Landwind CV9 haalt slechts 2 sterren in crashtest

Auteur: , 38 Reacties

Slecht nieuws voor onze vrienden van Landwind. De nieuwe CV9, die binnenkort op de Nederlandse markt verschijnt, heeft het er niet zo best vanaf gebracht in de laatste botsproef van EuroNCAP. Waar overige auto's soms 4, maar meestal 5 sterren behaalden, bleef het Chineesje steken op twee sterretjes.

Wel moet gezegd worden dat het een verbetering is vergeleken met de nul-score die de Jiangling Landwind in 2005 van de ANWB/ADAC-haatcampagne kreeg toebedeeld. Maar toch, twee sterren is nog steeds niet bijster veel. En dat terwijl de NL’se importeur had beloofd dat de CV9 conform de Europese richtlijnen is gebouwd.

“We komen nu krachtig terug met de Landwind CV9, die volledig is aangepast aan de strenge Europese eisen. In de veiligheid en kwaliteit van de CV9 is veel geld geïnvesteerd.” Aldus Importorganisatie LWMC bij de introductie in april.

Door het ontbreken van ESP, zijairbags en (hoge) windowbags konden de testpiloten bij EuroNCAP er niet meer dan twee sterren van maken. Crashvideo van de botsproef staat HIERRR!38 reacties

Dat is al weer 2 meer dan de vorige test met een Landwind ;)
Get rich or die trying blijft nu toch wel actueel voor de chineesjes
Hij voldoet iig wel aan de Europese eisen. En had bijna 3 sterren. Storm in een glas waten.

Je wil niet weten hoeveel mensen rond rijden in een auto die momenteel niet een 1 ster zou halen in een EuroNCAP test.

The car was limited to a two star rating by its overall performance although it came close to meeting the three star threshold for adult occupant protection.
@robbie: Alleen hebben we het hier niet over een 2e handsje van 20 jaar oud. Hoe veel nieuwe auto’s worden er vandaag de dag verkocht met 2 sterren?
@FelixF: ik zou deze auto eerder vergelijken met occassions van 5 tot 10 jaar oud dan met nieuwe auto’s.

De prijs is namelijk zo laag dat je ook niet de modernste techniek kan verwachten. Daarom kan je deze auto het beste beschouwen als “nieuwe” gebruikte auto.
@robbie: Nee natuurlijk niet. Maar je weet hoe mensen zijn, ze verwachten de veiligste auto die er is voor de prijs van een pakje boter. Dus ik vraag me af of de mensen die deze auto zouden kopen er wel van op de hoogte zijn dat de veiligheid te wensen over laat.
De eerste generatie Zafira haalde bijvoorbeeld ook ‘maar’ 3 sterren. En dat is nog een vrij moderne auto. Een score van 2 sterren voor een Chinees is dus niet eens zo heel slecht.
http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_zafira_2001/96.aspx
@robbie:
als je interieur fotos goed bekijkt van de landwind en je kijkt naar de achterste zetels zal je zien dat deze 100% gelijk is met de opel flex7 van de eerste zafira …

dus ik ga er van uit dat dit zoals de vorige landwind weer op een opel is gebaseerd …
“Door het ontbreken van ESP, zijairbags en (hoge) windowbags konden de testpiloten bij EuroNCAP er niet meer dan twee sterren van maken”

Gezien deze criteria zijn talloze auto’s op de weg te vinden die ook nooit meer dan twee sterren zouden halen.

Deze auto staat gewoon op het zelfde niveau als vele europese tegenhangers uit eind jaren ’90.

De prijs zal vast ook niet zo hoog zijn t.o.v. huidige concurrenten.

Het is niet goed maar om het nou echt slecht te noemen.. nee
@Kevink: Voor het bedrag dat deze Landwind moet opbrengen koop je 10 Europese auto’s van eind jaren 90.
Vergeleken bij de vorige Landwind is dit echt een ENORME verbetering. Je ziet ook dat de koets redelijk intact blijft – bij die Landwind SUV zat t stuur zo’n beetje op de achterbank na de botsproef, maar dat blijft hier gewoon op z’n plaats zitten. Ik zeg: valt me echt niet tegen. Als ze er nog een paar airbags, beetje ESP en wat andere randzaken bijstoppen, dan zitten ze denk ik zo aan de vier sterren. En dan hebben de Europese merken een probleem, want die Landwind is echt spotgoedkoop.
Ik durf er wel in te rijden hoor. Met twee sterren zit hij al aardig goed als ik hier zo naar buiten kijk, zoals robbie zegt.
Ff opgezocht uit nieuwsgierigheid, ding gaat vanaf € 15k. Ff ter vergelijking, de goedkoopste volkswagen Touran kost €25k. En die koop je ook niet omdat je wat met auto’s hebt.

