Nieuw: Autoblog Android app

Auteur: , 128 Reacties

Zoals beloofd, de Autoblog Android app is inmiddels beschikbaar.

Na het succes van de Autoblog iPhone en iPad app moest er natuurlijk ook een Android app komen. Die is vandaag live gegaan. We zijn overigens ook bezig met een flinke extragratis upgrade voor de iPhone/iPad app. Daarin hebben we de meest gehoorde wensen meegenomen, maar daarover later meer.

Autoblog QR codeMet de officiële Autoblog Android app kun je het laatste autonieuws en de laatste autovideo’s bekijken via je HTC, Samsung of andere Google-mobiel. De Android app is per direct te vinden in de market, zoeken op “autoblog”.

PS: Android wint flink terrein,
zie onderstaande grafiek uit NRC van dit weekend…

Android groeit hard...128 reacties

Hij staat op m’n HTC Desire! Cool!
Goed dat jullie hier ook aan werken, ook al gebruik ik een iPhone. Maar ik gebruik de app alleen in de bus e.d., omdat hij sneller laad dan de site. Maar als ik Wi-fi heb, ga ik gewoon naar de site, omdat je dan de comments gewoon kunt lezen. Maar ik verwacht dat jullie dat gaan oplossen in de update?
Ga straks ff kijken of ik het ook op mijn mobiel kan!
een blackberry applicatie zou ook welkom zijn nu jullie toch bezig zijn, dat zou echt veel handiger zijn
@bertdb:
Inderdaad, tjop tjop, veel mensen hebben ook een blackberry!
@Barryyy: dat zou indd erg handig zijn! ik ben ook voor
@Barryyy:
Ja, leuk. Maar ondertussen is Symbian nog altijd de grootste. Waarom krijgt Symbian nooit eens een app?
@mout:
“ondertussen” en “nog altijd” is niet echt een correcte combinatie, maar goed. als antwoord op jou vraag: Stel het voor, wellicht reageren ze erop.
@bertdb: Daar ben ik ook voor inderdaad, stukken makkelijker…
@bertdb: Waarom ben in niet verrast door deze reacties? Oh ja, omdat Blackberry gebruikers dit op *elke* site doen die iPhone apps en/of Androids apps leveren…
Typisch geval van de “vocal minority”….
Je zou bijna gaan denken dat er echt markt is voor Blackberry apps (en die is er dus NIET).
@AlwinH: er is toch een redelijke markt voor Blackberry zou je zeggen, maar begrijp ik goed dat ze gewoon geen apps gebruiken? Of hebben alleen de laatste versies een app-functionaliteit?
@autoblogger: De installed base voor Blackberry is misschien redelijk groot, maar Bb gebruikers downloaden gewoon veel minder apps.
(zelfde geldt trouwens voor Android, veel toestellen maar vergeleken met iPhone en iPad veel minder app downloads).
Ben benieuwd hoe jullie download cijfers zich verhouden tot de iOS app.
@AlwinH:
Dat slaat helemaal nergens op, je moet wel begrijpen dat je applicaties vanaf blackberry app world ALLEEN met credit card kan downloaden en zeg nou zelf, hoeveel procent van de jongeren in nederland heeft een credit card. Dit wil niet zeggen dat je de apps ergens anders op het net kan downloaden. Hierbij is het zo dat het niet is om te zeuren, maar mensen het misschien leuk vinden om op autoblog te zitten (hiermee is de reactie bedoeld op AlwinH). Mijn interesse in autoblog is vrij hoog en zit er gemiddeld 2 uur per dag wel op om te kijken naar autonieuws. Dus dan is het ook leuk om alles nog sneller via een app te kunnen bekijken. Al goed, mocht het zo zijn dat de blackberry het niet aan kan oke, maar dat is niet bewezen. Mijn BB9700 kan namelijk gewoon Youtube en dergelijke afspelen dus waarom geen andere filmpjes?
@Barryyy: Je mag van mij *vinden* dat het nergens op slaat, maar dit is nu eenmaal hoe het is. En voor website makers of software developers (zoals ik) is dat belangrijke informatie.

