Bejaarden met pit wordt het rijbewijs ontnomen

Auteur: , 82 Reacties

Heb je er eindelijk een te pakken; een ouwe met een beetje assertief rijgedrag. Is het weer niet goed! Blijkbaar mag meneer geen andere auto's aan de kant duwen, je hoort het maar te accepteren als andere mensen je weg blokkeren. Ben je oud en grijs, ga dan maar gewoon stil in een hoekje zitten achter de geraniums.

Het begint allemaal op een druilerige dag. In Groot-Brittannië is het altijd druilerig. Een onverlaat in een Ford Ka besluit dat je ook best vóór een garage kan gaan staan. Zo gebeurt het dat hij met zijn Ka’tje de doorgang van ene Robert Pemberton blokkeert. Dat kan natuurlijk niet. Robert pakt zijn Peugeot 405, knalt hem in zijn achteruit en zet dat %$€1!! Fordje in één soepele beweging midden op straat. Eén week na de Ford Ka was er ook nog een zilvergrijze Mazda aan de beurt, daarvan helaas geen beelden. Kost wat, kan je tenminste naar de supermarkt.

Helaas voor de 83-jarige Robert trekt het voorval met de Ka een hele menigte aan en houdt een CCTV camera de gebeurtenissen ook nog eens nauwkeurig bij. Robert wordt vervolgens niet in zijn gelijk gesteld, maar beschuldigd van gevaarlijk rijgedrag. Hij krijgt 12 maanden rijontzegging en een boete van €2337,-. Tough luck. Misschien is er nog een Britse PVV met een plaatsje vrij op de lijst?82 reacties

De halve dierentuin staat er gelijk omheen…
Maar geef die man eens ongelijk! Welke debiel gaat er nou dubbel parkeren, dat is vragen om problemen!
@RickB:

doe es effe normaal met je dierentuin ..
je hebt het hier wel over een preview van “shaun of the dead” ..
Leuk. Maar wat nou het nut is van met z’n allen eromheen te gaan staan. Je zou toch eerder een beetje afstand houden van zo’n ouwe dwaas.
En terecht wie zet nou een auto voor de uitrit van een garage dan heb je er toch wel erg weinig van begrepen hoor.
+1 voor opa
@E34M5Touring: Helemaal gelijk! Ik ben 100% voor Opa. Je kunt wel weer zien wat er uit de Ka stapt.. ik ga hier geen woorden over zeggen.. mag niet op een openbaar forum.. maar laten we het er maar op houden dat de heer in kwestie voldoet aan het beeld van de publieke opinie welke bevolkingsgroep het vaakst in aanraking komt met justitie e.d.. en heeft die nu ook een boete aan zijn ***? Want parkeren voor een garage mag ook niet.
@Freewarefreak: doe niet zo achterlijk zeg. Het had iedereen kunnen zijn. Hij was vast van plan er maar eventjes te staan (hij was ook snel weer terug). Niet netjes maar hij had vast niet verwacht dat er een auto uit moest in die tijd. En die grijze Mazda van de week later was volgens jou ook natuurlijk allochtoon…
@Atenza: Tuurlijk had het iedereen kunnen zijn. Maar toch zijn het opvallend vaak “zulk soortigen”. Natuurlijk ga je hier een heel politiek correct verweer tegen geven. Je kunt je ook wel blijven blindstaren op je “ieder-is-gelijk-principe” en ontkennen dat dat principe achterhaald is maar dat lost het probleem niet op.
Dat laatste verweer gaat ook nergens heen. Of ‘ie nou blank is, zwart of om mijn part pimpelpaars, dat maakt niet uit. Je hoort daar gewoon niet te staan, al is ‘ie ook maar 5 tellen weg. Bovendien weet jij niet hoe lang die auto daar stond, in het begin van het filmpje is er een stuk uit geknipt.

