Volvo gaat bouwen: 3 fabrieken in China, 1 in de VS?

Auteur: , 13 Reacties

Het imago van Volvo moet beschermd worden (in tegenstelling tot BMW). Ze zijn naarstig opzoek naar nieuwe Chinese designers. Nu lijken ze de productie-capaciteit flink te gaan uitbreiden. In totaal zouden er zelfs 4 nieuwe Volvo-fabrieken gebouwd kunnen worden. Mooi natuurlijk, dat Geely zó veel markt ziet voor het Zweedse merk. Als het maar goed gaat, iets met kwaliteit/kwantiteit, wil nog wel eens verkeerd uitpakken.

Een en ander is verteld door Stephan Jacoby op een recente bijeenkomst in Stockholm. Precieze details van de uitbreiding en toekomstplannen moeten in de komende weken bekend worden. Hij kon al vast mededelen dat fabrieken in China hoog op het “to-do” lijstje staan. Dit natuurlijk vooral om de productie-kosten omlaag te brengen. Vooral de verkopen in China zouden hier sterk voordeel uit kunnen halen.

Naast een totaal van 3 fabrieken in China ziet Volvo ook wel wat in een fabriek in de VS. De productie en het vervoeren van auto’s (vooral SUV’s) van Europa naar de VS is een erg grote kostenpost voor fabrikanten. Niet voor niets haalt BMW haar grote vierwielers naar Europa en bouwt zij ze in de VS. Dat wil Volvo ook. Stephan Jacoby heeft via zijn vorige functie bij Volkswagen al ervaring met het opstarten van een fabriek in de VS.

Verder is bekend gemaakt dat Volvo tegen 2020 zelfs 800.000 auto’s wil gaan verkopen. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van nu. Dit jaar wordt een totaal aantal verkopen van 380.000 verwacht. China zal uiteindelijk 300.000 auto’s produceren, er is dus nog genoeg ruimte voor de fabrieken in België en Zweden. (bron: freep.com)13 reacties

ik dacht dat volvo auto’s bouwde?
Ben bang dat volvo niet meer de oude zal zijn,niet dat dat tegenwoordig zo is .en een chineze ontwerper?? please dont’t!!
@Volvo940polar:

Volvo heeft zelf al aangeven vast te houden aan het ‘Volvo DNA’. Daaruit zullen toekomstige modellen ontwikkeld worden.
@primramessar: dat zeggen ze maar hopelijk komen ze het ook na,als straks die chineze ontwerper aan de gang gaat hoop ik niet dat de volvo modellen nog extremer worden ontworpen
@Volvo940polar: Chineze ontwerpers? Zit er maar niet over in. Chinezen kunnen danwel niet ontwerpen maar zijn wel slim.
Die Chineze ontwerper gaat alleen Chineze “tintjes” toevoegen aan Volvo’s bestemd voor de Chineze markt. Zo krijgen Europeze auto’s ook vaak een Amerikaans tintje voor de States.
@Volvo940polar:

http://www.youtube.com/watch?v=WaZ0BgTHH2I&NR=1

Deze man ziet er toch ook uit als een chinees?
tegenstelling is 1 woord.

/spellingpolees
-edit: check, bedankt-
Zolang Volvo maar voor Europa, Europese Volvo’s blijft maken. Ze moeten vooral niet met die “wereld auto’s” aankomen. Smaken verschillen nu eenmaal. Maar volgens mij heeft Geely dat wel door. Amerikaanse merken maken die fout vooral…
Volvo zal steeds meer Chinees worden..accept it please. Het zweedse kwaliteit zal onderhuids niet meer gebruikt worden en het betrouwbare imago zal binnen nu en 10 verlopen zijn.
Volvo excelleert zich op de markt dankzij haar goede reputatie/imago dat voor een groot deel toe te schrijven valt aan een consistente positionering in de markt zoals bijvoorbeeld veiligheid. Kortom zolang ze dit imago weten te behouden kan het zeer lucratief worden voor Geely, dit in combinatie met de visie die Geely heeft kan het wel weer eens spannend gaan worden, denk aan c30 polestar en misschien een s90/100. Ik heb er vertrouwen in! Volvo 4 Life
de overname door geely is de onrechtstreekse ondergang van volvo EN geely

waarom?
ik heb ergens gelezen dat het is al sinds 2005 geleden dat volvo winstgevend was. het vermogen van geely is… ik geloof 1,6 miljard amerikaanse dollar en die van volvo ergens in de 10 miljard!

ik denk dat geely niet de capaciteiten heeft om de verliezen van volvo op te vangen.
Piebe Post, dit geloof je toch zelf niet?
Directeur, spijtig, maar vrees het ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).