Ferrari F430 stiekem toch lekkerder dan een 458?

Auteur: , 60 Reacties

Velgenboer ADV.1 heeft weer wat nieuws. Een Ferrari F430, clean and mean. Opeens begin ik heel hard te twijfelen of ik de 458 Italia werkelijk mooi vind.

In eerste instantie raakte ik wat uitgekeken op de Ferrari F430. Soms vond ik het uiterlijk heel mooi, dan zag ik er weer foutjes in die irriteerden. Wat een mens allemaal niet bezig kan houden. Nu, terwijl het model uit productie is, met nieuwe velgen lijk ik tot een sluitende conclusie te komen. Dit is weer zo’n auto. Een auto met fouten in het uiterlijk. Een auto waar je naar blijft kijken juist omdat niet alle lijnen kloppen en je steeds weer iets nieuws kan ontdekken. Dat zijn de ware juweeltjes.

In standaard vorm valt de schoonheid minder snel op. De 430 Scuderia probeert te hard en verliest daarmee schoonheid. Het kleine extra buik-spoilertje en een vette set nieuwe taartvormen brengen het mooiste in de Ferrari F430 naar boven. Zie het als lingerie en strakke laarsjes. Daar is zeker net zo veel plezier mee te beleven als met een naakt model. Daarom: fuckyourwheels.com. (via Teamspeed.com)60 reacties

De F430 is heel wat stoerder dan een 458 ja. Maar de 458 is op alle fronten gewoon zoveel beter, kijk Top Gear maar :/
@Dev: Ja, maar als je daar op vanuit moet gaan, gaat de 430 in 18sec naar de 100 ofzo:P
bmwvooraltijdliefste
@meneersander: *Ferrari Sponsert ~Stiekem~ Top Gear..*
niks stiekem aan hoor, vind die 458 maar lelijk, als je zo naar achteren kijkt vanaf de B stijl word ie lelijk omdat de coupe zeg maar in een V vorm naar achteren gaat wat dus erg lelijk is, oogt hem smaller dan dat ie is, waar een F430 dat niet doet die vouwt juist naar buiten
@spykerboy: sluit ik me bij aan. Ik vind de 430 veel mooier dan de 458.
De 430 altijd al mooier dan de 458 gevonden.
Die lichten, sorry maar ik kan het nog steeds niet begrijpen.
mooie conclusie op het einde, waar ik het volledig mee eens ben :)
@Alwood…: bespaar me de gore details … ;P

Maar ik geef je gelijk, de f430 is briljant; denk aan de 7 schoonheden van een mens…perfectie is niet het mooiste…schoonste…het is het ‘net niet-gehalte’ dat een mens bijzonder maakt. En een auto lijkt op een (mooie) vrouw..dus eeeeyyyjjj !!!
De 430 van adv1 is wel erg lekker, bijna net zo lekker als de scudria. Beiden zijn veel mooier dan de 458, elke dag van de week.
De f430 vind ik veel vetter, jammer dat hij serieus moet onderdoen qua prestaties.
@Nv: Daarom is er de 430 Scuderia. Meer vermogen en een stuk gemener. Mijn droom Ferrari. Hij klopt helemaal en er zitten veel mooie details aan. Zo is de luchtinlaat in het “schouder” gespiegeld aan het koelgat voor de achterrem.
Ik denk dat de 430 Scud gewaagd is aan de 458. TG vergeleek de “gewone” 430 met de 458.
Echt een mooie f430.Mogen ze direct voor de deur parkeren met de sleutels in mijn brievenbus.grts
Als je een auto opeens meer kunt waarderen door een stel andere aftermarket velgen dan ben je niet goed wijs. Of de auto is in de basis al geslaagd of niet. Velgen zijn maar een accessoire, wel een belangrijke natuurlijk. Maar om een F430 opeens lekkerder te vinden dan de 458 (die ik niks vind, hoe schots en scheef is die kont?!) vanwege een stel velgen.. pff..
Stiekem?Haha wat een grap…100x een F430/360/F355 boven dat gedrocht van een F430, hoe technisch geavanceerd dat ding ook mag zijn. Ik heb sowieso niks meer met de nieuwe stroom aan Ferrari modellen, enkel nog maar flappy-paddle versnellingsbakken, wat jammer dat Ferrari daar de eerste mee is. Ferrari straalt niks meer uit voor mij persoonlijk, dan mogen ze nog zo’n mooi geluid produceren en goddelijk rijden, ik moet van het design echt niks hebben. De 458 en California vind ik allebei afgrijselijk.
Doh! De F430 is gewoon standaard veel mooier dan de 458. Ik vind het lijnenspel van de 458 veel te druk, en die lichten kunnen echt niet.
“Een auto met fouten in het uiterlijk. Een auto waar je naar blijft kijken juist omdat niet alle lijnen kloppen en je steeds weer iets nieuws kan ontdekken. Dat zijn de ware juweeltjes.”