In mijn ogen hartstikke verkeerd dat deze man hier ook nog voor gestraft wordt, hij zou moeten worden voorgedragen aan het Britse equivalant van “Moraalridders”.
@E34M5Touring:
idd, en het zal waarschijnlijk wel vaak genoeg gebeurd zijn, en soms barst de bom dan is :p
pinguins
verjaardagscadeau voor opa dit jaar : een paar sets wielklemmen, zal ze leren van voor de garage te parkeren.
Er komen wel heel errug veel hoofddoekjes in beeld zeg. Wat een achterlijke aso ben je, om je auto zo te parkeren. Dat ze dat in Noordf-Afrika doen, dat moeten ze zelf weten maar doe dat niet in West-Europa. Hier hebben ze regels waar je je aan te houden hebt, doe je dat niet, ga dan weer terug naar je eigen land.
geen wonder dat dat land onderaan de sociale ladder bungelt in Europa. alleen in de oostblok landen is het nog slechter gesteld. en dat die man een boete krijgt OK, maar dan had die knurft die zijn auto voor de garage van die opa neerzette op zijn minst ook een bekeuring aan zn broek moeten hebben.
Onzettend irritant idd, heb je een privé garage, de buurtaso’s zetten er de auto voor. Politie reageert daar vervolgens veel te laks op, want geen prioriteit. En zijn dan verbaasd, als de boel uit de hand loopt, stellen straatcoaches aan en bekeuren de onschuldigen.
wat en achterlijke idioot ,maakt niet uit dat het en ka en M3 of en F430 is ,blijf van andermans spul af !
@quattroporte: zoals die oprit voor de garage waarschijnlijk eigendom was van dien ouwe?
@Wouter: Sinds wanneer is en oprit eigendom van de garage eigenaar ?
@quattroporte: in sommige gevalle koop je dat erbij (denk ik), daarom dat je ook de sneeuw moet opruime voor je deur als er anders iemand iets breekt voor jou deur kan je kasse …
@quattroporte:

In de UK mag dit dus niet en als je het doet kun je door der eigenaar geklemd worden en mag je dokken (soms zelfs meer dan 500 pond).
En aan al de mensen in de buurt en de markeringen op de weg te zien is het bij een school in de buurt. MAW: een moeder / vader die te beroerd is om de auto op de juiste plaats te parkeren. Waarchsijnlijk heeft die ouwe er elke dag dus last van!
de man heeft groot gelijk, moet dat domme petjesvolk maar leren parkeren!
die gasten in die ka moet het rijbewijs ontnomen worden, toch knap dat ze door een theorieexamen heen gekomen ziijn
Dit zal niet de eerste keer zijn waarschijnlijk, zon oudje is heus niet gek en dit zal dan wel de welbekende druppel zijn.
Leuk buurtje ook, gezellige mensen die er wel heel snel omheen stuiven.
Je hebt niet het recht om wat deze opa doet. We leven in een rechtstaat, dus om zo moedwillig iemand z’n oude ka op de straat te duwen vraagt om problemen. Hij had gewoon even de politie of parkwacht gebeld, dan had hij 2337 euro rijker geweest. Wat een drol van een opa.
@ quattroporte…Ik had die Quattroporte van jou ook aan de kant gedrukt als die daar zou staan!!! ;)
@Baap: Geloof mij maar ,dan zou ik u ook aan de kant drukken , ooit gehoord van depannage ?
Wat to go,granddad,zo zou het meer moeten gebeuren.
Hij heeft precies evenveel respect getoont als die kerel die zijn vagen voor de garage parkeert.
Ik heb het hier ook vaak voor,altijd weinig plaats in de straat om te parkeren.Daarom hebben wij de gewoonte om telkens wanneer we thuis komen de auto in de garage te zetten.
Als dan iemand voor je poort komt staan ka je je wel behoorlijk kwaad maken.
Ik heb ook al dikwijls zin gehad om een krik eronder te schuiven en dan die wagen op het midden van de weg te plaatsen,maar zoals je ziet,diegene die in zjn recht is trekt altijd aan het korste eind.
Bij sommige is dit de enige manier waarop ze een lesje leren.
Schande dat die man een boete krijgt want hij kan zeker beter rijden dan die gast met zijn KA.
Zeker dat dit Groot Brittannië,het lijkt meer op de Gazza-strook of zo.
Waarom brengt iedereen geloof,hoofddoekjes,noord-Afrika of petjesvolk of wat dan ook bij?

