Gran Turismo 5 vanaf vandaag in de winkel

Auteur: , 143 Reacties

Het is zover. Na vijf jaar ontwikkelen, data prikken, data verschuiven en vertragingen is nu het moment van de waarheid aangebroken. Het langverwachte racespel Gran Turismo 5 ligt vanaf vandaag in de winkels. Nee, echt!

In een aantal winkels is de verkoop gisteren al begonnen, maar de meeste GT5-verkooppunten hebben het spelletje -met een kleine 1.031 auto’s om uit te kiezen- vandaag in het schap staan. De releasedatum is voor de verandering een keer gehandhaafd. Dat is best schokkend, vandaar dat we er nog even aandacht aan besteden. Dus beschik je over een PS3, heb je een degelijke flatscreen en zin om de wintermaanden zéér nuttig te besteden? Dan weet je nu wat je te doen staat.

Voor de lucky few die het spel inmiddels al hebben: er is een patch online gezet door PolyPhony om het spel online te kunnen spelen. Er kan namelijk een foutmelding op het schermt verschijnen. Dit bestand van 133 MB moet de boel weer vlot trekken.143 reacties

1031 auto’s klinkt lekker veel, maar zal, net als in Forza, wel zo zijn dat er 13 dezelfde race Porsches in zitten met andere decals erop…
Maar verder ziet het er echt gelikt uit!
@RickB: Porsche zal je in GT5 niet tegenkomen. Maar wat je bedoelt is waar. Sommige modellen zitten er 20x in.
Geert Schoots
@Markus: De Mazda MX-5(Miata en Eunos Roadster) in totaal 28 keer…
@RickB: Er zitten 36 porsches in Forza 3, en er zijn 28 verschillende modellen in en ze hebben allemaal interior view.
Dus lul niet. De schaduwen in GT5 zijn echt verschrikkelijk!!!. De Standard Cars zijn gewoon lelijk en de polygonen zijn veel te zichtbaar en ronduit schandalig voor een game die bijna 6 jaar op zich heet laten wachten. Motorgeluiden zuigen nog steeds en dat na vijf jaar Forza 4 zal eens en voor altijd gehakt maken van GT5, dat doet Forza 3 nu trouwens ook al. Levels als Madrid zijn wel mooi..
In de Fnac was ie gisteren al te koop. Voorlopig nog geen stormloop…
Hele stapels gisteren bij Bart Smit, natuurlijk een meegenomen en het is een heerlijke game! Prachtige graphics, ziekelijk gedetailleerde premium cars en erg lekkere physics. Top!
@fant: Ben het maar gedeeltelijk met je eens. Ik vind het een heerlijke game om te spelen, de physics zijn super. Ook een aantal leuke toevoegingen zoals het karten en rally rijden.

Karten is ook heel geschikt om online te spelen!

Maar de graphics vind ik ronduit slecht! Neem even de schaduw in de cockpitview als je de Top Gear Challenge aan het rijden bent. Bar slecht. Geen AA, tracks zijn ook niet mooi uitgewerkt. Nee over de graphics ben ik helemaal niet tevreden.
@Steiger: Een PlayStation blijft een PlayStation. Niks aan verandert sinds de lancering. De game ziet er al geweldig uit dus de rekenkracht is zo goed als op. Als je PS3 graphics vergelijkt met PC graphics ziet het er op een pc allemaal net wat gelikter uit. Dat is het nadeel van consolegaming, maar reken maar dat dit allemaal alleen maar realistischer wordt ;)
@jzaero: de rekenkracht van een PC is beter? Waarom gebruiken vele onderzoekers dan een of meerdere PS3… vanwege de grote rekenkracht?
@Markus: Onderzoekers?
Wat voor onderzoekers hebben in godsnaam baat bij de rekenkracht van een PS3?
UFO watch groups ofzo?
@Markus:
Nee, omdat je daar doodsimpel een ander besturings systeem op kan knallen…
En kwa Black Ops betrefd zijn de graphics voor de XBOX weer beter dan die van de PS3 :)
@RickB: uit een artikel over zo’n onderzoeker:
“What makes the gaming console more effective than high-end computers for complex research algorithms is the Cell chip built by IBM to process high-end gaming functions.”

