Ahmadinejad gaat zijn Peugeot 504 verpatsen

Auteur: , 71 Reacties

Autonieuws uit Iran, weer eens wat anders. Staatsmedia uit het land melden namelijk dat de conservatieve president zijn geliefde (nemen we aan) 504 zal laten veilen om zo geld in te zamelen voor minder bedeelden.

Het opperhoofd van Iran schijnt namelijk in het bezit te zijn van een Peugeot 504 uit 1977. Niet zo heel bijzonder, maar toch gaat deze bolide binnenkort onder de hamer. En ongetwijfeld dat er wel een koper voor te vinden is die hier de meerwaarde van inziet.

Het doel van de veiling is om geld in te zamelen voor een zogenaamd huizenplan voor armen. Een openingsbod voor de klassieker is er nog niet, maar die wordt binnenkort bekend gemaakt. Het schijnt dat Mahmoud deze 504 regelmatig heeft ingezet tijdens zijn verkiezingscampagne in 2005. Vooral om stemmen te trekken onder de Henk & Ingrids (mensen die het niet cadeau krijgen) van Iran.71 reacties

-edit: check!
Sinds wanneer heeft die kerel iets voor anderen over?
Hij denkt volgens mij altijd alleen maar aan zichzelf en aan hoe hij zich kan verrijken.
Echt een walgelijk mannetje, die Ahmadinejad!
@Autoliefhebber:
Dat wilde ik net zeggen. Al die miljaren euro’s uit de olie in zijn zak steken, de hele natie slechte naam bezorgen en nu dit. Ik zou zeggen dood aan die gast…
Autoliefhebber
@CSL: Dood is wel wat overdreven natuurlijk, maar het wordt wel tijd dat hij in ieder geval aftreedt en dat er hervormingen plaats kunnen vinden in Iran.
En dat is hoognodig!
@Autoliefhebber:
Alleen als die dood is ben je van hem af!
@Autoliefhebber: niemand kent de daadwerkelijke historie van Iran, de oude Sjah, de invloed van de Ayatollah’s ? Komop, die Ahmereetroest is een zetbaas, die heel goochem is..bekijk de docu van de BBC maar eens over zijn bezoeken aan de ‘straatarmen’ in Iran…die man lijmt iedere boer om zijn vinger…zeker ook door deze ‘stunt’. Kijk, wat niet weet, dat niet deert; persvrijheid is er niet…en het olieverhaal is compleet geknepen gebracht naar de boeren. Wij maken ons er druk om…ZIJ zien alleen een innemende president die het beste met hun voorheeft. Zijn deelname aan de UN-vergaderingen zijn omstreden, niet omdat het zijn eigen mening is, maar omdat hij als zetbaas het aan de wereld moet verkopen, met een grommende Islam als achtergrond. Nietsverhullend zal Iran daarom proberen, mede via hem, om Israël tot de arabische wereld te willen doen rekenen. Een land waarvan ze vanouds géén recht en aanspraak op (kunnen) maken.
@Autoliefhebber: als je even kijkt wat voor land iran vroeger was, het meest vooruitstrevend tov andere arabische landen. Kijk wat daar nu van over is, vrouwen worden weer onderdrukt ed.
@Autoliefhebber:

Die hervormingen die jullie nastreven hebben bij de buren ook niet echt goed uitgepakt…

Maar het is een eng ventje, dus weg ermee idd
5 euro..
En gaat het dan om een 504 van franse origine of om een lokkal vervaardigde 504???
@406-v6: Waarschijnlijk lokaal. Peugeot produceert al lang in Iran, en als President moet je toch rijden met een auto van eigen bodem hé.
Wat een royale gift van hem een wrak weg doen, bedankt jongen! (Y)
504’s blijven rijden, blijven rijden en blijven rijden
Me wou dat Peugeot weer van dit soort auto’s gaat maken
Strak zakelijk Pininfarina design, lekkere remmen en wegligging, comfortabel en de Break versie, daar heb ik jarenlang praktisch in gewoond, zoveel kilometers ik maakte als jonge gozert.
Is nog steeds ‘de’ taxi in Cairo; en de rest van Noord Afrika.
Zegt wel iets over ‘die Franse meuk’
@de sjonnies: Afrika = Frankrijk…niet raar dus hae..
@Megakix: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/grote-bosatlas-53e-editie-en-druk-53/1001004004874662/index.html
@bozewolf: :lol: …. en je begrijpt hopelijk wel dat Afrika een kolonie was / is van Frankrijk ? Want dat staat niet in de Bosatlas ;-)
@Megakix: delen van afrika waren een kolonie, niet allemaal, het was verdeeld onder de engelsen, nederlanders, belgen, duitsers fransen en spanjaarden.
Mijn oom rijdt hier al jaren in. Hij heeft hem (bijna?) nieuw gekocht, maar het is nog steeds zijn enige auto en dagelijks vervoer.
Dan word ie verkocht voor €20.000 (optimistische schatting) en dan ?!
@Jokkebrok: En dan wordt er daar voor dat bedrag een complete nieuwbouwwijk uit de grond gestampt. Zodat het leger daar weer iets heeft om kapot te schieten ;)
@Jesper: Dus eigenlijk zou de titel moeten zijn 504 wordt geveild voor Target practice
Ik :tong: vrouwen
Vooral om stemmen te trekken onder de Henk & Ingrids (mensen die het niet cadeau krijgen) van Iran.