Zijn jullie zielige racisten achter jullie schermpjes?
Waarom zeg je niet gewoon ongemanierde persoon die zijn auto op een prive parkeerplaats parkeert of wat dan ook?

Ik kan me voorstellen dat iedereen anders had gepiept als het een nederlander was..
dan zou iedereen zeggen naar de gevangenis die boosdoener.. want hij kon ook politie of met die buren praten..
jullie zouden zulke dingen zeggen..

zoveel mensen eromheen? waarom? om diegene te helpen toch?
Dat is toch nationalisme?
iets wat wilders wilt toch?
Iets wat nederland nodig heeft toch?
maar nee dat is ook niet goed..

Stelletjes kortzinnige debielen.
@TurkseHeer:
De reactie is goed, maar de manier waarop niet.
Je maakte je schuldig aan hetzelfde vergrijp als de mensen waarover jij je druk maakt. Dat heet met modder gooien.

Het resultaat is dat je negatieve reacties uitlokt waarmee een negatieve spiraal ontstaat.

Met ander woorden: doe even normaal en laten we teruggaan naar de inhoudelijke discussie.
@Emerald_Green_Jag: Sorry, je hebt gelijk:)
@TurkseHeer:

we hoeven jou iig niet uit te leggen wat racisme is ..
@TurkseHeer:
Je hebt helemaal gelijk, kortzichtige rand debielen zijn het.
Sensatie zoekers.
Schorrie Morrie, Schoteltuig!
@TurkseHeer: Racist of realist…tegenwoordig is er geen verschil meer.
Bezopen, echt heel asociaal.
Mijn vader heeft dat ook een keer gedaan, iemand die naar de ah ging had zijn auto op onze oprit geparkeerd, toen hebben we er een andere auto achter gezet, en kon die kerel 2 uur wachten XD
En gelijk heeft ‘ie! Hoofddoekjesbrigade -1
Engeland ??

heb ik zeker het verkeerde filmpje gezien ofzo ..
Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Als de bejaarde dit elke week wel eens voor heeft en telkens moet wachten op politie en/of takeldienst voor hij weg kan rijden, dan begrijp ik wel dat iemand uiteindelijk zo reageert. Anderzijds maakt iedereen wel eens fouten, en akkoord dat je toch wel serieus blind moet zijn om deze garagepoort niet te zien, maar het kan gebeuren… Ik heb mezelf ook al eens voor een poort geparkeerd, uiteraard niet opzettelijk want er was genoeg plaats in de straat, maar gewoon omdat ik verstrooid was. Voor zo’n menselijke fout zou ik mijn wagen ook niet in het midden van het straat willen terugvinden…
PS: Met racistische opmerkingen kom je alleen maar over als een stelletje debielen.
Ik :tong: vrouwen
Allochtonenwijk. Hoop buitenlanders.
@Ik :tong: vrouwen: ja en? nu buiten is de lucht blauw. dus de zon schijnt en weinig wolken. Heb je nog meer onzinberichten voor ons?
keeprockinghomie
haha doet me denke aan mister bean en die blauwe driewieler
stond ook al een tijdje op nu.nl
-=edit: terug in je mand jij=-
@vtec: Mod-edit please?
Ik weet niet of de meeste het gezien hebben, maar het gevaarlijk rijgedrag is achteraf gekomen hij reed daar bijna gewoon ene omver. Als het alleen bij dat duwen van de ka-tje was gebleven en wanneer dat volk er dan was gewoon de politie gebeld dan had het allemaal zo vaart niet gelopen voor die ouwe
Ik kan op z’n garage geen bordje vinden met “verboden te parkeren, overtreders worden weggesleept” of zoiets. Dat werkt meestal wel.
willy_kaas_schotel
Ik heb het schijt aan al die ramptoeristen. Al dat bemoeizuchtig gedrag. Haal gewoon de politie erbij, daar dienen ze voor. Maar om nu onmiddellijk de hele buurt erbij te betrekken.. Dat is zoo jaren ’90.
Terechte boete en rijontzegging. Tuurlijk zat die vent met die KA fout maar het is nog fouter om dan zijn auto te beschadigen en weg te duwen en de bestuurder bijna aan te rijden
Kan je mij post wel verwijderen (wie het ook is) en over mandjes hebben maar eerst moet jij uit je mandje en om je heen kijken, en als dat niet kan ” terug in je mandje ”. Als er over hoofddoek gepraat worden is het goed, maar owwee als wij daar commentaar op leveren is het gelijk fout. Dat is dus de ”rechtsstaat” perspectief van de moderne westen. Hahaha, laat met niet lachen…
@vtec: beide ‘partijen’ zijn misschien beter af op nujij.nl, geenstijl.nl, spitsnieuws.nl of powned.tv.
die had bijna een kind aangerijden .
@f63amg: Ja, dat had je niet gedenkt he..
lekker sociaal van die mensen met rare dingen op hun hoofd. Toch net even wat andere normen en waarden he, who bears the brunt of it? Juist. Die Opa. werkelijk schandalig dat hij ook maar iets hoeft te betalen. Ze zwermen met 20 man/vrouw op ‘m af, ik zou ook wel willen, en SNEL. Als iemand dan voor een gestarte auto gaat staan van iemand die kenbaar maakt weg te willen vraag je er om. Obstructie van een motorvoertuig is pertinent verboden.
Deze opa denkt niet in problemen maar in oplossingen! Soms mag de rechter wel eens wat respect tonen voor degene wie zijn recht in eigen hand neemt. Want wie is hier nou werkelijk fout! Tuurlijk hij had de politie kunnen bellen maar hoe lang doen die er wel niet over voordat ze komen als ze al komen.
Weet je zeker dat dit Groot-Brittannië is?
Het lijkt op een heel ander land in dit filmpje.
Geef het oudje gelijk,het zou moeten kunnen.
De foutparkeerders zouden wel 2 keer nadenken éér ze parkeren,overigens veel dweilhoofden in Engeland,maar tis niet beter bij ons hoor.
Ka: ASO
Opa: HELD

