Rijtest en video: Peugeot RCZ

Auteur: , 86 Reacties

Nog nooit reed ik voor Autoblog in een Peugeot. Echt spannende versies met een leeuw voorop rolden er namelijk niet uit de fabrieken, maar met de komst van de RCZ hebben de Fransen een hoop goed gemaakt.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in dat geval de video HIER! ]

In de jaren tachtig en negentig had Peugeot meer dan genoeg in het gamma om opgewonden van te raken. Wie herinnert zich niet de legendarische 205 GTI, de niet fraaie, maar fantastisch sturende 309 GTI of de 405 T16. Zelfs de enthousiasteling met een klein budget werd niet vergeten, behalve een 106 GTI was er ook de 106 Rallye. Dat moet de laatste auto zijn geweest die geen vet lichtmetaal had, maar waar ik toch opgewonden van werd. En dan waren er de berijdsters van Peugeot, het gezegde “205 = lekker wijf” was volledig op waarheid gestoeld. De laatste jaren haakte ik een beetje af op Peugeot. De styling kon me niet bekoren, de GTI versies verdwenen of werden laffer en er kwamen modellen in het gamma die ik niet kon pruimen. Het was alsof dat leuke klasgenootje van vroeger haar golvende lange haar afknipte, stopte met buikdansen, 15 kg aankwam en voortaan alleen nog maar “van die lekker praktische” kleding ging dragen. Alle reden om er volledig op af te knappen dus.

Peugeot RCZ

Peugeot leek stug die kant op te gaan, maar gelukkig bleken ze in Frankrijk het nog niet helemaal verleerd om gave auto’s te bouwen. De RCZ ziet er gewoon goed uit. Het zwarte double bubble dak lijkt net als bij een straaljager compleet van glas, maar is dat natuurlijk niet. De mat aluminium bogen accentueren de lijn van het dak. Het geheel maakt, om maar eens een voorbeeld te noemen, de Audi TT tot een saaie auto. Met de buitenkant heeft Peugeot dus de juiste snaar weten te raken, hoewel de toch wel heel typische Peugeot koplampen nog niet iedereens smaak zijn.

Peugeot RCZ

De coupe is een echte 2+2, de reisauto voor het hele gezin is de RCZ dus absoluut niet. Het is er krap, maar voor noodgevallen is het ideaal dat er toch nog een derde (en met heel veel creativiteit een vierde) persoon mee aan boord kan. Alternatief kan de bank plat worden gelegd om de bagageruimte van 321 liter naar 760 liter uit te breiden. Maar ja…. boeit dit. Uiteindelijk is dit de Peugeot die je met je hart koopt, immers de 308 GTI is goedkoper, praktischer en toch ook wel rap. De essentie van een goede coupe is dat deze begeerte oproept en vervolgens vasthoudt.

Peugeot RCZ

Nu was de RCZ wel een klein beetje op weg om kappersmobiel te worden. Bij de lancering waren er alleen een 156 pk sterke 1.6 turbo en de 163 pk sterke 2.0 diesel beschikbaar. Fijne motoren, maar net te weinig power om de straaljager-looks van de RCZ waar te maken. Een echte performance versie ontbreekt nog steeds, maar inmiddels is er wel de 200 pk sterke variant van de 1.6 THP beschikbaar. De vierpitter smeert zijn maximum koppel uit over een breed toerengebied, het maximum van 275 Nm is beschikbaar tussen 1700 en 4500 tpm. Aangezien de RCZ geen hele grote auto is, is het gewicht redelijk binnen de perken gebleven. Met volle tank tipt de schaal net geen 1300 kg aan en dat voel je.

