De BMW X7 komt er misschien alsnog

Auteur: , 47 Reacties

Een X5 op anabolen, gaat het er alsnog van komen?

Sinds 2008 hebben we eigenlijk niets meer van de X7-plannen vernomen. Toen werd door de BMW-directie besloten dat de SUV die boven de X5/X6 zou worden geplaatst er niet ging komen. De auto zou puur en alleen voor de Amerikaanse markt worden gebouwd, maar vanwege de marktomstandigheden in de VS zagen ze er geen heil meer in. Nu China als een malle aan het opkomen is qua economie krijgen zij de X7 wellicht voorgeschoteld. Maar ze willen niet teveel afhankelijk worden van één markt, ook op andere markten (VS) willen ze doorgroeien.

Een logische gedachtegang als je het ons vraagt. Dit jaar worden er ongeveer 114.000 BMW’s verkocht in het Aziatische land. Bijna een verdubbeling van het aantal in 2009. Tel daarbij China’s voorkeur op voor de nét wat grotere (of verlengde) modellen, en de geruchten zouden zomaar eens realiteit kunnen worden.

In de Wall Street Journal verscheen onlangs een bericht waarin het volgende wordt gezegd over BMW: “It is even reconsidering its decision to cancel a new large SUV.”. Oftewel, BMW zou het besluit om de X7 te cancellen willen terugdraaien en het project mogelijk nieuw leven in blazen. En wanneer de Amerikaanse markt weer aantrekt zou de grote SUV ook daar alsnog in de showrooms kunnen belanden.

Na de X1, X3, X4 (nog niet officieel), X5 en X6 wordt het X-rijtje misschien aangevuld met een X7. Nu zijn het nog speculaties, maar wanneer er meer over bekend wordt laten we het uiteraard weten. (via BMWblog)47 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik zeg doen… Ook voor Europa gewoon.
pfoee, wat zal dat voor beest worden. Een American-sized German
Ze hebben zeker nog geen maten opgegeven?
Gaat ’t BMW nu om het maken van goede verkoopbare auto’s of om het opvullen van alle nummers in de X-reeks? Wat moet je met een nog grotere, nog duurdere versie van een X5? En al helemaal in China, die mensen zijn niet eens groot genoeg om over het stuur van een X5 heen te kijken.
@Silverarrow: China is de auto alles, daarbij wordt er in china de investering terug gewonnen en zal de x7 langzaam aan ook in europa en de vs aangboden worden. ter vergelijking de GL is ook geen flop dus waarom zou bmw achter blijven?
@Dirt McGurt: Had je bijna de beste bijnaam van heel AB, spel je het met een U!
@Silverarrow: Naïeviteit anno 2010
@Silverarrow: Ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen. De Duitse autobouwers zijn “de koe” flink aan het uitmelken.
Mooie x5 neus.Helemaal goed!
Plak een BMW logo op een vrachtwagen, dan heb je precies hetzelfde. Een X7 produceren voor een relatief kleine markt in Azië is verspilde moeite. Hooguit maak je 5 miljoen winst.
@majinstar: zolang er winst uit te halen is is het dus de moeite waard. Althans als je return on investment ook in de long-term positief is
@pordon: Hoeft helemaal niet, als je datzelfde geïnvesteerde bedrag op de bank zet en de rente opbrengst de eventueele winst overstijgt, dan ben je wel gek om die auto te produceren. Alleen marktaandeel zou dan nog de motivatie kunnen zijn, maar dat gaat BMW niet daarvoor doen.
@T-Spark: Dat weet ik, studeer International Business maar ik had wellicht wat specifieker kunnen zijn… Wanneer ik een positive return on investment bedoel dan is de return on interest daarbij al in verrekend.
@pordon:

Ja winst is winst, maar het blijft een doodsteek voor je merk imago.
@majinstar: winst is winst ;)
Een relatief kleine markt… haha. U zou het staatbeeld in Shanghai / Hong Kong eens moeten zien!
nu nog n x2 en t rijtje is compleet
Puur om Audi’s Q7 af te troeven. Zal zeker onder druk van de groot gemontuurde marketing pennenlikkers op de markt gebracht worden. 8)
@BaySideBlueBoy: de X5 is al de Q7 concurrent… X7 zal meer in het vaarwater van de Mercedes GL komen.
@pordon: check je feiten:

Lengte:
Q7: 5089 mm
X5: 4857 mm
GL: 5088 mm

De X5 is dus duidelijk een stuk kleiner dan de Q7 en GL.