Natuurlijk is het voor Blackberry gebruikers leuk en nuttig om een Blackberry app te hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat het een zinnige besteding van tijd en geld is voor developers :-)
@AlwinH: Hey Alwin, nu ik je dan toch een keer in je nekvel kan grijpen, nu weet ik wie de developer is.. Wanneer krijgt dit forum bij de “kiest u maar” een poll functionaliteit? En een “Edit” knop om je eigen reactie te kunnen editten? Waarom is dat hier zo’n issue? Dat kan op ieder forum. Zou het veel fijner maken.
@Freewarefreak: Ik ben niet de developer van Autoblog.nl of de mobiele apps.
Ik ben *een* developer, die ook mobiele apps maakt, voor iPhone, iPad en Android:
http://www.collectorz.com
@AlwinH: Oke :) ..dacht ik even.. nothing said.. :)
@AlwinH:
Ja als jij vindt dat dat zo is, dan is dat toch in orde. Maar als de website makers hun bezoekers waarderen, dan zullen ze toch ook aan hun “eisen” moeten voldoen?
Maar goed, mocht het niet komen, zal het vast niet baten.
@Barryyy: Je hebt helemaal gelijk: website makers moeten hun bezoekers waarderen en aan hun “eisen” voldoen. Maar dan nog, is het dan niet logisch dat deze website makers met de grootste groepen bezoekers beginnen? En dat het misschien voor hele kleine groepen simpelweg niet rendabel is om aan de eisen van die kleine groep te voldoen?

Ik bedoel, straks gaan er nog mensen vragen om een WAP site voor hun Nokia 6100…
Er zijn natuurlijk grenzen :-)

Bij mijn bedrijf ligt die grens al bij Blackberry, maar goed, Autoblog.nl heeft daar misschien andere ideeen over. Ik hoop het voor je :-)
@AlwinH:
Ik begrijp heus wel wat je bedoeld, maar heeft autoblog een enquete rondgestuurd over welke telefoon het meeste wordt gebruikt. Ik vind het zelf ook rot dat niet alle blackberrys even goed zijn en niet alles aankunnen. Maar in de loop van de jaren zal dit wel gaan veranderen. Zie de Torch, misschien veel minder mooie telefoon, maar die is qua prestaties wel vooruit gegaan dan de 9700 (vanwege geen touchscreen, kleiner scherm enzovoort). Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel het niet om te zeuren, maar de mogelijkheid is er om zo’n app te maken voor blackberrys (die rendabeler zijn dan nokia’s uit de prehistorie).
@Barryyy: Huh? Betaalde neem ik aan, gratis dingen gaan gewoon :). Althans, bij mijn magische BB dan.
@Wesley:
Ja dat klopt, gratis wel ja.
@Barryyy: voor de iphone moet je een account aanmaken die gelinkt is aan een creditcar, maar voor blackberry world hoeft dit helemaal niet hoor. Ik heb ook een BB Bold 9700 en downloaden lukt perfect! Btw, ik zou ook wel een BB app willen…
@trigger565:
Nou dan mag ik wel naar de winkel gaan met mn 9700 want, die van mij geeft credit card betaling aan. Nou zijn er toch niet zo veel apps die ik wil hebben, maar goed.
@Barryyy: Gebruik eerst een BB voordat je dat soort uitspraken doet. Voor het gebruik maken van BB’s AppWorld heb je geen creditcard nodig, alleen een e-mail adres. Wanneer je een betaalde app koopt dan wel.
@SyriX:
Daar heb ik het over sjaak, als je een credit card nodig hebt, dan gaat het toch om een betaalde, weet ik veel of je voor die van autoblog moet betalen. Hoe bekostigen hun deze ontwikkeling anders?
@Barryyy: heb je ooit moeten betalen voor iets bij ons?
@robbie:
Ja internetkosten. Indirecte vaste last naar jullie toe. Haha nee grap. Maar op andere sites betaal je ook niet. voor sommige apps wel en sommige niet. Zodoende dat de mogelijkheid aanwezig is dat je ook voor autoblog apps moet betalen. Si of Nee:P. Dat is in ieder geval mijn perspectief.
@AlwinH: Dat Androidgebruikers minder apps gebruiken is niet waar. Dat er minder Apps voor Android zijn wel. De Android Market is dan ook nog een stuk jonger dan de iPhone Market (weet niet precies hoe dat heet, is dat niet gewoon iTunes, of is dat alleen voor muziek?). Als je echter kijkt naar de groei, zie je dat het aantal apps voor Android véél sneller gegroeid is dan het aantal apps voor de iPhone (en iPod etc ;))
@Gietie: Ok, dan is het toch niet waar… goed joh…
Ik dacht ik geef even mijn ervaring als developer van iPhone EN Android apps, maar als je liever op je eigen gevoel af wilt gaan… ook prima…
@bertdb: ja als jullie toch bezig zijn doen dan ook maar voor Windows Mobile ( die heb ik ) :))
Hè, eindelijk! Doe nu eens een QR dan kan ik hem snel installeren.
@Klaas: check, ik zal em ook in het artikel zetten…
http://corporate.autoblog.nl/images/autoblog_qrcode.png
@Klaas: Wat is een beetje een goede QR app voor android?
@MDA: Barcode Scanner
@R1k: Dank. Heb em nu.
Ik -als Iphone-gebruiker- kijk vooral uit naar die fikse upgrade van de Autoblog-app…