Nu neemt autoblog de bovengenoemde groep mensen in de maling. Dit moet niet kunnen, daarom zie ik graag dat dit stukje discrimineerde tekst wordt verwijdert.

Dank u autoblog.
@Ik :tong: vrouwen: Haha, heet je Henk ofzo? Jongen, neem het niet zo serieus.
@Ik :tong: vrouwen: ergens heb je wel een punt…simpel gezegd wordt bij AB ongefundeerd geëdit en gecensureerd…terwijl ik nu ook lees dat @CSL hem dood wenst….en inderdaad, dat AB zelf aanzet tot typering van (groepen) mensen.

Een eigen mening hebben en dat ventileren is een goed recht, een mooi gegeven, en daarvan moet je gebruik kunnen maken. Geen scheldpartijen, geen dreigementen…maar als ik een neger een ‘zwartje’ noem, dan is dat aan MIJ. Als ik de mening heb dat Oostblokkers ‘Oostblokkers’ heten, dan is dat MIJN woordkeuze. De verstaander van een ‘gelezen zin’ beproeft zijn eigen interpretatie…en galt vervolgens zijn eigen woorden ? Komop zeg. Niet meehuilen met de wolven in het bos. Zeggen wat je wil zeggen, vanuit je eigen positie.
@Megakix: Je snapt toch wel dat er best wel eens zwarte mensen kunnen zijn die zich storen aan jouw semi-racistische reacties?

Als je dan uit onfatsoen er lekker mee door gaat moet jij zelf weten, maar accepteer dan ook dat andere mensen jou een racistische hork vinden die wellicht beter past op stormfront.nl? (hint hint)
@bozewolf: laatst @Claudio op AB gelezen ? Die gast vond dat @Alwood voor de rechter moest komen, omdat hij schreef dat italianen Pizzabakkers (o.i.d.) waren…Schelden is niet netjes. Je druk maken ‘omdat de rest van Holland zich wellicht óók druk erover zou maken’ is niet gebaseerd op jezelf; dat noem ik dus meehuilen met de wolven. Als je echt gekwetst bent (dus niet semi- of quasi-gekwetst zoals bijna heel Nederland meelult!!!!) dan heb je een punt dat sommige woorden niet lekker kunnen vallen.

Voorbeeld: iemand schrijft ‘kankerbak’….goed of slecht ?
Voorbeeld: iemand schrijft ‘homo’…goed of slecht ?
Voorbeeld: iemand schrijft ‘Koran op je molen’…goed of slecht ?

En deze woorden tref je ook aan op AB. Typeringen werken uitstekend, stigma’s ook, maar laten dat geen dogma’s worden ! In dat geval ben ik het geheel met je eens. Want zeg nu zelf, ieders recht eerbiedigen betekent schijnbaar ‘complete censuur’. En dát zien velen – waaronder JIJ – niet aankomen.
Ik :tong: vrouwen
@Megakix:

Daarom mag ik dus ook zeggen dat oostblokkers stinkoostblokkers zijn. Zoals als gisteren. Maar dat werd verwijderd.
@Ik :tong: vrouwen: :lol: …het is van je hart zie ik ? Ik zie dat niet als een belediging, IK niet. Dit is JOUW opmerking. Het kan dat jij een groepje letterlijk ‘stinkende’ Polen in je huis hebt gehad. Ik heb geen ervaring met Oostblokkers. Dus ik laat het helemaal aan jou…
Half Afrika rijd hier nog mee rond ja, netzo met de 505.

