Opel Corsa facelift is nu helemaal officieel

Auteur: , 31 Reacties

Een jaar geleden kwam Opel met een 'interne update' voor de Corsa aanzetten. Dat was een soort net-niet-facelift, bedoelt om de kleine onder de aandacht van het koperspubliek te houden. Vorige maand nog werd een onderhuidse opfrisbeurt aangekondigd, en niet lang daarna lekten de eerste persplaatjes het grote boze internets op. Vandaag is de Duitser officieel gemaakt.

Geen echte verrassingen dus. Het uiterlijk was al bekend, en motorisch wisten we ook al wat de vernieuwingen zouden inhouden. Belangrijk voor de verkoopcijfertjes zal de EcoFlex 1.3 CDTI worden. Deze zúnige zelfontbrander is (weer) een tikkeltje zuiniger geworden en verbruikt volgens Opel nu 3.5 l/100 km. Daarbij hoort een CO2-uitstoot van 94 gram per km. De 5-deurs versie verbruikt 3.6 l/100 km en stoot welgeteld één gram CO2/km meer uit. De enige Corsa de er toe doet -de OPC- verbruikt nu 7,3 l/100 km (7,6% minder). De top van 225 km/u en de 0-naar-100-tijd van 7,2 tellen blijven ongewijzigd.

Dan het uiterlijk. Zoals gezegd is dat geen verrassing meer. Een andere grille en voorbumper met nieuwe mistlampen en dito behuizing. Ook de koplampen gaan met de tijd mee en hebben hipsjieke LED-verlichting meegekregen om als dagrijverlichting te fungeren. En ja, hij lijkt nu sprekend op een Mazda2, maar die vergelijkingen laten we liever over aan de vergelijkingsmongolen in de comments.

Het interieur van de Corsa is opnieuw ‘gedaan’ en op het dashboard vinden we een Touch & Connect navigatiesysteem terug. Uiteraard kan je er allerlei USB-meuk aan hangen en heeft het systeem Bluetooth. Vanaf begin 2011 komt de Opel Corsa facelift bij de dealers te staan.31 reacties

Knap hoe ze op een relatief oud model het nieuwe familiegezicht hebben geplakt zonder dat het afzichtelijk wordt. Zal voorlopig wel weer de aandacht vasthouden van suffe boekhoudmedewerkers en vrouwen die denken dat ze na de zwangerschap niet meer hun best hoeven te doen om er leuk uit te zien.
@Neptukker: Relatief oud? Is vanaf 2006, wat vind jij een normale vervangingstermijn?
@Neptukker:

volgens dit plaatje istie anders voor heel vrolijke sportieve vrouwens die graag springen:
http://www.autoblog.nl/gallery/Opel/2011_Corsa_facelift/Opel_Corsa_2011_04.jpg
@Jurrian: rofl
Voor het uiterlijk zal ik em niet kopen!!
@ricardo: Haha, vergelijkingsmongolen. (Helaas wel verkeerd gespeld, je mist een R). OT: Zelf heb ik niet zo veel met Opel, dus kan der weinig over zeggen. Have Fun!
Ik rij zelf met een Corsa van de vorige generatie, een 1.0 essential met 60 pk. Ongeladen gaat dat wel vooruit, met een ongelooflijk licht stuurgevoel en dito nukkige versnellingsbak. Volgeladen geeft ie niet thuis onder 3000 opm. Ik vind wel dat de nieuwe er een pak kleiner uitziet (misschien door de aflopende achterste zijruiten of de grotere velgen…).
@Bob

Is dit ding pas sinds 2006 op de markt? Wat is de concurrentie in die klassa dan moordend want voor mijn gevoel is de Corsa reeds een bejaard model.
@Neptukker: Klopt, of het heeft ermee te maken dat dit model niet heel vernieuwend was ten opzichte van het model 2001. Ook voor mijn gevoel is deze Corsa al aardig belegen, en daar kan deze facelift niet heel veel aan veranderen.
Gaatje Nixxan
Hoe suf je de Corsa ook vindt, dit model heeft Opel geen windeieren gelegd, want het is toch echt wel een succesvol model. Tsja en als je ‘m vaak ziet, is niet verrassend meer, maar om het model nu saai of ouderwets te noemen…
Persoonlijk vind ik ‘m moderner (minder saai) ogen dan bijvoorbeeld de nieuwe Polo, Ibiza, Fabia, Clio of noem er nog maar een paar, maar da’s persoonlijk.
ik vind het een heel mooi autootje en zou zeker geen nee zeggen tegen de opc-uitvoering. Enne Ricardo, je zal maar autobloglezer en autoliefhebber zijn met een kindje met het syndroom van down. Iets om even over na te denken.
De eerste kwart seconde dat ik de foto zag dacht ik: “hey, nieuwe Peugeot 208/ 209?
Maakt mij niks uit.. koop toch nooit een moderne Opel.. niks aan.. er zijn maar twee mooie Opels.. een Manta A of een Kadett C Coupe GT/R
Wow…Ve(r)gelijkingsmongolen…… Goed gevonden man!
Waarom die aandacht voor dat woord vergelijkingsmongolen? Volgens mij heeft lincoln het een flinke tijd geleden geïntroduceerd en is het inmiddels Algemeen Beschaafd Autoblogs geworden… :?

