Jonge BMW-rijder vrijgesproken voor 213 km/u

Auteur: , 107 Reacties

Zal ik het nog een keer zeggen? Vooruit, nog een keertje dan: BMW-rijders zijn de meest gefrustreerde weggebruikers. En zulke automobilisten willen het gaspedaal weleens wat dieper intrappen. Zo ook een 26-jarige jongeman achter het stuur van papa's BMW. Op 18 mei 2009 rond 0.25 uur trok hij de Beemert stevig door en werd op de A7 ter hoogte van Maisières geflitst bij een snelheid van 213 km/u.

Dit zou intrekking van zijn rijbewijs betekenen voor de duur van 2 tot 4 maanden, plus een boete van ongeveer 1.000 euro, maar zover is het niet gekomen. Het gebruikte flitstoestel was namelijk niet meer recent geijkt en volgens het Koninklijk Besluit van 1975 moet elke radar om de twee jaar opnieuw geijkt worden. Het apparaat was 8 dagen over de datum, dus zat er voor de politierechtbank van Bergen niet anders op dan de jongeman vrij te spreken.

De zaak heeft een behoorlijke tijd gelopen, want het vonnis werd pas onlangs op 3 november uitgesproken. Het parket van Bergen heeft conform de regels even de tijd gekregen om te besluiten of men in beroep zal gaan. Daar ziet men echter geen heil in, waardoor de uitspraak nu dus definitief is geworden.

213 km/u op de openbare weg lijkt me niet echt verantwoord, maar tegelijkertijd ga ik hier ook niet de moraalridder uithangen. Misschien wilde hij even kort pieken en had toen de pech geflitst te worden. Hoe dan ook, ik ken de omstandigheden niet en kan het dus ook niet goed beoordelen. Het zal gezien het tijdstip niet erg druk geweest zijn. Hij heeft in ieder geval bizar veel geluk gehad.

Met dank aan Tim voor de tip107 reacties

allemaal aan bmw dan maar :D
zit er dan zo’n grote afwijking na 8 dagen, dat ie ineens 213 meet ipv 120 of 100.
@oscaros: Tuurlijk niet, maar regels zijn regels.
Piet geluk
Enige echte merk: BMW !
@Punk: nee joh peugeot
@oscaros: juist :D Peugeot!! Maar dan wel de oude GTI’tjes, zoals m’n 205!! Tot nu toe de leukste en spannendste auto door mij gereden!
@Punk: of volkswagen, of audi, of renault, of citroen, of mercedes of jaguar etc.
@Punk: Nee man, Trabant is altijd het enige echte automerk geweest. Basiskennis!
Ik heb mij ook schuldig gemaakt aan dergelijk vergrijp! Maar ik laat me niet zomaar flitsen xD
Dan heb je pas geluk.
Waarom overkomt mij dat nooit? :P
Achja boeiend. Ik ben ook 26 jaar en heb zelf een 545i e60.
Zon dingen kunnen gebeuren als het rustig is x perongeluk naar dat gas kijken. Tsjah. Dan heb je net pech als er een driepoot staat. Veel geluk die knaap! Hulde! Dat ze maar overvallen gaan oplossen ipv flitsen.
@Gerrit: Je speelt wel een beetje de stereotype BMW-rijder zo he, opscheppen over je auto en onverantwoord rijden verheerlijken ;)
@Gerrit: Subtiel hoor, hoe je even noemt welke auto jij rijdt op jouw leeftijd ;)
Een hoop mensen achter een computer ergens in Nederland zijn erg onder de indruk :P
@FelixF: een E60 is onderhand alweer een echte sjonniemobiel…
@Gerrit: Meest trieste post van de maand.
@Gerrit: “Dat ze maar overvallen gaan oplossen in plaats van flitsen” De mensen die flitsen zijn (voor een groot deel) geen agenten, maar bijzondere opsporings ambtenaren. En het zijn al helemaal geen rechercheurs, die overvallen oplossen. Bovendien leveren deze boa’s, in economische termen, meer op dan ze kosten. Kortom, deze valse tegenstelling is op zo ongeveer alle terreinen flauwekul.