504 V6
http://www.youtube.com/watch?v=wLtkJyZ2yhc
@de echte bob: Ik wist niet eens dat de 504 RWD is… :oops: Iets teveel gewend geraakt aan alle FWD Citroëns. ;)
@Citrofiel:

De 505 zelfs ook nog hoor!
Waarom ziet dat nummerbord er zo geshopped uit?
Wat loyaal van de beste man, eigenlijk valt hij best mee en is het hele sympathieke kerel..
In Argentinië is het eigenlijk de meest comfortabele taxi die er te vinden is. Verder heb je keuze uit een Fiat Siena of Palio, een Chevrolet Corsa en een sporadische Dacia Logan MCV. Dan is zo’n 504 wel lekker ruim en vooral erg prettig bij drempels! Erg fijne auto als passagier toch.
In Tanzania zie je ze ook nog wel rijden. Af en toe als taxi. Maar het is daar vooral oud japans blik wat de klok slaat.

Echt gave karren, die oude peugeots.
Tenminste nog een minister president die wat ( iets ) doet voor de minder bedeelden. Wat heeft Balkenende de afgelopen 8 jaar daarvoor gedaan ? Toch zal het me niet verbazen dat er een bom in zit.
@majinstar: Ik denk toch dat je veel liever balkenende hebt die een man is van het volk en gewoon gekozen in ipv hem, ga eens in de geschiedenisboeken wat er ondetussen met iran is gebeurd sinds er een nieuw regime is. Je kunt daar alleen bmw rijden als je vriend van onze Ahmadinejad. Kom toch eens met normale vergelijkingen en ga terug naar school, onee daar zit je nog op met je auto’s importeren want dat is goedkoper, echt niet, zeker niet als het om hele luxe wagens gaat…
@woutert:

Die ammehoela kan misschien een strenge regime uitvoeren op z’n volk, maar je moet hem wel de credits geven dat het belang van zijn volk wel voorop staat. Iets wat ver te zoeken was bij Balkenende ( hypotheek crisis, daling koopkracht en luchtbel huizenmarkt ). Die ammehoela bouwt kerncentrales voor de toekomst, maar het westen beschuldigen de midden oosten en aziatische landen altijd van kernwapens etc.., terwijl Nederland straks zijn tweede, derde en vierde kerncentrales willen openen in Nederland ( onder het mom ) milieubewust en duurzaam energie. Nee ik heb Balkenende nooit een vinger zien uitsteken naar het volk toe behalve de lange, want zijn kruisje heeft hij al binnen.
@majinstar: de economische crisis, en de huizenmarkt hebben niets met balkenende te maken, daar kon hij niets aan doen, hier waren de banken de schuldige aan.en in het geval huizenmarkt was het een gevolg van de crisis. Ook een daling van de koopkracht had hiermee te maken. Daarbij heeft die vent echt niets met z’n volk, hij bouwt die kerncentrale echt niet om energie te leveren in de toekomst, alleen om een bom te maken waarmee hij dingen af kan dwingen van het westen, zoals extra geld zodat hij het niet hoeft te betalen. Ik zeg niet dat balkenende veel voor het volk heeft gedaan, maar wel voor het land, en dat zien mensen zoals jij niet. Als je hem echt zo goed vind, ga er wonen, dan zal je anders praten, daar mag je geen bmw rijden.
In Egypte rijden inderdaad nog behoorlijk wat van deze auto’s rond als taxi, maar ook daar begint de waardering te veranderen. Mijn ouders kwamen op hun korte vakantie daar bijvoorbeeld een prachtig gerestaureerde 504 tegen, nog wel in dienst als taxi overigens. Er lag een Toyota-motor in, zal wel wat betrouwbaarder zijn. ;)
@Citrofiel:
Nee, die Toyota motor was voorradig.
Op Madagascar zijn de Pigot 404 & 504 pick up’s de ruggegraat van het openbaar vervoer.
Op de vraag waarom geen Toyota was het antwoord dat de ‘Pigots’ overal onderweg gerepareerd kunnen worden, men de Pigot’s met allerhande onderdelen kan repareren zoals een waterpomp die oorspronkelijk van een Mercedes Vrachtwagen afkomt en de Pigot motoren makkelijker zijn te reviseren omdat ze natte cilindervoeringen hebben.
Hebjenooitmijnstukkieoverde RangRovergelezenopklassiekerrally :D
@de sjonnies: dit onderstreept ook weer dat zij niet vertrouwen in de o zo betrouwbare toyota wat ze helemaal niet zijn.
Enige persoon die de waarheid durft te vertellen mbt Amerika en Israil. Jammer dat de rest van de wereld ” slaapt ” .
@vtec: Waarheid? Ahmadinejad? Echt, joh?

