Eerste Top Gear USA is een feit

Auteur: , 66 Reacties

Gisteravond trapte op het Amerikaanse History Channel de langverwachte eerste aflevering van Top Gear USA af. Nou ja, als we dan even de mislukte poging uit het verleden buiten beschouwing laten. En de vraag die op ieders lippen brandt is natuurlijk: 'is het wat'?

Op dit moment staat de volledige aflevering op youtube, maar het verleden leert ons dat deze nog wel eens heel snel verdwenen kunnen zijn. Eenieder die even goed zoekt of over een bittorrent-client beschikt zal weinig moeite hebben om de show te bekijken.

In de aflevering konden we onder andere zien hoe een Viper SRT10 het tegen een Cobra-gevechtshelikopter opnam, met snelheden tot zo’n 270 km/u. Verder vragen de heren zich af wat de beste Lamborghini ooit is (met de LP550-2 Valentino Balboni, Gallardo Superleggera en LP670-4 SV), en maakt voormalig astronaut Buzz Aldrin het Amerikaanse Top Gear-circuit onveilig in wat de Amerikanen ‘Big star, small car’ noemen.

Heb je ‘m al gezien? Dan horen we graag of de heren Ferrara, Foust en Wood zich kunnen meten met hun Engelse evenknieën, of dat de gemiddelde petrolhead het maar beter bij het nieuwe seizoen op de BBC kan houden.66 reacties

Ik ga ‘m even zoeken en dan kijken. :)
Ik heb er (nog) geen torrent van gevonden, en youtube vind ik ook niks. Dus graag link (if any).
ik kan niks vinden.. :( youtube filmpjes zijn al weg wegens schending auteurs rechten .. -.-“
@kevinc3: Nu al?!
Ik heb de aflevering gezien en vond het niet verkeerd. Ze kunnen qua humor niet tippen aan de UK versie, maar dat vind ik niet storend ofzo. Het gaat om de auto’s, toch? ;) Wel vind ik het jammer dat het format echt letterlijk is overgenomen (inclusief the stig) had er graag een andere draai aan gezien, mja never change a winning team zullen we maar denken… En die Tanner knows how to drive!
beste lamborghini en dan 3 huidige modellen nemen? faal!

zowiesow blijft voor mij de lp640-4 het best ;)
@lamdi: Ik denk dat ze bedoelen die je op dit moment kunt kopen ;), anders zou het sowieso de Miura moeten zijn toch?

Ben heel benieuwd hoe het uitpakt met een stel Amerikanen, ze zullen in ieder geval geen last hebben van de Morris Marina fanclub / Piano fanaten :P
@Sciurida:

de laatste murc is ook al lang geproduceerd, dus dan hou je de gallardo (danwel de lp550-2 danwel de superlegera) over… en dat lijkt me nou eens typisch niet de beste lambo ooit.
@lamdi: ffs schrijf ‘sowieso’ nu eens correct! En beste Lambo op de moment? In mijn ogen de Reventon Roadster (al is die niet meer te koop), daarna zal nipt de Gallardo Performante mijn voorkeur verkiezen boven een LP670-4 SV
Net gezien – was beter dan het middagnieuws! ;)
Wow, ik had hem in 5 minuten binnen via FinalGear. Maar ik ga hem maar niet direct kijken, komt nog wel.
@Citrofiel: Je weet niet wat je mist… Kijken, NU!
@Cantago: Mwah, net gekeken, ben nog geen fan. Elk woord klonk alsof ze het net voor het eerst gelezen hadden en toen gelijk moesten draaien. Het interview was helemaal ruk, de presentator had welgeteld één vraag, waarna een opsomming van wat auto’s volgde. Kan veel leuker gedaan worden!

Het komt allemaal gewoon te gespeeld over. TG UK straalt gewoon gezelligheid uit, om het zo te zeggen. Je ziet dat ze lol hebben met zijn drieën. Deze jongelui zijn nog niet echt op elkaar ingespeeld.

De specials ga ik denk ik nog wel kijken, maar dat er omheen sla ik maar over denk ik…
@Citrofiel: zoals ik hier onder al ergens zei: het is gewoon ronduit prut. Echt een slap aftreksel. Maar als autofan heb ik zitten kwijlen op de beelden van die Cobra die met een prachtige boog omdraait in de lucht! Om nog maar te zwijgen van de SuperVeloce met de Matador;) Geweldig om te zien!
@Cantago: Qua beelden wisten ze inderdaad de Top Gear kwaliteit te evenaren of zelfs overtreffen.

