Audi wil in 2020 grootste premium EV-bouwer zijn

Auteur: , 28 Reacties

En daar komt het vermaledijde woord weer om de hoek kijken: premium. We kunnen er niets aan doen, fabrikanten als Audi nemen het vaker in de mond dan een lidwoord. Het concern is van plan over 10 jaar de grootste speler in het luxe EV-segment te worden, en borduurt hiermee voort op eerdere uitspraken.

Momenteel heeft het bedrijf een aantal elektrische concepten, waarvan de e-tron (op basis van de R8) de meest aansprekende is. Deze gaat in 2012 in productie. De eerste plug-in hybrid moet in 2014 verschijnen, en natuurlijk hebben we de Q5 Hybrid nog vers op het netvlies, die ongeveer tegelijkertijd met de hybride A8 wordt geïntroduceerd (eind 2011). Waarschijnlijk kunnen we hier in 2012 ook nog een hybride A6 aan toevoegen.

Deze strategie verschilt van premium-concurrent BMW, dat met het Megacity-project meer op kleine luxe auto’s mikt. De andere grote concurrent, Mercedes, gelooft het vooralsnog wel en kijkt het even van een afstandje aan. Kopstuk Dieter Zetsche vindt per slot van rekening dat EV’s overhyped worden.

In 2020 moeten er minstens een miljoen elektrische Audi’s worden verkocht. Om dit te bereiken is onlangs een elektrisch ontwikkelings- en testcentrum in bedrijf genomen in Audi’s hoofdvestiging, dat werk moet bieden aan 840 mensen. Audi’s ambities gaan hand in hand met die van moederbedrijf VAG, dat in dezelfde tijdsspanne marktleider in hybride- en elektrische auto’s wil worden. In 2018 moeten er 10 miljoen voertuigen worden afgezet (nu zijn dat er een kleine 7 miljoen), waarvan zo’n 3% een EV is.28 reacties

Laat audi maar lekker hun gang gaan. Hopelijk blijven de RS modellen wel lekkere benzineslurpers! :)
the-budel-guy
@reinier73: nu met de komst van de RS3 denk ik dat het daar wel goed mee zit
zullen EVs wel succesvol worden? ;s
the-budel-guy
ik zelf denk dat EV’s een hype zijn net als toen de prius net uit kwam maar ik zie er niet de toekomst in
@the-budel-guy: Precies! zelf verwacht ik dat waterstof een echte benzine/diesel vervanger is. Alleen gaat dat denk ik nog minimaal 10 jaar duren voordat het echt in grote aantallen op de consumentenmarktwordt gezet.
@reinier73: Het probleem is dat dit nog zo absurd duur is om te produceren, laat staan de manieren om waterstof op te slaat. Niet alleen je hoop dus op waterstof vestigen.

Het is maar te hopen voor audi (VAG) dat ze nu dan wel op tijd wakker geschoten zijn. Ze willen daar geen 2e common rail geval krijgen denk ik. Dus maar hopen dat ze samen met Renault/Nissan dat “Better place” principe gaan doorduwen. Het enige doenbare lijkt mij.
@philippe: Hopen doe ik niet, voor mij hoeven er niet perse elektrische en andere “milieuvriendelijke” aangedreven auto’s op de markt gezet te worden.
@the-budel-guy: de Prius deed er 10 jaar over om 1 miljoen stuks te verkopen, in de laatste 2 jaar kwamen er nog eens 1 miljoen bij, die hype wordt alleen maar groter.
@the-budel-guy:
Normaal gesproken zijn EV’s redelijk onhandig in het dagelijks leven omdat ze maar een kort “bereik”hebben.
Eigenlijk is dit probleem redelijk makkelijk op te lossen door een kleine generator te plaatsen.
Alleen van wat ik weet heeft nog geen enkele autofabrikant dit toegepast op een productie auto.
Hoe erg ik ook de balen heb van Audi, met hun zg. premium geneuzel, denk ik dat ze dat nog gaan redden ook.
Ze hebben gewoon een goeie marketing afdeling.
Audi is gewoon te duur….voor een auto die bestaat uit VW techniek.
the-budel-guy
bay the way kan ik die velgen op m’n fiets bestellen bij audi zou wel leuk staan
Met ev´s verleg je eigenlijk alleen het probleem dus eigenlijk zouden ze moeten investeren in de verbrandingsmotoren, zuiniger en efficiënter te maken totdat er goed waterstof opgewekt kan worden.
integralechubasco
de wielen en grille zijn fantastisch mooi…
De enige die het vaker over premium heeft om goedkoop reacties uit te lokken is een zekere autoblog.nl
Zeiden ze pas geleden niet dat ze niet mee wouden doen met dingen zoals efficient dynamics en dergelijke? K herinner me zo’n stoere uitspraak van de CEO. En nu willen ze op elektrisch vak de grootste worden? (:
Als je iets wilt, lukt het ook.
Doe mij liever een hybridesyteem met een verbrandingsmotor en een vliegwiel voor energieopslag;)
Vooruit nog één keer dan. Audi is geen premium merk en zal het ook nooit worden!
@kurdmanx: * HAP * HAP * HAP *
@kurdmanx:

Premium kun je niet meten of vaststellen. Is geheel persoonlijk, dus voortaan even ´´ IK VIND´´ voor je mening betreffende premium zetten. Danku
@kurdmanx: Goede argumenten graag!
Kosten delen over een heleboel VAG-merken, Audi-carrosserie erop plakken en je kunt voor minder dan BMW of Mercedes elektrisch rijden. Ik zie geen moeilijkheden voor Audi om dit doel te verwezenlijken.
Maar zal er dan ook niet geïnvesteerd moeten worden in een netwerk!? Iets met pompstations o.i.d? Ik denk dat als men daar ook eens naar gaat kijken, elektrisch rijden sowieso al een stuk plausibeler wordt. Nu is men aan banden door het thuis of op het werk opladen van de auto. Bij mij thuis kan ik moeilijk in paal in de voortuin zetten om m’n auto op te laden (iets met op 3 hoog zitten enzo)
Met het megabudget van Audi / VW is alles realiseerbaar…desnoods zorgen ze voor nieuwe wetgeving (betaald). Punt is, dat een dusdanig groot ‘monster’ uiteindelijk zichzelf in de weg gaat liggen…en dus ‘fini’ zal worden voor Audi. En voor wie nu zegt; ‘dat gebeurt nooit!’, die zou zich eens moeten verdiepen in geschiedenis….
BMW en mercedes hebben ons dergelijke dingen belooft geloof ik.
ik denk dat de eco strijd tussen de premiummerken de komende 10 jaar groot zal zijn.
MMmm audi dus in 2012 in productie als ik het goed heb dan dus de eerste Seat in 2017, t blijkt namelijk nog altijd audi is de nieuw uit te brengen seat.

On topic: kunnen ze nou eens een keer kappen met dat premium gedoe bij Audi, een merk zonder historie (op die paar rally zeges en overrated Le Mans na) zal nooit premium worden.

Het is en blijft een DKW, alleen nu gemaakt voor de massa met een laagje chroom.

Klasse en stijl kun je niet kopen, dat heb je.

British cars rule
wanneer komt de audi premium?
elektrisch rijden lost het probleem niet op maar miss kan audi er wel een premium merk mee worden.. (zijn ze nog niet.. kunnen niet in de schaduw staan van bmw en mercedes)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).