Winnaars L.A. Design Challenge 2010 bekend

Auteur: , 10 Reacties

De afgelopen dagen hebben we jullie enkele concepts laten zien die waren ingezonden voor de L.A. Design Challenge. De jury is inmiddels tot een oordeel gekomen, en er is dit keer niet één, maar twee winnaars, heel onamerikaans.

De Maybach, Volvo en de Mercedes zijn dit jaar geen van allen in de prijzen gevallen; uiteindelijk gingen zowel de Cadillac Area als de Smart 454 met de prijs aan de haal.

De Cadillac Aera (Aero + Era) grijpt in zijn structuur terug op de natuur: hij is namelijk opgetrokken uit een roosterstructuur, wat extra stevigheid moet garanderen bij gebruik van de dezelfde hoeveelheid materialen. Gevolg is een zeer sterk lichtgewicht frame. Dankzij zijn Pneumatic Drive System (PDS) moet het concept een bereik halen van 1000 mijl (1.600 km). In feite is dit hetzelfde samengeperste-luchtsysteem dat we in de Volvo zagen, en waarmee elektriciteit opgewekt moet worden.

De Smart 454 is gemaakt door Weight Watch Technologies, maar ziet er uit alsof mijn neefje van vijf hem heeft getekend. 454 grijpt hier uiteraard terug op het maximumgewicht van het concept in kilo’s. Smart omschrijft hem als volgt: “West coast fun and innovation meets German technology, design and grannies’ hand knit socks.” Right. Het hele concept staat bol van de milieuvriendelijkheid (heel veel recyclebare of gerecyclede onderdelen) en is uitgevoerd in kleurtjes die op een gemiddeld Goa-feestje niet zouden misstaan. Erg veel onderdelen zijn makkelijk te verwijderen en uit te wisselen, waardoor de 454 een feestje moet zijn voor de customizers onder ons.

Enfin, van beide winnaars is voor de geïnteresseerden een gallery toegevoegd. Eerdere edities werden gewonnen door de Mazda KAAN (2008), en de Nissan V2G (2009). Tot volgend jaar!10 reacties

dan is de Cadillac Aerea Concept 2010 het mooist
Ongeloofelijk leuk die smart, heel mooi concept! Beide terecht winnaars.
@Belg: vind ik ook!
alle 2 uber vet gemaakt, maar mijn voorkeur is toch de cadi
@Belg, je hebt de andere nog niet gezien :P
goeie strip-tekenaar van die Smart ..
lekker simplistisch concept ..

eventuele productie zal veel haken en ogen hebben ..
maar dat mag de pret nu eventjes niet drukken ..
@lincoln: Ja daar moet ik ook altijd aan denken. Deze dingen worden altijd van denkbeeldige materialen gemaakt en lopen ook op denkbeeldige brandstoffen. Staat een beeeetje ver van de werkelijkheid.
Het gaat hier ook niet om een evt productiemodel dus moet je er ook niet over beginnen..
“De Cadillac Aera (Aero + Era) grijpt in zijn structuur terug op de natuur: hij is namelijk opgetrokken uit een 3D-rooster.”
Zo kan ik het ook, Smoke, dit lijkt namelijk verdacht veel op de logica van mijn vijfjarige neefje. Heb je ook een voorbeeld van een auto zonder driedimensionaal frame? Moeilijk woord, hè, “polyhedral”?

Geweldig, die Smart, ik wou dat ik zo kon tekenen. Alleen die rooster comb had ik weggelaten.
Ik word ook designer, dit kan ik zelfs :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).