Dat omdraaien van die Cobra was fantastisch. Wat me opviel was dat op de weg waar hij bij dat draaien overheen schoot gewoon verkeer reed. Wat zullen die gedacht hebben van zo’n army heli die als een havik op zijn prooi duikt?! :mrgreen:
@Citrofiel: Ik had mijn auto stil gezet, was uitgestapt, en had een half uur met mijn bek open staan kijken, hehe:P Ik vraag me helemaal af wat eventuele bezoekers van het kerkhof gedacht hebben(A)

Moet zeggen, ik woon zelf onder een militaire vliegroute, en af en toe zo’n Apache die een bochtje voor je huis maakt is behoorlijk indrukwekkend!
@Cantago: Kerkhof was inderdaad ook opvallend. Maar ik vond het ook al vreemd dat er zulke brede paden/wegen op dat kerkhof liggen. En dat er ander verkeer rijdt… (13:30)
Finalgear jongens.. Finalgear, verzamelt alle Topgear en Fiftgear afleveringen als Torrent downloads en vanaf daar kun je dus altijd je favo serie terugkijken: http://www.finalgear.com/
Ik heb ‘m gister gezien hier in de States… Opzich is het Topgear, zelfde studio opzet, zelfde humor (althans, dat wordt geprobeerd) maar toch zeker niet hetzelfde!

De Viper nam het niet op tegen een auto maar tegen een Cobra gevechts heli door een stadje in Georgia en de “challenge” met Lamborghini’s was op een landingsbaan harder durven dan de ander!

Het is opzich Topgear omdat het de naam draagt en dezelfde sfeer wil uitstralen maar het kan zeker niet tippen aan de “normale”! Laten we hopen dat ze nog een beetje warm moeten draaien, dan hebben we iig wat te kijken tot volgende jaar de “normale” Topgear weer op de buis is!
@Alwyn: Dat komt omdat ze in usa geen bochten hebben. Als ze al bochten hebben, gaan ze alleen maar linksom…
Wheels on 7 !
Redelijke show, duidelijk (nog) niet met Engelse klasse en charme, en ik heb het gevoel dat de presentatoren ook nog niet duidelijk hebben welke rol ze moeten spelen.

Desondanks erg mooie beelden met auto’s in de hoofdrol, dus als je daar van houdt zeker het kijken waard!
Toyota Sales Man
Woont Alwyn toevallig in Florida en heeft hij lang haar met krullen :P?
@Toyota Sales Man:

Haha nu kort haar zonder krullen ;)
De filmpjes zaten goed in elkaar, zag er goed uit. Alleen vond ik de studiostukjes wat minder. Maar dat was bij de eerste topgear uk ook niet om over naar huis te schrijven. Vind het nog altijd beter dan al die nederlandse shit op tv (buiten autoblog-tv natuurlijk).

Was wel blij dat ik hem via de torrent gekeken heb. Zou anders echt gek geworden zijn met al die reclames.
gezien niet slecht maar blijft een slap aftreksel
ThePirateBay biedt uitkomst. Top Gear intikken en bovenaan staat ie als het goed is 3 keer :) Ben hem aan het binnenhalen, zeer benieuwd! Verwacht er weinig van eigenlijk.
@fant: Nou, heb het net gekeken en ben er niet echt over uit wat ik ervan moet denken. De beelden zijn mooi, maar de humor ontbreekt compleet. Heel af en toe wordt er een grap in geforceerd, maar de heerlijke droge conversaties tussen de presentatoren zoals we dat zien bij de Britse zijn afwezig. Die ene gast(kan die twee niet uit elkaar houden, die Ferrera en Foust) kan wel goed rijden moet ik zeggen.
Het item met de Viper Cabrio was tenenkrommend slecht. Bij de “echte” Top Gear merk je dat Clarkson, Hammond en May zelf de meest idiote scenario’s verzinnen en dat ze er écht enthousiast over zijn. In Top Gear USA worden gewoon ideeën gekopieerd van de Engelse show en het enthousiasme is (deels, maar wel heel slecht) geacteerd. Geef er dan je eigen draai aan en zorg dat je wel écht enthousiast bent. Ben benieuwd naar de rest van ’t seizoen, maar de eerste aflevering was niets meer dan een slechte kopie van Top Gear UK.
Slechte acteurs, dit hoef ik absoluut niet te zien.
No download….on torrent etc…
Usenet staat die op.