Gaat niet over besturingsysteem dus.
@Markus:
Nee, maar het drukt de kosten ENORM!
@Markus: z’n punt is dat een console op de markt wordt gebracht en daarna verouderd, een PC kun je elke dag upgraden in principe. Maar goed, ik ben helemaal niet ontevreden over de graphics, vind het gewoon mooi. Als dit mijn PS3 uit 2007 al kan neerzetten, ben ik benieuwd wat een PS4 + GT6 op tafel kan leggen :-)
@E320cdi: aha, dan heb ik wellicht verkeer begrepen. :)
@Markus:
De PS3 heeft een cell processor die oorspronkelijk 8 cores bevat maar waarvan er 1 defect is. De Cell processor verantwoordelijk voor alles. Juist omdat ie flexibel is, is ie niet echt goed in alles. Men gebruikt de PS3 omdat ie gemiddeld meer dingen tegelijkertijd aan kan dan een gemiddelde PC. Niet alles PC’s hebben Quad-core hé. Snelheid is bij onderzoek niet zo bepalend want men deelt de berekeningen op in verschillende stukken en geven elk stukje aan een core.
@TYPHOON: That’s partly true, maar tegenwoordig worden een hoop PC’s geleverd met Core i5 met Hyper Threading dan wel met 2 kernen dan wel met 4 kernen. Hyper Threading houdt in dat er eigenlijk het dubbel aantal cores beschikbaar komen dan wat je als fysieke kern hebt. 2 kernen betekent dat er 4 cpu’s tegelijk aan een opdracht kunnen werken, 4 kernen betekent dat er 8 kernen tegelijk aan een opdracht kunnen werken. Hoewel nog niet alle PC’s met deze kernen worden geleverd, moet je het toch wel meetellen omdat een gemiddelde gamePC of media-PC niet zonder deze kernen meer kunnen. De Videokaart zal nog altijd wel een hogere prioriteit hebben, maar ook de CPU’s in PC’s worden steeds beter.
@jzaero: Core i5 of hoger*
@Markus: Reken maar dat een gemiddelde mediaPC meer rekenkracht heeft tegenwoordig dan een PS3. Core i7 + HD5890 bijvoorbeeld? Om maar een snel systeempje te noemen. Anyway, dat is ook wel duidelijk te zien bij verschil in graphics hoor, Call of Duty zal bijvoorbeeld op de PC een stuk beter eruit zien, net zoals Crysis die binnekort uitkomt voor de PS3 en eigenlijk bijna alle games die zowel op de PC als op de PS3 te krijgen zijn. Nog een voorbeeldje is GTA4. De density van auto’s en hoe ver je kan kijken is slechts 20% van wat een PC maximaal kan bereiken.
@jzaero:
hd6890 bedoel je zekers =D
@JamesBond007: …Doe maar die GTX 580
Repelsteeltje
@Steiger: hoe origineel Steiger! Ronduit slechte graphics en dan beginnen over enkele schaduwen die niet perfect zijn afgewerkt? Toevallig dat dat ook 1 van de “grootste” kritieken is van de “critics”. Wat een gezeur! Maakt dat de algemene graphics nu ronduit slecht? Ik ben het met je eens dat de circuits op sommige punten nogal clinisch ogen.
@Steiger: Agreed de schaduwen zijn ronduit schandalig te noemen.
Zit nu net in mun PS3! :d Ff de eerste rondjes maken, tot ik moet gaan werken over 1,5uurtje :D
Ik had via internet besteld en krijg hem morgen binnen!

Ben zeer beniewd!
the_real_stig
Heb de signature editie vandaag binnengekregen! OMG wat een gaaf spel!! en dan heb ik de blueray nog niet eens ingestoken :o.
Had hem gisteren al in de pocket… Een echte GT zoals wij hem kennen…. Ziet er mooi en gelikt uit… !
berend_fritsema
Gister gekocht! eindelijk :P
http://www.youtube.com/watch?v=1E9jUfXmehc
@Stopwearingpants: Ik heb het goed bekeken en volgens mij is dat geen GT5 hoor. ;)
@Stopwearingpants:
Die M3 is uber vet en snel..
@Stopwearingpants:
Die M3 is uber vet en snel..
@Stopwearingpants:
Die M3 is uber vet en snel..
nu wachten we forza 4 af :p
@bpc:
word toch niks. Misschien wat leuke updates maar meer dan dat word het toch niet. Was altijd wel forza fan maar Forza 3 heeft me diep teleurgesteld.