Klaar! ,dit is het enige dat helpt, niet praten gewoon doen!
Van dat soort gedrag word je schijtziek. De straf voor de oude man is geheel onterecht, maar helaas lees ik wel vaker vreemde uitspraken van Engelse rechters. Het is te gek voor woorden dat je tegenwoordig ook al zo’n opklapbaar paaltje moet neerzetten voor je garagebox. Overigens stond in het commentaar onder hetzelfde filmpje in Dumpert een grappig verhaal. Iemand met hetzelfde probleem had de auto van de foutparkeerder weggeduwd en daarna in zijn eigen (lege) garage gezet. En ’s avonds weer terug gezet. Dat zal ze leren!
Had deze opa maar die goudgele HUMMERRRRR ! :)
De man verdient een medaille. Maar waarschijnlijk heeft’ie die al uit de laatste wereldoorlog. Zulke lui zet je niet zomaar te kakken.
Een ietwat zwaarder kaliber dan onze hielenlikkende generaties van na de zestiger jaren.
@RickB
Direntuin??…Ben je toevallig ook zo een kaaskop dat door buitenlanders in je woonplaats kopje kleiner wordt gemaakt en je enige uitlaat klep Internet is? Als je vingervlugheid zo groot is om dat soort dingen te typen dan open je toch je wafel de volgende keer op straat?

@Autoblog

Dat je aantal views op jullie videos manipuleren is een ding maar actief provocerende zinnen er bij zetten om reactie uit te lokken is wel heel laag.
@SyriX:

Zodra iemand met kaaskop(kan als racistisch worden gezien) gaat lopen provoceren vervalt je recht op zeiken tegen AB.
Je doet dan precies hetzelfde als waar je AB van beschuldigd.
@SyriX: Gelukkig wonen hier geen Buitenstaanders, dus heb ook geen last van jullie :)
@SyriX: En u vind dat wat alle Buitenstaanders doen wel door de beugel kan?
Andersom kan het ook.
Heb je een eigen parkeerplaats, staat er steevast visite van de nieuwe buren op geparkeerd. Dan ben je het een keertje zat en zet je die auto gewoon klem.

