunede Prii nooit hier?
@Esprit_de_Flandre: Omdat die softe milieu figuren die er hier in NL mee rijden daar niet van houden.
@VeniVidiVici: Hier in Belgique zijn alle milieu figuren keihard, maar toch zie ik er nooit met spoilers e.d.
Toyota is king on the road.
@MDV: Sowieso!
Laatst een stukje in een Prius gereden / meegereden. Vond het helemaal niks. Precies zoals iedereen zegt, hij rijd goed, snel en relaxt.. maar dat is ook meteen wat hij tegen heeft.. bedoel.. hij rijd zo clinisch.. zo door de auto geregeld.. je kunt niks zelf regelen.. je zit en je word vervoerd.. da’s meteen het hele gevoel dat hij me gaf..
@Freewarefreak:
[hij rijd goed, snel en relaxt..]
Tel daar nog zuinig bij op en je hebt precies wat ik prettig vind.
Maar smaken verschillen blijkbaar.
Beetje Verward
@Freewarefreak
Klopt helemaal. Maar het is maar wat je wil. Als je een heel direct sturende stuiterbak wil moet je iets anders nemen. Maar dan moet je bv ook geen C6 nemen.

Sommige auto’s zijn om te scheuren, sommige om lekker in te cruisen.

Nog leuker is om ze allebei te hebben.
Ik vraag me gewoon af hoe de verkoop loopt van de Auris hybride en de Lexus CT200 Toch auto’s die weer een breder publiek aanspreekt.
Het verbaast mij niks dat die prius al warme broodjes over de toonbank gaan.

Superveel koppel ( een tractor is er niks bij) en het trekt door als een ferarri ( voor veel minder maar echt niemand houd je bij tussenprint ga je zeker winnen), tel daarnaast het prima (sportieve) uiterlijk mee en je hebt een verkoop succes.
En daarnaast liegen de prestaties er ook niet om 0 naar 100? Binnen 10,4 seconden ben je er al en een top van maar liefst 180 km/h dat zijn specificaties om jaloers op te zijn inderdaad, eigenlijk durf ik wel te stellen dat de Prius een wolf in schaapskleren is!
@V10: 10,4 seconden dat is idd wel erg sloom, wie wil daar nu in rijden? Behalve de Solex van mijn opa is alles veel sneller.
En een top van 180 houdt voor Nederland ook niet echt over, je moet gewoon echt je best doen om het rijbewijs kwijt te raken.
Eigenlijk is zo’n Prius dus helemaal niet geschikt voor ons land.
En toch zijn er mensen die er genoegen mee nemen, onbegrijpelijk.
Centjes, vroeg, daar doen we hier veel voor. Zijn die weg, Prius ook. Qua prestaties is iets vergelijkbaar met een Golf spaardiesel voor Nederland idd voldoende, daarboven is het voor de liefhebber. Zoals die Prius I rijder, maar dat ding is weer een stuk trager ;-)

OT: voor cruisers en losers…
@Laurens:
Oh, beste Laurens ik zou het wel willen, maar mijn zintuigen hebben niets met diesels.
Die vinden die dingen, ook de moderne, op lage snelheid of stilstand zo rabbelen.
Die domme zintuigen van mij vinden een Prius fijner rijden dan alles wat ze ooit meegemaakt hebben op auto-gebied.

Tja, ik zit er maar mee.
Ondertussen heb ik ook nog last van mijn (uit)lachspieren als ik aan figuren zoals jij denk.
Je zult dan maar het geluk hebben, dat je genoegen wilt nemen met een trage Prius.
En er dan ook nog blij mee bent, zoals ik.

Dan is het eigenlijk logisch dat ik trollen zoals jou uitlach.
O, veel succes nog met je windmolen gevecht tegen het belastingvoordeel. En vergeet niet, die 15 cent per 1000 kg milieuvoordeel waar je steeds mee leurt moet je nog delen door 2de paasdag.
… en domoren, jij je zin.
Wie als prius rijder komt er wel eens boven de 1 op 11 gemiddeld ?
Serieuze vraag
@Bohica:
Nee, 1 : 11 is mij nog nooit gelukt en ik mijn Prius 1 ooit nieuw gekocht, dus die heb ik al heel wat jaren.
Het dichts in de buurt ooit op één tank, zat ik daar 5,8 km per liter vanaf.
En normaal gesproken in een strenge wintermaand zit ik er hooguit 7 km per liter vanaf.
In een voorjaars- of zomermaand zit ik daar tot 11 km per liter vanaf.
Beetje Verward
Ja (serieus). Al 190.000km 1 op 18 gemiddeld. 80% snelweg bij 120-130km/u. (is benzineverbruik, geen diesel)
Beetje Verward
En als je de vraag andersom bedoeld: wie heeft een hoger verbruik gemiddeld dan 1 op 11? Helaas. Kan je niet van dienst zijn.
Verward is niet een betrouwbare bron gebleken (liefde zal wel blind maken), hij propageert ook zonder bewijs dat een prius sneller is dan een 105 pk diesel. De Nipponse Goebbels is er niets bij ;-)

Werkelijkverbruik scoort prius op 140 gram/km, normaal voor de klasse. Teleurstellend eigenlijk. 1 op 10 zal best lukken, als je constant 180 gaat rijden.
@Laurens: Voor De Laatste Keer Even Voor De Duidelijkheid! Mag ik tot god bidden dat je ophou met je onzin.

