Kies maar: 640iA cabrio of SL350 cabrio

Auteur: , 169 Reacties

De nachtelijke temperatuur in Nederland loopt inmiddels rond het vriespunt, tijd voor een cabrio-fittie. Afgelopen week zagen we de eerste foto's van de nieuwe BMW 6 Serie cabrio voorbij komen, waar kunnen we die beter mee vergelijken dan de Mercedes SL-klasse?

Welke versies/motoriseringen we gaan vergelijken maakt eigenlijk niet uit, de twee Duitse merken hebben voor een ieder wat wils. Voor het gemak kiezen we nu de BMW 640iA; een zescilinder lijnmotor met 320 pk en 450 Nm. Daar tegenover staat de SL350 V6 met 316 pk en 360 Nm. Allebei achterwielaandrijving. Dat lijkt me een prima uitgangspunt, op een later moment kunnen we dan terugkomen op snellere versies zoals de M6 en SL AMG.

De 6-serie Cabrio komt sowieso pas volgend jaar naar ons land, de prijs van de 640iA Executive begint bij 102.500 euro. Vink daarbij nog wat opties en je komt rond de 115k, dat is precies de instapprijs van de Mercedes SL-klasse. Die SL heeft in 2008 een facelift gekregen en is dus al even op de markt. Nadeel van de Merc is dat je zeer veel kans op boetes hebt. Tevens kleeft er een soort Frans-Bauer gevoel aan de auto, je moet er van houden. Ook de nieuwe sechser past niet bij iedereen, BMW is immers een soort schijnheilig hippiemerk geworden. Speciaal voor de mensen met een Co2-fetish heeft de 640i daarom een B-label gekregen. De Mercedes blijft echter een onvervalst milieumonster, vandaar het F-label. Kiest u maar!
169 reacties

Toch wel overduidelijk de nieuwe 6 serie!
Zoewiezo de beamer!!

Das pas Leipuh shit auwuh!!
bmw
100% SL, wat een lelijke neus heeft de nieuwe 6 reeks
@laurens324: nee die sl neus is een schoonheid..
De Benz veel heftiger uiterlijk..
@laurens324: Alleen al voor de onderdeel prijzen, die liggen voor alle vergelijkbare modellen veel lager dan bij BMW.
@audicoupe84: Volgens mij is dat een fabeltje. Ik hoor altijd van de mensen met KENNIS van zaken dat het andersom is. Ik geloofde dat eerst ook niet maar blijkt wel zo te zijn. Een mercedes is met andere woorden alleen duur bij aankoop want ook de onderhoudsprijzen liggen lager dan bij BMW en Audi.
bmw
mercedes, in zo’n auto hoort een ongeblazen motor te zitten, maar die 3.0 turbo van bmw is ook niet verkeerd maar tog liever ongeblazen
@jeanclaude: Even serieus, waarom “hoort” er in godsnaam een ongeblazen motor in deze auto’s te liggen? Zijn daar dan regels voor ofzo? Wat een onzin.
De lijnen van de BMW zijn erg zacht, maar dat ze een 640i in een b-label stoppen is zeer netjes. De sl is en blijft mooi, maar ook geen groene wagen. Ik kies dus de 640i. Nu nog de lotto winnen. :)
Je moet wel erg dom zijn om voor de Mercedes te gaan. ;)
@bosnialove: Dat model gaat dan ook al mee vanaf 2001 volgens mij. Deze facelift heeft m ook niet veel goeds gedaan.
@bosnialove:
Je moet wel dom zijn (en geen stijl hebben) om voor de BMW te kiezen ;)
@Waxweazel: niemand is dom.
beide auto’s rijden super goed en hebben meer dan genoeg kracht.

voor mij de bmw graag.
@Waxweazel:
Bekijk het zo:
1. De SL is een verouderd model.
2. De BMW heeft natuurlijk nu de nieuwste techniek.
3. Zo’n wagen met een B-label, dat is een topprestatie en ik zie Mercedes dat niet snel nadoen (nóg niet tenminste).