Dat is de enzo.

De foutloze moderne ferrari wat uiterlijk betreft is voor mij de 360.
Dit is wel heel slecht als je daar NU pas achter komt. De F430 is zo-i-zo de lekkerste Ferrari die er is ;)
Wat een prachtige auto, vooral met die velgen!! Staan trouwens wel een paar potentiele wallpapertjes bij.

@ RALM

Volgens mij maak je een typfoutje ;)
@marijn: Oeps inderdaar:0
@RALM: En alweer haha!
Hij heeft tenminste nog dubbele koplampen… Doodzonde, dat Ferrari zijn typische stijlelementen een voor een aan de kant zet…
F430 is gewoon dikker.
Vind de achterkant van de italia iets te soft
@Mrjones: Wat is er moeilijk aan het woord sowieso? Op autoblog zie ik er zoveel mensen mee stuntelen…

Ontopic: De Ferrari F430 is echt een stoere wagen. De 458 mag dan wel betere prestaties leveren, maar ziet er uit als Aziatische troep en is gewoon spuug lelijk!
Ik weet eigenlijk nog steeds niet of ik de 458 nou mooier vind dan de F430. De F430 is agressief stoer, de 458 heeft voor mijn gevoel wat te veel rondingen voor zo’n supercar. :?
De F430 is mooier! Ziet er mannelijker/stoerder uit dan de 458 vind ik qua belijning.
Leuk die velgen, goed afgekeken van BBS F1.
@Ra1kkoneN: haha idd ja! Ik zou toch gaan voor het naaktmodel alhoewel ik met een leuke combinatie van de twee ook wel kan leven :p
Mooie auto, absoluut. Maar toch vind ik de 458 stukken mooier. Vloeiender, sappiger. Zoveel meer “clean”. Ik hou van de “cleane” look. Geen frutsels.
Zijn dit niet de velgen van de 599gto?
Onder de deurstijl heeft hij 2 spoilertjes van Hamann. Mooie kleur ook. De diffusor aan de achterkant is ook van Hamann lijkt me. Als je een 458 in deze kleur en dito velgen aankleed is hij ook mooier dan in het geel of rood.
Ik denk als je de 458 een gelijkaardige behandeling geeft dat je nogal zult verschieten… Zo’n spoiler, zo’n velgen en wat luchtinlaterij bij de wielen, dan ja je iets stoers zien, iets wat tuners tot nu toe nog niet geprobeerd hebben, maar ik zie het al voor me… mjammie :)
Dit is ook een welles, nietes spelletje.
Ook ik vind de F430 mooier dan de 458.
Tja wat mot je daar op zeggen, mijn ferrari smaak is anders ben ik bang, ik vond de F40, Enzo, 612, 599 allemaal mooi, en als ras echte Ferrari idioot heb ik Porsche en Lambo’s nooit iets gevonden, maar in het “kleine/goekopere” ( ; segment ben ik bang dat ik de Gallardo het mooist vind(niet het best), auw heb ik dat nu echt gezegd ( ;
F430 is mooier.
458 is beter.

