Ford melkt verder uit: getunede Focii

Auteur: , 27 Reacties

De Focus is een erg belangrijke auto voor Ford, en daarom wordt het nieuwe, nog te verschijnen exemplaar maximaal geplugd in de media. Naast de Focus Race Car die we eerder zagen, staat de Focus ook in een drietal opgedirkte variaties op de L.A. Autoshow.

Nadat Ford op de SEMA al een hele rits getunede Mustangs had getoond, vonden ze het een paar weken later kennelijk tijd om ditmaal de nieuwe Focus (op de markt in 2011) met wat andere bodykits te showen; uitsmeren van de je PR-activiteiten noemen we dat.

Twee van de drie Focussen zijn door externe partijen aangepakt (FSWerks en 3dCarbon), en de derde is een voorbeeld van hoe je je Focus kunt aankleden middels het Ford Vehicle Personalization-programma.

Laatstgenoemde is van binnen en buiten voorzien van een wit-blauwe kleurstelling. In de basis is hij wit, en als toevoeging is royaal gebruik gemaakt van accenten in ‘Caribbean Blue’.

Mocht dit je niet aanstaan, dan is de brons-gouden Focus van FSWerks misschien wat voor je, uitgerust met 19-inch wielen en een 3dCarbon dakspoiler. Deze Focus is dankzij een setje H&R veren 75 mm verlaagd, en is voorzien van een FSWerks cold air intake en motor-afdekplaat. Is een donkere tint meer je ding, dan staat er tot slot nog het exemplaar van 3dCarbon. Deze is voorzien van een matte wrap en de goedgevulde wielkastgen, dankzij de 20-inch jetsers. Ook hierop prijkt een 3dCarbon dakspoiler, en hij is eveneens voorzien van een veerset van H&R.27 reacties

ik vind het wel oké zou een mooi golf gti concurent zijn
-=edit: dubbelpost=-
Die van 3dCarbon ziet toch wel heel gelikt uit.
Doet niks af aan de fugly achterkant.
Mooie wagen, vind Ford nog altijd prijs/kwaliteit/weglegging nog altijd bij 1 van de beste.
*Het Latijnse meervoud van Focus is “Foci” ;)

OT: De vorige Focus was toch net ietsje extremer, ietsje geiler en iets minder gelijkend op een Fiesta…^^
lelijk model
Die witte versie is nog wel te pruimen ! Zeker het interieur (beetje p.i.m.p. oké) is leuk.
Gaan ze nu net zo doen als porsche en lambo??

Ik weet alleen nog niet echt wat ik van de achterkant moet vinden, net zoals de binnenkant.
Ff wennen die achterkant!
@Jokkebrok: zou het ooit wennen? Voorlopig niet bij mij!
Autoblog melk uitmelken uit.
@Pieter-Jan: Er ontbreekt een t.
Achterkant is butt (what’s in a name) ugly…
Hoe vaker ik hem zie hoe mooier hij wordt.
“Deze Focus is dankzij een setje H&R veren 75 mm verlaagd” het lijmt me sterk dat de auto 75mm is verlaagd met alleen veren, met standaard schokbrekers kan je zonder al te veel problemen 30 tot 35mm verlagen. Alles wat je meer verlaagt met alleen veren, veranderd de dempingskarakteristieken dusdanig dat het levensgevaarlijk wordt om met de auto te rijden.

De nieuwe Focus vind ik persoonlijk niet mooi, misschien dat zij er ´Live´ beter uitziet….
Die van 3dcarbon is de eerste van de nieuwe Ford Focus die ik mooi vind…
ahhh, ik vond die grille net zo mooi bij het foces race concept… achja dan maar chroom aanvinken op de optielijst
vind die goude ook wel iets hebben hoor!
Hij lijkt op een uitgerokken Fiesta en die is ook niet bepaald mooi,misschien is de Focus mooier in het echt.
Die achterlichten!!!
Dat zwart witte interieur straalt iets uit wat waar ik het woord premium zou willen plakken. Goed gedaan!
die FSWerks wil ik zo eig wel voor men deur, ik vin de huidige fiesta mooi, ok achterkant heeft wat weg van de fiesta, maar, welk merk heeft dat niet tegenswoordig?

Zijn er al prijzen bekend? Van de standaard versie dan.
Op dat zwarte plastic in de voorbumper en de rare achterlichten na, want die achterlichten blijven lelijk, is het best aardig om te zien. De overige uitvoeringen op de plaatjes zijn niet echt mooi, naar mijn mening. Maar als het zwarte plastic en de achterlichten aangepakt worden, kan het best nog wel goed komen met de Focus nieuwe stijl. De rij-eigenschappen schijnen geweldig te zijn, van horen zeggen, maar dat kan ook marketingpraat zijn.
LQDI 850 2.5 20V
Mooie post, totdat het woord ‘jetsers’ weer aan bod kwam. Daar heb ik toch hele andere gedachten bij:\
Ik ben al helemaal uitgekeken op die Focus. Ziet er nu al verouderd uit, en hij is niet eens te koop. Enige duidelijke verschil met de huidige zijn de (spuuglelijke) achterlichten. Maar wellicht zijn de Amerikanen heel blij ermee, de huidige Focus Coupé is toch een beetje een raar geval.
Haha, dat stickertje ‘custom’ voorop die witte… :roll:

Maar goed, er is dus nog wel wat van te maken.
Nou, die velgjes onder dat grijze exemplaar zien er toch wel heel lekker uit! Zou bijna een Fordje gaan kopen;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).