De app is al zeer leuk om snel even de nieuwtjes op te volgen of ’n videootje te bekijken, maar dat is dan -voorlopig nog- ook al wat je ermee kan.

Keep up the good work, ik ben alvast in blijde verwachting voor die fikse upgrade!
Goed zo. Zo langzamerhand zijn er tenslotte meer Androiders dan Applers nietwaar?
@Fiat127: Nog niet, maar dat duurt ook niet zo lang meer ;)
Meteen geinstalleerd op mijn Desire HD! Dank!
@Bio88: Hear hear! :D
Top! Works like a charm op m’n Hero! Thanks!
Hebbes!
Het zou interessant zijn om ook de commentaren te zien in de App. Dit ontbreekt op dit moment. Anders is het top!
@gio: bij voldoende interesse gaan we de app zeker uitbreiden!
@autoblogger: Ik heb interesse!
@Raptor:
voldoende.
ik ben ook voor de blackberry app
ja nou miss me volgende telefoon dan over een dik jaar want in heb nu de n900 met zonder android en apple maar alles behalve filmpjes perfect te doen nu. miss moet ik voor de filmpjes nog een nieuwe flash downloaden want daar zeurt ie heel de tijd over ;)
wat is het verschil met apple dat android?
Thnx Autoblog, heb sinds 5 dagen ook een toestel met Android dus ik ga er zeker gebruik van maken!
Top, en nu ook nog wat meer nieuws over Android apps en nieuws en het is weer helemaal top. Er is bijvoorbeeld de app FlitsNav. Retehandig, nooit iets over gelezen hier.
Wouter, wat klink je nasaal in de Golf e-motion review. Filmpjes doen het ook perfect in de app, maar wat is dat getalletje (20) rechtsboven in beeld?? (in balkje boven de artikelen)
@raul8711: Volgensmij staat dat op het aantal ongelezen onderwerpen. Bij de instellingen kan je instellen dat hij bij het afsluiten alle onderwerpen (ook niet gelezen) als gelezen markeert. Zodra je de app opnieuw start al er een ander getal komen te staan, waarschijnlijk gelijk aan het aantal nieuwe berichten sinds de laatste keer dat je de app gebruikt hebt.
Gaatje Nixxan
Ladies and gentlemen, I’ve got ‘em!
Ziet er op het eerste gezicht top uit.
Ben het wel met “gio” eens, zou meer ‘af’ zijn, als de commentaren ook via deze app gelezen en geplaatst kon worden.
Maar ja, “one step at the time” denk ik dan maar…
*wacht nog steeds op een update van de zeer magere appel-app.*
Gaatje Nixxan
@ raul8711
Heb je je android-toestel van Autoblog gekregen? :p
Dan wil ik er ook een, wat moet ik daar voor doen AB?!? ;)
Ik heb geen app nodig.. Gewoon op m’n N900 naar de website. Veel handiger!
@raul8711: dat getalletje is het aantal ongelezen artikelen, net zoals je ongelezen emails. Via ‘instellingen’ kun je aangeven of je alle artikelen wilt markeren als gelezen als je de app afsluit.
Werkt geweldig deze app op mijn HTC Legend. Lekker snel, goed uitgedacht, en die filmpjes zijn ook mooie kwaliteit en streamen lekker snel.