Voor de overige punten geldt ieders smaak. ;)
De SL, maar het liefste een vorige facelift SL600 met Alphard velgen:

http://www.sevenhillsrealty.com/2005%20SL600%20002.jpg
de benz!
De kont van de 6 is ZO mooi, je moet gewoon altijd parkeren op een manier dat je de achterkant ziet, zoals gebruikelijk is. Voorkant gewoon nooit naar kijken :P. En idd erg knap dat ze een auto met 300 pk een B-label kunnen geven!
@jip: Ik herzie mijn mening. De voorkant is ook mooi.
Doe mij maar de BMW dan, vind die nieuwe 6-serie echt heel mooi en de SL niet zo eigenlijk. Die neus van die SL vind ik niet zo strak en die kont is ondertussen al zo’n 10 jaar oud ofzo lijkt het wel. 6-serie ziet er een stuk moderner uit.
Die BMW heeft echt geen mooie lijnen zeg.. Mercedes is trouwens ook niet zo fraai.. Laten we dan maar voor een S5 cabrio gaan..
bmw
zonder twijfel de SL, de bmw 6 kijkt aslof ie net wakker is
Keuze?, er is maar 1 serieuze optie, de SL natuurlijk.
dat wordt de nieuwe 6-serie. die is goedkoper en mooier
beschonken bestuurder
De BMW, daar kan ik tenminste bmw kennende snoeihard de bochten door
tsja, ze hebben beiden nieuwe designchefs nodig, maar als ik dan moet kiezen, de mercedes.
SL is toch een beetje not-done hoewel het een toffe auto is. BMW heeft niet zo’n beste neus. Denk dat de Benz meer indruk maakt in andermans spiegels.. SL dus..
BMW über alles, alle toch bijna dan! Verkies de 6-serie.
De SL. Die is van een heel andere orde. De 6 serie past beter tegen over de E cabrio (die ook erg sterke kaarten heeft).
@mashell: EUHM????? Niet hoor.
de BMW, de sl is voor mij toch wat over the hill. Wordt tijd voor een nieuw model.
De 6serie ongetwijfeld. SL ziet er nogal verouderd uit trouwens.
Stoplichtsprintertje
Zowieso de SL
Mercedes wordt ook hier weer gedemoniseerd als kamperbak, jammer. De SL is en blijft gewoon de standaard in zijn klasse, de perfecte auto dus.
Doe maar liever een 335i cabrio met M sportpakket.
@majinstar: Moeilijk he, om te kiezen uit twee!!!
Beiden niet. Een echte cabrio is klein en licht.
Beiden niet. Allebei lelijk.
Ik zou een ouwe kopen of wachten tot er een mooie uitkomt.
@KippieKnaus:

Precies. Om 1 ton te betalen voor een auto dat alweer gedateerd is is zonde van je geld. Gewoon wachten. Na 4 jaar hebben ze een facelift en na nog eens 4 jaar heb je alweer een nieuwe.
Dat wordt dan de nieuwe 6-serie cabrio.
Ik vind de facelift van de SL nog steeds afschuwelijk en de nieuwe 6 vind ik buitengewoon geslaagd. Dat lijkt me dus duidelijk een keuze voor de 6-serie… :o
De BMW. Niet dat de Mercedes lelijk is maar de BMW ziet er toch meer gestileerd uit. De vergelijking klopt overigens niet volledig, de BMW is een 4-zitter en de Mercedes een 2-zitter.

De BMW is eigenlijk de goedkoopste 4-zitter-Coupe-cabriolet in z’n klasse. De Jaguar XK Convertible komt nog het dichtste in de buurt maar die begint bij 134K…
Zeker weten de 6 serie
Wat een vette wagen.
En en b label met 300 pk doen ze goed
De Beemer natuurlijk :D
Dus ik moet kiezen? De SL. Het oog wil namelijk ook wat.
@Markus: dude, jij houdt helemaal niet van cabrio’s! Heeft die SL een stalen klapdak?
Ik dacht niet dat ik dat ooit zou zeggen, maar ik kies voor de Merc. De lijnen kloppen beter, het frontje ziet er beter uit… ja. Merc it is.
toch de Benz.
SL350, hoefk geen moment over na te denken!
never like d that SL that much, especially with this ugly non-fittin nose job…… In this contest i prefer the BMW, but why not the versus BMW6/Maseratie GranCabrio??

