Maserati-SUV komt in 2013

Auteur: , 68 Reacties

Het zat er al heel erg hard aan te komen, maar bij dezen ontdoen we het project Maserati-SUV voor eens en voor altijd van zijn 'geruchtenstatus'. De eerste grote hoge Maserati mogen we over een paar jaar verwachten, en hij wordt uiteraard in zijn belangrijkste markt, de VS, in elkaar geschroefd.

In het laatste bericht dat we over de SUV schreven zei Fiat-topman Sergio Marchionne het eigenlijk al met zoveel woorden, maar in een interview met de Wall Street Journal heeft hij alle twijfel weggenomen: de SUV komt in 2013, hij wordt gebouwd op het platform van de Jeep Grand Cherokee, en hij gaat gebouwd worden in Detroit, Michigan. Bedankt Sergio, nu hoeven we tenminste niet nog een half jaar te touwtrekken met een welles-nietes spelletje.

Helaas hebben we nog geen enkele impressie van de SUV, dus tot die tijd moeten we het stellen met impressies van de weinig florissante Maserati Kubang (gemaakt door Kubus en BangBang?). Autoblog-lezers met photoshoptalent en wat extra tijd mogen dit inderdaad opvatten als een uitnodiging hun eigen indruk van de aankomende SUV op (virtueel) papier te zetten.68 reacties

wat een spuuglelijke concept zeg
mijn eten komt omhoog…..
Waar gaat het heen in de wereld… snif! Van sommige merken moet je gewoon afblijven, een Maserati suf is toch echt de bloody limit!
Net een grote fiat van de zijkant.
Ik vind het een beetje lijken op een Ssangyong en dat is geen goed teken.
doepidoepidoe
@Robocop: hetzelfde hier dacht ook dat het een ssangyong was
Dacht even dat ik de nieuwe SsangYong zag..
@Vinci3nto: was ook het eerste dat n mij op kwam…
SsangYong Kubang, klinkt ook wel lekker :)
@edzo: Jongens jongens, lezen!! Dit is een verzinsel van een of andere photoshopper. De echte wordt mogelijk mooier.
Maar ff serieus, op het platform van de jeep grand cherokee?? Dat rijdt als een dwijl joh.
@robert–123: De nieuwe Jeep Grand Cherokee staat op hetzelfde platform als een Mercedes ML en volgens mij rijdt die niet als een dweil.
rollsroycebsnron
de achterkant doet verschrikkelijk goedkoop aan
vinci3nto je hebt helemaal gelijk ssangyong
en de rest is ook 1 grote mislukking

tot nu toe nog wel
nu maar hopen dat er een hele hoop gaat veranderen voordat hij bij de dealer staat.
@Iedereen met kritiek op het design van de Kubang. Dat is een concept uit 2003, leer eens lezen! Zo gaat het uiteindelijke model er natuurlijk niet uitzien.