PS Zoals ik het begrijp zal de X7 voornamelijk gericht zijn op de VS en niet op China.
@robbie:
De X5 is mischien iets minder langer dan de Q7 maar hij is zowel breder als hoger!
@robbie:

20 cm kleiner noem ik niet bepaald indrukwekkend t.o.v. z’n concurrenten. De X7 zal in het rijtje Escalade en Hummer worden gepostioneerd.
@robbie: afmetingen in alleen de lengte zeggen weinig. Iedereen met gezond auto verstand weet dat de Q7, ML en de X5 concurrenten van elkaar zijn. De GL is weer een stukje imposanter en ruimer van binnen…dus de X7 zal een concurrent worden van de GL. Nou is dit voor ons kikkerlandje niet erg belangrijk aangezien er welgeteld 24 GL’s zijn verkocht in 2010.
Oooh heerlijk, een Mercedes-Benz GL concurrent :) Die GL is gewoon een heerlijk geval. Hopelijk kan BMW hem even aantrekkelijk maken. Zo nogal bruut, maar toch met klasse. In dat eerste slaagt BMW meestal, maar dat tweede is toch niet altijd dat…
@Apache: je vergeet de Range Rover, die vind ik nog altijd stukken mooier dan de GL of de komende X7. De Range heeft tenminste stijl en klasse…
@Mathias: maar geen kwaliteit
@Mathias: Mercedes-Benz GL, Land Rover Range Rover, Cadillac Escalade, Porsche Cayenne, tjah ik haal der maar eentje uit die mij het meeste aanspreekt :)
@Apache: Cayenne is kleiner (X5,Touareg). De Escalade lijkt me ook ondergeschikt. En die GL, ik zou me ervoor schamen!
Maar als ze er winst me maken, waarom niet toch?
@Gregorius:

Je hebt het punt niet begrepen. Ik heb het over alternatieven voor een X7. Zowel de Range Rover, GL, Escalade en Cayenne zijn perfect substitueerbaar naar mijn inzicht. Ze zijn allen van dezelfde prijsklasse, het straalt “duur” uit, je zit hoog en imponeert medeweggebruikers. Dat is eigenlijk waarover het gaat. De rest gaat gewoon over voorkeursverschillen…
Wordt leuk een GL concurent die bochten kan nemen!
De GL rijdt trouwens wel lekker hoor.
doen dan hebben we bijna alles x maar het zal wel een mooien auto woorden net als de x 6
Lijkt me echt een beest!!! Hopelijk ook beschikbaar met de V12 uit de 760li….
Kom op BMW nu nog een X2 en dan is het rijtje compleet :)
BMW X7 in productie ? Zijn er dan zoveel Russische Maffiosi die zo’n ding willen rijden?
Zolang ze het maar uit hun hoofd laten om met een X7 M te komen :/
@FelixF: haha dat zou te gek voor woorden wezen! gewoon de 7-serie volgen met de V12 en niks geen M erachter.
belachelijk, dat ze terwijl de klimaatverandering gaande is weer de zoveelste nutteloze auto willen gaan produceren, ze kunnen beter aan een kleine auto gaan werken…
@tobiman: Je kan beter naar een fiets forum gaan!
Potentiele Mercedes GL concurrent?
@Rutger: Precies dat dacht ik dus ook al, want de BMW heeft geen concurrent voor de GL.
De X5 neemt het op tegen de ML
x7m?
In Rusland zie ontiegelijk veel GL’s. Dus ik denk dat de X7 daar ook een hit zal worden.
Ik wist het (referentie: http://www.autoblog.nl/archive/2010/11/02/bmw-x4-komt-er-toch-hier-alvast-een-impressie ).

Goed bezig hoor bmw, om het groenste premium merk te worden, hoeveel van die slurpende zee-containers hebben ze nou al?

Mijn voorspelling voor deze week: Volgende week de X2!
@C22AMG

Indd premium groenste merk …

Ze zijn kleurenblind met een factor X7 denk ik
Zo lelijk
@Kimbo Slice: hoe weet je dat..?
Wat er ook van zij, heb vorige dinsdag zo ’n monster gespot op de autoweg tussen Ancona en Milaan. Alleen was ie iets te snel om er nog even een foto van te nemen. Wij proberen ons nog enigzins aan de verkeersregels te houden, die Italianen lappen alles aan hun “laars”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).