Such a better and more beautifull choice :)
Als ik moet kiezen de bmw. Maar voor 115k staat er veel meer mooi cabrio spul te koop.
De SL natuurlijk,das eigenlijk een domme vraag om te kiezen tussen een Mercedes en een Bmw.
Ik zou voor een Poll kiezen.
Mercedes i.v.m. het F-label.
bmw
De ehm…Mercedes. Krijg het haast niet over mijn lippen maar ben van mening dat Mercedes de laatste tijd goed bezig is (wat design betreft dan). Daarmee is het mijns inziens het vulgaire/ordinaire imago nog niet kwijt maar dat gaat op deze manier niet lang meer duren.
BMW heeft van de neue sechser niet bepaald een waardige opvolger gemaakt met dit model. De vorige had meer karakter i.m.o.
Blijft toch raar om als overtuigd Mercedesbasher opeens toch onder de indruk te zijn van hun huidige vormgevingsgeneratie…
Nouja, in ieder geval geloofwaardiger dan een mening die gebaseerd is op een badge…
Ik wacht voor de nieuwe sl in cls en cl stijl!
waarom vergelijk je niet met de mercedes cl ??
@ramon moet en hoort is niet hetzelfde en er staat niet moet, dit is overigens mijn persoonlijke mening, en ik mag dat vinden, als jij dat niet vind dat zeg je ik vind niet dat er een ongeblazen motor inhoort, beetje achterlijke reactie van je
Mercedes Benz SL350
de benz natuurlijk, een 6-serie is voor de peter r de vries
@Simpson: ik vind het zielig voor je dat je niet gewoon op auto selecteert, in plaats van wie hem rijdt. Waaorm? Nou, als je om die reden de Benz kiest en je komt op de eerste straathoek toevallig een enorme crimineel tegen die hem ook heeft, dan is jouw redenering in 1x om zeep geholpen.

Zelf kies ik mijn auto’s liever op inhoud en rijplezier. De BMW dus in dit geval, want nieuwer, 300pk en een B-label en een historie van niets anders doen dan fijn sturende auto’s afleveren. En wie hem nog meer heeft? Boeiend, het gaat immers om wat ik wil!
@Msport: :-) ik vind de benz ook gewoon mooier. en b of f label boeit niet, ik durf zelfs te stellen dat ze in de praktijk hetzelfde verbruiken.
@bosnialove: De mercedes CLS 350 met 306pk heeft toch een A-label?
@Jasper: Gaat het hierom om eem CLS of om een SL?
Ik bedoelde men reactie op je derde puntje: “3. Zo’n wagen met een B-label, dat is een topprestatie en ik zie Mercedes dat niet snel nadoen (nóg niet tenminste).”@bosnialove:
@Jasper: Daar heb je ik het ook over. ;)
Stomme vraag!

..BMW natuurlijk!
Ik had graag gehoopt om de BMW te kiezen. Maar ik vind het een oubollige vierzitscabrio geworden. De SL, ook al wordt het wel tijd voor een nieuwe, is dan toch spannender. De Merc dus.
Interessant sociaal experiment:

In de IQ-tranche van >120 geldt:
Men kiest de Mercedes
In de IQ-tranche van 100-120 geldt:
+18jarigen kiezen de Mercedes, -18jarigen de BMW
In de IQ-tranche van 80-100 geldt:
+24jarigen kiezen de Mercedes, -24jarigen de BMW
In de IQ-tranche van <80 geldt:
Men kiest de BMW

Apache (2010); “Onderzoek in kader van marginaliteit, klasse en het verband met automobielkeuze.”
@Apache: Wat een lulverhaal zeg. ;)
@bosnialove:

