AMG heeft plannen: 2x Black Series & nog veel meer

Auteur: , 57 Reacties

Ola Kallenius, het opperhoofd van AMG, heeft in een interview met het Amerikaanse Inside Line wat tipjes van verschillende sluiers opgelicht. En dat was genoeg om alvast hebberig van te worden. Zo heeft hij onder andere aangegeven dat er in de "very near future" maar liefst 2 nieuwe Black Series modellen op de markt gaan komen. Ik weet zeker dat Sacha nu al slapeloze nachten heeft. En dat is nog lang niet alles...

Ola heeft verder nog aangegeven dat we over een jaartje of 3-4 ook ‘kleinere’ AMG modellen kunnen verwachten. De huidige A- en B-Klasse zijn volgens hem niet geschikt om de AMG badge te dragen, maar er komen nieuwe kleine Mercedes modellen aan en die zullen wel de AMG treatment krijgen.

Waarschijnlijk doelt Ola daarmee op de kleine roadster die gaat komen op basis van de toekomstige A-Klasse. Hoewel er ook geruchten gaan dat de nieuwe B-Klasse een AMG badge gaat krijgen. Ook deed hij alvast uit de doeken dat we in de toekomst nog meerdere varianten van de SLS AMG kunnen verwachten (roadster, Black Series, elektro?).

En mensen die bang zijn dat AMG overloopt naar The Dark Side en zich gaat richten op zaken als hybride en diesel hoeven niet ongerust te zijn. Ola zegt dat AMG zich liever richt op gewichtsbesparing dan op hybride technieken. En een nieuwe AMG diesel hoeven we volgens hem de komende tijd nog niet te verwachten.

Nu alleen nog even speculeren over die twee Black Series modellen die op korte termijn gaan verschijnen. De C-Klasse (Coupe) lijkt mij een redelijk veilige keuze en misschien is een Black Series variant van de SLS AMG de volgende? We zijn benieuwd! (via: insideline.com)57 reacties

Waarschijnlijk zal er wel een black series van de sls komen..
Ale.. dat hoop ik toch ;-)
Wat ook leuk zou zijn is een black series van de E-Coupe… maar dan moet er eerst een amg versie komen…
Of misschien een black series van de nieuwe Cls? Zou ook leuk zijn :-)
@Dimglor:

Niet vergeten, de e-coupé is de CLK en daar is er al eentje van geweest, dat is dan ook geen nieuwe black-series gewoon een vernieuwing.

De SLS (en hoe extreem kunnen ze dat wel niet maken, een silberpfeil voor op de weg) en de C-coupe lijken me dan ook niet onwaarschijnlijk.
@Hupke: E-Coupé is volgens mij iets groter en is niet meteen de opvolger van de Clk… Daar zullen ze de C-Coupé voor uitbrengen… Wat ik eigenlijk totaal niet versta… maar kom… ;-)
Voorspelling: die twee black series die aangekondigd zijn zijn de c-coupé en de SLS.
@sacha: natuurlijk is nu de hamvraag: heb je al slapeloze nachten? pot je al ergens je geld weer op? :D
@sacha: Ik dacht precies hetzelfde…
@sacha: Ik gok eerder op C-sedan dan C-coupé. Ookal gaat het tegen de Black Series principes in.
CL Black Series..
SLS amg black waarschijnlijk, en CLS?
@NLBUURMAN: AMG bouwt alleen twee-deurs auto’s om naar Black Series modellen, dus de CLS is niet mogelijk.
@HDM: Vraag ik me dus sterk af wanneer ze met de E-Classe Coupé 63 AMG komen….
Lijkt me toch wel een wat sjiekere bak om mee te rijden dan zo’n ”kleine” C-classe Coupe 63 AMG.
@JamesBond007: ikook! lijkt me echt een geweldige bak, maar misschien komt er daar wel een blackseries van zoals ze ook gelijk bij de CLK deden.
Ik :tong: vrouwen
@JamesBond007:

Er komt geen E-class coupe AMG, maar wel een Black Series.

Maar het is gezegd. Eerst zou er geen BS komen, wel een AMG, maar later werd het geen AMG wel BS.

Dit is langsgekomen, ongetwijfeld op autoblog of anders op autogespot.
Die van de SLS was al meer dan een jaar geleden aangekondigd en ik heb in 2009 ook al gehoord van AMG werknemers dat er serieuze plannen waren voor een SLS Black Series model. Het is ook wel logisch, het zou een ware topper worden, misschien wel als straatlegale SLS GT3.

De CL is te zwaar en te log denk ik voor een Black Series, die auto moet ook geen bodykit krijgen want dan krijg je rice taferelen.