Linkje: http://www.autowereld.com/showroom/typen.asp?model=118571&m=500 11 deurs
@Don: Voor 15K heb je ook een 5-deurs Suzuki Swift met ESP & een 5-sterren (94% !) rating. Gewoon het 1ste voorbeeld wat in me opkwam, er zijn vast meer passende voorbeelden. Een 2-sterren ‘nieuwe’ auto lijkt me nix, koop dan een 2e hands …
well just don’t crash then
Ja, die sterren zijn wat vreemd verdeeld. De koets kan perfect zijn, maar dan haalt ie maar 1 ster..
Ziet er goed uit. De basis is een sterke carrosserie en dat heeft ie. Belachelijk dat er zoveel belang wordt gehecht aan al die subsystemen. De meeste auto’s hebben dat niet. ESP heb je ook niet nodig als de auto van nature al een goede wegligging heeft.
Svenska Aeroplan AB
Wat ik heb gelezen is dat er nieuwe regels zijn bij de EuroNCAP: de laagste score van de testen telt. Deze Landwind scoorde op alles 3 sterren, alleen op de zijdelingse test 2. Dan wordt het automatisch 2.

De Jag XF heeft er trouwens ook maar 4!
Apart…
Wat maakt het uit, je wilt toch niet in een Landwind gezien worden.
dat is nog eens vooruitgang boeken. van 0 naar 2 sterren. niet slecht. wij in europa doen er gemiddeld 8jaar over om dit voor elkaar te krijgen, en die chinezen doen het even in nog niet eens de helft van die tijd. nog eens 4 jaar verder en ze zijn op een vergelijkbaar niveau als onze auto’s nu zijn. en als je dan ook nog eens de prijs in je achterhoofd houdt is het helemaal geen slecht resultaat. maar ze hebben nog wel een flinke weg te gaan.
@rider: wat een vooruitgang ! maar je bent nogaltijd dood
rollsroycebsnron
zozo wel 2 ja
hadden we nooooooit gedacht
starts to be tired …
Citroen C1 e.d. halen ook 4 sterren is ook een budgetauto dus waarom zou het hier niet kunnen vind 2 sterren echt te mager en wat betreft die “vooruitgang” slechter dan 0 sterren was ze niet gelukt dus ja dan is het een verbetering
heu!?
zo veel?
Huh? Die stomme rotchinezen. Kunnen niks ook nie! Ik wil wel in een veilige auto rijden!

*net klaar met zijn frietje mayo, frikandel speciaal en goulash kroketje en gaat nu zijn tweede pakje voor vandaag oppaffen*
In een Renault met 5 sterren is het maar de vraag of je het bij 100km/u overleeft… Maar in dit koekblik? Hoe kun je zo slecht zijn dat je 2 sterren krijgt, dan hebben ze blijkbaar nog niet helemaal door hoe het hier werkt.
Svenska Aeroplan AB
Landwind produceerd de auto’s voor China. Een importeur (met centjes van de v/d Valk Groep, dan weet je genoeg…) denkt er geld aan te kunnen verdienen. De auto wordt ‘aangepast voor Europa’. Chinese merken zullen voorlopig nog niet groot worden in Europa en weet je waarom? Ze zullen voorlopig NEVER een auto speciaal ontwikkelen voor Europa. Waarom? In China verkoopt Landwind 672845998294058974985078425808343837383646736458924524567245967292475624752647956247854529878376835634064758247588547788888899999999584894527346564631948532504259501 auto’s… per week.

In Europa 12…

Ze lachen zich in China KAPOT om Europa, en gelijk hebben ze!

PS: wat betreft de verkoopaantallen kan ik er een paar naast zitten…

;)
@Svenska Aeroplan AB:

Net zoals ik mij KAPOT lach om de Landwind, al zou die 10 sterren hebben en 10.000 euro kosten, laat ik m lekker staan! Zelfs een kadett uit de jaren 80 is nog minder brugelijk…
Neem maar van mij aan dat er heel veel mensen liever 5000 euro minder uitgeven aan een auto, als ze konden kiezen om zonder esp en zijairbags + (hoge) windowbags konden rijden. Dus in principe niks mis met deze auto! Het is ook geen race auto hè.
Ik heb zo’n gevoel dat het toch niets uitmaakt en dat wij (west)-Europeanen dit barrel niet zullen kopen, al was het alleen maar door het gebrek aan dealers, en kan hij onze wegen dus niet onveilig maken.
Chinezen die auto’s bouwen..
Laat hen maar kopiëren. (Dat kunnen ze..)
Pff… ik zou hem sowieso toch niet kopen..
@Svenska Aeroplan AB , het zal de Chines regering ook een worst wezen als een volbeladen Landwind bij een aanrijding betrokken raakt en niemand het overleefd.
Met geboorte beperking en een zware overbevolking zou ik als regering ook een Landwind promoten.
liever een chinees dan een VAG product. Ze kopieren er op los, maar zijn nog altijd origineler dan VAG!
@racethesun88:

Wat heeft kopieren met originaliteit te maken? 0,0 , en dat is net zoveel als jouw IQ :)
Ik durf er wel in te rijden. Als je op http://www.euroncap.com kijkt naar de verwondingen dan zie je tenminste geen rood meer en dat vind ik al een hele vooruitgang. En als je kijkt naar bijvoorbeeld de Toyota Urban Cruiser dan zie je dat die ook maar 3 sterren haalt en dat bij de verwondingen ook nog bruin voorkomt, dus hij zal niet ver van de 3 sterren af zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).