O, ik rijd trouwens ook BMW.
@Gerrit:
Was het prijsverschil tussen een 545i en een M5 nou zo verschrikkelijk hoog? Jammer hoor.
@Barryyy: Zoals ik kiest hij waarschijnlijk voor een minder opvallende wagen. Als rijke 26 jarige wil je de ogen van je medemens niet uitsteken. Tenzij je natuurlijk niets te verbergen hebt.
BMW rijders mogen dan wel de meest gefrusteerde rijders zijn maar dat was in Engeland Dennis en volgens mij leven wij in Nederland! Ik als BMW rijder lacht daar om. Wat kan mij dat nou schelen en ik heb ook weleens 215 km/u gereden met mijn M3. Geweldig toch dat die jongen is vrijgesproken. De politie vangt toch al genoeg aan bekeuringen. Oja als BMW rijder zou je volgens dat onderzoek meer sex hebben en laat dat nou waar zijn!
@geertje: zulke onderzoeken zijn nooit waar. Ik heb ergens wel eens zo’n onderzoek gezien die daarover ging
@geertje: je klinkt een beetje gefrustreerd …
mooi, een keer geluk ipv afstraffing :P
aso tokkie familie ..
En teregt niemand is verongelukt dus waarom niet?
Dan kan de politie beter boeven gaan vangen!!!!!
@juliuscaesar: Is het willen stelen niet (bijna) even erg als het stelen zelf?
@Sebazzz: Nee tuurlijk niet.
toch vreemd dat “213 km/u op de openbare weg lijkt me niet echt verantwoord” in nederland schijnbaar zo is…maar als je hemelsbreedt 200Km naar het westen gaat het opeens wel verantwoord kan zijn.

Er staat nergens bij of het op een lege weg was of in de file. Dus hoe weet je of het verantwoord was….ik vind 60 door een 30km zone pas onverantwoord, en dat gebeurt hier dagelijks door moeders die te laat zijn om hun kind naar school te brengen. Bananenrepubliek is het.
@vorlox: in het bericht staat 0.25 uur, niet echt druk om die tijd.
Natuurlijk kan je altijd, je heel braaf aan de snelheid houden, en je alleen uitleven op een circuit.
Maar het is toch je eigen verantwoordelijkheid wanneer je op een lege weg hard rijdt, dat moet kunnen!!!
De bekeuring, neem je dan op de koop toe.
Nou, dat gaat hard!
Ik dacht dat je rijbewijs niet ingevorderd kon worden bij iets anders dan een staandehouding?!!
@Benjamin1: Is ook zo.
@Benjamin1: Dat idee had ik dus ook..
ze hebben geen identificatie van de persoon achter het stuur. Dus dan word het lastig om het rijbewijs van diegene af te nemen denk ik.
@Gioor:

In België kunnen ze je rijbewijs ook achteraf invorderen, je hoeft er niet per sé voor aan de kant gezet worden.

