VS: Stoorzender in auto tegen mobiel bellen

Auteur: , 49 Reacties

Amerikaanse burgers kunnen niet nadenken. Dat kan de overheid daarentegen ontzettend goed. Zo heeft het Amerikaanse ministerie van Transport het plan gevat om stoorzenders tegen mobiel bellen in auto's te plaatsen. De beleidsmakers zijn de verkeersongevallen door afgeleide bestuurders spuugzat. Dé oplossing is dat alle auto's voorzien worden van een stoorzender!

Niet alleen bellen achter het stuur is zo onmogelijk, ook bellen vanaf de passagiersstoel of achterbank kan niet meer. Alle middelen zijn blijkbaar veroorloofd als er voor een hoger doel gestreden wordt. Ongeconcentreerd rijden kost in de VS jaarlijks 5500 levens, naast nog eens 500.000 gewonden. Ik relateerde de VS altijd aan het woord ‘Freedom‘, maar dat is blijkbaar al lang niet meer het geval. Het land lijkt steeds meer op China.

De Secretary of Transportation Ray LaHood probeert zijn uitspraak nog enigszins te nuanceren door eraan toe te voegen dat hij persoonlijke verantwoordelijkheid ook van groot belang vindt. Toch gelooft hij dat de stoorzender in de toekomst in gebruik wordt genomen. Uiteraard is ieder verkeersslachtoffer er één te veel, toch hoop ik dat onze minister van Infrastructuur en Milieu zich onthoudt van dit soort onnozele uitspraken. Iets meer vertrouwen in de zelfbewustheid van de gemiddelde bestuurder mag wel. Misschien is het verbieden van auto’s wel de beste oplossing, dan kan deze man zijn departement inclusief zichzelf ook opheffen.49 reacties

Wat dachten ze dan van een stoorzender met beperkte radius die in het stuur is geplaatst ?
Zo kan enkel de gsm in de bestuurderszetel gestoord worden en wordt de rest van de auto nog beetje echte “Freedom”.
Handig als je crasht, je gordel niet af kan en er geen getuigen zijn die even 112/911 kunnen bellen…
@35i: Slimme opmerking, had ik zelf nog nieteens aan gedacht, zelfs al zijn er omstanders, wanneer zij iets te dicht bij staan (om bijvoorbeeld hulp te verlenen) dan kunnen ze al niet bellen.
@pieter:

Bij het uitklappen van de airbags systeem laten stoppen met blokkeren?
@jack_abarth: En als de airbags niet afgaan.. wat zoveel gebeurt ?
@relakz:

Wanneer er een airbag niet afgaat en het ongeluk is zo ernstig dat de portieren niet meer open kunnen, ga er maar vanuit dat je dood “wil” zijn.
@jack_abarth: krijg je hetzelfde als bij de automatische vergrendeling, hoort ook open te gaan bij een crash, komt volgensmij nog regelmatig voor dat de portieren vergrendeld blijven. Gevolg: hulpdiensten kunnen er niet in. Bij een stoorzender die de-activeert bij een crash komt vrees ik dat dan hetzelfde gebeurt, met alle mogelijke gevolgen van dien.
Abarth Esseesse
@35i: Lijkt me logisch dat zoiets alleen werkt als de auto is gestart. Of alleen als de auto een voorwaartse beweging heeft, kan met tv kijken in de auto ook dus hiervoor ook wel.
@Abarth Esseesse: Lijkt mij inderdaad slimmer om dit systeem alleen bij beweging te activeren. Bij even een vluchthaven of korte stop lijkt het mij toch niet zo handig om de gehele auto uit te zetten en daarna ook nog 5-10m ervandaan te lopen om even een spoedbelletje te maken. Daarnaast vind ik het sowieso wel een vaag systeem. Wat als het een dringend telefoontje was? Zodra dit systeem in werking is, weet je niet eens dat je een telefoontje hebt gekregen. Ik ben er ook niet voor om te gaan bellen in de auto, maar ik wil wel graag weten dat ik een telefoontje heb gehad oid.
@35i:

OMG een bmw fanboy met hersens, hulde!
En alle aftermarket handsfree sets kunnen ook de prullebak in.
@DePannekoek: prulleNbak…jij…jij….Van Basten…
Waar komen mensen vandaan die dit soort debiele ideeën durven te opperen? Zijn ze opgeleid in geheime ANWB kampen in Jemen? Zit er een knop onder hun hoofdhuid om ze uit te zetten?
@floryn:
Ik vrees dat je gelijk hebt, boerenverstand, waren we vroeger heel trots op.
Konden we vroeger de hele wereld mee aan.
Nu moeten we papiertjes op papiertjes op papiertjes invullen om alles te controleren,
Zelf nadenken mag niet meer.
Genuanceerd denken ook niet meer.
Dat gaat nooit komen. Stel je voor je zit achterin in je S-klasse met je Ipad te internetten op GPRS of 3G !!
@CSL: En inderdaad, de passagier mag daarentegen gewoon bellen/smsen/internetten als hij of zij hier zin in heeft, daar hoeft van mij echt niet een stoorzender tussen te komen. Ik vind het al vervelend als ik in de auto zit en gedurende 2min het signaal verlies.
Leuk kan de passagier ook niet naar huis bellen, en zit je ook maar voor lul in die Maybach terwijl je lekker aan het traden zou kunnen zijn.

