Rechter in Duitsland verklaart ALLE flitsboetes ongeldig

Auteur: , 46 Reacties

Kijk, dat is nog eens daadkracht tonen. De 62-jarige Kantonrechter Helmut Knöner vindt namelijk dat flitspalen en -camera's langs de Autobahn een inbreuk zijn op de privacy van automobilisten. Heeft 'ie natuurlijk helemaal gelijk in. Zeker als het resulteert in het kwijtschelden van alle boetes die hij voor zijn rechtersneus krijgt.

Tot nu toe heeft de beste man al 42 flitsboetes ongeldig verklaard. En als het aan hem ligt gaat hij nog wel even door met zijn anti-flitsboete-beleid. Volgens Knöner is het je reinste privacyschending, al dat geflits langs de snelweg. Er is in Duitsland namelijk geen wet die regelt hoe snelheidsmetingen moeten worden verricht. Ook is de rechter van mening dat al dat flitsgedoe pure zakkenvullerij van de politie & overheid is. Het zou als doel moeten hebben om de verkeersveiligheid te verhogen, en dat is nu niet het geval.

Wel is er in Duitsland een wet die het fotograferen van hardrijders legitimeert, maar daar schijnt weinig van te kloppen, aldus held Helmut (foto). De wet zou oorspronkelijk bedoeld zijn om terroristen op de gevoelige sensor vast te leggen. Maar dit is aangepast zodat ook hardrijders volgens deze wet kunnen worden aangepakt. En daar wringt de schoen volgens deze Duitse evil twin van Koos S.

Totdat de wet gewijzigd wordt is Helmut Knöner niet van plan iemand te veroordelen voor hardrijden. Kan iemand deze rechter ook even in Nederland laten rechtspreken? (bron: Bild)46 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nog een reden om naar Duitsland te verhuizen…
haha goeie ^_^
Hopen dat dit zich ontwikkelt tot trend onder de rechters :)
wooep breng die maar naar hier :D
dus daar is er ook niet echt een duidelijke wet voor die meuk ..

de rechter vindt dit .. de rechter vindt dat ..

is het niet verstandig om zo,n wet duidelijk in een boek te zetten ofzo ..
Nou, heren en dames rechters in NL…… het moment om je op een positieve manier bij het publiek te presenteren….. Goed voorbeeld doet volgen!!
hierheen volgend jaar pas :) dan heb ik namelijk ook me bewijs (na juni)
Mogen ze in Zwitserland ook wel is doen.
Daar zijn het pas echte flitsnazi’s.
Kijk, dit stemt me nu eens vrolijk op zo’n druilerige woensdagmiddag!

Pluspunten voor Duitsland.
wat een topvent! haha
het is nog maar de vraag of de mening van deze rechter gewaardeerd en gehonoreerd gaat worden door zijn (hogere) collega’s in Duitsland.

Ik wens de beste man succes, maar denk niet dat dit lang stand zal houden.
@floryn: inderdaad. Dit lijkt me toch vooral een sollicitatie van de rechter naar vroegpensioen.
@mashell: Yup. Storm in glas water.
Ook is de rechter van mening dat al dat flitsgedoe pure zakkenvullerij van de politie & overheid is. Het zou als doel moeten hebben om de verkeersveiligheid te verhogen, en dat is nu niet het geval.

Goed punt, zou eens een column over geschreven moeten worden :idea: :mrgreen: .
@Silverarrow: Stond onlangs een prachtig artikel over in de Autovisie. Maar dat helpt niks, de dames/heren politici zien namelijk vooral Eurotekens in hun ogen.
@Silverarrow: Daar hebben we toch de Flitsservice sie voor?
@midasracer: Als je zo gaat redeneren dan kun je 99% van alle internetsites schrappen omdat er al iets soortgelijks bestaat.
@Silverarrow: dat zegt meteen waarom dit heerschap waarschijnlijk bakzeil gaat halen. Eigen meningen van een rechter hoort hij voor zich te houden. Al zijn wij het natuurlijk van harte met hem eens :-D.
Maar hardrijders zijn toch ook terroristen? Kwestie van definitie volgens mij :)
Vrijwel zeker dat meneer binnenkort wordt teruggefloten door iemand met meer gezag. Lijkt me sterk dat een rechter even eigenhandig iets kan terugdraaien wat al jaren en miljoenen keren gebeurd is.