Dat resulteerde in een heleboel dreigementen van een klein mannetje met pitbull aan de lijn.
Dus wij lieten demonstratief de deur open staan zodat hij gerust even naar binnen kon lopen en wij hem er weer uit konden schoppen. Meneer droop af en heeft het ook nooit meer gedaan.
Groot verbodsbod op de garagedeur schilderen en een groot wit kruis op de oprit. Dat maakt het een stuk duidelijker en ik denk dat het dan al minder gebeurt. Maar daar gaat natuurlijk weer een of andere welstandscommissie tegenin die vindt dat alle garagedeuren dezelfde kleur moeten hebben en de stoep kaal moet blijven. Grr… Go opa!
@Citrofiel: Mja … een garage is nog altijd een garage… Je gaat mij toch niet zeggen dat jij je daar zou parkeren? ;-)
@Dimglor: Nee, ikke niet. Ik zeg alleen dat een kruis en verbodsbord overtuigender zouden werken voor sommige mensen.
Respect voor die ouwe! Niet nadenken maar doen! Je weet van tevoren dat je er problemen mee krijgt, toch wel even een mooi statement wat ie daar doet.
Ik heb zelf ook een garage en heb een tijdje gehad dat een buurtbewoner steeds zijn auto dubbel parkeerde zodat ik niet uit of in m’n garage kon. Nou daar wordt je op den duur pisnijdig van hoor! En dan worden ze nog kwaad als je er iets van zegt ook, schandalig.
Respect voor die ouwe! Niet nadenken maar doen! Je weet van tevoren dat je er problemen mee krijgt, toch wel even een mooi statement wat ie daar doet.
Ik heb zelf ook een garage en heb een tijdje gehad dat een buurtbewoner steeds zijn auto dubbel parkeerde zodat ik niet uit of in m’n garage kon. Nou daar wordt je op den duur pisnijdig van hoor! En dan worden ze nog kwaad als je er iets van zegt ook, schandalig.
@Joan:

Waarom noem je één enkele buurtbewoner het meervoudige ‘ze’?
@Joan:

Waarom noem je één enkele buurtbewoner het meervoudige ‘ze’?
Geef die ouwe een lintje, geen printje!
Alwood:

Je bent zielig. Moeilijk he, autonieuws zoeken op het internet en dan te copy-pasten?
@primramessar: Haha, dat is zo een beetje heel autoblog…dacht je dat ze het nieuws zelf maakten dmv reporters?
@DePannekoek:

Ja, dat dacht ik. Ik dacht dat er een heel team van reporters de wijde wereld introk om ons zo alle ins and outs van de autowereld ten hore te brengen. Ik voel me zo beetgenomen.
Groot gelijk heeft ie, de politie bellen heeft meestal ook weinig zin
steven simons
Vandaag nog gezien , die nieuwe Europeanen voelen zich heel goed thuis bij ons . . .
Aanpassen staat helaas niet in de Koran !
@steven simons: en wat open staan voor andere culturen en geloven ook niet in de bijbel.
Hehe .. die man is een held :-)
Terecht ook… Niet meteen de beste manier, maar ja als je dringend weg moet…. ;-)
Als je een kameel of ezel gewend bent en nu een auto, dan is het idd erg moeilijk.
GO Grandpah!!
Gewoon banden platzetten van die ka…
tja ik dnek dat in dit geval het mes aan 2 kanten snijdt
1 die kerel had zijn ford Ka daar nooit neer mogen zetten doe je dat toch dan vraag je gwn om een bekeuring of om een hatelijke actie zoals in het fimlpje te zien is
2 had die beste men gewoon de Politie moeten bellen.
maar ik kan me natuurlijk ook voorstellen dat dit de zo veelste x is dat het gebeurd dat op een begeve moment de emer over loopt en miss had die kerel wel idd haast om weg te komen.
Ik zelf zou er meer van genieten om te zien hoe dei persoon ziet dat ze auto wordt weg gesleept en nog wat knaken in de 8 te slepen voor het blokeren van mijn uitrit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).