Peugeot RCZ

De 200 pk’s sleuren de RCZ dan ook makkelijk voort, alhoewel het echte vuurwerk achterwege blijft. Het bracht me herinneringen van de 206 GTI die ik ooit reed: sneller dan het gros van de auto’s, maar nooit had ik het gevoel het een 911 moeilijk te kunnen maken. Dat was in een 205 GTI 1.9 destijds ook niet zo, maar in een overmoedige bui kon een overmoedige bestuurder wel die indruk krijgen. Idealiter komt er straks nog een gepeperde RCZ versie, eentje die het dikke Audi TT’s moelijk kan maken. Ik heb het dan over de TT-S, de TT-RS lijkt nog wat hoog gegrepen. Daarvoor zal er in Frankrijk dus een blok met tussen de 250 en 300 pk gezocht worden. En een sperdifferentieel om het geweld goed op de weg te krijgen, want vierwielaandrijvijng zal de RCZ vrijwel zeker nooit krijgen.

Peugeot RCZ

Niet dat ik de indruk wil wekken dat de RCZ integrale aandrijving nodig heeft overigens. Het is eerder andersom: het onderstel smeekt om meer pk’s. Bij iedere bocht weer: s’il vous plait! Plus de horsepower! Je kunt de RCZ snoeihard de bocht ingooien en dan nog harder. De auto geeft geen krimp, pas als je je echt als een hooligan gedraagt

Om nog even de cijfers af te tikken: in 7.5 seconden zit de RCZ op de 100 en de topsnelheid bedraagt 237 km/u. Dat is niet onaardig, maar de cijfer-fetishisten weten ook dat er genoeg dikke diesels, GTI-achtigen en andere kanonnen rondrijden die het de RCZ knap lastig kunnen maken. Ondanks dat voelt de RCZ gewoon lekker vlot en dat heeft te maken met het relatief lage gewicht (nog geen 1300 kg). De combinatie 1.6 turbo en RCZ heeft daardoor een soort lichtvoetigheid over zich. Het klinkt nooit alsof het blok het heel erg zwaar heeft. Aan het geluid heeft Peugeot overigens wel extra aandacht besteed. Zo voegden ze een zogenaamde soundbox toe die het aanzuiggeluid in het interieur versterkt. Dat levert een lekker twincam soundje op, die overigens nooit storend is en buiten de auto al helemaal niet te horen is.

Peugeot RCZ

Helaas is niet alles positief. Het interieur is op zich fraai, maar er zijn wel een paar zaken die er afbreuk aan doen. Dat het kunststof op de middentunnel minder fraai is kan ik wel mee leven, op een gegeven moment zie je het niet meer. Het zicht op de hompen plastic waar de knoppen voor cruise control en audio op zijn gegroepeerd, worden gelukkig door het stuur geblokkeerd. Dat zal ook wel de gedachte van Peugeot zijn geweest: de consument ziet het toch niet. Helaas zit je er wel geregeld met je vingers aan en dan wordt duidelijk dat Peugeot geen premium fabrikant beoogt te zijn. Wat een rommel, een ander woord is er niet voor. Het biedt dezelfde ergonomische ervaring als het met je verkleumde vingers bedienen van een 50 cent kostende aansteker. Bij windkracht negen. Uiteindelijk lukt het vast, maar je kijkt in ieder geval niet uit naar de volgende keer om het te doen.

Peugeot RCZ

Gelukkig is dat zo’n beetje het enige negatieve puntje wat aan de RCZ valt te ontdekken. De prijslijst van de RCZ begint bij 31.900,- euro voor de 156 pk sterke 1.6 THP, de diesel kost 36.950,- euro, terwijl de 200 pk sterke RCZ voor niet minder dan 34.700,- euro de showroom verlaat. Voor die euro’s haal je niet de meest ruime, noch de meest snelle auto voor dit geld, maar wel één waar je met een glimlach in- en uitstapt. En waar je tussen die twee momenten ook veel lol aan beleeft. Filmpje!

