Honda CR-Z Hybrid R Concept oogt echt niet verkeerd

Auteur: , 35 Reacties

De Honda CR-Z is in Japan verkozen tot de Auto van het Jaar en dat verbaast ons niets. Japanners zijn immers dol op hybrides want de Toyota Prius is daar al anderhalf jaar onafgebroken de bestverkochte auto. Maar de CR-Z ziet er zoveel beter uit.

Van deze Honda CR-Z Hybrid R Concept zag je hier al een keer eerder een fotootje voorbij komen, maar Honda heeft ‘m ook weer meegenomen naar LA. Eerlijk is eerlijk, hij oogt zeker niet verkeerd.

Hij werd als showcase ontwikkeld door de HPD afdeling (Honda Performance Development) en het is vooralnog niet de bedoeling dat het concept ooit verkocht zal worden. Honda wil hiermee laten zien dat de CR-Z ook potentie heeft als race-auto. Om dit te bewijzen zal men in december deelnemen aan de 25 Hours of Thunderhill endurance race.

De CR-Z Hybrid R heeft aan het 1,5 liter blok een turbocharger hangen en daarnaast kreeg het hybride systeem een upgrade. Dit resulteert in een gecombineerd vermogen van ongeveer 200 pk en 237 Nm koppel. Ook de versnellingsbak kreeg een upgrade en verder beschikt de racer over een gelimiteerd slipdifferentieel, aangepaste vering, aangepaste remmen en componenten die de aerodynamica moeten vergroten. Het geheel staat op 17 inch lichtmetalen velgen en achterop natuurlijk een grote zwarte picknicktafel.

[Met dank aan Alexis Godschalk voor de foto’s]35 reacties

prachtbeest
IK vind m mooi, maar als er een ander standaard model was geweest en een tuner had er dit uiterlijk van gemaakt hadden jullie weer geroepen tupperware tunert blabla;)
@Mbaas: Omdat de optische opsmuk hier veel beter is uitgebalanceerd, uitgewerkt en afgewerkt. (Op die oversized wasrek na dan… ;) )
@BaySideBlueBoy: Inderdaad, dit ziet er een stuk beter uitgebalanceerd uit, kan je van vele andere tuners niet zeggen.
Een hybride in een dergelijke uitmonstering komt op mij een beetje tegenstrijdig over. Maar is misschien een kwestie van gewenning.
Die is zeker niet verkeerd. Wat is het gewicht van de auto, die zie ik effe over het hoofd. Daaraan kan je “enigszins” zien of het wat gaat worden of het alleen snel oogt. Vind het motorisch echt niet slecht en hij oogt lekker wat mij betreft.
leuke velgen, alleen veel te groot.
@Mbaas;
Dat is nou net het saillante verschil tussen de huistuners en de aftermarket tupperwaretuners. De fabrieksjongens snappen het concept achter de vormgeving van de auto en zijn daardoor in staat een verfraaiing te creëren die “klopt”. De grootste fout van de meest tupperwaretuners is dat de vormgeving van hun prullaria kant nog wal raakt en dus totaal niet in verhouding is of zelfs ook maar een beetje bij de desbetreffende auto past…

Moet overigens zeggen dat ik een dergelijke picknicktafel, zonder uitzondering, een buitengewoon sneue verschijning vind. Geeft altijd dat schofterige petjesimago aan een auto.

Anderzijds, kijkend naar het concept past het natuurlijk wel. Het is immers een soort reïncarnatie van de legendarische CRX en dat was nou niet het toonbeeld van een nette, gedistingeerde en stijlvolle auto.
Jammer dat het nooit verkocht zal worden..ben bezig met een selectie te maken voor volgend jaar en dit zou met 20% bijtelling wel een erg lekkere zijn..
Hij is gaaf! Spoiler mag alleen wel iets kleiner…
Zijn deze foto’s ook ergens als wallpaper te downen? 1920×1200?
gedwongenleaser
“This is CR-ZHR: Requesting permission to take off”
Komt dit ding uberhaupt nog vooruit met 200pk en een spoiler waar je U tegen zegt?