Forza is gewoon niet te vergelijken met GT5. IMO
@JamesBond007: En toch vind ik Forza leuker, mooier en puurder omdat ik niet in een Lambo wil zitten met een stofzuiger in mn nek.
@The360box:ik kies ook forza al ga ik liever gewoon echt rijden
@The360box:ik kies ook forza al ga ik liever gewoon echt rijden
@bpc: Ja echt Forza 4 zal echt gehakt maken van GT5. Dat doet Forza 3 nu ook al, Qua Car-list, tuning, Livery editer en online mogelijkheden alleen al.
deze morgen gehaald.. Lost ALLE verwachtinge in!! Nascar, karten, rally, de klassieke gt tracks, te veel autos en natuurlijk het topgear track!!
Pre ordered en heb hem al opgehaald :) nu naar huis om mijn PS3 flink aan het werk te zetten! Hij heeft lang genoeg stof mogen happen ;)
Kad hem vorige week al, wat zeuren jullie -,-.
Dankzij AMERIKA had ik hem al voor de PS3, ff gefixt an hij deed het ook op me PC :)

kaluuum
@VWFreak:
Een PS3 ONLY spel voor de PC…
Je kon hem trouwens ook via Frankrijk kopen, lag die de 30e al in de schappen.
En dan heb je ook gewoon Nederlandse text, alleen is het boekje en de kaft in het Frans!
@VWFreak: hoe heb jij ‘m in hemelsnaam op pc gekregen dan? Graag tekst en uitleg
@JamesBond007: door effe flink op te scheppen natuurlijk,…
Nu al een patch? Moet gewoon een fail-spelletje zijn..
@MrJones: Tuurlijk, Call of Duty black ops moet ook een fail spelletje zijn, net als modern warfare 2 en alle andere grote titels die 100 miljoenen op de releasedag binnenhalen… En kort daarna een patch hadden gelanceerd…
@MrJones:
Lul jij nou stom?
Omdat ze expres niet patchen om iedereen een gelijke kans te geven is het gelijk een fail-spelletje?
Wat voor een grote titels dan wel niet moeten falen op de release dag!
En zijn pre-facelift auto’s ook faal auto’s? Nou eh nee!
@RickB: Dit is de enege game die kken die gelijk een patch online gooit, Black Ops etc. deden dit niet,
@The360box: Black Ops voor PC heeft al 3 (ja, DRIE!!!) Patches achter de rug en draait nu eindelijk bijna perfect…
@The360box:
Ehm, toen ik mijn Black Ops in de XBOX stopte, werd ik gelijk verbroken van Live en werd gevraagd of ik een patch wilde donwloaden!
@RickB: Inderdaad, bij black ops (in ieder geval ps3)was het niet mogelijk online te gamen totdat je patch 1.01 geinstalleerd had. Deze patch werd op de releasedag uitgebracht. Dit werd gedaan zodat mensen die de game een dag voor de releasedag al in huis hadden geen voorsprong hadden. Al was het mogelijk om via de franse servers alsnog online te gaan…