Wat is die countdown mega irritant aan het begin zeg. Toch staan die dudes daar heel onnatuurlijk….lijkt allemaal geforceerd.
“t interesseert me niet eens.
IK vind de UK Top Gear leuk.. en de USA blijft, hoe goed ze het ook doen, niets anders dan een, ‘versie van..’.

Same shit met Office UK / USA.
UK was hilarisch.. USA een slap aftreksel waarbij je continue zit te denken “Waarom kijk ik geen UK versie?”
@TWJ: een beetje autogek kan zich met de beelden uit deze aflevering wel vermaken, slap aftreksel of niet;)
Vind Top Gear UK veel leuker maar het was een aardig begin !
Gewoon een Magnet link voor utorrent werkt altijd:
magnet:?xt=urn:btih:8a87066017bc6c402274eeb8721f90cd5dec2ce1&tr=http%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%2Fannounce&tr=http%3A%2F%2Ftracker.publicbt.com%3A80%2Fannounce

Ben daar op max snelheid vanaf aan het downloaden, 2.6MB/s :)
@Bartes: haal die link eens weg, compensatiehomo!

je snapt blijkbaar niet dat autoblog met dit soort links in de problemen kan komen?
@Pressman: stel je niet zo aan joh!
@Pressman: Als Autoblog er mee in de problemen kan komen hebben ze altijd nog zelf een ”verwijder” of ”edit” functie vriend. Daar hebben ze geen reageerpersoontje voor nodig die met krachttermen gaat gooien. doei!
lachertje,

niet nadoen! iets is niet grappig als het niet spontaan is!

Top Gear ruled door zijn perfecte personages en rollen… dat Top Gear USA wordt 6x nix… zal het dan ook niet volgen!
Het zal trouwens in de states wel aanslaan, aangezien daar alles nep, nagemaakt en slecht is! :D
Nep : overheid , twin towers
slecht: autos en alles…
nagemaakt : ook alles!
Geef mij maar die oude dudes ;).
streetfire.net staan alle aflevering van TG, dus ook deze;)..
Voor de mensen die gewoon willen kijken ipv downloaden.
grtz
Zeker niet slecht voor een eerste uitzending. Eén van de presentatoren kan een bovengemiddeld aardig potje sturen. Fraaie HD beelden van snelle wagens met een lekker geluid. What’s not to like? Het is anders, maar een prima tussendoortje tot Top Gear UK weer begint!
Wat mij ook wel opvalt… een Viper die sneller is dan de Lamborghini’s? Hmm… vraag me af of dat ooit zo de uitslag zou zijn als het geen Amerikaanse versie van het programma was…
En wat maakt die neppe Clark toch een stomme grappen! <_<
Maar wel grappig om te zien hoor!
Tja ik vind het leuk om effe te kijken, maar een rerun zal minder leuk zijn, terwijl de reruns van ‘echte’ top gears altijd leuk blijven!
Opzich niet verkeerd, de echte wint het natuurlijk met gemak.
Vond vooral het circuit saai. Lijkt wel een kartbaan, het echte circuit is episch!
Overmorgen proberen in GT5 :p, die amerikaanse zou ik daar niet in willen!
@jje003: Kijk daar heb ik nou wat aan , thanks!

OT:Van die challenges ben ik toch geen fan UK of USA.
Wat ik wel beter zal vinden is dat er niet alleen maar aandacht is voor overweegend Europeese auto’s.
En dat er tenminste geen/weinig wtjes van wet op het trackbord komen te staan van dat F**king wet Engeland,dat maakt het wel zo leuk vergelijken !
Nog kijken, http://www.videoweed.com/file/y1o70zxyc9vdk
Ook thanks voor de streetfire site, had ik nog niet van gehoord
Voor een eerste aflevering zeker niet slecht, iig niet slechter dan de eerste aflevering van de gewone TopGear nieuwe stijl. Zeker amusant, hopelijk krijgen ze de tijd om te groeien.

Een zuivere copy (gek he met de naam TopGearUSA) en de heren zijn nog niet zo op elkaar ingespeeld. Wel goed dat ze teminste een presentator hebben die echt goed kan rijden, dat hebben ze al voor op regular topgear. Plus dat ie het ook nog eens heel goed doet als presentator/autoreviewer. Ik vond het tenminste wel verfrissend t.o.v. het eeuwige -fijne auto, maar wat een slechte auto, maar hij is geweldig, dus toch maar die ander kopen- commentaar van Clarkson.
@jp: Vond het echt veel slechter dan de 1ste TopGear nieuwe stijl uit 2002. Typische US presentatie, te overdreven, te politiek correct en gescripte grappen van het niveau Funniest Home Video’s … Top Gear Australia lijkt in dat opzicht veel meer op de echte TG.