Natuurlijk kan er dan ‘gesjoemeld’ worden, bv. vaderlief die zegt dat hij achter het stuur zat en zo de zoon van een (eventueel tweede) veroordeling spaart.
@Gioor: Als je geflitst wordt met die snelheid krijg je een brief thuis waarop je moet invullen wie er reed aangezien de auto op zijn vaders naam stond zal deze hebben gezegd pech jochie maar ik heb em nodig voor mijn werk ofzo en dus moest hij zijn gegevens invullen.
Heb hetzelfde gehad met mijn broerjte die in mijn auto reed
Vind het een grove schande. Op die leeftijd heb je geen flauw benul van de risico’s en een foute beweging kan je je leven en dat van anderen kosten. Wie hard wil gaan, doet dat maar op circuit.
@Wout: Wanneer je 26 bent,kan je zomaar je rijbewijs al 8 jaar hebben, dat wil zeggen dat de bestuurder ook wel in kan schatten wat onveilig is.
Het was misschien op een lege weg.
Hij had gewoon geluk.
@Wout: Hoezo? Ik ben 18 en ik weet al donders goed wat gevaarlijk is en niet… Harder dan 140 wordt het hem ook niet in Nederland.
@jzaero:
omdat je geen rij ervaring hebt.
@tomz: Ik heb nu mijn rijbewijs ongeveer 7 maand, heb al meer dan 15000 km gereden. Ervaring komt met de kilometers niet met de jaren. Want dat is lekker makkelijk, ik zou dan vanaf nu niet meer hoeven rijden en dan ben ik over 10 jaar wel ineens een goede bestuurder?
Ik vind het zo’n, laat al die oudere maar eens stoppen met drinken en dan achter het stuur kruipen want daar krijg je pas echt ongelukken mee.
Ik rijd regelmatig te hard op de snelweg en nu heb ik ‘maar’ een Mazda 2 die niet harder loopt dan 170. Ik zeg niet dat ik dat regelmatig rijd, overdag en kijkend naar de omstandigheden ook niet harder dan 150 km/h. Ja s’nachts trek ik hem wel eens even ‘door’ naar de 170 als het leeg is.
zo die gast heeft geluk :D
@ vorlox,
daar heb je gelijk in maar in nederland is iedereen gewend dat de max snelheid 120 is en dat mensen dus met ongeveer +/- 20 km/h verschil(uitzonderingen daargelaten) voorbij komen rijden, en in duitsland is iedereen het wel een beetje gewend, en als je je rijbewijs haalt in duitsland wordt je extra geleerd op de autobahn dat je meer op mensen om je heen moet letten. Dus wat daar normaal is, is hier wel degelijk onverantwoord.
UPDATE: de openbare aanklager gaat toch in beroep.
Ze vinden dat zo een roekeloos rijgedrag onder geen enkele omstandigheden onbestraft mag blijven.

Waar ik wel in kan komen, dat apparaat gaat niet plots op 8 dagen de geest geven hoor! en 220 op de openbare weg is gewoon te snel, ik weet het dat iedereen dat wel eens probeert op een lege weg, maar het is en blijft illegaal.

Flinke boete geven(5000 euro), rij-technisch is er niks mis dus laat hem zijn rijbewijs maar houden.
@vale46: als het het om mee zit, en ze komen met een rapport dat het apparaat wel in orde was tijdens gebruik, maken ze nog een kans.
@vale46:
Nederlandse rechtbank is raar. Als er bij je wordt ingebroken en je slaat die inbreker op zn smoel, dan krijg jij de boete en mag je de inbreker een fikse schadevergoeding betalen. HALLOOOO BEETJE RAAR!
Moord op een persoon? 2 Jaar en wat knuffelcursussen.
Als je pedo bent, dan krijg je een taakstraf, op de kinderboerderij, op de kinderdagverblijf, bij de scouting.
Vreemd af en toe.
@Barryyy:
Het gebeurde in België, maar als het een troost mag zijn, ons gerechtigheids systeem werkt minstens even slecht als bij jullie ;)
@vale46:
Ah al goed, ja ik ken niet alle plaatsen uit me hoofd. Het is een troost, dan zijn nederlanders niet als enige dom (soms)
Welke bmw? 318i?
@Vorlox: Dat vind ik nou weer knap wat jij zegt : 213km p/u in de file. :)
@CSL: Nee, een 316d met M-stickert.. ;)
Oja, dubbele uitlaat + chauffeur met petje op. :lol:
@Benz..:
Dat lijkt me sterk, aangezien het hier om de auto van zijn vader gaat en die zal wel ergens in de 50 zijn.
@CSL:
BMW 745i schijnt het te zijn.
Weet er iemand vanaf hoeveel km’s te hard uwe rijbewijs wordt ingetrokken?
@4991: 50, mits u op heterdaad betrapt wordt (in NL)
@4991: 50+ teveel
hier in belgie uiteraard
@4991: volgende keer zal ik ook kijken als je direct nog wat gepost hebt, maar ik heb werkelijk geen idee voor belgië
Wat een zielige moraalridders zijn jullie hier allemaal zeg. Zal ik er ook nog maar een schepje bovenop doen: ik ben 20 en rij een ’02 e46 320d. Alles bij elkaar opgeteld rij ik ongeveer 50k per jaar en dan zullen andere mensen voor mij gaan beslissen dat ik de gevaren niet kan inschatten. Terwijl ienand die tot zn 28e heeft gestudeerd, daarna een auto koopt en daarvoor altijd met het onrendabelen vervoer heeft gereisd dat dan wel zou kunnnen, op basis van leeftijd? Hou toch op.