De makers van GT5 hebben met deze patch hetzelfde beoogd. Het is dus niet een incomplete game zoals gesuggereerd is.
MOET…PS3…HEBBEN…!!!…
@Jochempie: Ik heb er nog eentje over van 120gb voor €170,-, kopen?
@Jokkebrok: In de tweedehansjes zoek ik enkel naar 60gb (for obvious reasons) maar bedankt voor het aanbod.
Ik vroeg mij al af waar dit artikel bleef :-)
en hij is dikker dan ooit! wat een spel hee, ben al 2 dagen colleges aan het skippenXD
@Bas: goed bezig knul! Wat nou toekomst, die heb je toch niet nodig als je een PS3 hebt!?
Heb m al maar heb spijt dat ik de Signature Edition heb gekocht.. heb er 99euro voor betaald en voor iets meer had ik NOG meer gadgets gehad..
En toch… Rijd ik liever in m’n eigen auto. Dat is een stuk leuker als op een computer.
zoooooooo jammer dat deze er niet voor de PC is
@jan: als deze game voor de pc werd gemaakt was hij letterlijk tot het einde der tijden niet gereleased omdat de hardware bij PC’s veel sneller wordt verbeterd dan bij consoles, dus dan zal die Skyline-freak van een GT5-bedenker continu proberen het maximale eruit te halen.
Maargoed. Klinken de auto’s ook als in het echt. Dus een AMG als een AMG, een VTEC als een VTEC en een V10 zoals een V10?
@AMG Powerrr: Een voorbeeld: Een M3 klinkt als een stofzuiger, de SLS komt aardig in de buurt, De R8 V10 klinkt als een 4 cilinder. En ik meen t echt.
ziet er goed uit maar ik ben nu eenmaal
een Need for speed fan

ik kijk uit naar NFS Shift 2

http://www.youtube.com/watch?v=xfpNzKjPBP4&feature=fvst
@Jerre: Erg leuke BULLSHOTS. einde bericht
Heb GT5 sinds gisteren, en moet zeggen heb nog geen moment spijt gehad van die 70 euro ;). sls + de ring = heeeeeeerlijk
@BlackonBlack:
En u bent afgezet!
https://www.mediaoffer.nl/playstation_3/730
Heb daar Black Ops gepre-ordered en op de release in huis gehad! :D
Ah,, ik vind de graphics niet mooi, bijv als je de FF klasse rijdt zie je gewoon dat de auto’s direct van GT4 naar 5 gezet zijn. Zo kun je ook niet in alle auto’s cockpit zitten. Ik heb de collectors edition en als ik bij de dealers kijk zie ik naar schatting maar 200 auto’s, de overige 800 moet je toevallig maar bij de occasion tegenkomen, de motorsound vind ik tegenvallen, zo klink een BMW M3 naar een stofzuiger.
@The360box: Als je er echt niet blij mee bent mag je hem wel aan mij sturen :).
@The360box: Das toch geen verassing? stofzuigers lol
ik heb hem sinds gister en vind het echt een mooi spel. ik weet hoeveel mensen er hier een 3d tv hebben maar dan word het nog mooier. net als cod black ops. 3d word de toekomst. geloof me.
ik bedoel ik weet niet hoeveel mensen.
De PS3 heb ik, maareuh, een degelijke flatscreen niet echt ;) 15″ kubusje FTW! Ik zal ‘m wel af en toe eens aansluiten op de grote TV beneden als ik het spel heb :)
Aaahh… Ik heb een Samsung 3D TV! Dat word dus gewoon echt mooi in het 3D… Tenminste, als deze game 3D ondersteund
@D-Racer:
dat doet die :)
Wat is eigenlijk het verschil tussen de signature/collectors edition en de gewone. @jokkebrok woon je een beetje in het noorden van het land? Draait ie eigenlijk wel goed op de 120gb versie?
@Pallas: Ik merk niet echt verschil, ik heb de proloog gespeeld op een 40gb (oude), en 250gb (nieuwe) maar ik merk geen verschil, de software is volgens mij ook hetzelfde.
Dus ik weet zeker dat ze op beide wel draaien!
@Pallas:
bij de collectors edition krijg je extra:
Apex guide (mooi boekje over hoe je moet corneren, etc)
5 EXTRA wagens in het spel te onmiddelijk te gebruiken
Verpakt in een mooie box
de Signature Edition bevat
Alles wat de collectors heeft +
6 EXTRA wagens ook onmiddelijk te gebruiken
4GB USB key met SLS video op
Lederen portefeuille met Race Card
Sleutelhanger (goed materiaal)
Verpakt in een mooi glimmende zwart coating box
:D
prijzen +/-
gewone: 69euro
collectors: 99euro
Signature: 179euro

Dat zijn de goedkoopste prijzen maar in de winkel zijn ze meestal duurder!