De Lambo special daarintegen was wel cool en ook het montage-werk van de vids was goed.
Even een torrentje gedownload en wat denk je? Gewoon echt een slap aftreksel van het origineel, de presentators komen niet in de buurt, de Stig is een kopie, als zogenaamde race hebben ze een dragrace en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat is niet waar het hier om gaat… Want slap aftreksel van het origineel of niet… De beelden en geluiden die hier voorbij komen zijn echt fenomenaal, verbluffend, om kippenvel van te krijgen! Het is echt lang lang lang geleden dat ik met zo’n grote glimlach en met zoveel terugspoelen (nog een keer!) naar een filmpje heb zitten kijken, goddelijk gewoon! (let op, dit is de eerste keer dat ik hier goddelijk gebruik volgens mij;)) Hoe die cobra omkeert in de lucht en over scheert, hoe de presentator vloekt bij gebruik van de launchcontrol, hoe de matador de stuipen op het lijf gejaagd wordt, hoe de SuperVeloce schreeuwend van zijn plek komt, hoe de vonken van de remmen van de Superleggera afschieten en zo voort en zo voort en zo voort! Kippenvel, genieten pur sang! Ik ben bang dat ik dit het beste filmpje ooit vind, slap aftreksel of niet;) Beter wordt het niet dan 3 Lamborghini’s en een gevechtshelikopter…
Het was verschrikkelijk slecht …
Heb er echt van genoten! Een de presentatoren rijdt verschrikkelijk goed, beelden zijn super mooi en het geluid ook. Het mist alleen de humor van UK. Voor de rest geweldig!
Kan toch nooit zo leuk zijn als Top Gear aan onze kant van
die natte oceaan! Ik zal toch maar eens even gaan kijken…..
Ik heb hem gekeken en vond de test met de cobra erg geslaagd totdat ze de openbare weg op gingen en zich weer netjes braaf gedroegen:S. Daarna kwam het stukje met de beroemde persoon die sla ik altijd bij TopGear Engeland ook over dus hier ook. Vind dat echt onzin. De lambo test vond ik echt niks! maar ze hebben in ieder geval nu 4 auto’s op het bord!

Na ff te hebben gekeken welke auto’s er binnenkort in komen heb ik op zich wel weer zin om rest te zien!
Ik vind het wel gaaf om ook auto’s vanuit een Amerikaans perspectief te zien. Ze hebben daar ook een dikke geschiedenis en een aantal gave modellen.

De eerste show is niet zo grappig, maar misschien komt dat nog wel of moeten ze het gewoon niet te hard proberen. Wat wel opvalt is dat er een host is die echt goed kan rijden. De andere twee laten hem het rijwerk doen.
Niet slecht, niet slecht.
Minder pijnlijk flauwe humor en typetjes is al een pluspunt. Het is nog wat stijf, maar als ze bij het tweede seizoen van het Britse format afstappen

Muziek suckt. Bij TG UK hoor je Aphex Twin enzo. Ik weet niet wat dit is, maar het suckt.

Het camera werk is wisselvallig. Ze hebben duidelijk een groter budget, maar het ziet er soms uit als een aflevering van Myth Busters. TG moet cinematischer. Maar het eerste seizoen van TG UK was ook ruw. En James May was vrolijker en woog 150kg.

Die ene kan wel rijden. Veel mooie beelden ook. Komt wel goed zeg ik.
@Pieter-Jan:

En dan moet je nagaan dat Jezza het al een eeuw of 2 presenteert. Ervaring zat zou ik zeggen…
Zeer vermakelijk moet ik toch wel zeggen, ben benieuwd naar de volgende aflevering. En vergelijken met de UK versie moet je gewoon niet doen daar kan toch niks aan tippen.

En dat de helft hier niet weet wie tanner foust is toch ook wel beschamend te noemen…
Tanner Foust is a professional racing driver… :)
tanner faust is zo dik! die gast kan zo lekker vegen met die autoos.

heb nu de eerste 3 afleveringen gezien,…ben de resterende 15 ofzo nu aan het downloaden.

UK blijft top, maar ik vind deze echt geen slechte tweede!
(australische uitvoering is het helemaal niet vind ik)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).