Voor de rest vind ik het fantastisch dat deze man is vrijgesproken, mag zelf ook graag na 11-12u ’s avonds het gaspedaal diep intrappen (en natuurlijk op de autobahn, waar het volstrekt legaal is op 2strooks snelwegen zonder vluchtstrook)
@thomaz: Het is wetenschappelijk bewezen dat de hersenen ongeacht de hoeveelheid ervaring pas rond je 25e daadwerkelijk in staat zijn om gevaar goed in te schatten.

Voor die tijd denk je misschien dat je daar zo ontzettend goed in bent, maar dan heb ik nieuws voor je: tot je 25e zal je er alleen maar beter in worden ;)
Wat een gebaat, is dit een autoliefhebbersforum?
Een auto is toch ook afgekeurd als de APK verlopen is? Volkomen terecht dat deze weggebruiker is vrijgesproken NATUURLIJK
Ik merk het zelf wel eens: Als het ’s avonds wat later is en wat rustiger is dan WIL je gewoon harder kweet niet waarom.
@Rob USA
lol ja daarmee probeerde ik juist een punt te maken.
Stel nou dat de weg leeg was, het asfalt kurkdroog en zijn pa net nieuwe banden + remschijven eronder had gelegd en die knul 50K per jaar rijdt…is het dan nog steeds zo onverantwoord.
Verder blijft het zo dat een beetje dikke auto (vooral duitse auto’s gemaakt zijn voor die snelheden).. en dat die in NL aan dezelfde regels moeten voldoen als een Diaflatsu cuore…ooit in gereden in zo’n ding..ja dan snap je wat ik bedoel
216 en enkel maar een boete van 1000 euro?
Een vriend van me reed 140 waar ie 70 mocht…
Kostte hem 1400 euro en zijn moeder was 2 maand haar rijbewijs kwijt… want gij was beginnend chauffeur…
dit is weeral van die belgische zever, heb zelf vandaag een boete gekregen omdat ik ocharme 125kmh reed op de snelweg. Ik dacht trouwens dat boetes pas telde vanaf 10% te snel (132kmh en hoger) maar vanaf dan is het al een ‘zware overtreding’
Bij kerst vraag ik wel een coyote system
@captain: dan reed je vast na correctie 125 dus reed je er daar nog paar kilometers boven. Gewoon terechte boete. Als ze alles maar toelaten tot 5 km/h erboven dan ging iedereen nóg harder rijden omdat die eerste 5 km/h toch niet meetellen
@Atenza:
Dat doe ik ook hoor, ipv 120 bij snelheidscontroles 123 rijden. Correctie van 3KM en dan staat je ook op 120. Is toch logisch. Als ik niet wordt gecontroleerd trap ik hem door hoor, maar alsnog.
@Wout: 213 op je 26ste is tog wel heel normaal. vooral als je het vergelijktmet my, 19 en 230 op de teller zien staan (ja ik reed zelf)
tog is geen woord. En voor anderen; omdat je autoliefhebber bent hoef je 213 km/h op de A7 nog niet goed te praten. Als je van computers houdt hoef je er niet één te jatten. Regels zijn regels
@Atenza: wat een miereneuker ben jij met je “tog”, je begrijpt toch wat ie bedoelt.
En ja regels zijn regels, maar het is toch lekker wanneer je een keer geen bekeuring krijgt.
Misschien is een carriere bij de politie iets voor jou, kan je iedereen corrigeren.
@amateur: faal, hij zegt tog is GEEN woord…
@amateur: tog is simpelweg geen woord. bestaat niet. de jeugd verneukt de gehele Nederlandse taal met hun “tog” en “egt”. En gros weet niet eens het verschil tussen “jou” en “jouw”. Jongens dat leer je zelfs op de basisschool..! En bij de politie hoef ik niet. Ik rij zelf ook vaak te hard. Maar als ik dan een boete krijg is het wel gewoon mijn eigen schuld
@Atenza:
Je mag een zin ook niet beginnen met: En.
Dat moet doorlopend zijn.
Tog is geen woord en voor anderen:
OF
Tog is geen woord. Voor de anderen:
@Barryyy: daar denkt de Taalunie toch anders over: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/257/