Greetz
@Stino: Klinkt goed, al zat een soortgelijke apexguide al gratis en voor niets bij GT1!
@d racer: hij is volledig 3d ten minste je moet het even instellen bij instellingen of je moet steeds de 3d knop op de afstandsbediening indrukken.
@pallas ik heb een 80 gigabyte versie van de vorige versie van de ps3 en alles draaid goed en zonder haperingen. ook in 3d.
heb hem al van gisteren (Belgie)
khad meer verwacht na 5 jaar wachten maar het is de beste racer ooit ;)

regenefecten,sneeuw, nacht, rally enzo … ongeloofelijk realistisch
@pedro: Beste racer ooit, meer de slechtste, alle hot hatches zijn direct getaped van GT4, ik begrijp niet wat ze in de 5 jaar tijd+ langer hebben gedaan, cker uit hun neus gegeten, kut japaners
@The360box:
Inderdaad, enorm veel zijn er van de PSP overgebracht.. :s
@Stino: Ja, nu je het zegt, ook waardeloze graphics ja.
keb geen sneller computer met i7 ofzo en geen PS3 dus ken het wel kopen maar niet spele :(
@Flamingo: Ik heb nog wel een 120gb versie te koop voor €170
@Jokkebrok: + spel 220 euro. Te duur! Waarom verkoop je m?
@Flamingo: $$$ nodig ;)
ik heb ook nog GTA IV liggen die me pc niet draait. iemand hebbe?
@Flamingo:
Heb al, kan die van mij ook amper aan…
Raar, is een Quad-Core @ 2.66GHz :S
Maar nog met GIGANTISCHveel in-game lagg… :P
Ik vindhet en gave spel, maar ze moeten niet 10 dezelfde modellen erin zetten, de skyline bijv.
@cesarestevao: TIEN? 50 bedoel je
Eindelijk ligt hij in de winkel. wel een beetje prijzig voor een spel, maar ga hem wel kopen denk ik XD
kinderen lees eens een boek
@rick: opa speel eens een spel
Dit lijkt me een heel vet spel maar “helaas” heb ik geen PS3. Ik zal het daarom nog steeds moeten doen met Forza 3. Wat overigens ook geen straf is!
@WEDhicks: jokkebrok heeft er 1 te koop staan
@Flamingo: of het is echt een jokkebrok en hij jokt natuurlijk ;)
@WEDhicks:
Ja, maar nadat ik 1000G heb behaald doe ik er ook barweinig mee! :P
Maar je hebt geleik, dat is ook geen straf, maar begint wel te vervelen!
Het verhaal klopt niet. Iemand had hem gisteren al.
@Nico94: Staat toch ook in het artikel, in Frankrijk kon je hem de 20e al krijgen…
Er zijn altijd winkels die hem een dag of zelfs twee eerder verkopen, alleen geven ze dan (Meestal) geen bonnetje mee ;)
Eindelijk dan. De Zonda R zit er in, de Murc SV, Mclaren F1 en Viper ACR ook :)
Wel erg weinig Mercedessen te zien bij de dealer, en ik had ook wel iets meer Ferrari’s verwacht :|
De demo modus bij de dealer is wel vet, en alle verschillende raceklassen :D
@Davidov:
M’n zwager zij dat er nog meer stond op de tweedehands markt :) SL65, CLK55, etc. ;)
Svenska Aeroplan AB
Gran Turismo 5?
Ow, het is een computerspelletje!
Tja…

Ik sluit me aan bij @ rick…
@Svenska Aeroplan AB:
Ga je toch van die leuke kerst kaarten knutselen.
Het typische gevalletje ps3’er. Zelfs als de game teleurstellend is, blijven ze lachen en zeggen hoe vet het is.
@Relief: Ja omdat ze zich nu realiseren hoeveel beter Forza 3 is. De geluiden, De carlist, de Tuning, het Online community, De Forcefeedback en de Livery-Editor zijn 10X beter dan in dit rotspel. Ik heb em nu twee dagen en blijf steeds terug gaan naar Forza 3 omdat het zoveel beter aanvoelt en klinkt.
Met smart gewacht, de track and trace van TNT gevolgd, wat blijkt…het is naar het verkeerde sorteercentrum gebracht !
Komt nu dus een dag later ( als ze het morgen of overmorgen word bezorgd met dat gestaak :*(…….
G*****dmme ik zit echt met smart te wachten op dat din vorige maand gepreordered en nu moet ik ook nog nieuwe tv hebben :S
Wat echt kut is is dat je dus 800 auto’s moet vissen tussen de occasions
Kan iemand mij vertellen waar de Veyron is? Heb op verschillende trailers gezien dat die er wel in zat maar zie hem nergens bij de dealers staan!

