BMW X6 M nog onaantrekkelijker gemaakt door Mansory

Auteur: , 24 Reacties

De X5 ging nog niet zo lang gelden onder het mes bij de Zwitserse tuner. Het was de eerste Beierse vierwieler die ze ooit onder handen hadden genomen. Inmiddels hebben ze de (wan)smaak te pakken, want broertje X6 is nu ook gedaan. Inclusief een voorbumper met genoeg ruimte om er een tweede auto in te parkeren.

Ze hebben zich gericht op de M-versie van de X6. De auto is gedaan volgens het welbekende Mansory-recept, wat inhoudt dat de standaard voor- en achterbumper zijn weggegooid en daar dikkere exemplaren voor in de plaats zijn gekomen. Ook de originele motorkap is vervangen door een model van carbonfiber en voorzien van ventilatieopeningen. Om de X6 nét even wat angstaanjagender te laten lijken wanneer deze opdoemt in je binnenspiegel zijn ook de zijschermen een stuk breder geworden (voor: 70 mm, achter: 80mm). De achterbumper is voorzien van een diffuser en biedt nu plaats aan de vier vierkante uitlaatpijpjes van Mansory. Als kers op de taart is er nog een spoilertje van CF aan de Bimmer toegevoegd.

Dan het vermogen. De standaard 555 pk’s zijn voor een toko als Mansory natuurlijk een lachertje. En na wat aanpassingen zoals een compleet nieuw uitlaatsysteem en een geoptimaliseerde ECU tuft de geblazen V8 er nu 670 pk uit. Alsof dat nog niet genoeg is: het koppel is van 680 naar een straatsteenvermorzelende 950 Nm gestegen. Dat heeft leuke gevolgen voor de sprintjes naar de honderd km/u. Dat kan nu in 4,2 tellen. Dankzij het ontbreken van een snelheidsbegrenzer haalt deze kolos een topsnelheid van 300 km/u.

Voor het lichtmetaal zijn nu vier 23″ velgen verantwoordelijk, gewikkeld in banden met de maat 315/25R23. Ook is de SAV een stuk naar beneden geschopt. Dankzij een verlaginssetje staat hij nu 4 cm dichter bij de de weg. Het interieur kunnen klanten naar eigen smaak samenstellen. Daarbij kan uit materialen als hout, alcantara, carbonfiber, aluminium en verschillende soorten leer worden gekozen.24 reacties

Beetje Verward
Het zal wel aan mijn wansmaak liggen. Maar elke keer als ik een (fatsoenlijke) X6 zie rijden vind ik het een prachtbak.
@Beetje Verward:
Ik vind de X6 ook erg mooi, zeker met lekker brede -uiteraard fabrieks- velgen.
Maar dit ontwerp is inderdaad wel érg wansmakelijk. Ik vraag me soms af wie dit ontwerpt? En wie dan ook toestemming geeft om dit te gaan produceren? Bij mansory zouden ze zich toch betere degisners moeten kunnen veroorloven…
Dit is gewoon grappig, zo lelijk.
Ziet er nu uit als een Audi Q7.
Erg lelijk inderdaad maar wel een aardig dik vermogen
Ze hebben blijkbaar ook goed gekeken naar de nieuwe Citroen DS3.. Die heeft een identieke opstelling van de LED’s vooraan. VET!
Ik word een beetje moe van al die tuners..het wordt er 9 van de 10 niet mooier op, maar we worden wel plat gegooid met al het nieuws over hun paketten..Motorisch prima, maar de bouwpakketten er omheen….
op de schaal van 1-10

-10 punten voor het uiterlijk
+670 pk punten is nog altijd een 660 als eindscore!

pk’s kunnen niet lelijk zijn, zelfs als ze van mansory komen!
Vreselijk. Doe alleen die motoraanpassing. De rest mogen ze houden!
Gadverdamme…
Ik mag toch hopen dat niemand dit mooi vindt, zowel zeg het me. Dan flans ik ook een hele hoop tupperware op een x6, zet er te grote velgen onder en geef het een naam
315/25R23, damn. Het is niet goed als het getal voor de velgmaat groter dreigt te worden dan het percentage wanghoogte…
En inderdaad is het Mansory wel toevertrouwd om een mormel als de X6 nog lelijker te krijgen. Kunnen de SsangYoung Rexton niet een keertje tunen?
Mansory een Zwitserse tuner noemen is als afgebeelde Quasimodo een Amerikaanse auto noemen. Mansory is een Duits tuningbedrijf dat ook een Zwitserse werkplaats heeft voor het opleuken van de meer plebse merken Porsche, BMW en Range Rover.
@MarkieS: ’t kan hier blijkbaar soms niet vlug genoeg online komen.
X6 is juist een heerlijke auto :D en vind dit ook niet zo’n hele slechte creatie, op ht feit dat de voorbumper rond is na dan
Svenska Aeroplan AB
Pffffff, hebben al die voetballers niet een keer een auto??
Als je dit wansmaak noemt, dan zijn al je mannelijke aspecten verdampt. Er is geen brutere bak als een witte x6.Doe mij maar een kersrode 8c competizione of een sneeuwwitte x6. De x6 overtreft alle andere auto’s en niet per se in design, maar het is en blijft bovenaan in de ‘voedselketen’
ik weet niet wat jullie allemaal moeilijk doen
is toch een prachtihge bak!!!!!!
lol, het rijtje van relevante artikelen staat helemaal vol met allemaal (meestal) lelijke X6en
ik vind een gewone x6(x6m) totaaal geen lelijke auto, integendeel ik vind hem bijzonder fraai, maarja iedere auto kan je vern**ken he, dit is een voorbeeld daarvan ;)
Ik vind dit nog niet zo slecht, de ronde voorbumper maakt het front een stuk minder vierkant en blokkerig. Daardoor past de coupe daklijn een stuk beter.
Ja die voorbumper wat ronder zou standaard moeten zijn, maakt de X6 een stuk beter te pruimen.
De gewone x6 is gewoon een mooie wagen… maar dit?
Niet echt…
De velgen zijn wel dik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).