Dat men zoiets durft voorstellen in het land van vrijheid (als is dat ook al niet meer waar)
Hypocriet geouwehoer. Willen ze levens redden, begin dan eens met een gordelplicht. Amerikanen hoeven anno nu nog steeds geen gordel om te hebben! Te gek voor woorden. Daarnaast is er ook het probleem van enorm grote en zware auto’s in het verkeer. De verschillen tussen klein en groot zijn groter dan hier. Een mega SUV snijdt door een Fiesta als een mes door de boter. Maar kom een Amerikaan niet aan zijn pickup truck, want die is heilig.
@midasracer:

nou nou .. wat zijn hunnie dom he ..
maar als iemand in NL belt tijdens het rijden is het een aso-hufter ..

tis ook altijd hetzelfde met die hypocriet roepers ..
@lincoln: ik bel handsfree natuurlijk. Anders ga ik op mijn roeifiets in rondjes.
@ 35i Klopt maar deels.
Want waar denk je dat je telefoon blijft op het moment dat je een aanrijding hebt? precies die kan je niet meer vinden..
Tenzij je deze in een broekzak of dergelijke zak op je lichaam of kledij bewaard.
@klaas: Laat die daar nou bij de meeste mensen wel zitten ;)
@jzaero: laat ik hem nou net bij het rijden uit de broekzak halen en ergens wegleggen, niets zo irritant als gebeld worden en dan zitten te rotzooien om de telefoon te pakken.
K vind ook dat slaaprijders 2 magneten aan de handen moeten hebben, die op het stuur vastklikken, en een infuus van cafeïne moeten krijgen.
Handig ook als je met je stoorzender door de stad gaat rijden. Bij alle voetgangers die iets te dicht bij je auto staan verbinding verbroken.
Een automatische schok van 50.000 volt in de stoel moet toch wel een prima stoorzender zijn.
@majinstar:

@35i, dit bedoel ik nou precies!
toen er nog geen mobiele telefoons bestonden ging iedereen acuut dood als hij/zij met een auto aan het verkeer deelnam ..

dus die 550 doden door toedoen van een mobieltje is peanuts ..
@lincoln: alleen in Amerikaanse flutbakken zoals eeeh….Lincolns?
@midasracer:

vreemd !!
en 5 minuten geleden snee die nog als een mes door een Fiesta ..

van een stabiele gedachtegang heb jij iig geen last ..
@lincoln: ik wist niet dat er Lincoln pickup trucks bestonden. Met extra belabberde rijeigenschappen?
@midasracer:

komt omdat iedereen een domme hypocriet is behalve jij ..
@lincoln: interessante mening, maar wellicht wat ingenomen en kortzichtig van je.
@carbert ..

mag toch echt hopen dat je volgende column minder infantiel is ..
En wat willen ze verzinnen tegen eten achter het stuur, etc? Symptoombestrijding…
@catch: dat is in het land van de mcdrive echt ondenkbaar.
Telefoneren en rijden gaan niet samen, punt uit.
En,(ben misschien wel ouwe zak) gordeltje ook best aan met die airbags.
RoT, die automatische vergrendeling kies je zelf als klant ,aan of uit.
Heel dit gegeven is zuiver commercieel.
Het hele GSM (en bedienbare GPS tijdens het rijden) systeem afwegen tov veiligheid.
Dat passagiers bellen (of praten), heb ik helemaal geen problemen mee.
Hands free telefoneren

Is absoluut not done in Rome
Is absoluut not done in een Lincoln.
Rij je Lincoln, woon je in Rome, twee toestellen tegelijk aub.
zo, weer een amerikaan die met zijn verstand en kennis van zaken in de middeleeuwen is blijven hangen… alle fabrikanten voegen steeds meet telecommunicatie toe aan de auto, in amerika praat de auto zelf met onstar voor allerhande services. Het plan van deze knakker zou een miljoenenindustrie om zeep helpen en is compleet onnodig.. verplicht mensen gewoon om handsfree te bellen en bouw verplicht in iedere auto bluetooth carkits, lijkt me een meer voor de hand liggend plan. maar goed, het is een politicus en die hebben allemaal een opleiding bestrijden inplaats van oplossen gekregen bij aanstelling
steven simons
The American Dream bestaat niet meer !
En eigenlijk maar goed ook . . .
Nu nog het wapenbezit aan banden leggen.
Jullie zijn goed bezig !!!
@Carbert; kerel, de yankees trachten al sinds 1492 elkaar lam te leggen met wetjes en regeltjes en processen…en ze proberen nog steeds de wereld over te nemen. Doet me altijd weer denken aan Pinky & The Brain…leuke tekenfilm, met een filosofische gedachte !

http://www.youtube.com/watch?v=AlXEC8kcbqc
Persoonlijk maak ik me meer zorgen om het gezondheidsrisico wat een stoorzender met zich mee brengt dan het risico van handsfree bellen.
Tja, Amerikanen weten 1 ding en dat is onschuldige mensen vermoorden en alles naar hun zin laten doen. Ik verwacht niet iets nuttigs van zo’n ego volk.
@vtec:
zou het een religie zijn ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).