En nu over naar taalblog! ;)
@LPJ:
Vreemd, ik ga mn middelbare school leraar nederlands aanklagen. Kreeg ik toen een 9 voor Jan Lul.
@Barryyy: Tja, het VMBO is ook niet meer wat het geweest is…
Freude am fahren
Wel leuk om aan de bar te vertellen…

Of als er nog eens kaartjes/dtm taxirit te winnen zijn op autoblog voor DTM zandvoort!

Ik ben het er niet misschien niet mee eens, maar aan de andere kant controleren ze ook wel lekker op gezette tijden, laatst reed ik naar huis (ja gebeurt vaker maargoed). Eindhoven – M’stricht t.h.v. Weert, stond dat VW busje er ineens om 3uur ’s nachts wel te verstaan, nouja ik zag ‘m te laat.
Mijn punt; dit is wel een hele makkelijke manier om mensen op de bon te slingeren.
Hij had net zo goed niet geflitst kunnen zijn dan hadden we er nu niets van gehoord. Boeiend.
@Citrofiel: Het boeit jou blijkbaar ook, anders reageer je niet.
Maar aangezien de reactie’s boeit het wel, je hoort en leest over dit onderwerp, helaas vaak het tegenovergestelde.
@amateur: Ik had het artikel en een boel reacties gelezen en ineens kwam ik tot het heldere inzicht dat het onzin was om dat te doen. ;)
@Citrofiel: En toch doe je dat….boeiend.
@amateur: Ja, ik moest de moeite die ik er al in had gestoken wel verzilveren in een reactie hè. Met dank aan jou nu drie. ;)
Beetje onhandig om iemand van frustratie te beschuldigen en dit dan compleet af te zwakken aan het eind….
Pffffrt, met dat tijdstip…
Om half 1 ’s nachts kun je best een keer doorrijden, als er niet (te) veel verkeer is mag dat best.

No crash, no harm done.
het is heel simpel: de burger moet zich aan regels houden, de overheid ook. Deze laatste heeft dat niet gedaan, dus meting is volgens hun eigen regels ongeldig en dus terecht vrijspraak :D
typisch OM om toch nog in hoger beroep te gaan “schudnee”
de burger buiten de regels om proberen uit te melken koste wat het kost. :@
Helemaal terecht, hadden ze de spullen maar goed voor elkaar moeten hebben. Natuurlijk meet dat apparaat nog even precies de snelheid als 8 dagen daarvoor, maar zij hebben verzaakt dat apparaat aan de regels te laten voldoen.