In sommige gevallen zijn er idd uitschieters, Nedzad. Het kan dat sommigen, jij misschien, nog in de BMW-fase zitten, ondanks een IQ hoger dan 80. Dit komt echter helemaal niet voor vanaf >120.
@Apache: Mijn IQ schommelt ergens rond de 140, mijn leeftijd is 30 en ik kies zonder twijfel BMW. Kortom: terug naar de tekentafel met je “onderzoek”!
@Msport:

Onmogelijk
@Apache: onmogelijk? Neehoor, ik heb de oorzaak gevonden: In de door jou gepubliceerde onderzoeksresultaten miste een variabele. De bovenste regel had namelijk moeten zijn:

In de IQ-tranche van >120 & Leeftijd >60 geldt:
Men kiest de Mercedes.

Daarnaast ben je zelf een uitzondering op de onderste regel. Ga maar na, je IQ bevindt zich in dezelfde range als je schoenmaat, en toch kies je de Mercedes. Het is ook om die reden dat ik het je niet kwalijk neem dat je onderzoek zoveel fouten bevat.

Maar serieus kom op zeg, Mercedes rijden kan ik altijd nog als ik over 30 jaar een ouwe grijze postduif ben. Ik vind het wel interessant dat sommige Mercedes fans nog iets over stijl of klasse durven te roepen, terwijl de 20jarige drugsdealers met gouden kettingen je met name in de grote steden aan alle kanten voorbij komen. Pot ketel, zwart enzo.
@Msport:

Aan de aggressie in je bericht te zien begrijp ik waarom je kiest voor het woord “schommelt” wanneer je je IQ omschrijft (overigens met een 0 teveel). Wees toch eens rustig en lach wat meer…
@Apache: mijn bericht heb ik volkomen relaxed geschreven en was ludiek bedoeld. Jammer dat je dat opvat als agressie, beetje raar zelf… volg je eigen advies op zou ik zeggen, plaats wat minder onzin op blogs, en neem de wereld om je heen niet zo serieus?
@Msport:

Je hebt misschien gelijk. Maar ik zou toch liever willen dat we niet persoonlijk gaan worden.
@Apache: no hard feelings hoor. Jouw voorkeur gaat uit naar een Benz, da’s helemaal prima toch?
@Msport: 21, IQ van 141, en sowieso BMW!
@Nijntje_: U heeft smaak! :D
@Msport: Het IQ schommelt niet. En overduidelijk de Mercedes.
@Ralph: met schommelen bedoel ik dat de uitkomsten van de IQ tests die ik tot nu toe heb gedaan om en nabij de 140 uitkwamen. (sommige mensen moet je ook alles uitleggen….)
Msport:

Verschillende tests? ik neem aan dat dat dan wilt zeggen online testjes (anders geen reden om steeds opnieuw te doen)… goeie job, einstein, ik klop die online testjes met een oog dicht en een hand gebonden achter mijn rug naar zo’n score (ik heb het namelijk ook gedaan). Je moet eens een echte test doen met een psycholoog, neemt een halve dag in beslag en test veel meer dan die broltestjes, want in IQ zijn zoveel onderdelen vervat… onder andere het verbale, die kan vanzelfsprekend niet getest worden online.
@Apache: “assumption is the mother of all fuckups” ken je die uitdrukking? Aannemen dat ik alleen maar online testjes doe terwijl je me niet eens kent, nee dat is slim zeker? Ik schat je IQ ondertussen nog lager in dan ik al deed, of misschien gedraag je je alleen maar dom? Dat kan natuurlijk ook, ach wie zal het zeggen.
@Msport:
Dat assuption-ding zou je hier mooi op jezelf kunnen toepassen. Ik heb helemaal geen drang om je mijn IQ te vertellen. Ik zie ook niet hoe één van ons daar beter zou van worden. Maak je er maar niet teveel zorgen over. Maar jouw doorgedreven merk-fanboyship (in jouw geval BMW), jouw vlugge overschakeling op het persoonlijk worden en het gemak waarmee je jezelf in het gedrang praat laten mij vermoeden dat, of je IQ nu zo hoog ‘schommelt’ zoals je met veel plezier zegt of niet (voor hetzelfde geld vind je dat hier ter plaatse uit), je niet mijn type van discussiepartner bent. Ik vind je niet aangenaam.
@Apache: nog even om alle misverstanden te voorkomen: ik juich het van harte toe dat je je onderzoek naar marginaliteit voortzet omdat ik me kan voorstellen dat jij als ervaringsdeskundige daarin een grote bijdrage kan leveren!

