Nieuwe Mazda6 krijgt Shinari-styling

Auteur: , 28 Reacties

Een tijdje geleden verwende Mazda ons met een nieuw concept: de Shinari. Dit was de opvolger van het Nagare-concept. Bij het laatste concept duurde het een jaar of drie alvorens de consument op een productiemodel kennis kon maken met de styling cues, dit was op de Mazda5. Bij de Shinari duurt dit korter; de nieuwe Mazda 6, die begin 2012 wordt verwacht, zal zwaar leunen op dit concept.

Dit nieuws is opgetekend door Automotive News, dat zich baseert op een bron binnen Mazda. De huidige Mazda6 is een auto die ik er bijzonder aantrekkelijk uit vind zien, en het verbaast me enigszins dat je ze niet zo veel ziet rondrijden (dit jaar werden er tot nu toe 1.220 verkocht).

Maar laten we realistisch zijn: een 1 op 1-kopie hoeven we niet te verwachten. Zoals gewoonlijk worden de meest scherpe kantjes van het concept er af gevijld, maar dit hoeft nog niet te betekenen dat dit per definitie tot een saaie auto leidt.

Het nieuwe model komt behoorlijk vlot, dit jaar nog kreeg de Mazda6 een kleine facelift. De nieuwe zes zal gebruik maken van Mazda’s SKYACTIV-technologie, een reeks verbeteringen die vanaf 2011 doorgevoerd gaan worden. Hierbij moet je denken aan onder andere efficiëntere automatische versnellingsbakken, een zeer lage compressieverhouding voor dieselmotoren, en een zeer hoge verhouding voor benzinemotoren (beiden zo’n 14:1), en forse gewichtsbesparingen dankzij gebruik van lichtere, sterkere materialen.28 reacties

Als het producitemodel heel erg op de concept gaat lijken dan is de nieuwe 6 de mooiste in zijn classe!
Ziet er gelukkig beter uit dan het concept van de nieuwe Maserati
-edit: probeer anders de tiplijn even-
Gezondverstand
Mooiste in zijn klasse of niet. Het volk koopt hem toch niet.
Als VW wieltjes onder een WC pot zet en er een Golf badge op plakt dan verkoopt die nog beter dan een mooie Mazda.
@Gezondverstand: rij eens maar in een golf , het zal je verbazen , met zn 4,2m lengte is hij ook bijzonder ruim :)
@KaCh1ng: ik denk niet dat hij bedoelt dat het een kleine auto maar gewoon omdat het een golf (VW) is
@rakim: ik bedoel dat er een reden is wrm mensen VW kopen niet alleen vanwege de VW badge :)
hopen dat het zo een coupé lijn kan behouden :)
“Nieuwe Mazda6 krijgt Shinari-styling” Uhm tja.. duh? Tuurlijk krijgt ie dat. Mazda gaf al aan dat de Mazda5 de laatste was met Nagare styling en bij de introductie van de Shinari was al bekend dat vrij vlot nieuwe modellen komen met het Kudo-design.
.
De SKYACTIV technologieën zal debuteren in de 2011 Demio. Mazda2 in Japan. Of het gaat om de facelift (die hebben ze immers nog niet in Japan, maar gezien de verkoopcijfers daar ook niet nodig) of een compleet nieuw model is nog niet duidelijk. Voor Europa zal het debuteren in de Mazda6 III dus maar er wordt ook gesproken over de CX-5 die in 2011 wordt onthuld
@Atenza: ik heb van de plaatselijk dealer begrepen dat de cx-5 idd komt en dat duurt zelfs niet lang maar ze spraken zelfs al over volgend jaar, en dat bij de introductie van de cx-5 zouden de cx-7 en cx-9 verdweinen
@rakim: 2011 vind ik wel snel voor de CX-5. Hopelijk geen laatste stuiptrekking van Nagare dan. 2011 schijnt ook de Mazda3 facelift te komen. Dat is ook zo’n flop. Een nieuwe CX-9 zie ik uiteindelijk nog wel komen voor de Noord-Amerikaanse markt. De CX-9 deed het in NL trouwens zeer behoorlijk. Eén van de best verkochte CUV’s in zijn klasse. Prachtige auto!
@Atenza: ja echt prachtig die cx-9 en ook nog flink ook ik stond er laatst nog lang een echt gigantisch, en volgend jaar die 3 al faceliften verbaast me niks, ik vindt hem ook helemaal niet zo geweldig en hetr zou me ook niks verbazen als ze die 5 ook binna 2 jaar faceliften die heb ik echt nog geen een keer zien rijden die nieuwe dan
@rakim: Ik heb de Mazda5 1.8 TS gereden. Zeer vertrouwd, rijdt als een Mazda (dus meer dan uitstekend) maar je hebt totaal niet het gevoel in een nieuwe auto te rijden. Dashboard, details, uitrustingsmissers, het is allemaal wel erg 2005
de mazda cx 5 komt eind dit jaar uit! ik heb hem al gezien in prototype!
Ik kijk nou al uit naar de eerste beelden vam het productiemodel :D
Kijk, dat is goed nieuws! Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien.
Niet mijn ding, maar beter dan het hara-kiri design van Silvermine.
Uiterst lekker. Merken gejengel kan ik missen als kiespijn, maar modellen als deze mogen van mij zeker de snelweg verrijkjen!
Behoorlijk verschil tussen de schetsen en het concept. Meestal zien de schetsen er beter uit, maar in dit geval is het concept mooier.
komt echt niet op deze manier hoor…

een merk als matsda heeft niet het benodigde lef om iets dergelijks werkelijk te bouwen.. de productieversie wordt een slap aftreksel van dit soort tekeningetjes, misschien dat de deurgreep hetzelfde blijft.. maar verders… doe maar gewoon matsda.. dan doe je al gek genoeg
@Hans75: duh tuurlijk komt ie niet op deze manier. Bij een concept car kan je altijd verder gaan en hoef je niet te letten of botspproeven, stevigheid enz. Zaken als de spatborden, grille, algemene belijning e.d kunnen gewoon overgenomen worden
Prachtig..
-edit nutteloze bijdrage-
joepie!
ik vind de huidige mazda 6 al een geweldig mooie auto maar deze, zo snel mogelijk bouwen dat ding. Het is zo jammer dat als je zoiets ziet dat je altijd meteen weet dat: het eerste model komt begin 2014 enzo dat duurt nog zo lang:P
Ik vin de huidige mazda 6 ook al een hel mooie auto maar van mij mogen ze he mzo uitbrengne zal wss wle niet gebeuren maar als ie er veel weg van heeft zou dit wel eens een vekoop suc6 van mazda kunnen worden
deze vette mazda komt wss ongeveer zo op de markt.
nog een paar kleine aanpassingen om het egt rijdbaar te maken en dan komt hij!!!!

kan nu al nie wachten!
Volgens mij wordt dit weer een exemplaar in het nog korte rijtje tijdloos mooie japanners: Nissan 300ZX, Xedos 6,…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).