Iemand enige idee?
@Veyron:
Ik heb hem gewonnen, soms staat die ook bij occassies..
let wel op GEEN cockpitview bij de Veyron, het is de versie van op de PSP
Zit ik nou te trippen, of zitten de comments van de Baojun 630 onder dat van Gran Turismo?
@RickB:
Fixed!
Mensen, duurt het bij jullie ook meer dan 20min om alle circuits op de harde schijf te installeren?
Man, man dat was tijdrovend.. :s
ja duurde lang, maar wat een superspel!, was na de prologue en die neppe time trial nogal skeptisch geworden, maar het is zoveel beter dan ik had durfen hopen vooraf:P, forza zal stoffig worden
Jep het installeren van de tracks duurde ff, maar geniet nu zoo erg van dit spel he. Heb net een Nissan GTR naar 834 pk getuned en gewoon omdat het kan haha. Morgen lekker vrij dus ik weet waar ik me mee bezig ga houden!
Nope, Ben bezig met Call of duty Black ops (online) en dat zal nog wel tijdje duren.
Ik heb hier 4 nieuwe games liggen, al paar maanden, maar was bezig met modern warfare2, dit langs de kant gelegt en black ops beginnen spelen.
Wanneer ik eidelijk eens aan die 4 games begin is mezelf een raadsel….
Heb spijt van mijn aankoop….!
gister opgehaald bij de Mediamarkt voor 45,- :) Leuke aanbieding dus ook nog…

Wat een gaaf spel, alleen de patch voor online nog even installeren en dan kan ik ook online spelen.

Verder, de graphics zijn echt wel goed genoeg (op mn Samsung LED dan), het geluid vind ik ook geniaal, het karten, nascar en rally rijden is subliem..

Ik ben echt zeeeeer gelukkig met dit spel!
Ik ga hem morgen ophalen Zijn er mensen die het spelen? voeg me maar toe patatbakkertje
ik heb hem afgelopen dinsdag bij vanleest in den-haag al zien liggen HAHAHA DIT BERICHT KLOPT DUS VOOR GEN METER!
@Jochempie: ik heb er nog een met 60gb, je moet er alleen een nieuwe lezer inzetten.
@porsj: No thanks, heb trouwens besloten toch gewoon een nieuwe PS3 slim te halen en een nieuwe PS2 als ik wat ps2 games wil spelen. Minder risico op YLOD…
Ik heb wat gameplay filmpjes gezien en daarbij viel me op dat in 3rd person de camera heel krampachtig het achteraanzicht van de auto blijft volgen terwijl bij Forza de camera de auto wat heen en weer laat slingeren alvorens de auto weer gevolgd wordt. Dat laatste vind ik veel fijner omdat je dan de kracht waarmee je instuurt kan zien. Is dat aan te passen in GT5?
das inderdaad beter, ps2 haal je voor 5 tienen in huis.
@porsj: klopt ja! Ik heb ongeopende ps2 slims zien staan voor 45 euro inclusief controller. Toch een leuke deal!
@Jochempie: Edit: gekocht, opgelicht. 30 euri’s weg. Ach, relatief goedkope les in Marktplaatsoplichting.
jochempie, ge zit toch in et intrieur JOH!
en anders lekkahh op de motorkap;), ook beter voor driften …