Klik voor de RCZ video!86 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
wat is het toch weer positief sinds jullie op tv zijn.
@lenkie: Voor je dagelijkse portie cynisme:
http://www.abhd.nl/video/volkswagen-passat-1-6-tdi/

En tja, ik vind het een leuke auto. Dus niet miepen met sinds TV en sinds TV dat. Ook toen we niet op TV waren, waren we positief over auto’s.
In het begin was ik wel enthousiast over de RCZ, maar nadat ik hem al een paar op de weg heb zien rijden ben ik van gedachte veranderd. Tja je moet er maar van houden.
Hoe kun je nou zeggen dat je dit mooi vind en alle andere Peugeot’s niet. Hij heeft namelijk exact dezelfde voorkant. En die bepaald het grootste gedeelte van de auto. Dus om te zeggen dat je alle moderne Peugeot’s harstikke lelijk vind en deze echt echt ontzettend mooi vind ik op zn minst erg vreemd.
@JPM: hmm ja smoel is niet de mooiste inderdaad, maar de rest vind ik persoonlijk echt fantastisch.
@wouter: Dat ben ik met je eens, maar die standaard Peugeot voorkant is wat mij betreft al een reden om het niet te doen.
@JPM: +1 wat die smoel betreft.
Niet mijn smaak, maar wel een leuke test!
die Double Bubble daklijn had Mazda al op de RX7 (FD3S) in 1993 (en misschien bestond het al vroeger ook)
Wat een lelijk saai ding.. Die koplampen kun je zo op een vrachtwagen kwijt
Doe eens even heel gauw er 306 GTi van maken ipv 309!
Ik was al in de war… Ik dacht, 309? Even die link volgen…

Mijn favo Probeer Eens Uw Geluk En Ondervind Trammelant is deze:
http://kalandok.freeblog.hu/files/800px-Peugeot_406_Coupe.jpg
@Vinny_93: Dat zie ik graag! ;)
Leuke wagen tot je de neus ziet, die is terug gewoon dezelfde lelijke Peugeot meuk.
@SHFT:
haha idd, dacht er net hetzelfde over :)
Lekker weer tijdens je testrit: in je T-shirt, de blaadjes nog aan de bomen. Waarom moeten wij dan weer weken wachten op de video en je artikel? Mijn Peugeot 405 T16 heeft ook 200 pk en binnenkort wat extra dankzij een andere chip. Een echte wolf in schaapskleding. P.S. Je voelt je lekkerder in een Peugeot.
Doet me denken aan een R8 maar dan gay-style. Werken er alleen maar vrouwen bij Peugeot?
@Sneep:
Inderdaad, ik dacht bij de eerste beelden van de achterkant dat dit een echte mannenauto ging worden. Dan smijt peugeot die diesel en een te kleine benzine op de motorlijst en zo haal je natuurlijk het hele concept in één klap naar beneden. Ondanks de mooie lijnen is het weer een gewone auto die iedereen kan bezitten. Kbedoel als mercedes de CL ook levert met een 280cdi dan verliest de auto ook grotendeels zijn exclusiviteit.
En die onnozele lachbek moét er gewoon weer op bij peugeot, jammer van die snuit.
@Sneep: Als we dan toch aan het vergelijken zijn: het lijkt wel een soort retro versie van een Karmann Ghia met die heupjes…

http://www.cartype.com/pics/3826/full/vw_karmann-ghia_rs2.jpg
http://gulsoy.net/wp-content/gallery/peugeot-308-rcz/1214922698_offer_peugeot-308-rcz-concept-2-lg.jpg

Om even VW gerelateerd te blijven; zou leuk zijn als Volkswagen de Concept R in productie zou laten gaan en daar ook nog een coupé versie zou maken, dat zou wel behoorlijk in hetzelfde straatje passen.

http:/http://www.forum-auto.com/uploads/200406/david33_1086816264_proto_vw_concept_r_1.jpg
@john: Haha John en die Carmann die jij laat zien heeft nou net helemaal niks meer met een originele. Deze is volledig opnieuw opgebouwd met allerlei splinternieuwe gemodificeerde onderdelen waaronder de volledige drijftrein van een Porsche.. ;)
@Freewarefreak: Qua uiterlijk is deze Karmann op de velgen na onveranderd en de hoek waarin beide foto’s zijn genomen en het feit dat ze dezelfde kleur kleur hebben waren voor mij belangrijker dan dat dit een originele KG was. Overigens is die variant met een onderhuidse Porsche wel super.