OnT; Voor een facelift geslaagd. Het interieur blijft zo te zien helaas niks.
@Citrofiel:
Voor mij is het een nieuw woord, dit omdat ik niet elke blog kan lezen die er gepost wordt. Helaas is het dus van iemand gekopieerd. Sowieso vind ik het wel grappig klinken.
@Citrofiel: Ik vind het niet zo’n geslaagd woord. En ik denk dat veel passieve volgers het niet herkennen als A.B.A.; en dan lijkt het me geen reclame. Voor mij was het een reden om een eerste reactie te plaatsen.

Over de Corsa; Waarom zijn faclifts vaak braver/saaier dan de originele? Zie bijv. de Clio…
De prijzen zijn ook al bekend heren, vorige week al. De importeur heeft de prijslijsten al beschikbaar.
De Corsa kan voorlopig nog wel even vooruit. Het is toch de auto met het beste onderstel in zijn klasse. Als je de Opel Corsa 1.4-16V 111 Edition pakt en naast z’n gelijk geprijsde concurrenten zet; Polo 1.4 Comfortline, C3 1.4 VTi Dynamique, Ibiza 1.4 Good Stuff dan is de Corsa met afstand de winnaar.

De Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX heeft al helemaal geen concurrentie aangezien Seat en Volkswagen daar een pruttelende 1.2TDI 3cyl moeten doen. Citroen heeft echter wel een mooie C3 1.6 e-HDi 92pk maar moet dan wel de rijke uitrusting en volwassen rijeigenschappen van de Corsa missen.
@db87: fiesta niet vergeten :-) best verkochte (groene) wagen hier:
1) Fiesta
2) Ibiza
3) Mini
4) Polo
5) Alto
6) Twingo
7) IQ
8) Pixo
9) Golf BlueMotion
10) Smart For2

http://netto.tijd.be/geld_en_gezin/auto/De_10_meest_verkochte_groene_auto-s.8282658-2210.art
@db87 Jij werkt zeker bij Opel? Ik kan me zelfs een test herinneren in een autoblad dat de Corse het verloor van zijn kopie de Hyundai i20. En dat met grote afstand :-)

En het beste onderstel moet je volgens mij ook een beetje met een korreltje zout nemen net als de volgewassen rijeigenschappen. Dat is waarschijnlijk jouw eigen persoonlijke voorkeur.

Niet dat ik een volkswagen fan ben, maar de Polo is nog altijd 1.700 euro goedkoper en je betaald geen wegenbelasting. Tel daar de betere uitstraling, het volwassen interieur bij op en de meeste mensen zijn er wel uit. Een Ford Fiesta 1.6 TDCi Econetic heeft zelfs 20 pk extra, loopt zuiniger en is 2900 euro goedkoper.

I rest my case
@Supra1981: Nee, ik werk zeker niet in de auto branche. Natuurlijk zijn er magazines waarbij een Hyundai i20 het voordeel krijgt. Maar dat komt omdat men dan kijkt naar ‘value for money’ en daarbij vele andere aspecten minder belangrijk worden gevonden. Hyundai i20 is qua uitrusting toch echt minder en wat dat betreft meer een concurrent voor de Suzuki Swift bijvoorbeeld. Kijk bijvoorbeeld eens welke i20 uitvoeringen standaard Cruise Control hebben. i20 is overigens niet wegenbelasting vrij, Corsa wel.

Verder snap ik niet hoe jij kunt beweren dat een Polo goedkoper is.
De Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX 111 Edition kost € 16.595 en is daarmee 1145euro goedkoper dan de minder uitgeruste Polo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline. Tevens zet je een langzamere 1.2TDI 3cyl af tegen een 1.3CDTI 4cyl terwijl beide wegenbelasting vrij zijn. Bovendien biedt de Corsa 50liter meer bagageruimte.
@Supra1981: Die Fiesta is niet wegenbelasting vrij. Bovendien heeft de Fiesta 1.6 TDCi Econetic geen cruise control, daarmee is het prijsverschil weg tov 1.3 CDTI ecoFLEX 111 Edition.
bij het eerste artikel hierover vond ik hem niet zo goed,
maar nu plots wel weer…
ik begrijp mezelf niet meer.
:oops:
voor een corsa vind ‘k het wel een bom vn een auto
voor een corsa vind ‘k het wel een bom vn een auto
voor een corsa vind ‘k het wel een bom vn een auto
@steffenn: 3 bommetjes dus?

3 bommen er onder leggen zou ‘m goed doen.
Best knap dat ie nog steeds lelijker kan…
wow die heeft nu opeens een heel hoog MAZDA2 gehalte http://www.netcarshow.com/mazda/2011-2/1024×768/wallpaper_14.htm
Opel is de laatste jaren wel dol op Mazda zeg. Typerende vijfhoekige grille gejat, Astra lijkt op een Mazda3 en nu weer een Mazda2 smoel

http://dailyautomotive.net/wp-content/uploads/2009/10/2010-Mazda2-Facelift-front-view.jpg

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/Opel_Corsa_facelift_2011.jpg
Leuk.. een Meriva snoet op je Corsa ;-)
Is wel nog redelijk goed gelukt moet ik zeggen…
Maar een Ford Fiesta is nu eenmaal een mooiere auto =)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).