En zoals die F430 er hierboven bij staat! Zet maar voor de deur hoor!
gedwongenleaser
Die extra buikspoiler mooi? Nou sorry maar ik snap niet wat er mooi zou moeten zijn aan een paar botox lippen rondom je auto. Zet maar voor de deur, botox eraf trekken en andere velgen eronder… prachtige wagen.
458 is ugly as hell. F430 scuderia i like.
Vind de F430 veel mooier dan de 458
458 is eigenlijk gewoon een poep lelijk
zonder een, natuurlijk
Hoezo is de 458 beter????
Dat is toch dat ding wat regelmatig afbrand?
Heeeerlijk..
Bedankt voor mn nieuwe achtergrond!
Wat een megageile velgen zeg. maar ik neem aan dat die ook onder de 458 passen?
Erg dikke velgen! Hebben ook iets weg van BBS FI, welke volgens mij ook op de Ferrari 599 GTO zitten.
Overigens vind ik de F430 mooier dan de 458, maar de 360 Modena weer mooier dan de F430. Ik moet toch elke keer weer wennen aan dat design.
458 is heel mooi op de foto’s vooral met een vlammende achtergrond! Maar een ieder maakt er tegenwoordig op die manier foto’s van…erg jammer en niet origineel meer.
Sorry voor de dubbele post, terwijl de pagina laadde nadat ik “plaats reactie” had geklikt, wilde ik nog snel een schrijffoutje aanpakken en klikte ik opnieuw op “plaats reactie”, met dit tot gevolg…
De 458 is echt een mislukking qua uiterlijk. De 430 is heel mooi, maar de 360 blijft een van de mooisten.
Op de foto’s die er waren toen de auto voor het eerst te zien was had ik ook mijn bedekingen. Maar toen ik de 458 in het echt zag was ook ik genezen. Ik vond de 599 die ernaast stond hierdoor zelfs verouderd en minder indrukwekkend. Een foto zegt niet zoveel, in het echt is het zo anders oordelen. Naast een 430 is de 458 veel moderner en gelikter. Ach ja..over smaak valt niet te twisten….
Zo nu moeten alle tuners zich koest houden want hier kom je qua uiterlijk toch niet meer overheen. Zeer geslaagd!
ja deze is toch wel mooi gelukt!
Moet dit nou? Ik moet nog werken! (Dagdroomt verder….)
mooi gelukt maar de 458 is ook niet slecht hé
f430 is wel sportiever dan de 458
zeker geslaagd!
Dit ziet er wel heel lekker uit ja :D en ik ben meestal niet zo op de ferrari’s…
ziet er heel mooi uit en zo 100% geen Ferrari
goede kleur!!!!
Ben niet zot van deze F430… De 458 is mooier..
Wat wel een mooie f430 is, is deze hieronder… :-)
http://static.autoblog.nl/images/wp2008/Ferrari%20F430%20Novitec%20Verde%20Ithaca1.jpg
doe mij maar gewoon een 360CS. Veel mooier dan 430 en 458 samen ;)
wtf zitten jullie allemaal te zeiken over de 360? Dat ding is hondslelijk en ziet er zeker niet als een Ferrari uit met z’n lieve snoetje. F430 is goed, een gecorrigeerde 360. 458 is beter. Iets volledig nieuws en gewoon geslaagd. Zo simpel kan het zijn. De 348 was overigens ook geslaagd qua looks.
ik vind F430 gewoon mooier, 458 is te veel van alfa C8 ( net als california) overgenomen ( de achterlichten etc) en de F430 is toch wat meer traditionele Ferrari, 4 achter lichten etc.. en de uiterlijk is een stuk breder ( heeft wat meer van Ferrari enzo weg) en komt agressiever over dan 458, die is net iets te vrouwelijk voor mij… dus jah doe maar mij F430 met de motor en power van 458
Hmm.. had wel verwacht dat de meeste mensen de 458 mooier (agressiever) zouden vinden..

Ik persoonlijk vind de 458 mooier dan de 430.. vooral het neusje, Echter vind ik de 360 (wel de CS) mooier dan de 458 en 430!

De 430 in zn geheel te soft voor een Ferrari!

Technisch spant de 458 wel weer de kroon natuurlijk..

Ferrari per sempre!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).