: )
@john:

Ik snap wat je bedoelt. Ik had trouwens nog nooit van het merk Karmann gehoord dus bedankt. Erg mooie auto.
@john: Ha dat is een grappige vergelijking. Het klopt ook nog. Ik dacht nog waar ken ik die aflopende kont van? Alleen heb ik 10000x liever een Karmann. Ik wist niet dat er een remake is met Porsche onderstel. Heeft iemand een linkje van deze auto/fabrikant/test?
Kan het alleen maar met je eens zijn, de GTI’s waren grensverleggende geile stuurmans auto’s, naar mijn mening het beste dat de GTI generatie heeft voortgebracht.
Daarna is het merk met de leeuw gaan dolen, Pininfarina als huis stylist losgelaten sinds de 406 en zie het bedroevende resultaat.
’t is te hopen dat ze weer gaan aanhaken, maar de hand van de Italiaanse meester in het coole design segment mag van mij zo weer terug komen.
Peugeot en Pininfarina is een van de beste design combo’s
Fijne auto in een aparte kleur…
Zou leuk zijn als ze er een spider met softtop van zouden maken.
Heb er eentje irl gezien: ik vind het geen auto voor een volwassene. Ook komt ‘ie nogal nichterig op mij over, zoals vrijwel alle auto’s in die categorie. Het model kan weliswaar sportief zijn, dat is het merk Peugeot totaal niet.

Vormgeving: idd opvallend, maar qua porporties vind ik hem vreemd en gemankeerd.
hij is en blijft lelijk sorry, maar die neus is zo ontzettend lelijk met die grijns op zijn bek. en ik vind het een goedkope ripoff van de TT koop dan een 2e hands TT inplaats van dit ding, nooit van me leven :D
Ik heb hem eigenlijk nog nooit in het echt gezien, vreemd… :?

Wat betreft de kleur ben ik het niet met je eens. Rood metallic staat juist bijna altijd goed. (er was nog iemand die er zo over dacht, maar wie was dat ook al weer… MvdB?)

Wat mooi dat hij goed bevalt. PSA kan het nog. Nu moeten ze alleen nog proberen eens uitersten op te zoeken. Gooi er inderdaad een pak vermogen bij, kijken of ze het dan nog steeds handelbaar kunnen houden.
Peugeot gevoel ??
Peugeot gevoel ??

ik geloof/hoop/denk niet dat dat nu juist de bedoeling is van deze werkelijk prachtige coupe ..
Ik vind het echt een mooie wagen, zeker in ’t wit met zwarte velgen. Valt me trouwens op dat er niks gezegd wordt over ’t (optionele) carbon fibre dak, is toch wel een aardige “feature” op zo’n massaproduct. En dat stuurtje mag dan lelijk zijn, ’t ligt wel lekker in de hand.
zal best lekker sturen, en onder gemotoriseerd geloof ik ook… maar mooi in het bordeaux rood??? denk dat je hem in het echt moet zien, want in het filmpje is het een beetje oud-roze (kan ook aan mijn pc liggen…)
Gewoon een mooie wagen.Mooiste peugeot tot nu toe,maar dat is natuurlijk niet zo moeilijk.
Vergeet je niet 1 concurrent te noemen in de Nissan 370Z?
Of de Cabrio er komt is natuurlijk nog maar de vraag, die zou namelijk keihard hun eigen 207CC/308CC gaan beconcurreren.
Die grille vind ik nog steeds om te kotsen!
De 406 Coupe vind ik veel mooier.
Ik heb een dag mogen rijden in deze auto, de 156 pk versie dan. Heb veel auto’s gereden, maar heb eigenlijk nooit zoveel draaiende nekjes gezien. Kwam ook dat ik er in reed hij echt net uit was. Wat er ook gezegd wordt in het filmpje klopt, die knoppen van de cruis control en radio zijn zelfs standaard in de 206+!