Test bestaat alleen van de Bluemotion 1.9 dus heb ik die genomen. De 1.6 is nog trager en slechter, maar test is nog niet met cijfers gekomen.

0/100km Prius 10.4 (getest 11,2) de Passaat 11.5 (12.1)
50 naar 80 Prius 3.8 Passaat in 5=7.1
80 naar 120 Prius 8.7 Passaat in 5=12.8

Werkelijk verbruik Prius 4.9 Passaat 5.3

Werkelijke CO2 Prius 140 gr/km Passaat 172 gr/km de 1.6 blijkbaar ook nog 159 gr/km.

En ga maar weer zeuren over Prius is geen Passaat, maar is wel zo en de Golf haalt de de Prius cijfers ook niet. :P
@autogek123:
Leuke poging en je zult vast wel gelijk hebben.
Maar daar is Leurens helemaal niet op uit, die wil niet overtuigd worden. Dat zal je dus ook nooit lukken, Leurens wil allen maar jennen.
Figuren zoals Leurens en “ikkwamikzagikverloor” zijn forumtrollen, serieus reageren hierop heeft geen zin.

Maar ze (de trollen) zijn wel vermakelijk, tenminste dat is mijn mening.
@autogek123:
Overigens ben ik het helemaal niet eens met je laatste zin,
[Prius is geen Passaat, maar is wel zo].

Een Prius is geen Passaat hoor.
Best wel chille Prius op dit plaatje… Ik als Toyota fan ben niet echt fan van de prius (al hoewel deze laatste generatie wel flink is aangepakt tegenover de 2e generatie – die ontiegelijk afschuwelijk was), maar de prius blijft toch een mooi autootje. Ik vind het jammer om te zien dat mensen vaak alleen auto’s mooi gaan vinden als er 250PK + en meer dan 6 cilinders in ligt… maar niet echt kijken hoe de auto eruit ziet (VAAK! NIET ALTIJD BETEKEND DAT).

Dank u wel…O, ja… en Toyota FTW!
Lelijk eendje
ik denk dat ge ziek word als ge naar Japan op vakantie gaat van al die lelijke Priussen te zien!
Hierbij het verzoek aan Laurens en soortgelijke trollen om vooral door te gaan met hun reacties hier.
Kom op zeg, ik rij toch hopelijk nog wel steeds in de meest besproken wagen van dit moment?
OhOhOh wat is ’t ie lelijk en meer van dat soort zielige reacties.

Ga doorrrr!!!
is iets voor stoere homo’s :)
Bijna gevraagd of toyotaprius van de partij was, dus ja.
… was ik Sonja vergeten… nu al indrukwekkende cijfers, volgende keer even schakelen… Avensis, nog zo’n flop.
@Laurens: “een kort pikkie krijg je er van Toyota bij”

Ah, je erkent dus dat een Prius niets is voor iemand die al een kort pikkie heeft. Wat zou je trouwens met een kort pikkie moeten? Kun je daar lekker mee trollen?

Mensen met een kort pikkie kopen geen Hybride. Die hebben iets nodig om stoer over te komen bij hun vriendjes.
Laurens”… was ik Sonja vergeten… nu al indrukwekkende cijfers, volgende keer even schakelen… Avensis, nog zo’n flop.”, had dit nooit van U verwacht, echt laag zeg maar zeer laag.
Laurens, goed of slecht nieuws.
Ik geloof niet meer in je manier van denken.
Spijtig, heel spijtig.
autogek123, grafiekjes bekijken kwa herneming,
zo’n dieselstoof kan daar wel een vuil puntje aan zeugen.
Laurens’Ik zou wel eens een test willen zien, waaruit blijkt dat Prius goed rijdt… 400 rukmeters zeker…’ ,waar ben jij mee bezig man?
Rijdt prima, oogt eindelijk geslaagd en zuinig en goedkoop in de lease. Ik snap wel dat ie zo goed verkoopt
@Atenza: en Polo Bluemotion rijdt ook prima en oogt prima maar maakt een nare dieselherrie en is ook niet eens zo zuinig als beloofd. Daar klaagt dan weer niemand over… dat is opeens niet meer belangrijk sinds we met z’n allen krenten zijn geworden
Atenza ,een dieselmotor is op korte termijn een afgelopen zaak.
Spijtig voor de torqcicks.
Hij is idd niet zo zuinig als gezegd word. rijd wel lekker en trekt ook best lekker door. me pa leased er ook een en is gewoon een prima wagen die bodykitt is trouwens wel cool
Waarom toch altijd toyotaprius…
Hierbij paar mooie feiten en weetjes over de Prius.
Scroll naar beneden: http://www.vanekris.nl/occasions/toyota-prius-occasions

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).