RUF CTR3 gespot, vastgeketend, op transport

Auteur: , 23 Reacties

Op Schiphol, daar kom je pas auto's tegen! Bijvoorbeeld deze uiterst zeldzame RUF CTR3. Op weg naar een Europese klant of op doorreis naar een ver oord?

Gek genoeg hoor en zie je maar heel weinig langskomen over deze supercar. Geen groot marketing-offensief van RUF. De auto is dan ook enkel gespot in grijstinten. Zijn opa zag je vrijwel alleen in het knalgeel voorbij komen. Ook als het om snelheid gaat lijkt de auto niet zo spraakmakend als de eerste CTR.

Met een 700pk, 890Nm 3.8 zescilinder boxer stond de RUF CTR3 ook weer niet achteraan bij het uitdelen van de motoren. De sprint van 0 naar 100km/u schijnt 3.2 seconden in beslag te nemen, er is een topsnelheid van 375km/u mogelijk.

Waarom RUF de auto zo op de achtergrond heeft gehouden? Geen idee. Persoonlijk spreken de RT12 en RGT-8 mij ook meer aan. Dat zijn dan wel weer de zoveelste 911’jes op de weg. Ach, misschien zien we komend jaar wel een Al-Thani een felgekleurde CTR3 besturen. Dan kunnen we er weer heel anders over denken. Meer foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan mltb voor de spot!23 reacties

zoals ik al zei, mooie spot!
Oeh, nice!
Via de zijkant, lijkt hij wel erg op de aude AUDI TT…

maar dan nog, wat een strakke bak !!

(tsjah… VAG he (A) )
hij heeft wel wat weg van een carrera gt.
Oh, hij is toch gebaseerd op de 911. In de lijnen dacht ik even een Cayman te zien. Dan moeten er wel flink wat ingrijpende aanpassingen zijn gedaan om tot dit uiterlijk te komen.
@Citrofiel: Het is een soort mengelmoesje (letterlijk!) van een 911 Turbo, Cayman en Carrera GT :)
@Yeelen: En niet te vergeten de Cayenne :P
correctie: aude = Oude!!
dik, vond dit altijd al een ontzettend gave bak. is ie nou gebaseerd op een cayman? ja toch?
in iedergeval lekker wil hem zelf nog wel is graag in het echt zien!
911 meets carrera gt met een vleugje TT
Even adres op de vrachtpapieren veranderen in mijn adres en rijden maar….
Je zou zoiets thuis afgeleverd krijgen.
Het blijft een droom…
Wat een mooie auto.. vond hem toen hij uit kwam ook al zo gaaf.. Toch inderdaad raar ja dat RUF niet wat meer met deze auto heeft gedaan om hem in het blikveld van de consument te krijgen.. ik was hem ook al bijna vergeten.

Toch zie je dat de PK race nog steeds niet voorbij is. Toen deze RUF in april 2008 uitkwam was het een getunde Porsche die zijn weerga niet kende.. 700 PK.. tuning madness.. en nu? Nu zit die fabrieks RS GT hoeveel? al over de 600 PK..
waarom maakt porsche ze zo niet ?
Ik :tong: vrouwen
De auto is dan ook enkel gespot in grijstinten.

Dat dacht ik niet. Hij is ook gespot in rood en wit.
Wijs; staan de foto’tjes ineens op de frontpage :)
Auto mag dan losjes op de 911 gebasseerd zijn, RUF spreekt over een eigen onderstel…

Het is dan ook meer een Cayman want de motor hangt niet achter de achteras maar waar ie hoort. In het midden.
-=edit: dubbelpost=-
Mooie spot! :) Ik vind het een bijzonder auto. je ziet er vaak mooie dingen. heb er vroeger ook in de buurt gewerkt dus ik kwam er vaak. Eens een F50 met het dak open in de stromende regen zien staan…. Tja shit happens…
RUF is de diggity bomb.

CTR2 Sport zou absoluut in mijn top 10 auto lijstje komen…
Op schiphol zie je inderdaad veel ik kijk altijd laatst zag ik drie Mercedes SLSen bijmekaar staan:O
Ik heb dees op video. maar mijn cam op mobiel is zo slecht! Prachtig ding hoor en dan nog eens die achterkant. daarnaast stond een zwarte cayenne turbo en binnen jongens en meisjes! Een donker grijs mercedes mclaren sturling moss, maar deze zag er echt veel stoerder uit dan dat “normale” grijs. I’m a lucky guy!
Zeldzaam zal ie wel zijn… want is waarschijnlijk wel een dure wagen.. en je kan hem toch niet echt mooi noemen…
@arrie, kan inderdaad wel kloppen wat je zegt. Die Cayenne Turbo’s staan er echt altijd trouwens, net als SLS AMG’tjes. Binnen stond inderdaad toen een speciaal exemplaar, SLR McLaren of SLS AMG ook ofzo, weet het niet meer zo goed.

Maar altijd feest iig daar, kom er elke Zaterdag en heb ook alitjd mn telefoon paraat voor de foto’tjes :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).