‘Infiniti werkt aan driedeurs hatchback’

Auteur: , 30 Reacties

De ban lijkt gebroken: fabrikanten die zich voorheen exclusief toelegden op het maken van grote dure auto's gaan nu ook kleine dure auto's maken. Cadillac kwam vandaag al met een klein concept op de proppen en nu gaan er geruchten dat Infiniti, het luxemerk van Nissan, bezig is aan een driedeurs hatchback, waarschijnlijk op basis van de nieuwe generatie A-klasse.

Die laatste zin heeft misschien een toelichting nodig. Ik bedoelde inderdaad de Mercedes A-klasse. Daimler en Renault maakten eerder dit jaar bekend samen te gaan werken, en zoals we weten maakt Daimler Mercedii, en behoren Renault en Nissan tot hetzelfde concern, en zo is de cirkel rond.

Infiniti probeert sinds enkele jaren voet op Europese bodem te krijgen, en een kleiner modelletje zal hierbij zeker helpen. Eerder kwam al naar buiten dat ze werken aan een kleine coupe, iets waarmee dit nieuwsbericht wel eens mee samen zou kunnen hangen. Het zal me niet verbazen als hierbij styling cues van het hierboven getoonde Essence concept gebruikt gaan worden, en hiermee zou dan meteen de vraag of het concept in productie wordt genomen beantwoord worden.

De informatie is afkomstig van het Britse Autocar. Zij verwachten op de Autosalon van Genève (maart 2011) de eerste tekenen van leven van de kleine hatch te zien.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
mensen die zoiets kopen zijn vaak van die typetjes van: ‘Zien jullie mij wel??’ ,maar dan niet over een vfortuin beschikken
@Volvo940polar: niet alle mensen die in Infiniti rijden zijn zo.het zij oke mensen maar met meer geld
@rob1: rijdt er überhaupt iemand in een Infinity?
@Jochempie: Whoops maar dan met een i.
@Jochempie: ja hoor hier zie je er genoeg op straat rijden bij jou niet dan ?
@rob1: Op de FX na nog nooit eentje gezien.
@Volvo940polar:

Sinds 3 a 4 jaar worden de infiniti’s op de Nederlandse wegen gespot. Veelal van die wagens zijn gebruikte import wagens.
Mooie bak!
Wat is die essence toch bloedmooi :-)
@birdboy: Ja als ze die driedeurs daarop baseren ;-)
Veel geld uitgeven aan een merk zonder heritage… Een premium auto moet dat wel hebben. Topafwerking heb je bij Peugeot namelijk ook. Nee, doe mij maar iets Duits of Brits (lees: Duits)
@Jochempie: Citroën heeft heritage. Dus met een wat betere afwerking kunnen zij ook ‘premium’ zijn? ;)
@Citrofiel: Als Citroën de producten nou premium zou prijzen zou dat al veel schelen. Maar zolang de DS3 niet zoveel kost als de mini lijkt Citroën zichzelf als premiumbouwer niet serieus te nemen. Waarom zou ik dat als consument dan wel doen?
@Jochempie: Dus als ik het goed begrijp vind je dat een premium merk/auto duur moet zijn?
@Repsac2712: Jup. Al die auto’s worden ontworpen om beter te zijn dan de vorige en dan worden ze geprijst om met andere auto’s te concurreren. De prijs van een auto heeft niet zo veel te maken met de productiekosten etc. Een fabrikant levelt dat gewoon tussen de verschillende modellen.
@Jochempie: Dus hoe duurder een auto is, hoe meer premium hij is, hoe meer mensen hem (willen) kopen. Dat klinkt als de omgekeerde wereld…
top afwerking bij een peugeot ?
plastic = top?
Dikke bak. Daar zou ik nou m’n knip voor open trekken.
nice!
De M37 schijnt al erg goed te zijn. Afwerking en materialen nog beter dan bij Lexus. Nieuwe A-klasse wordt waarschijnlijk een ‘normale’ hatchback dus prima. Ben benieuwd!
Leuk nieuws ! Er zijn er 38 verkocht in 2009 en 46 in 2010 in Nederland…zullen we overgaan tot de orde van de dag ? ;-)
Ersin Demirci
-edit: zet je CAPS LOCK ff uit!-
steven simons
Ik heb er nog geen gespot op het circuit van Terlaemen
(België) in mijn achtertuin !
chiek…..laat maar komen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).