Meer info over elektrische Ford Focus

Auteur: , 16 Reacties

Alle hatchbacks gaan elektrisch, zo ook de Focus. De elektrische Focus zal volgend jaar geïntroduceerd worden in een aantal Amerikaanse steden. "Dit is de eerste stap in het uitrollen van de Focus Electric" aldus Mark Fields, Ford opperhoofd in de Joenaited Steets.

Mark Fields laat optekenen dat Ford de Focus Electric op meer plaatsen wil gaan verkopen, naarmate de elektrische infrastructuur in Amerika beter wordt. De eerste negentien markten zijn gekozen op basis van verkoopgegevens van hybride auto’s. Ford heeft 5,9 miljard dollar gekregen om twee bestaande fabrieken om te bouwen naar fabrieken die efficiëntere, schonere auto’s bouwen. Ford denkt binnen dat budget wel een paar batterijen en een elektromotor in de Focus te kunnen slingeren en op die manier een auto te kunnen leveren met een range van ongeveer 160 kilometer. Eind 2011 moet de auto op de Amerikaanse markt komen.

Ook komen er nog een aantal andere auto’s voort uit deze injectie van belastingcenten: er staan onder meer een elektrische Transit, twee hybrides en een plug-in hybride in de planning. Voor bijna 6 miljard overheidssteun mag dat ook wel, goedemorgen.16 reacties

Ford heeft er ook een speciale site voor gestart:
http://www.fordvehicles.com/technology/electric/
Als ze zeggen dat de elektrische Focus in enkele Amerikaanse steden zal worden getoond, had ik ergens eerder verwacht dat het gaat om de Amerikaanse Ford Focus.

http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/05/2009-Ford-Focus-Coupe.jpg
@Apache: Blij dat ze dat ding hier niet leveren. Doet me denken aan de Hyundai Accent van weleer.
@Apache: Ik ben een enorme fan van deze focus.
@Apache: LOL inderdaad net een Accent, was die auti al bijna helemaal vergeten.
Als ik mij niet vergis is dit het oude model Focus. Terwijl er op zeer korte termijn een 3e generatie komt. Beetje raar toch?
Dat nieuwe model komt pas uit in 2012.. Zo kort is dat nu ook weer niet
Dat nieuwe model komt pas uit in 2012.. Zo kort is dat nu ook weer niet
@steffenn: ik denk 2011 , hier int belgische limburg heb ik er al veel gespot met garageplaten.. testwagens zonder camouflage
De nieuwe Focus komt medio 2e kwartaal 2011!
Ik zou heel blij zijn als Ford nu ook eens in Nederland een mooi alternatief zou bieden voor de ander merken met WB-vrije auto’s!
Dingetje op de foto zal vast een mule zijn. Als je iets vooruitstrevends als een elektrische auto gaat introduceren doe je dat niet op basis van een verouderd model…
Ieder merk zal nu komen met een elektrische wagen. De concurrentie is hevig! De Nissan Leaf voor volgend jaar is al volledig uitverkocht.
Zoals die hier staat kan die nog jaren mee.
Is toch veel volwassener dan een standaard Golf?
Jochen Vandewijngaerde
En als ge dan electrische problemen hebt, dan begint de miserie weer. Gelukkig bestaan er dan van die uitleestoestellen zoals op http://www.carscan.be . Dan kunt ge toch al een richting uit om te gaan zoeken naar een oplossing…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).