Het is niet persoonlijk bedoeld, maar het onderwerp klasse zou wellicht beter belegd zijn in een onderzoeksgroep die daar ook daadwerkelijk een oordeel over kan geven.
Die BMW is gewoon de mooiste van t moment
de SL350 cabrio is mooier
De Benz please. Wel vind ik, als je zo’n koopt, dan je dan ook de wat betere motoren uitkiest, zoals de SL500. SL350 vind ik een beetje zielig. Ik probeer altijd het beste van het beste te kiezen. Zelf heb ik een loaded Golf GTI VI. Voor het zelfde geld kon ik een kale Bmw of Merc kiezen.
@Innokentiy: Dus nu rijdt je een GOLF IV GTI met haar i.p.v. een kale Mercedes of BMW.
Je snapt toch wel de vrouwtjes tegenwoordig ook van kale mannen houden?
Je had hiervoor alleen al liever de kale moeten nemen ;)
Doe mij maar de Mercedes……….totdat de BMW er is! ShitttttT…wat is dat een sexy auto in vergelijking tot z’n voorganger. Die was me lelijk zeg. Deze ziet er veel beter uit en dan heb ik het eigenlijk alleen over de voorkant.
Het vorige model leek op een haai met het downsyndroom.
@[email protected]: :lol: een haai met downsyndroom…ghi
De SL voor mij maar dan wel de SL500. Of ’t liefst de “oude” SL 63 AMG. Lekkerrrrrrrrrrrrrr
De 6 serie, wel het meest ‘klassiek’ door die stoffen kap. De BMW is wat klassieker gelijnd in mijn ogen en dat mag wel bij een cabrio. De SL is een heftige auto, zeker het overwegen waard, maar het doet het hem net niet, tikje ordinair.
Absoluut de Benz!!

De BMW vind ik persoonlijk erg lelijk en in de turbo’s heb ik weinig vertrouwen zie de problemen met de 3.5i…

Maar eerlijk gezegd liever een: SLK 55 AMG, Z4 3.0 of Boxster S of Corvette C6… voor dat geld (of minder)…
iedereen heeft zijn eigen keuze en smaak….voor mij is het natuurlijk de nieuwe 6-SERIE.niet dat de mercedes lelijk is maar ik had nu wel een ander kontje verwacht.
+ die nieuwe 6 is gewoon ubergeil :p:p!!!!
BMW
SL!
Wat een gruwel van een auto is die 6 serie, bah!
de MB sl
Ik had de vorige 6-serie. En vind de neus van de nieuwe lelijk. De SL dus!
autoblogger , doe je dit expres ! weer 2 slaaploze nachten omdat ik niet kan kiezen ! nee, even serieus had deze kiesmaar een tijdje terug geweest met de vorige 6 serie was de keuze rap gemaakt , maar nu ! ze zijn allebij bloedmooi ! laat ons het op het volgende houden voor alledagen ? BENZ als weekendauto BMW
Als ik me niet vergis komt de nieuwe SL volgend jaar, die maakt gehakt van de BMW 6. Op zich is de BMW dik in orde, alleen klopt de neus niet.
Eigenlijk moeten we wachten op de S-klasse cabrio, volgens mij komt ie vroeg of laat.
Sowieso de BMW. De SL is niet lelijk, maar de 6 is gewoonweg geil!
De BMW.
Veel vinden de voorkant niet geslaagd, maar ik vind hem bloedmooi. Van de merc kan ik nou niet echt gecharmeerd raken.

Nu maar hopen dat ik dit ooit nog is kan betalen :P
Ik ga voor de BMW.
1. Goedkoper
2. Meer Pk, NM
3. Minder CO2 (alsof dat een argument is :p )
4. De looks staan mij gewoon meer aan..

