Lamborghini Sesto Elemento gaat mogelijk in productie

Auteur: , 47 Reacties

Nog niet zo lang geleden werd in Parijs de Sesto Elemento onthuld. Een studiemodel van Lamborghini dat vooral diende om te laten zien hoe goed ze bezig zijn met lichtgewicht materialen als carbonfiber. Van een productiemodel was toen nog geen sprake. Maar dat lijkt te zijn veranderd.

Het zou gaan om een zéér gelimiteerde oplage. Concrete cijfers zijn er niet, maar er wordt gepraat over mogelijk 5 tot 12 exemplaren van de Sesto Elemento die hun weg naar het asfalt zullen vinden. De concept-Lambo zoals deze in Parijs stond weegt 999 kg. Feitelijk is het een Gallardo, maar dan opgetrokken uit koolstofvezel (tot aan de velgen en het interieur toe). De 5.2 liter 10-cilinder zou dit vedergewichtje in 2,5 tellen naar de 100 km/u moeten trappen.

Mocht het zo zijn dat de Sesto Elemento in productie gaat, dan is het nog maar de vraag hoeveel van de lichtgewicht technieken uiteindelijk overblijven in het productiemodel. Van de Sesto Elemento die in Parijs stond kregen we nou niet bepaald de indruk dat-ie klaar was om in productie te gaan. Geeft niet, daarvoor is het een concept. De prijs die wordt genoemd voor een gelimiteerde Sesto Elemento komt neer op 2.5 miljoen euro. Hopelijk wordt deze t.z.t. iets beter verkocht dan de Lambo Reventon.

Een filmpje van de onthulling in Parijs staat HIERRR.47 reacties

Geniaal dat ze hem nu al in vlammen op laten gaan.
Dan is het marketing technisch – voor zover je marketing, technisch kunt noemen – aannemelijker dat ze er 6 van maken. :D
@BaySideBlueBoy: Ging het net ook zeggen :-) Zou beter passen dan die 5.. ;-)
Ik vind ze toch wel de goede kant op gaan door ipv die Pk-oorlog die we eerst hadden nu aan de lichtgewicht modellen te gaan :)
Mijn stem hebben ze … niet. Ik vind het niet echt een mooie auto en dat super lichtgewicht gedoe is nou ook niet bepaald iets wat mij niet al te nuttig lijkt. (en dan ook nog die prijs! daar zou ik wel iets beters van kunnen kopen)
@pieter: De pk/gewichtsverhouding is in een notendop het belangrijkste bij een sportauto.
@matthis: Dat begrijp ik, maar dat is niet het enige wat telt. En wat dacht je dan van de klant waarde dit is toch veel te duur voor een sportauto en ja hij heeft van die troep genaamt (een hoge) ‘pk/gewichtsverhouding’ who cares (alle autobloggers in koor “Wij!”). Leuk, maar van mij hoeft dat niet, ik geef liever een miljoen minder uit aan een superleggera ookal is ie niet uber licht.
Leuk, maar ik baal nog steeds dat ze de Concept S nooit in productie hebben genomen:

http://www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-Lamborghini-Concept-S-Top-1280x960.jpg
@birdboy: of deze …


http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2006/01/Lamborghini-Miura-front-3-4-450.jpg
@atakan: dat zou een schending zijn van de originele Miura (ookal vind ik em stiekem wel mooi)
@pieter: Eens, prachtige auto die Miura concept, maar het doet de originele geen eer aan.
@atakan: Ja graag die, maar dan zonder die foeilelijke velgen.
@Pallas: En die voorspoiler ook flink wat subtieler.
Hmmm volgens mij wil ik een echte Miura.
@birdboy: niet helemaal waar, want er is er 1 voor een CEO van Lamborghini gemaakt.
@rider: Niet om al te kinderachtig te zijn, maar daar kan ik nergens bevestiging van vinden (bron?).

Wel las ik dat het niet al te moeilijk was om een standaard Gallardo Spider om te bouwen tot de concept. Verbaast me dan toch dat niemand dat prive heeft laten doen bij een carroserie bouwer.
Een gedrocht van een wagen en dat zeg ik als Lambo fan.
zie mijn reactie bij de zonda
dit is wel de mooiste lambo tot nu toe na de diablo :D toch heb ik liever een M3 of een porsche turbo, laat staan een ferrari :D
Zo triest… Bij de LP570-4 heeft Lambo het nog goed gedaan, een Gallardo met een veel te korte neus (zo oogt het), wat van voor en opzij niet zo lijkt). Bij deze is het helemaal drama. Vind em helemaal niks..
@Wesley: Dit is eindelijk weer eens een echte Lambo. Ongeveer net zo radicaal als de Countach was bij z’n introductie
@Bol: Eens, maar het bevalt me dan alsnog niet :P
1 van de vetste auto’s van dit jaar.. En mss wel de leipste Lambo ooit..
En dat zeg ik als Ferrari fan ;)
Bekijk de achterkant en je weet hoe productie rijp hij is. Totaal niet dus!
Als ze dit concept gewoon 12 (atoommassa van koolstof) keer achter elkaar bouwen kunnen ze het goedkoper houden omdat ze er minder werk aan hebben.