Kunnen ze wel beginnen over roekeloos rijden, maar waar is het bewijs? Niet de flitsfoto, want dat bewijs is ongeldig…
213km/h in echte kilometers ! Dat is lekker 230km/h op je klokkie…en voor alle jankhoofden op deze site; gewoon heerlijk om af en toe bizar te gummen, zeker ’s avonds / ’s nachts ! Lekker ketteren over het asfalt en genieten !
@Megakix:
In de BMW zal het eerder 160 aanvoelen als je weet hoe soepel die dingen tegenwoordig rijden.
@CSL: En dat is dan “freude am fahren” zeker? 230 moeten rijden om een beetje snelheidsgevoel te hebben, leuk …
@LPJ:
Dan weet je niet wat “freude am fahren” betekend!
Heerlijk stabiel op hoge snelheden en knallen als je een bocht tegen komt. “freude am fahren” is het typische BMW stuur en wegligging gevoel wat het merk onderscheid met andere fabrikanten.
@CSL: Ik rij zelf met een BMW op dit moment (118d sportshatch met M sportophanging en zo *gaap*), absoluut niet slecht, maar zo onderscheidend vind ik die nu ook niet. Ding heeft vooral een irritant ESP-systeem dat veel te gevoelig is en bij ieder hobbeltje in de weg moet tonen dat hij er nog is. En om nog even door te gaan op taalblog: wat een dt-fouten! ;)
@LPJ: Jah, je moet een 1-serie ook niet vergelijken met zijn grote broertjes… (Hij is niet zomaar het kleine broertje)
@jamesBROWN: oh ik dacht dat het de bedoeling was dat ook die 1-serie freude am fahren levert en een onderscheidende wegligging had en zo. Stom van mij ;)
@LPJ: Je kan je ESP ook aanpassen. Op DTC zetten of helemaal uit!
Heb om exact dezelfde reden ook al een keer succesvol een snelheidsboete in het brusselse kunnen aanvechten : ijkingsattest van het flitstoestel was vervallen (moet om de twee jaar hernieuwd worden). Gevolg : het proces-verbaal verliest zijn zgn. “bijzondere” bewijswaarde, zodat er bijkomend bewijs nodig is om de inbreuk te kunnen aantonen. Dit was er niet, dus de zaak moest worden geseponeerd.
Kleine opmerking in de rand : het ging over een beduidend lichtere overtreding, maar ook in dit geval geldt : regels zijn regels, ongeacht of je nu burger of overheid bent.
@DePannekoek: De E60 is echt geen sjonniemobiel idioot!
@porsj: Gisteren reed ik over het Jonckbloetplein in Den Haag (of all places…) en daar stond een donkerblauwe E60 met verchroomde 17″ velgen met een diep velgbed. Dus helaas, het is wel een sjonniemobiel.
@Jochempie: Per definitie niet als het een 535/545i is..
Beetje late reactie maar heerlijk die reacties :)
Wat als ik nu alles lieg?! hehe. Mooi hoor al die vooroordelen. Daar leeft nederland op. Succes mannen met het enorm aangaan van deze luttle dingen.
Ik heb een soortgelijk incident gehad maar iets minder snel. Oom agent zat mij te laseren op een provinciale weg maar had hem nog op de snelwegstand staan ofzo.

Mazzel dus.
wat zit die csl weer op te scheppen zeg…als je een bocht wil knallen zoals jij zegt moet je zeker een duitser nemen haha laat me niet lachen. Je dashboardje zit goed in elkaar maar verder is het behelpen. En onze gerrit heeft zeker meer seks met zijn vriendje in de bmw e-nog wat?
@Vincenzo: Ach, bekijk het eens van de positieve kant. Bij een “Duitser” hoef je niet gauw bang te zijn dat je auto onder je reet vandaan roesten.

Iets met “Italianen” en “kwaliteit” ofzo.. :lol:
*vandaan ZAL roesten* moest het zijn..
216 kom op zeg, dat haalt elke niet Prius middenklasser tegenwoordig…… die 50km/h overschrijding moet vanaf 9uur ’s avonds ook gewoon naar 100km/h < rijbewijs kwijt.
Word zowieso tijd dat die maximumsnelheden eraf gaan, in de spits sta je toch allemaal vast en zodra het weer rijdt heb je zoveel asfalt over dat iedereen rustig z'n eigen gangetje kan blijven rijden zonder brokken…..
kees330itouring
Ik ga dan ten minste 220 in mijn eigen BMW… ook zo lullig als de rekening bij je pa op de mat valt.
Agien van 't Hoog
Wat een ongelofelijke stomme ijkels met mavo pet. Hoe stom kan je zijn zeg.Terecht gaat de jonegn vrij uit.Al was het maar om deze koddebeiers te STRAFFEN.DOMME L.LL.N

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).