Alternatief moesten de gratis BMW’s uitgedeeld zijn, geef em maar die SL, ik ga er wel boodschappen mee doen. ;)
Uiteraard de nieuwe BMW 640iA! Die SL is voor mannen van boven de 60.
@TIMVR: Als ik puur naar de lijnen van de 2 auto’s kijk is mijn conclusie dat de mercedes strakker gelijnd is dan de nieuwe 6. ik denk zelf dat 60+ eerder een minder strak gelijnde auto prefereren. Ik verwacht dus ook dat de gemiddelde leeftijd van de mensen die de nieuwe 6 serie zal gaan rijden hoger ligt dan die van de SL.
Ik vind de vorige 6 mooier maar deze kan mij ook wel bekoren, doe mij dus de 6 maar (wel liefst coupé)
Voor mij ook de SL. Vindt deze 6-serie niet echt een toonbeeld van een mooi design. Hoewel als ik dan echt voor een SL zou gaan shoppen dan wordt het wel een 2006/2007 SL 55 AMG. Voor de facelift dus nog. Denkt terug aan de quote van Sacha over facelift, ziet er weer goed uit, maar je weet dat ze vroeger lekkerder was.
@Pordon: idd met die spaakvelgen
Zeker de BMW, de Merc is, in mijn ogen, een ouwe lullen bak.
voorlopig de mercedes,

als ik de achterkant en het interieur van de BMW heb gezien kan ik een definitief besluit maken.
allebei een prima keuze als je het belangrijk vindt om een ieder te laten weten dat je meer poen hebt dan smaak.
ik vind dit trouwens schitterende foto’s van de nieuwe 6-serie. die moet je gewoon eerst gezien hebben voordat je een keuze maakt:
http://www.autoblog.nl/gallery/BMW/6-serie_Cabrio_2011/bmw_6serie_abrio-11.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/BMW/6-serie_Cabrio_2011/bmw_6serie_abrio-10.jpg
Ik ga voor de 6-serie. Waarom? Omdat de SL met V8 moet, de SL al een heel stuk ouder is en er komt al een opvolger aan die ongetwijfeld nog beter is als de 6.

Waarom niet de vergelijking BMW 6 Coupe vs. M-Bz CL?
@AMG Powerrr: ook een goeie…dan kies ik voor de Merc ! De CL is gewoon übergaaf !
De 6, maar dan wel met andere velgen eronder…
Beemer!
Normaal zou ik de SL kiezen, maar man wat is die 6-serie geil!
Geen van beide, de Merc past beter bij de louche verkoper van vulgaire filmpjes, de Bimmer bij de acteur van diezelfde filmpjes. Doe mij maar een Yeti.

Of ben ik dan te subjectief?
De BMW ! De SL-serie verrast me namelijk steeds weer met het feit dat ze snel gedateerd zijn…de 6-serie heeft daar geen last van. En in een cabrio wil / moet je gezien worden…als die dan een langere ‘ooooh en aaaah’ factor heeft, dan is de BMW dus de enige optie.
@Megakix: Snel gedateerd? Ik heb juist precies het tegenovergestelde. Ik vind elke SL-serie tijdloos en stuk voor stuk schitterend op hun eigen manier. Voor mij de SL gewoon zoals een auto hoort te zijn.
bak met wielen aub
BMW is altijd +veel