Topwerk :)
Ik, als vormaalig blackberry-user en autoblogger, vind ik ook dat er een app voor blackberry uit zal moeten komen. Want overal in nederland waar ik ben kijk ik overal autoblog op me bb.. En de app zal veel handiger zijn om ipv steeds naar de website te gaan.. Voor de mensen die me willen toevoegenh 229CD200 (het hoeft niet per se maar misschien kunnen we band krijgen als vrienden).. Dus wie stemt er mee dat er ook een autoblog-app voor BlackBerry moet uitkomen?

M.v.g. Atakan.
Perfect samsung galaxy i9000 de best en android geloof me mensen je hebt geen blackberry of iphone of andere niet meet nodig je hebt alles wat je maar wensen kan
@mark jan: thnx, snap hem nu.

Het zou trouwens inderdaad wel leuk zijn als je met de app ook je comments kunt lezen en typen.
Want gewoon via de browser is niet al te makkelijk.
Klopt het dat je in de app geen reacties ziet? tenminste, ik zie ze niet staan..
@Emc: eerst even wachten voordat er reacties geplaatst zijn ;) :D
Ik ben voor windows mobile app!!
Symbian staat nog altijd op 1.. Echter maken ze daar weinig of nooit nieuwe app’s voor.. Zelfs autoblog niet
ZEER jammer..
@schnitzerken: En waarom denk je dat dat is? Denk eens na…
@schnitzerken: Symbian zuigt bigtime.. ik heb ook een symbian telefoon.. toen ik hem moest uitvogelen is ie bijna 3 keer tegen de muur beland… meuk.. en er is niks voor te krijgen zo ongeveer. Mijn volgende phone word een Apple of een Android.
Zie trouwens al een filmpje staan in de app die nog niet op de site is te zien. Alleen daarom al downloaden!
Haha, microsoft, van 7,9 naar 3,8 % !
ik zet m er meteen op!
Mijn telefoon is zou oud dat hij waarschijnlijk het woord app niet eens kent. Over een jaar misschien… ;)
Ziet er veelbelovend uit. Voor een volgende versie zou het kunnen lezen en plaatsen van reacties wel fijn zijn.
the-budel-guy
oo leuk net nu mijn 1ste android verkocht is en ik in december mn 2de binnen krijg ag dan maar dit artikel in de favo zetten en tegen die tijd er op pleuren
@the-budel-guy: Jesus, leer eens fatsoenlijk te articuleren. Met je comments hier op AB worden we niet veel wijzer..
the-budel-guy
@BmwMPower: spreek voor u zelf en niet voor anderen
@the-budel-guy: Hoo! Sorry! Nee, ik volg je niet.
heeft mijn Nokia 3310 ook Android? Zal zo graag de app op mijn telefoon willen hebben.
@toyotaprius: Tuurlijk! Het is een koelkast.. het heeft alles d’r op en d’r aan :D !
@atakan: hahaha idd, dat is een ding uit de periode dat de gem Nederlander nog gewoon een draad aan hun telefoon hadden. :D
@toyotaprius: Haha.. Of een Beige Box :P
@atakan: hahaha idd of ken je deze nog… :D

http://www.computable.nl/pictures/f324181.gif
@toyotaprius:
van mitsubishi. Goede kwaliteit!
@Barryyy: Was de Mitsubishi Colt in die tijd niet een van de betere technische auto´s? Ok, roest preventie stond toen niet in hun vocabulaire. ;)
@toyotaprius:
Jazeker, helemaal hip. Als je die nu koopt, heb je een wagen voor weinig geld met VEEL opties. Airco, Stuurbekrachtiging alles zat erop.
@toyotaprius: Uhh nee die ken ik niet :D
@atakan: Ik ook niet, zelfs van voor mijn tijd.. :P
@toyotaprius: Tsss, niet eens een 3210 :D
Heeeel handig :) ik ga hem meteen downloaden
thnx autoblog
Mooi gedaan heren!