PS Vergeet niet dat de Grand Cherokee zijn basis deelt met de Mercedes M-Klasse, GL-Klasse & R-Klasse dus een ‘premium’ platform is het iig wel.
Er valt nog wel wat van te maken, bij een SUV moeten ze alleen iets meer hun best doen.
Oke, weet ik dat ook weer. Als je eerst op reply drukt en je daarna bedenkt blijft hij geregistreerd als reply. Zou refreshen werken? Even proberen.
@Citrofiel: F5 doet zo.
@MarkieS: Ik bedoelde dus eerst reply klikken, dan het @gebruiker weghalen, refreshen, andere reactie schrijven. Maar dan komt hij nog steeds als reply onder de gebruiker waar je eerst op wilde reageren te staan.
Om dat op te heffen moet je blijkbaar eerst even naar een heel andere pagina.
@Citrofiel: Jij denkt dat er wat van te maken valt? Een Maserati straalt stijl en elegantie uit, en dan het liefst n een brede, brute en lage sportauto… Ik vraag me af hoe je daar een SUV van wil maken? Net zo iets als die stomme kleine mini Aston Martin, ook zo’n geval van iets willen maken wat niet bij je merk hoort.
@Cantago: Het zal geen traditionele Maserati zijn inderdaad, maar met je tijd meegaan hoort bij elke industrie. Voor een SUV zal zo’n Italiaans ding best aardig zijn.
@Citrofiel: En weet je wat ik dan hoop he? Dat ze niet klakkeloos alle designelementen waar Maserati om bekend staat (zoals de grote open grill) zomaar klakkeloos overnemen, maar echt hun best doen om iets nieuws neer te zetten. Stijlvol en passend bij een grote auto als een SUV. Mocht ze dat lukken dan klap ik in mijn handen;)
@Cantago: kleine toevoeging nog: Dat vind ik nou meegaan met je tijd en de vraag van je klanten. Ik ben benieuwd!
@Cantago: Mee eens. Porsche heeft dat met de Panamera wat mij betreft verkeerd gedaan. 911-front genomen en het stuk dat daar beneden overbleef dat laten we gewoon lekker open (grille). Geen enkel design is passend op alle carrosserieën, hopelijk ziet Maserati dat in.
@Citrofiel: Ook helemaal mee eens. Nu moet ik zeggen dat dat bij een auto als de Panamera nog redelijk makkelijk kan omdat hij eigenlijk alleen iets langer is dan bijvoorbeeld een 911. Een SUV is een stuk hoger, en dan wordt het veel moeilijker. Hopelijk wordt de tendens die VW heeft ingezet (overal dezelfde neus) door Maserati snel weer verbroken, en zien we weer ECHT design, passend bij het specifieke voertuig! Al die verwijzingen, standaardvormen en retro-elementjes beginnen saai te worden…
@Cantago: Nou ja, VW heeft die trend pas vrij kort. Audi zou je natuurlijk kunnen noemen als merk dat daar al langer mee bezig is.

Maar goed, gelukkig heeft Maserati niets met VAG te maken, de Italianen snappen het idee van bijzondere vormgeving wat beter. Ik heb er wel vertrouwen in, het is een kwestie van wachten om te zien of ze dat vertrouwen waar maken.
@Citrofiel: ik bedoelde idd VAG, en dan vooral de Audi’s en de lampen + grill van de nieuwe VW’s. Ik heb er ook wel vertrouwen in, de mensen van Maserati hebben me nog nooit teleurgesteld! (*denkt weer aan het Maserati Birdcage Concept)
@Cantago: Ik ben nog steeds niet heel enthousiast over de GranTurismo, dus Maserati kan in mijn ogen wel verbeteren… Maar positief blijven: Yes they can!
@Citrofiel: wat puntjes voor verbetering kunnen altijd, maar als ik de GranTurismo van voren of van achter bekijk, of dat geluid hoor… Mmm! Genieten!
Een bericht over een toekomstige auto + een oud concept = een bende jochies die roept dat het een lelijk ding is.

Het werkt altijd weer…


OT: wat kan een auto in 7 jaar verouderen!
the-budel-guy
als deze uiteindelijk zo wordt kan idereen die zegt dat de Q7 de lelijkste SUV is een bril halen
ben benieuwd :D
hopen dat hij niet op ht concept gt lijken
De porsche cayenne was altijd wennen toen die net op de markt kwam, maar als ik deze zie van Maserati zal het nooit wennen. Zo’n mooi merk en dan zo’n concept kan gewoon niet erger.

Hoop dat de realiteit HEEL anders is als de concept.
Die achterkant is niet verkeerd! Die voorkant is om van te huilen!!
Zoals al werd gezegd: Ssangyong. Als je alleen zou beslissen op basis van de comments hier, zou je zeggen dat er totaal geen markt voor is. Maar gelukkig voor Maserati hebben mensen met veel geld toch geen smaak.
gvd, steekt het in brand, gooi het in het kanaal of van een brug. Maar maak het aub niet !!!
De Kubang mag in de prullenbak. Maar ik weet zeker dat Pininfarina er iets moois van kan bakken.