Veder echt een leuke auto voor dat geld. Maar neem dan de 19″ zwarte velgen en het (nep)carbon dak en een witte lak, dan ziet hij er super vet uit.
Blijft een typisch peugeot interieur.
Ben ook al geen voorstander van de typische snuit van peugeot.
Leuke poging, maar heeft me nog steeds niet overtuigd een peugeot aan te schaffen..
PantheraLeo205
Strakke kar, laatst nog in zwart gezien, erg mooi.
wijvenbak
Ja ik ben er nog een beetje omheengecirkeld met de CY T-5R.
Hij ging 235 en wij 280. Toch een beetje een meisjesmobiel
dat cc en audio hendeltje lijkt behoorlijk veel op die in eerste C5. das wel heel goedkoop van peugeot.
Ik vind hemhaar erg geslaagd, zeker in deze kleurencombo.
Toch zegt iets in mij dat een klein spoilertje a la TT niet zou misstaan.
Toch raar dat de elementen in het interieur zo detoneren. Ze zetten het hele dash volledig in het leer, het ziet er allemaal erg strak en premium uit en dan hebben ze zo een gaar knoppencluster zoals jij het zegt Wouter. Vreemd toch? Had dat dan ook aandacht gegeven Peugeot. Zo word het een wil wel maar kan (nog) niet auto…
Peugeot altijd -1
Hwaa, k schrok wel ff bij 1:20
Mooie video, maar die foto’s naast het artikel zijn zo verschrikkelijk donker. Kun je beter de originele foto’s van Peugeot zelf naast plaatsen. Dan zien we effectief ook nog iets.
Leuke test, Wouter zo buitenaards als altijd:)
Ik zie dagelijks een witte rcz onderweg naar werk. Het contrast met de zwart lichtgetinte ramen maakt het een stoere auto. Gay? Haha een F22 vliegen is dan zeker ook gay… Werkelijk, kruip snel in je saaie blik en ga terug naar je officecube!
De auto heeft wat vrouwelijks door de vele rondingen.
Als een man daarin rijdt lijkt het me duidelijk waar zijn esthetische voorkeur ligt.
Doe mij maar de toekomstige heetgepeperde variant.
De auto kenmerkt de transitie naar een volgende peugeot era. De smoel van het verleden en de looks van de toekomst.

Coole wagen!
Best een mooie auto, vooral van achteren. De lange kont zou (volgens sommigen) de indruk van een middenmotor moeten wekken, maar ik hou zelf meer van het gedrongen uiterlijk van de TT. Wel een flinke vooruitgang na gedrochten als de 308 en 3008.
ah lekkertje testje weer! en autootje! maarr ik wil volgende keer weers snoeiharde actie zien met een 458 bijv ofzo! wanneer gaan jullie die s rije??
Zoals als gezegd deze auto smeekt gewoon om een lekkere V6
met vet veel pk’s.
Ook 4 wiel aandrijving had gewoon moeten kunnen, al was het alleen maar om er eventueel een rally versie van te kunnen maken.
Ik weet niet of een cabrio wel een goed idee gaat zijn want dan ben je die mooie golven in het dak en die bogen kwijt en tja wat blijft er dan nog van het mooie design over…
Dit is gewoon een dikke vinger in de richting van die fabrikanten die aangegeven hebben wat langer te wachten met dit soort niche modellen.
Kijk Fiat/Alfa en Toyota zo doe je dat, niet zielig lopen doen maar gewoon produceren en het verkoopt.
alles klopt, buite dat lelijk peugeot smoel… auto int zwart pakken zou het dan wel weer helpen
Waarom in Heusden getest, lekker met die steentjes :S

On: Op zich wel leuke auto, alleen die neus is weer zo standaard peugeot.
Mooi ding! Dat gekke stengeltje zit ook in onze 308. Maar daar staat het niet zo in contrast met de overige materialen
Zou een alfa romeo gt hier geen concurrent voor zijn? Is natuurlijk wel wat ouder, maar zeker geen lelijke auto..
Mooie omgeving, lijkt wel Oirschot, Wintelre, Spoordonk :)
Lachwekkend dat daar nog dezelfde bediening inzit als in de 406 van mn vader. Met de audio kant heb ik nooit problemen, maar die cruisecontrol… Nooit een minder prettig functionerend systeem tegengekomen.