Eigenlijk loop ik totaal nie warm van deze wagen, hij ziet er ongelofelijk agressief uit, maar in vind het geen mooie agressief.

Toch maar niet doen Lamborghini!
WOW..
Als die alleen achterwielaandrijving krijgt begin ik alvast met sparen…
2,5miljoen , vind ik echt te veel ! prijs/prestaties.. liever een kitcar vn 300k ofz
Alle Reventons zijn verkocht… ik denk zelfs dat de Reventon Roadster volledig is uitverkocht. Die dingen vliegen zoals warme broodjes de deur uit, en je zou voor minder.
waarom ook niet?
€2.500.000,- voor een auto waarmee je iets sneller thuis bent. goh. daar kun je duizenden arme mensen mee helpen als je wilt. maar dat hoeft natuurlijk niet.
@philipzuidijk: Het is niet waarschijnlijk dat het handjevol kopers van dit apparaat hem inzet om iets sneller mee thuis te zijn.
Maar toch mooi dat het gewoon kan.
Grote kans trouwens dat het handjevol kopers van dit apparaat al duizenden arme mensen helpen met hun knaken.
ben benieuwd, hoop hem eens in het echt te mogen aanschouwen. Gewoon om de proporties beter te kunnen bekijken. ;)
Mooie auto, ferrari mag zich zorgen maken. Ik vind dit beter dan een luxe logge ‘sportwagen’ voor yuppen. Als je een echte sportwagen wilt is dit het beste uitgangspunt.
2.5 miljoen euro? Is dat ding als concept dan al niet mislukt? Laat staan als productieversie. Leuk dat Lamborghini van zichzelf claimt dat zij zo goed zijn met carbon, maar hell, wie niet op dat niveau. Had hem de vooruitgang niet moeten zitten in het verlagen van de kosten van het produceren van carbonfiber? Dan had dit concept enige nieuwswaarde. Nu is het gewoon de Lamborghini ECV, 25 jaar na die van Lancia :p :roll:

Kijk eens, wij kunnen wat anderen ook kunnen, tegen dezelfde prijs/kosten als zij dat kunnen.
wow mooi doen verkoopt als een trein
laat hem maar komen, liefst in een oplage van 500 stuks, dan is er nog kans dat ik hem spot
Blijkbaar is er serieuze interesse door mensen met genoeg geld getoond (anders zouden ze het niet overwegen). En als VAG er dan nog wat geld mee kan verdienen (+ natuurlijk publiciteit), waarom niet?
jajajajaja
had ik het geld maar :p
Yeah, less is more! Gave auto. Belooft wat voor de toekomst, beter dan wat Lotus probeert… dat krijg je, met iets als een budget…
@BananaFlip: zolang alle boekhoudertjes Auwdy willen rijden, is Lambo gezegend met een budget ! Een budget dat door mij niet gevuld zal worden…tenzij ik een Lambo voor mezelf kan kopen ;-).
aan de baas van Lamborghini: dat je het in je hoofd haalt om erover te denken om dit gedrocht in productie te nemen.

Ik vind dit persoonlijk namelijk niet zo’n mooie auto.
12…hmmm…5 voor in het museum…7 voor één sjeik ? WTF !? Ga dat ding gewoon op bestelling maken en wel ‘oneindig veel’!
Het is te hopen dat ‘ie een beetje vuurvast is!
2,5 miljoen!toe maar, die durven. maar geweldig dat hij mogelijk in productie gaat. ook al gaat hij uiteindelijk 1100kg gaat wegen. nu maar hopen dat de buitenkant inclusief de uitlaatlijn zo in produktie genomen gaat worden. het interieur lijkt me niet geschikt voor produktie, met name de stoelen en het dashboard. ik vind het geweldig, maar hij is daarmee wel duurder dan een Veyron SS, die trekt net zo snel op en loopt een heel stuk harder! hoe denk Lambo dat te kunnen verkopen? (jaja, ik weet het is een limited model)2,5sec van 0-100! geweldig.
maak deze lamborghini, en niet die SUV!
hoop dat ze hem in productie nemen alleen moeten ze wel die tumor op de achterbumper (te zien in 1 van de foto’s van de onhulling) weg halen want dat ziet er echt vreselijk uit
Allen jammer van die bavianenkont!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).