We hebben het hier over een man die met droge oogjes beweert dat de Holocaust verzonnen is. Het woord “waarheid” mag niet eens meer in dezelfde zin voorkomen als zijn naam.
@vtec:

en de “waarheid” over Iran ..
zou die dat ook durven ??
@vtec: Ik sluit me bij je aan. Oké je kan hem niet echt een goede volksvertegenwoordiger noemen, maar hij heeft tenminste schijt aan het Amerikaanse imperialisme, hulde daarvoor!
@Aselu: Jammer alleen dat die 504’s in Argentinie ALTIJD in belabberde staat zijn met versleten wielophanging en schokbrekers. Bovendien zegt het ook wat over de chauffeur (over het algemeen is die minder betrouwbaar in zo’n oude taxi). Ik probeerde ze altijd te vermijden…
die trek-pop wilde toch ook voor 2 miljoen dollar een auto-fabriek bouwen ..

de ayatollah,s lachen zich de tyfus daar ..
@lincoln:
Ben ervoor om de term ‘lincolneske opmerking’in de Nederlandse taal toe te voegen :P
grappig in Marokko hebben we ook een 504 of 405 pick up
en we hebben die vorige week weggedaan
@Frederik: In Buenos Aires en andere grote steden zijn ze nogal versleten ja, maar ga maar ‘ns kijken in kleinere steden, zoals La Plata of Salta. Daar zijn het wat mij betreft echt de beste taxi’s!
@ Majinstar

Wat een kneus ben je ook. ‘Doet iets voor de minder bedeelden t.o.v. Balkenende’.. Deze walgelijke man steekt ieder jaar miljoenen dollars in zijn zakken door olie te verpatsen aan de rest van de wereld. Nu verkoopt hij een van zijn bakkies voor een paar ton en thats it- lijkt hij ook weer eens Sinterklaas. Maar ondertussen laat hij wel de arbeiders in de raffinaderijen door werken voor een eurotje per dag…
@Stuko:

Daarom mijn vergelijking ook. Balkenende heeft in zijn 8 jaar tijd niks betekent voor nederland. Hij heeft door zijn beleid een twee deling gemaakt tussen rijk / arm enz… Ik kan me niet herinneren dat hij ooit een ziekenhuis heeft bezocht of een deel van zijn salaris heeft geschonken aan een goed doel. Nog beter zelfs: onder zijn leiding is Nederland bergafwaarts gegaan in koopkracht en zit de financiële sector op slot. Hulde voor iemand die ook nog een grote kruis heeft. ?
@majinstar: Nogmaals is dat aan balkenende te wijten, en wie zegt dat alles in het nieuws komt wat die vent doet? is het de taak van een MP om ziekenhuizen te bezoeken, en de economie te stimuleren, niet echt nee. Hij moet alleen zorgen voor voldoende werkgelegenheid, dat deed hij door banken niet te laten vallen. Ik kan me toch nog goed herineren dat hij op bezoek ging bij scholieren en daarbij van een skateboard viel etc. Hou toch op met je onzin, nu blijkt dat je geen verstand van auto’s hebt blijkt dit ook voor politiek, vertel eens, ik welke klas zit je, vmbo-kader 3? en je stemt SP want je bent een allochtoon?
@Jipp:

De minister president is de spil van Nederland, alles wat hij doet komt in de media terecht. Helaas heb je ook met lobby activiteiten te maken waar een mp afstand van moet nemen. Kijk maar naar Rutte die wekelijks nog voor een klas economie les geeft aan allochtone kinderen. Neemt niet weg dat hij ook weleens medeleven kan tonen met de maatschappij.
Een school bezoeken noem ik nou niet indrukwekkend, dat doen burgemeesters ook. Een minister president moet stabiliteit brengen en niet zorgen voor werkgelegenheid. Weet je wel niet hoeveel mensen een uitkering hebben en in de Wajong zitten, omdat ze gehandicapt zijn ( die mensen kunnen nooit van hun leven werken ). Wat te denken van geweigerde sollicitaties op afkomst.
Projecteer je mankementen en tekortkomingen maar niet op mij.
@majinstar: Vriend, ik heb geen mankementen en zal ze niet krijgen, ga eerst maar is de sociale grondrechtenlezen en kom dan terug want je reactie slaat echt nergens op. daarbij geeft hij les op een vmbo-school en daar zitten niet alleen allochtonen.

