Porsche heeft 100 vacatures voor knappe koppen

Auteur: , 41 Reacties

Nee, Autoblog is niet het werving en selectiebureau van Porsche. Evenmin krijgen we een commissie wanneer we nieuw personeel aandragen. Toch laten we je even weten dat Porsche momenteel zo'n 100 openstaande vacatures heeft voor slimme ingenieurs. Men zoekt knappe koppen voor de R&D afdeling in Weissach, zo'n 565 kilometer rijden vanaf Utrecht.

De sportwagenfabrikant is in het bijzonder op zoek naar experts op het gebied van elektromobiliteit, lichtgewicht constructies, energiemanagement en motor- en chassis design. Heb jij de juiste papieren op zak en wel zin in een Duits avontuurtje, dan kun je natuurlijk altijd even bellen, mailen of faxen met Porsche.

Je komt dan te werken op de vestiging in Weissach, waar momenteel al zo’n 3.000 mensen werken. Volgens topman Thomas Edig, plaatsvervangend voorzitter van de raad van commissarissen en eindverantwoordelijke voor Human Resource en personeelszaken, staat de naam “Weissach” momenteel al synoniem voor “Duitse top-engineering”. De vestiging wordt volgens Edig wereldwijd gezien als een competence centre voor sportwagens.

Laat ons nog wel even weten of je door de selectierondes bent gekomen. Succes!41 reacties

Worden er bedrijfwagens aangeboden? ;)
@Flaxis: Ik weet niet of er een auto van de zaak bij zit. Anders bouw je die toch gewoon in je vrije tijd. ;)
@Flaxis: Volkswagen Transporter busje, VAG toch?
@Flaxis: wat dacht je van een polo bluemotion :p?
@Flaxis: De kleine lettertjes lezen dus ivm bedrijfswagens…
100 man extra dus volgend jaar weer 100 extra types van de 911
misschien leuke stage plek
Knappe koppen? Bij Porsche?!?
Die modellen zijn toch gewoon copy paste?
OK.
*Solliciteert naar vacature testrijder*
Veel personeel voor een relatief gering marktaandeel…logisch dat de prijzen niet normaal te noemen zijn.
@Megakix:

Vergeet niet dat Porsche een heel technologie centrum heeft waar wel meer word gedaan dan enkel 911jes ontwikkelen.

Vergeet ook niet dat jonge Ir. niet zo geweldig goed betaald worden als hun 10 jaar oudere collega’s en er veel zullen afvallen.


En vergeet vooral niet (en ik heb ff gezocht maar ik kon niet direct cijfers vinden) dat de 911,Cayenne, Panamera best wel goed verkocht worden. Ik denk dat bij merken als Saab/spyker (die trouwens ook nog eens gebruik moeten maken van dure externe ingenieursbureau’s), Rover, Lotus (en die is ook niet eerlijk want die verkopen meer dan alleen auto’s), Jaguar en mss zelfs Renault
de Ir.&Ing.’s / verkoopsaantallen verhouding veel hoger ligt dan bij Porsche.
@autoblogger
U bent duidelijk niet een van die honderd gezochten
Ze habben daar nog een ander soort baan:

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/12/2010/05/weissach_porsche.jpg

Ook leuk…
integralechubasco
knappe koppen om actiemodellen te verzinnen zeker…
“elektromobiliteit, lichtgewicht constructies, energiemanagement”… dat wordt electrische 911’s ontwerpen bij Porsche!
@MDA:
Vergeet niet dat er een 918 is die nog niet af is!
Bedoelen ze niet gewoon “mooie mannen” als vertaling van “knappe koppen”? ;)
knappe koppen ??

ideale werkplek voor NL ambtenaren die vinden dat hun inzet niet gewaardeerd wordt ..