C-Coupé lijkt mij ook het logische tweede BS model. De E-Klasse is onmogelijk, daar komt al geen gewone 63 AMG van, laat staan een Black Series.
De SL65AMG Black series blijft een topper! Dus doe maar meer van dat soort gebakjes! En Sacha heeft geen slapeloze nachten maar natte dromen!
Heh!? Waar ken ik die auto toch van :S
@Patrick_Createmedia: je bedoelt zeker “auto’s” ?
@sacha:

Say what??
Testauto en eigen speeltje of tegenwoordig in het bezit van beide speeltjes?
@RenesisHP: het zijn beide bekende auto’s: http://www.abhd.nl/video/mercedes-sls-amg-rijtest/
@sacha:

Aha, optie 1 dus.
Bevalt het speeltje nog?
@RenesisHP: binnenkort in dit theater… Shhht!
SLS AMG Black Series en C63 AMG Black Series.
@Pordon: Er is tevens al een spyshot die erop wijzen dat een C 63 AMG Black Series in de maak is.
Eigenlijk hoop ik dat de een C63 AMG Coupe BS wordt en dat er nog een C DTM AMG komt als vervanger voor de CLK DTM AMG.
@Pordon: Precies. BMW laat niks van een CSL horen dus aan mercedes de kans om eventuele rijke sensatie zoekers naar zich terug te winnen.
@JamesBond007: die is er al, fruitdruif…
@Megakix:
Je bedoelt zeker de M3 GTR? Dat oranje geval?
@JamesBond007: GTS ja…niet de GTR…
@DannyHoff: nee, ik, die bedoelde ik…
@Megakix:
Ja nou das toch geen CSL pannekoek.
C63 AMG is al een mule van gespot (heb ik volgens mij ook via de tiplijn doorgegeven). De SLS AMG Black Series stond van te voren al vast.
Ersin Demirci
Nieuwe E-Coupe Black Series motten we hebbba!!!
Ik denk hetzelfde als Sacha, al hoop ik stiekum dat er naast de SLS AMG BS (wat zal dat een geweld worden…) toch een E63 AMG Coupé BS komt…
En de SLS AMG dan met een atmosferische V12 :d.
Ja ok, ik heb weer een natte droom
@autobandventieldopgroef:
Dus als black series welteverstaan
waarom kan BMW niet zulke dikke autos maken?
@kurdmanx: wie weet schatten ze daar de marketing verkeerd in, ze hebben destijds ook de M8 afgeblazen, volgens mij mede omdat er geen grote markt voor zou zijn, maar het tegendeel bewees de CL55 lijkt me zo.
@kurdmanx: de M6 is de snelste die BMW in het gamma heeft, en terecht. Stoeien met hypermodellen ligt de Müncheners niet zo goed…Het is namelijk vermoeiend genoeg om steeds weer in elke klasse de top in rijplezier te verkrijgen (zoals de 3- en 5-serie, of de Mini). Tevens zijn de M’s voldoende snel om goed mee te komen met de overpowerde auto’s…Een M6 (als voorbeeld) wordt er niet afgereden door een RS6 (met 75Pk meer), of een F430 of Gallardo. Kortom, wát moet sneller dan ?
@Megakix: ohja, en de basis-R8 verliest ieder duel met de M3…Dus, veel geblaat, weinig wol (vaak). Mercedes heeft overigens duidelijk mijn hart waar het amg-modellen betreft; die jongens kunnen het echt !
AMG, keeping up the good work!
@megakix ik zou je aanraden om eens goed naar de feiten en cijfers te gaan kijken. een audi rs6 heeft miss wel 75pk meer dan een m6 maar weegt ook 300 kilo meer haha, desondanks is die van 0-100 en 0-200 nog steeds sneller
en dan over de r8. de r8 v8 heeft 420pk dat zijn er er bijna 100 minder dan een m6 en tog gaan ze alle in 4.6sec naar de 100 dus wat jij nou steeds zegt over een m6 die niet word weggereden door een gallardo of iets dergelijks slaat totaal nergens op
ontopic, laat ze voor elke amg maar een black series maken geweldige bakken.
@jeanclaude: en…nog eens:

http://www.youtube.com/watch?v=nbwbFf_3ELE
@Megakix: Ik kan mezelf in je mening vinden, maar de RS6 met ruiten open zal het zeker niet halen bij zulke hoge snelheden.
Natuurlijk heeft AMG plannen. Een bedrijf zonder plannen bestaat niet want die zijn failliet.
De gedachte aan een c-coupé black series doet m’n onderbuik kietelen. Als je kijkt hoe meesterlijk de CLK BS was, nou de C leent zich er nog beter voor. En die nieuwe 5.5 V8 biedt heeeel veel speelruimte.
Als Ola al zegt dat de B klasse geen Badge kan dragen, waarom plaatsen jullie dan dood leuk nog ff een link naar geruchten over een B AMG, en ik vraag me af wat een SLS BS aan moet tippen, een V12 past er niet in en een turbo ding lijkt me dan voorhanden, ik denk 630 PK.
@The360box: Hij heeft het over de HUIDIGE B.
Ik :tong: vrouwen
Er komt geen E-class coupe AMG, maar wel een Black Series.

Maar het is gezegd. Eerst zou er geen BS komen, wel een AMG, maar later werd het geen AMG wel BS.

Dit is langsgekomen, ongetwijfeld op autoblog of anders op autogespot.
@Ik :tong: vrouwen: het slaat nergens op om geen gewone AMG en wel een Black Series te maken, dan blijft er een gat over omdat de 500 te luxe en comfortgericht is, en omdat de Black Series te spartaans wordt, en te sportief wordt.
Toen was jeanclaude stil whahaha.
Audi overdrijft echt heel erg veel met de specs over acceleraties!!! Ken je het filpje niet dat een rs6 avant finaal weggereden wordt door een c63 station?
Hahaha M5Board filmpjes, bijna geloofwaardig.
Gewichtsbesparing? Dat wordt verdomme tijd! De gemiddelde AMG weegt even veel als een goedkopere Lamborghini met een auto er bovenop!
SLS Black… Nice…. :)
De C-classe coupe AMG BS word (als ie er komt) een topper!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).