Details die laten zien hoe men zich bij Peugeot er met de franse slag van afmaakt.
goed gemaakt? Beter goed gepikt ja… de kont van een boxster/cayman schaamteloos kopieren… het geld was blijkbaar op om de uitlaat in het midden te plaatsen….

de bovenstaande vergelijking hierboven met een Karmann Ghia vind ik dan op zich niet vergezocht, maar… zoveel eer verdient de Pug niet.
´wat een mooie wagen´ op zijn Keesje Flodders alleen jammer dat die dubbele uitlaat niet uitgevoerd is al een enkele pijp aan weerszijden, dan is ie wat mij betreft uit de kunst!
@Patrick: hear hear!
Ik zie in de megane coupe toch ook wel een soort van concurrent , hoewel daar wél een achterbank in zit (die overigens niet bruikbaar is).

Ik zou liever een paar ruggen in mn zak houden en de 50 pk sterkere megane RS meenemen.
@Sneep: Karmann is geen merk, de auto is een Volkswagen!
Volkswagen “Karmann Ghia” :)
Leuke rijtest van een hele leuke auto! Echt, Peugeot heeft een schot in de roos met dit apparaat. Ziet er geweldig uit, rijdt zoals hij er uit ziet en het interieur geeft je echt een speciaal gevoel. Zo van “dat dit kan voor iets meer dan 30 mille…”
Je bent wel lekker creatief met woorden hè Wouter (al vanaf je eerste filmpje). Verzin eens iets anders dan het woord ‘lekker’ :)
Wel een gaaf wagentje!!
Wat ik grappig vind op BMW blog euh excuseer autoblog is dat er altijd maar gezeurd wordt hoe lelijk die Peugeots dan wel zijn.
Raar dat in alle landen waar Peugeot verkrijgbaar is de verkopen blijven stijgen.
Zijn er dan zoveel mensen met een slechte smaak.
Mijn voorstel is de minimum leeftijd om op dit blog te komen optrekken tot 21 jaar en dan zijn we van al die kindertjes met hun domme nickname van af.
@Vinci3nto
Idd in Heusden ja..
Daar twijfelde ik eerst over maar wist het daarna zeker omdat er in Heusden een Peugeot dealer is.
Jammer dat ik niets van de test wist, woon er namelijk wel dichtbij. :-P
Ik heb tijdens de release van de 156pk RCZ een model opgehaald bij het proefrit centrum en ben er een tijdje mee weg geweest.

Viel me direct op dat hij een HEEL stuk langzamer aan voelde dan de 175pk mini die hij moest gaan vervangen. Was ook redelijk teleur gesteld toen ik de eerste KM had gereden.

Ben dan ook zeer benieuwd wat autoblog vind van het 200pk model.
Wat een puberale test.
in het zwart is dit zeker een brute auto. Als je erin zit klopt alles ook gewoon. Jammer dat hij verder redelijk onbruikbaar is (geen echte achterbank)
euhhh lelijk, punt andere lijn
Hij moet wel goed zijn die RCZ, in Autogids van de laatste uitgave versloeg hij de Audi TT, en Autogigs is zeker niet contra Audi ;) .
@Blamm: een 370Z is wel eventjes 20.000 euro duurder! Geen vergelijk dus.
@StefanVTS16V: Eerder een concurrent van die nog uit te komen MINI roadster of hoe die ook heet. Zeker omdat ze van exact hetzelfde platform gebruik maken.
ik weet niet of dit al gezegd is hoor, maar als je een v6 of gti of S versie gaat maken, kom je volgens mij wel heel dicht bij de audi tt te zitten qua prijs enzo. En dan zullen maar weinig mensen voor een peugeot kiezen
ik weet niet of dit al gezegd is hoor, maar als je een v6 of gti of S versie gaat maken, kom je volgens mij wel heel dicht bij de audi tt te zitten qua prijs enzo. En dan zullen maar weinig mensen voor een peugeot kiezen
Bijna een aanrijding veroorzaakt met je eigen spiegelbeeld ! ;-)

Lekker wagentje, heb ‘m in het zwart gezien in Frankrijk van de zomer…mooi. Valt wel in een doelgroep net-niet-manager-maar-wel-pak-aan. Van dat grut dat zelfs op een regenachtige dag hun zonnebril ophouden…van die jochies die altijd een hele mooie 4e hands blondine hebben…(dus nooit de eerste).