OT: Voorkant=gaaf maar achterkant blijft m.i. echt lelijk!
@Dennis [Japanners zijn immers dol op hybrides want de Toyota Prius is daar al anderhalf jaar onafgebroken de bestverkochte auto. Maar de CR-Z ziet er zoveel beter uit.]

Dat is ook maar een mening hoor, ik vind deze CR-Z er overdreven uitzien. Leuk voor op een circuit, maar niet voor de gewone weg.
hothatch!
hothatch!
17 inch? no way
Grappig dat ik op een ander forum las dat de Japanners op de thuismarkt Honda links laten liggen. Ze vinden het zelf een suf merk voor bejaarden. Met name de Civic moet het ontgelden.
Adolf Van Oostende
@midasracer: Wat wil je , Honda heeft al haar imagoboosters uit productie genomen , denk maar aan de NSX , de S2000 , de type-R uitvoeringen v oa de Civic voor EU en daarenboven wordt de Integra Type-R (Acura RSX) in Europa niet ingevoerd .

En de Honda HSV-010 GT leveren ze ook niet voor openbare weg gehomologeerd , enkel circuitversie is leverbaar voor hen die het lunnen betalen .

Voor de rest brave boodschappenkarretjes en SUV-tjes en ietwat zoutloze sedans (Accord) die premium prijskaartje dragen maar technisch niet echt innoverend meer te noemen vallen en in Belgie fiscaal weinig interessante 2.2CTDI dieselmotor die vermogen levert dat bij andere merken uit 1.8 of 2.0 komt rollen , vlaggeschip vd sedans (de Legend) is ook uit productie .

En de vorige jaren hebben ze Type-R Civic ook niet echt gepromoot : bij dichtstbijzijnde Honda-dealers kon je die niet proefrijden , zelfs niet bij Honda Europe , duurdere Accord die geen Type-R was kon wel proefgereden worden .

Tja wie geeft nu nog 22 tot 30 duizend € uit aan nieuwe wagen zonder er vooraf proefrit mee gedaan te hebben ? Als je hem koopt en hij bevalt je niet ben je uw 5000€ BIV (taks op inverkeerstelling kwijt , alsook de 21% BTW op de aankooprijs ben je ook kwijt )
Japanners zijn dol op subsidie (en wie niet), heeft weinig met hybride te maken.

Gelukkig valt deze Honda in Nederland buiten de boot, want er wordt al zoveel belastinggeld verspild (niet hybride alternatieven zijn net zo zuinig en schoon).
Ja boeiend, wordt toch niet gemaakt.
Leuke uitvoering, maar die spoiler is oude meuk.
Die moeten ze maken, dan koop ik die wel.
de voorkant mag er wezen maar de achterknt ziet er op de foto wel ok uit, maar in het echt vind ik het niks.
maar ik snap nog steeds niet wat ze zo geweldig vinden aan hybrides.
alsof die zo goed voor het mileau zijn.
inderdaad niet slecht. toch al een verbetering van het origineel!
Deze auto heeft dit gewoon nodig. Een zwakke hybride sportwagen, ik snap Honda nog steeds niet.
ziet er goed uit, alleen veel te veel uiterlijk en te weinig inhoud.
Deze wagen ziet er zeker en vast goed uit.. Mogen ze van mij meteen op de markt brengen… Zou hem zelfs in deze kleur bestellen…
spoiler eraf (het is een Fwd stelletje faalhazen…) en dan hier voor de deur als zuinige daily :D
lijkt op een RS6 vanvoor
Voorbumper bij Audi gekocht?
Lekkeeur :D
Ik ben niet dol op hybrides maar deze vind ik echt strak.
De vleugel had iets kleiner gemogen en de motor wat zwaarder maar het is zeker een mooie wagen jamer dat het alleen bij ene concept blijft
Gaat het over hybrides, is toyotaprius niet van de partij :?
Oogt niet verkeerd? Kom op zeg, het is een hybride, hij heeft een rare hoge kont, en een spoiler waar de gemiddelde Porsche nog nee tegen zegt! Bah.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).