Klinkt nu allemaal wel leuk maar als het over iets anders ging hadden we allemaal geroepen wat dat nu weer voor onzin/bananenrepubliek was (bijvoorbeeld meten van je elektriciteitsverbruik en niet meer hoeven te betalen :) )
@Marco: eehm…vriend, gezag is hier niet aan de orde. Gezag wordt geregeld door bestuursrecht in samenhang met jurisprudentie. En als die beiden niet correct zijn omschreven in een flitswet, dan is er geen ‘terugfluitaktie’….Of lik jij de ballen van je kantoorbaas ?…
Geweldige foto!
Zalige gast! XD
Vast zelf een paar keer goed tegen de lamp gelopen en uit frustratie scheld hij iedereen de boete kwijt!
Of hij wil dat er eindelijk een deftige wet komt in verband met flitsen en probeert op deze manier de media te halen, en dat is hem bij deze zeer goed gelukt :)
Helmut Knöner for president!
Ik ben bang dat die binnenkort zijn baan als rechter vaarwel mag zeggen.
Alsooo, Ein Deutsche Helmut (knoner). Ist das der verschimmelte Deutsche Helmut (Knoner)
HELD! Was hij maar mijn opa.
tja ik rij al een flinke tijd rond met duits kenteken. maar er naartoe verhuizen wordt ook steeds aantrekkelijker.
Pedal to the metal und loss gehen!!!


Wel leuk zo’n eigenzinnige ouwe met een goed hard.
“Knöner vindt namelijk dat flitspalen en -camera’s langs de Autobahn een inbreuk zijn op de privacy van automobilisten. Heeft ‘ie natuurlijk helemaal gelijk in.”

Hoezo is dit inbreuk op de privacy dan? Op een plaats waar dagelijks miljoenen auto’s langs komen kun je toch niet met droge ogen zeggen dat je privacy wordt geschonden door één enkele camera. Hij staat toch niet in je achtertuin? Hij fotografeert toch niet wat er in je dashboardkastje ligt? We gaan dus wel “kommaneuken” (excusez-le-mot, ik kon even niets beters verzinnen) over iets als privacy, maar niet over verkeersveiligheid?

Het is van belang voor de verkeersveiligheid dat we niet allemaal met sterk verschillende snelheden over de snelweg knallen. Regels zijn dan wel een belemmering van onze vrijheid, maar uiteindelijk zijn regels er om orde te scheppen, en zijn ze er omdat je je eraan moet houden, dan wel om mensen te bekeuren die te ver gaan.

Dat dit bericht met zulke open armen wordt ontvangen is alléén uit eigenbelang, want we willen natuurlijk graag gratis te hard rijden. Gekken die inschattingsfouten maken worden dan niet meer op de vingers getikt door de overheid.
@Appeltje:
Amen
Kan deze man eens een dagje in Nederland orde op zaken komen stellen?
Helmut vs Koos. Ik zet duizend euro op Helmut!
Moeten we in Nederland ook hebben:D of ik ga lekker verhuizen naar Duitsland . Ga zo door beste man:D
Dit bewijst dat een vermogen tot leren en intelligentie twee hele verschillende dingen zijn.
HELD
Heb vorige week net een Deutsche boete binnen gekregen,
waar kan ik de beste man vinden?
ohh das wel fijn, dat wil ik ook wel :D
Dat is pas recht…namelijk óf duidelijk zijn in de wetgeving en anders is het niet-strafbaar ! Hulde voor een man die ‘het’ gewoon flikt. Overigens, hulde voor de duitsers in alles (prima mensen).
@Megakix: Allúh Duitsers zijn h*m* lalala
All hail judge Helmut Knöner!
steven simons
@ Megakix :
De oorlog niet meegemaakt ,zeker ! ?
@steven simons:
nee, en de meeste Duitsers van nu ook niet, kunnen we niet op houden om daar nog steeds op terug te vallen? De generatie die daar actief bij betrokken was ligt allang onder de zoden, of is hard op weg daar naar toe achter de geraniums.

Kom op, het is goed om die Tweede Wereld oorlog in gedachten te houden, maar om nu nog steeds (serieus) met dat vingertje te wijzen, dat getuigd van weinig verwerkingsvermogen. En als ik mag vragen, heb jij de oorlog wel (bewust) mee gemaakt? De kans lijkt me eerlijk gezegd klein.
Oorlogen. Meervoud dus…
Shit kan ik mijn geld terugkrijgen. Ben ook een paar keer in Duitsland geflitst.
steven simons
@ Appeltje: Ik wou al een beetje mild zijn . . .
Kantonrechter? Is dat niet de laagste rechter die er bestaat? Ik denk niet dat zijn uitspraak veel gezag gaat hebben. Dus wat te vroeg gejuigd, denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).