Toch, de auto is z’n geld waard ! Hulde voor Peugeot.
Dit is weer zo’n auto die je in het echt moet zien voordat je er over kan oordelen!
Is in het echt IMO echt een fantastisch mooie auto, in ieder geval een koppendraaier van jewelste.

Nog een vraag, wanneer testen jullie de DS3 met THP?
Ook gewoon een erg aparte auto. Zowel om te zien als om te rijden!
Zou erg leuk zijn om eens wat meer doorsnee auto’s te zien hier!
Vreemd, iedere autojournalist hoor ik klagen over enorm onderstuur bij deze auto. In vergelijking met een megane Coupe legt de RCZ het keer op keer af. Persoonlijk vind ik hem erg mooi in het echt, valt zeker op en is indrukwekkend. maar ik zou toch ook de bijpassende prestaties wensen en als ik eerlijk ben denk ik dat dat er gewoon niet inzit, zeker qua onderstel en stuurgedrag. maar ik zal hem zelf eens gaan rijden, wie weet.
Leuk geprobeerd, maar dit schreeuwt naar PK´s en 200 is te weinig voor dit type sportwagens. Spaar wat meer en koop een TT/RS.
Hallo redactie, bij elk filmpje dat ik kijk krijg ik een reclameboodschap vooraf. Prima, kan ik allemaal begrijpen, maar kunnen jullie er SVP voor zorgen dat het VOLUME van de reclames ook aan te passen is zoals bij de filmpjes zelf? Ik durf laat op de avond geen filmpje meer te kijken gezien het door de woonkamer heenknalt en ik het niet zachter kan zetten! (ja ja, via het conf. scherm op je pc, maar dat is een bak werk, dus graag gewoon een volumeknop!).
Als ze nou eens een dubbele uitlaat aan de rechterkant monteren is ie af!
hij is echt enorm lelijk…. en hij heeft veel te weinig pk’s. Next
Ben er niet zo heel zot van.. Is op zich geen lelijke auto, maar is nu ook weer niet echt mooi…
Zouden ze met gemak een soort Gti van kunnen maken als soort van concurrent van de Megane rs… Dus zo rond de 250 pk….
Volgens mij is dit een gevalletje – nog ff 2 jaar wachten – dan komt er vast een facelift die het design dan helemaal goed maakt. (Overigens bij Alfa Romeo zelfde verhaal voor de Mito en de Guilia).
Gaaf ding, interieur is ook erg niet-Peugeot, op het hendeltje na dan.
Bij de intro mee gereden en stuurt inderdaad goed. Meer pk-versie zou er niet komen ivm fikse kosten waardoor hij te dicht bij de tt komt. En men rijd nu liever een tamme tt dan een snelle Rcz. Cabriolet zou er ook niet komen vanwege de stabiliteit. Maar daar zet ik mijn twijfels bij.

@Wouter: je vergeet zeker 1 concurrent, de mazda mx5 coupe-cabrio!
Oké, geen achterbank. Wel een coupe die dan ook nog eens cabrio kan worden;)
En zulke auto’s koop je niet voor een achterbank.

Dat Peugeot goed verkoopt is niet moeilijk sinds de ,voor het geld, mooie 206. En nu hebben ze de 107 waar heel NL voor warmloopt omdat ze dan geen wegenbelasting hoeven te betalen!
Ik zag er laatst een op de Erasmus universiteit staan. Ik was dan wel met een paar vriendinnen van me, dus tijd om erbij stil te staan had ik niet. Maar goed, een glimp van die auto, ik vond hem best leuk! In de regen sprong hij zelfs in het donkerblauw er wel lekker uit! Niet slecht. Hij had andere velgen dan de testauto, maar zeker met een groot formaatje velgen ziet ie er leuk uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).