Nissan Ellure Concept

Auteur: , 24 Reacties

Nissan is trots op de sedans die ze maken. Om dat te benadrukken tonen ze deze conceptcar op de Los Angeles autoshow.

De concept is echter niet bedoeld om uiteindelijk in productie te gaan. Shiro Nakamura, senior vice president en chief creative officer van Nissan Motor Co., Ltd. legt het uit: “While not intended as a preview of any upcoming production model, Ellure confirms Nissan’s intention to be a strong player in the sedan segment for many years to come… As an expression of our long-term vision for the next generation of great Nissan sedans, Ellure allows us to introduce a new sedan concept – one that honors the sedan’s unmatched daytime functionality, yet has a more emotive, almost hidden ambience that comes to life after dark. It’s an ideal fit for the needs of its projected owners, women in their ‘30s and ‘40s with a sense of sophistication and rebellion.

De Ellure Concept heeft een hybride aandrijving, bestaande uit een 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een 25 kW elektromotor. Leuk allemaal, maar dat geneuzel kennen we inmiddels wel. De 21-inch vijfspaaks units zijn in dit geval interessanter, evenals het design. Ziet er goed uit!24 reacties

Die koplampen zijn net achterlichten maar dan niet rood.
Verder is t een mooie wagen.
Als je zou zeggen dat dit de Prius sportcoupé van 2014 is zou ik je ook geloven. Die achterkant lijkt er misschien niet op, maar de rest van het lijnenspel komt aardig in de buurt.
Nieuwe styling is modern, maar vaag.
@Vinnieboy
Jij denkt vanuit wat je gewend bent. Daar willen we in de toekomst vanaf. Zo komt de mens vooruit.

Kijk trouwens eens naar de koplampen van de 370Z.

Ik vind dit ding teveel op de Volt/Ampera lijken, maar dan mooier.
Ik vind hem prachtig. Een zeer sierlijke sedan met een sprekende neus!
@Atenza: Je typt de woorden van mijn spreekwoordelijke toetsenbord. ;)
gedwongenleaser
@Atenza: De overall vorm is idd erg nice alleen is het allemaal nog erg druk. In de meeste gevallen hoop ik dat een concept 1op1 in productie wordt genomen, in dit geval hoop ik dat ze het allemaal net een tikkeltje ‘saaier’ maken waardoor die mooie hoofdlijnen wat beter naar voren komen.
Die naam … ik las al Failure
Spiegels overbodig?
Spiegels overbodig?
@steffenn: ja en nog eens ja. cameraatjes denk ik.

ot: wel een beetje hoog opel gehalte, als ik de vergelijkingsmongool even mag uithangen, maar voor de rest, mooie lijnen.

zou mooi zijn als de uiteindelijke productieversie er veel op lijkt. Nissan durft in ieder geval wel, getuige hun andere modellen.
Ik begin de autoindustrie eindelijk door te krijgen! (hè hè, dat werd tijd…)

Toeleveranciers ontwikkelen nieuwe producten en slijten dat dan aan de ontwerpafdelingen. Daarna gaan die afdelingen aan de slag met het inpassen van de componeneten in het “familiegezicht”.

Na de LED-golf, is het nu de beurt aan de “Ampera-style-lamp-unit”
Buitenkant is wel ok, maar dat interieur is wel echt vet! Ze zouden nu al wel meer die kant op mogen gaan! :D
ZOOOOOOOOOO veel mooier dan de note/micra/quashqai/murano/primera/cube

jammer dat ze hem niet produceren :p
zo, dit is nog eens een elegante verschijning!
Alleen een beetje jammer van de korte neus. Met die motorkap en voorruit die bijna in een lijn staan deed hij me gelijk denken aan de stroomlijn van bijv. de Prius. Maar toen bleek er ineens wel weer een rechte kont aan te zitten. Als dat opgelost zou zijn, zou ik dit een heel mooie auto vinden.
Als ze zo trots zijn moeten ze weer een sedan naar Europa halen
Heeft net de achterlichten van de 370z als koplampen :p
Best wel mooie wagen…
knap!
dit mag van mij gerust hun nieuwe designtaal worden
awel ?…nie mis….nu maar hopen dat van het concept iets overblijft tov. productie model…en niet zoals dikwijls het geval is de wagen herlijdt wordt tot een saaier of braver versie ervan….
Ellure allows us to introduce a new sedan concept – one that honors the sedan’s unmatched daytime functionality, yet has a more emotive, almost hidden ambience that comes to life after dark. It’s an ideal fit for the needs of its projected owners, women in their ‘30s and ‘40s with a sense of sophistication and rebellion.

Godverdomme jong, hoeveel hersenbloedingen moet je hebben om zo’n dingen te kunnen bedenken?

Auto ziet er wel goed uit, maar lijkt wel meer een Infiniti dan een Nissan.
Geen spiegels, en de koplampen mochten van mij wel een beetje meer van deze tijd. Dat is gewoon te sci-fi?
@DutchSpike: pfff kom je net kijken ofzo? Vrijwel elke concept car heeft geen realistische koplampen en spiegels
Hij ziet er heel gelikt uit hoor hopelijk brengen ze em zo uit(zal waarschijnlijk wel niet)en dan nog ene leuke blok erin rijden maar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).