Google gaat voor de wereld heerschappij :)
ps. werkt uitstekend!
Hé hé, eindelijk! Nu alle andere grote media nog. Nooit begrepen dat alleen apps voor het iOS werden geschreven gezien het feit dat Android al ruim een half jaar veruit het hardst groeiende OS is.

Maar goed, ik download hem meteen voor mijn HTC HD2 :)
@Musje83:
Draaid je hd2 op android!
Nu nog een leuke widget..
Super! Goed om te zien dat Android zoveel marktaandeel gewonnen heeft. Betekent dat mensen eindelijk weer bij hun zinnen zijn gekomen en inzien dat Apple producten eigenlijk helemaal niet zo perfect zijn en zeker niet hun prijs goedmaken.
@Pordon:
grapjas, zonder apple had je geen android
@CSL: Dat zou best kunnen maar dat zegt niks over de prijs/kwaliteit etc. van de huidige producten. En ach dat is de marktwerking he, iemand maakt iets goed, iemand anders denkt dat kan ik beter en doet dat dan ook.
StefanoDiBosso
Gisteren m’n iPhone verkocht, morgen een HTC Desire Z ophalen.
De timing kon niet beter!:)
Thnx Autoblog. Net 2 weken me Desire HD en werkt als een tiet. Ge-ni-aal!
hehe eindelijk beetje jammer dat het zo lang moest duren!
huppa, grote dank hiervoor. Werkt leuk op galaxy s :D
Galaxy S!!!
emm… :S ik kan de app niet vinden in de Android market.
wow, nu nog een blackberry app :P hopelijk komt die ook snel.
niet meer te vinden in de market. en scan vind em ook niet
@yox: en toch staat ie er… net nog even gecheckt.
Bedankt voor het checken, ik heb denk ik een oudere versie van android waardoor ik hem niet kan vinden.
@yox: ik heb dus hetzelfde probleem :(
iemand een idee hoe ik hem dan kan downloaden ?
@yox: het moet werken vanaf 1.6

Of zit je misschien in het buitenland? Wellicht dat de lokatie er iets mee te maken heeft?
@autoblogger: mmm ik heb dus 1.5 :/
das jammer, bestaan hier updates voor ?? xD
@Gioor: ja, er zijn heel veel updates. De laatste is 2.2
@autoblogger: Ik heb een Samsung Galaxy i7500, zoals ik het nu zie, ik firmware versie 1.6 de laatste update voor dit model, alleen aangezien in de 1.5 versie nog de bug zit dat de telefoon niet goed met de pc kan worden verbonden, is updaten nog al moeilijk xD
@Gioor:
Als het goed is kan je VIA je instellingen zoeken naar een update, dus misschien lukt het zo… en de nieuwste versie is 2.2.1
@Gioor:
Wat voor telefoon heb je? Zelfs de g1 draait op 1.6 dacht ik…
Super! Werkt perfect op HTC Desire
Op gw620 gaat hij niet werken is geen update voor. Dus zal gwn site moeten bekijkken… dan maar wat langer wachten ik kijk toch wel..oop
gaaf , android ftw
Gebruik hem al een tijdje op m’n iPhone… is daar al een mooie app..
Leuk dat je ook kijkt voor de mensen die dan toch geen iPhone kopen.. ;-)
Werkt perfect op de Galaxy S! Alleen jammer dat de app geen reacties op artikelen toont, juist iets dat heerlijk is om te lezen op verveelmomenten (trein). Maar ach, voor de reacties staat AB.nl nog in de favorieten ;)
Geïnstalleerd op de x10, goed bezig mannen!
Ik willem, ik heb um :D Werkt super op de Samsung Galaxy Apollo!
Werkt zooooo super op htc desire.
I LOVE IT!
Android for the win! :)
@vintrist: Kan beter vind ik, crasht regelmatig en filmpjes passen niet goed in het beeld.
Even een vraagje. Is het 20 blogs per dag en 10 filmpjes per dag?
@ewoudhoed: de meest recente 20 posts en 10 videos.
Doet hjet niet hoor…
Top!! Dankjewel :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).