*dat wordt nog ff flink doorwerken de komende jaartjes*
Nou, ik ben benieuwd. Ik denk wel dat een SUV een groot succes kan worden, net zoals de Cayenne dat is voor Porsche.
@Jazzie: Volgens mij ben je enige die het misschien nog wel zit zitten, want jezus christus wat een staaltje zuid-koreaanse wansaltigheid!
@misteralmostknowitall: De foto’s bij dit artikel zijn van een concept van 2003, dus al 7 jaar oud. Het lijkt me sterk dat ze dus dit concept gaan gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk wordt er gewoon een hele nieuwe auto getekend.
ik hoop dat het al laat is en dat mijn ogen niet goed meer werken, ik ben er niet bij !
Lijkt net een invalidewagen
Er mist nog de letter “T” in de naam!
Kubang? Vast weer zo’n vaag chinees merk..

Oh sjit het is een nieuwe maserati :O
Maserati,
het is zo’n mooi italiaans merk.
begin alsjeblieft niet met Midi-Suv’s.

netzoals een Landrover met een Middenmotor.

het klopt niet..
Pff natuurlijk gaan de meeste reacties weer over een stokoude concept car… doelloos
Vreselijk….
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, waarom,vertel het me,waarom. Dit mag gewoon niet gebeuren, quatroportes en GT’s zijn maserati’s. Breng dan een combi van de quatroporte maar geen SUV achtig iets, en al helemaal niet op een amerikaans platvorm. Pak dan op zn minst een duits platvorm. Porsche, BMW, VW, Audi, Mercedes desnoods een landrover platvorm. Dan heb je wel iets met een goede wegligging om de pijn wat te verzachten. Maar het beste zou zijn om het idee gewoon te skippen. En door te gaan met het bouwen van snelle auto’s met goede wegligging en een fantastisch uiterlijk.
Mag ik hem heeeeeeeeeeeel lelijk vinden ? Ja dat mag !!!
Ohh my God…! Er is maar 1 oplossing voor dit komende debacle. Ik koop ze allemaal en schuif ze allemaal in de shredder. En alle afbeeldingen en alle tekeningen en….aargh
Slecht nieuws. Vooral omdat het waarschijnlijk nog gaat verkopen ook…
Neehh, dit haalt Maserati naar beneden. Niet doen dus.
“gemaakt door Kubus en BangBang?”
Nee, Kubang komt uit het Javaans en is de naam voor een wind zoals bij Maserati vaker voorkomt (Mistral b.v.).
En Maserati zou dit niet doen als er geen markt voor was. Denk Porsche Cayenne …
Bleuh, lelijk hok. Die neus is voor een SUV wel weer bizar laag en dus zogenaamd sportief! Maar laat ze er nog maar even wat aan sleutelen/bijpoetsen.
Maserati Croma? OMG! Don’t!!!
Ik snap al deze reacties niet goed. Het is een impressie (geen concept) van de auto gemaakt door iemand die volledig buiten maserati staat?

Maserati kennende zullen ze er zeker in slagen om er een stijlvolle en gebalanceerde wagen van te maken.
Toch knap dat je vanaf de B-stijl de Mazer als ‘herkenbaar’ ziet.
hebben ze bij porsche toch nog niet zo slecht werk verricht met de Cayenne.!!!!!!!!! laten we maar hopen dat dit hem niet wordt voor Maserati, kan het me ook bijna niet voorstellen.
Zelfs de griet stelt teleur…
Wat een deceptie hier hadden ze toch iets langer op moeten broeden en het feit dat het een G.C. hadden ze ook beter voor zich kunnen houden…
@ zo’n beetje iedereen

kunnen jullie wel lezen???
ik citeer: “Helaas hebben we nog geen enkele impressie van de SUV”
wat een lelijk ding!
citrofiel jij vind jezelf zooo belangrijk sinds je in die top 5 ofzo stond ik erger me echt rot aan jou en dat je overal je mening over moet geven
Ssang Yong?
asjeblieft niet! Dan krijg je eerst de GranCabrio en nu krijg je dit. From heaven to hell
Kabeng !?
ondanks dat t alweer een redelijk oude concept is ziet ie er nog superdik uit!
Een amerikaanse maserati. Een slechtere combinatie kan volgens mij niet.
Wil iemand me verwittigen wanneer die Marchionne gelyncht wordt? Daar wil ik zeker bij zijn.
DIT MAG NIET GEBEUREN. STOP DIT GEDROCHT!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).