Dus nu ook weer..
De nieuwe 6 als het een coupé is, de SL omdat het een hardtop cabrio is.
Hmmm ben van beide auto’s niet gek… maar de SL is een hardtop cabrio dus doe me dan die maar.
martinusgerhardus
heb je voor een ton geen S5 cabrio??
BMW natuurlijk
weet niet waarom maar bij een sl kijk ik altijd ff achterom maar een 6 serie nooit. sl heeft gewoon veel meer stijl en klasse uiterlujk. 6 serie heeft niet dat extra dat je nog keertje kijkt. of ff heen loopt en van binnen te bekijken. dat vind maar wie ben ik.
@gerjan: De nieuwe 6 serie rijdt nog niet rond; dus je heb geen idee of je er wel of niet naar zou omkijken.
BMW is toch de afkorting van : Bij Mercedes Weggestuurd ?
@gerjan: nee bayerische motoren werken , waarom ?
@gerjan: die SL heeft een te kleine koffer voor een taxi :D
Ik vind de SL en mooie bak ,zeker de black edition , maar het blijft te 2009 ,de nieuwe 6 serie is gewoon weg prachtig ,ziet er trouwens 63 keer beter uit dan de E63/64
De SL……… Maar het liefste een R129 SL600 in het grijs natuurlijk!
Ik zou gewoon die Bmw nemen… Al was het maar voor dat achteruitrijcameratje die in het Bmw logo verborgen zit … ;-)
SL. BMW doet niet meer mee.
Als ik de 6-serie niet zou mogen nemen dan heb ik nog liever een 1 serie dan een Benz….
de SL, zelfs als BMW-fan. ze zitten vind ik beiden in een ander segment. de ene in de GT-convertibles, en de andere in de roadsters, en ik ben meer van de roadsters: lange neus, korte achterkant.
@NLBUURMAN: slk moet jij hebben of de z4
@Flamingo: klopt!
SL!
tsja het is natuurlijk zo dat de sl een s-klasse is en de 6-serie geen 7-serie maar daarom is de 6-serie ook goedkoper
@Flamingo

Jij bent gek SL = SL een S is 699 x iets anders
@Jantje: oke je hebt gelijk
De SL, dat lijkt me natuurlijk duidelijk. Dat kleine beetje prijsverschil maakt de SL ruimschoots goed met zijn uiterlijk.
GA voor de sl.Maar de bmw mag er ook wezen.Echt een stuk eleganter dan zijn voorganger.
De BMW, maar mijn hart zegt SL.
De BMW 6’er. Ziet er toch net wat frisser uit dan de SL63. (Ook wat mooier eigenlijk). Nouja, wat heet “mooi”. Ik vind beiden niet bepaald lelijk. Echter: Prachtig is een te groot woord.

De Mercedes-Benz CL600: DAT is een uber-coupe die alleen al qua uitstraling/voorkomen 3 tot 4 streepjes voorheeft op mij. Fantastisch rijdende coupé.. :)
de BMW, de stuur van de SL vindt ik wel geil uitzien !
Ik verkies sowieso Merceds voor BMW!
Tweedehands Ferrari F430 of 360. Duitsers..

Ontopic: Mercedes natuurlijk, bmw ziet er echt AFSCHUWELIJK uit in mijn ogen-_-
SL heeft m’n voorkeur. Vind de 6-serie niet echt geslaagd, maar in het bijzonder als het dak omhoog is. De stoffen kap past totaal niet bij de lijnen van de auto, en al helemaal die belachelijk dikke “c-stijl” die het creëert.
Eigenlijk is het niet helemaal eerlijk, de nieuwe SL staat ook al bijna voor de deur. En als die Mercedes laatste styling volgt zit dat echt wel goed.
geen van beide. De SL is ferm lelijk geworden na zijn laatste facelift, en de nieuwe 6 ziet er niet uit. Vooral vooraan dan, achterkant valt wel mee. Velen walgden van de vorige 6, maar dat vond ik dan weer best knap.
Domme vergelijking. 6-serie is compleet nieuw en heeft niemand hier nog in het echt gezien. De SL is stokoud en ze zijn al bezig met het testen van een opvolger
the-budel-guy
das SL graag maar dan wel met wortelnoten hout in het interieur
zonder twijfel de 6 serie, hoef er niet eens over na te denken.
Meer vermogen, goedkoper, veeeel mooier, leverbaar met handbak, zuiniger, gaan Frans B imago, prachtige 6-in-lijn en verdomme nog een betere wegligging ook! Voor mij zonder twijfel de BMW dus;)
De Merc SL is na de facelift gewoon lelijk geworden.

In deze klasse zal het een moeilijke strijd worden tussen de nieuwe 6 serie en de Jaguar XK. Beiden zijn erg mooi
SL 65 AMG BLACK SERIES!!! :D :D :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).