Jou makenkementen daarintegen worden groter en groter, ga toch weg, je bent echt dom gewoon.
@majinstar: Daarbij heb ik nog nooit een burgermeester mijn middelbareschool zien bezoeken, rutte wel een middelbareschool waar ik op heb gezeten afgelopen week.
Haha wat denkt die ahmadinejad nou nog te krijgen voor die bak? :-)
Geloof het of geloof het niet maar de 504 wordt nog altijd nieuw gemaakt in Africa.
Onverwoestbaar is de 504.
De 405 is in Iran nu nog altijd een topper.
Svenska Aeroplan AB
@ Megakix: goede reacties! Mn complimenten… (for what it’s worth)

@ Majinstar: vergelijk je Ahmedinejad nu met Balkenende? Bedoel je de Balkenende die net (als 1 van de 20 grootheden uit de gehele NL historie) het Grootkruis van Oranje-Nassau heeft gekregen voor bewezen diensten??? Jongen, ga je schamen…

OT: goed PR initiatief. Zullen vast genoeg Henks en Ingrids intrappen. Die zijn daar goed in namelijk, hier ook al…

;)
@Svenska Aeroplan AB:

Wat stelt zo’n grootkruis nou voor en wat voor bewezen diensten ? Hij zou een hakenkruis getatoeerd op z’n voorhoofd moeten krijgen. Puur voor de tweedelingen die hij met zijn partij heeft gecreeërd in de nederlandse samenleving.
De man kan alleen slap lullen over ouderen die zorg nodig hebben om zo kiezers te winnen, waar het overgrote deel van Nederland toch al bejaard en dement is.
Hij kan een langzittende president zijn, maar een waardevolle bijdrage aan de samenleving en de economie is onder Balkenende nooit van stand gekomen.
@majinstar: Jij hebt echt geen benul van wat je zegt zeg, pff…
Svenska Aeroplan AB
PS: LOL @ Lincoln!

Maarja, dat spreekt voor zich…
misschien dat tie nu in een Xantia gaat rijden, deze wordt nog door autofabrikant Saipa gebouwd in Iran.

http://www.citroenet.org.uk/foreign/iran/saipa-xantia/images/new-xantia-2.jpg
Sjonge Sjonge. De westerse indoctrinatie machine draait op volle toeren. Het zijn juist deze personen, Ahmedinejad ; Chavez; Erdogan, die opkomen voor gerechtigheid. Zionisme en Imperialisme vieren hoogtij en jullie trappen er gewoon doodleuk erin. Slaap lekker!
@A.Y.: Ook al gehersenspoeld?

Beterschap! (Laat me raden.. PvdA-stemmer?)
@Benz..: nee een SP’er, de partij die voortkomt uit de communistische partij.
@ Majinstar,

zucht… De vergelijking van Abbie en Balke raakt kant noch wal. Bovendien is het niet de functie van een MP om allochtoontjes te knuffelen of oudjes voor te lezen, maar een land besturen. (Neemt niet weg, dat ik Balkenende waardeloos vind)
@Stuko: Dat vind majinstar wel, ze moeten hen helpen want anders kunnen ze de veel te dure bmw’s niet meer betalen met de leningen. Hij is er zelf een van.
@ A.Y.: Dude doe even normaal, je gaat hier toch niet met droge ogen beweren dat je iemand die de holocaust ontkent serieus neemt?
Nu Toyota toch met Citroen en Peugeot auto’s bouwt kunnen ze ook wel de 404/504/505 doorbouwen met diesel/LPG en voortreffelijke vering. Peugeot carosserie en Toyota motor voor Amerika (noord- en zuid), Afrika en Azie. Inclusief een pickupversie, ute voor Australië. Peugeot bouwt nog altijd 405 in Iran en er zijn nog massa’s Renault 5jes in Iran.

Dus zo gek is het niet dat Abbie een 504 rijdt. Beter dan een Benz C of E-klasse. Zelfs een 403 of 404 verslaat een Heckflosse of S-klasse met een straatlengte voorsprong, om nog maar te zwijgen van BMW of VAG

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).