HET geluid is vaak wel een stuk (duitste)Geiler vanachter dan IN de auto;)
Dan toch nog!
Fantastisch… jammer genoeg niet meteen geld op overschot om het spel te kopen… :s
Anyway, wie kan me uitleggen waarom de Quattroporte niet in het spel voorkomt?
@jerre: NFS is echt een fapgame, arcade zuigt!
GT5 is echt een must-have..
Heb er zelf ook alweer een aantal game uurtjes opzitten.
Ik heb hem vndaag al ff gespeeld nou ik vind hem wel tof hoor jongens. NFS heb ik ook maar dan voor de xbox heb deze alleen nog niet gespeeld ook pas sinds vandaag hoor !!!
Wat een complete onzin om je druk te gaan maken over graphics en of Forza beter is. Kijk, voor jullie type mensen is GT5 niet gemaakt. GT5 is als game gewoonweg niet speciaal, er zit weinig lijn in en de superstoere tupperware additieven en eigen stickersetjes zijn in deze game achterwege gelaten. GT5 is gemaakt voor auto-enthousiastelingen. Niet zozeer om de 1000 + auto’s (het merendeel is toch Japans), maar temeer om de tuning mogelijkheden (en dan heb ik het puur over het fijntunen van de instellingen van je onderdelen) en het bijzonder realistische rijgedrag. Zeker met de G25-G27 komt GT5 echt heel dicht bij ‘the real thing’. Forza is gewoon de betere game, iets waar autoliefhebbers zich uren in kunnen verbijten (ik ook hoor, vergis je niet!). GT5 is echter de beste simulatie, en richt zich echt op die personen die verder kijken dan het verzamelen van auto’s en die hun eigen tintje geven. Mensen die zich uberhaupt druk maken over welke game de beste is, of de graphics toch wel echt mooi zijn en of de rekenkracht van de PS3 met de huidige PC’s misschien wel achterhaald is moeten echt nooit GT5 kopen, GT is nooit bedoeld geweest voor mensen die daar op letten.
@Mtyn: Is het rijden op zich dan beter dan bij Forza? Dat lijkt me sterk, ik zie GT5 meer als de ‘arcade’-racer, gelet op de stijfheid waar de camera mee achter de auto blijft hangen, doet me denken aan Colin McRae 1.. Maar goed, hopelijk heb ik het mis.

Toch balen dat er 0 quattroportes in het spel zitten maar wel verscheidene versies van de Lexus IS200…
@Jochempie: Meen je dat nou echt? Aan het camera standpunt kun jij zien hoe het rijden in GT is en daaruit kun jij ook nog concluderen dat GT arcade is? Bijzonder! Probeer je alsjeblieft wel een beetje te verdiepen in een game alvorens je er iets over zegt. Gran Turismo is altijd meer ontworpen als simulator dan als game, en krijgt daar al sinds deel 1 alle erkenning voor. Met de controller is het racen sterk vergelijkbaar met Forza, ik vind zelf GT iets realistischer overkomen omdat een fout in GT vaak gelijk wordt afgestraft. Ook kun je in tegenstelling tot Forza dan niet terugspoelen maar moet je jezelf weer naar de top werken. Dat maakt wel dat Forza als game gewoon veel leuker en beter is, maar als simulator is Gran Turismo onevenaarbaar. Ook belangrijk; ik race met een G25 stuur die helaas nog niet door de 360 wordt ondersteund. No hard feelings, maar ik vond je arcade conclusie wel erg kortzichtig. Overigens zwaar respect voor je werk, ik zag net toevallig je website.
@Mtyn: En nog even een toevoeging aan mijn bericht; het camera standpunt achter het voertuig zuigt in GT ook inderdaad. Maar de beetje simulatie-racer zal die ook nooit gebruiken en kiest voor cockpit- of bumperview.
Na enkele dagen het spel te spelen begin ik me echt aan volgende dingen te storen:
1. Niet alle wagens zijn in cockpitview mogelijk (zelfs niet een Veyron bv)
2. Veel wagens zijn gewoon PSP updated, want heb ze zelfs allemaal kunnen importeren (het zijn ook deze wagens die niet in cockpitview mogelijk zijn)
Wat dus wil zeggen dat de grapics niet geweldig goed zijn bij close ups. Wat bij nieuwe modellen dan wel heel mooi is.
De game heb ik zelf op een goede vier dagen intensief spelen uitgespeeld (buiten een paar trophys)
Besluit: Om drie of vier jaar (ik wil het kwijt zijn) te moeten wachten op dit spel, hebben ze niet gebracht wat ze hadden moeten doen..)
True,

De wegligginggen zijn zeer realistisch is echt kicken als je teveel op het gas gaat dat je dan overstuur, onderstuur hebt enz.
Ik vind hem vet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).