“waar is de koffie machine” ..
een slimme ingenieur mét een knappe kop nog wel. pffff
moet je je moeder maar als referentie opgeven, die is er vaak als enige positief over…
bekt toch wel lekker dat je kan zeggen dat je voor Porsche werkt, ook leuk voor de kinderen.
jochie 1 -“Mijn moeder werkt bij Audi”
jochie 2 -“mijn moeder werkt bij Porsche”
jochie 1 – stilte
@Saya:

Daar komen vreemde kinderen van.
Zonde, ik binnen afzienbare tijd heb ik het juiste papier op zak voor deze droomjob (nuja).
Maar zelfs dan (hoewel ik duits en engels sprekend ben) zou ik er nog niet binnenraken tenzij met veel geluk. Ze nemen daar echt enkel mensen aan met ofwel ervaring ofwel van “auto-vriendelijke” universiteiten en ik vrees dat wij Belgen er geen hebben die daarbij hoort.
Ik zou er niet te romantisch over doen. Bij een autofabriek ben je een klein radertje in het geheel. Voor creatieven vaak de verkeerde plek. Maar goed, nog altijd beter dan in een of andere vage machinefabriek een dozenvouwmachine of postsorteermachine ontwerpen.
@midasracer:

Dat wel maar als je onderzoek doet voor Porsche ben je een klein (en net iets beter betaald) radertje dat kan doorgroeien, terwijl iemand die onderzoek doet voor een universiteit een klein radertje is dat bovenop een (wel niet belast weliswaar) hongerloon hoogstens een extra titel en een publicatie in een of ander ongelezen magazine krijgt.
Knappe kop, check…. auto’s check….. werken…?!?!
@toyotaprius: gniffel gniffel ..
jammer hoor, de opleiding nog niet voltooid
Haha, dichter bij huis heeft Porsche Amsterdam op jaarbasis net zoveel vacatures…….. Logisch ook als je zo ruk betaalt dan blijft niemand behalve de echte sukkels.

“werken voor een jongensdroom”, zegt hun advertentie. Ja en betaald worden alsof het vakantiewerk is! Misbruik van het merk zeg moar!
hebben ze ook een baan voor MBA studenten?
@ floryn: Hee die baan ken ik van need for speed porsche 2000! grappig dat ik hem hier zo in het echt zie!
Lijkt me saai saai saaaaaaai
Voor jet het weet wordt je op een project gezet waarbij je 500X gaat vergaderen over de hoeveelheid weerstand die een richting aanwijzer moet bieden.
Kennis van me heeft jaren bij Pininfarina gewerkt, wat ook leuker lijkt als het is.

En ik ben zeker geen knappe kop, gelukkig :)

@ Mosje, if you pay them peanuts you get the monkeys :)
@Bert:
Wat verwacht je dan? Dat je testrondjes mag rijden in de nieuwste Porsche? Zo werkt het helaas niet. Vaak betalen dat soort baantjes niet eens heel goed, kan ik uit ervaring vertellen. Tenminste, bij de 2 Nederlandse sportautofabrikanten, krijg je ondermaats betaald omdat “het een eer is om hier te mogen werken”.
ik weet niet of ze me met mn vorige week behaalde hbootje ipo willen hebben.. Berichtje sturen kan geen kwaad. Robin, to the master-mobile!
Doe de juiste studie op een autovriendelijke universiteit. Maar ben nog niet klaar… Anders had ik het er serieus op gewaagd.
@Ferdinand1: ben afgestudeerd op het vormgeven en ontwikkelen van een carrosserie voor een nederlandse sportwagen (www.silvermine.nl). Dat zal misschien nog wat helpen.. Ik plaats vandaag of morgen wat pics op autojunk.
@Jochempie: Vet man. Ik doe nu de opleiding die onze Adrian van Hooydonk ook gedaan heeft. Kijken of ik hem achterna kan gaan :D
@Ferdinand1: Cool! Die mag ik alleen maar doen met een HBO->WO overgangsjaar. Nou ja goed, niet de autodesign opleiding die Adrian heeft gedaan, die bestaat immers niet meer.
@Jochempie: laat maar weten wanneer je naar Delft komt! ;)
Normaal kan je bij Porsche een 911 leasen voor rond de 500 euro/maand (alles inclusief behalve benzine) maar daarvoor moet je wel een bepaalde “status” hebben…is toch een leuke “goedkope” manier om Porsche te rijden ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).