430 Scuderia en M6 na straatrace afgepakt en geveild

Auteur: , 67 Reacties

Twee Canadezen met een dikke bolide en een te zware rechtervoet hebben "the hard way" moeten leren dat wanneer je 140 km/u harder rijdt dan toegestaan, dit niet zonder gevolgen blijft. Het werd een zeer dure les.

De eigenaar van een Ferrari 430 Scuderia en die van een BMW M6 hielden een krachtmeting op de openbare weg. Daarbij haalden zij snelheden van meer dan 200 km/u terwijl ter plaatse 60 km/u is toegestaan. Daarbij miste zij nog maar net een moeder die met haar twee kinderen te voet was.

Beide auto’s zijn door de Canadese politie inbeslaggenomen. De Ferrari werd deze week al verkocht en de BMW wordt binnenkort geveild. De Ferrari was deels eigendom van een familielid van de bestuurder. Het familielid ontvangt 50 procent van de opbrengst en de tweede eigenaar van de Ferrari ontvangt 30 procent van de opbrengst. 20 procent verdwijnt in de Canadese schatkist. Van wat de BMW M6 zal opbrengen, verdwijnt maar liefst 70 procent in de schatkist. Bovendien hebben beide bestuurders een rijontzegging van 15 dagen. (via: cnews)67 reacties

Voel je je toch zuur als familie lid.. je ferrari kwijt, en dan maar 50 procent van de opbrengst..

Dan liever 50 % van de ferrari in me garage(A)
Het is misschien zuur voor de eigenaren, maar het was ook zuur geweest voor die moeder als zij en/of haar kinderen waren platgereden door die malloten.
integralechubasco
@Werner:
of stel je voor dat jij werdt platgereden, dat zou ook heel zuur zijn…
@integralechubasco: werd met DT, meen je dat nou?
@integralechubasco: Wat is dit nou weer voor belachelijke reactie?
@integralechubasco:
Verkeerde voet uit bed gestapt meneertje onvriendelijke koekepeertje?
integralechubasco
@Werner:
Wordt je nou niet moe van jezelf om anonieme mensen ergens op dit internetweb te veroordelen op hun wangedrag. Pas als jij niks verkeerd doet betekent jou veroordeling echt iets.
Iedereen weet dat dit verkeerd is, denk je echt dat je met jou bloemrijke bevestiging er iets aan toevoegt…
integralechubasco
om in jou taal te spreken, je hebt boter op je hoofd…
@integralechubasco: Je kraamt echt onzin uit. Omdat ik zelf ook wel is te hard rij moet ik het maar ok vinden dat 2 mannen op straat gaan racen en daarbij bijna 3 mensen doodrijden?
rijontzegging van 15 dagen………whoeeeeeee dat zal ze leren!!!!!

Overigens snap ik niet helemaal waarom 80% van de oprengsten van de veiling aan de Ferrari vriend wordt uitgekeerd en de BMW vriend zich tevreden moet stellen met 20%.
Correctie ik bedoel natuurlijk: de BMW vriend zich tevreden moet stellen met 30%!
@S3: beide bestuurders krijgen 30% van de opbrengst. Omdat de Ferrari niet 100% eigendom was van de bestuurder en de mede-eigenaar blijkbaar niet aansprakelijk gesteld kan worden krijgt die “zijn deel” van de opbrengsten helemaal terug. Zo moeilijk is dat toch niet?

Naja, die 15 dagen rijontzegging stellen dan ook niks meer voor. Beetje rare straf zo…
@Griffin: Toch klopt het niet helemaal, voor mijn gevoel. De BMW-rijder krijgt 30% van de veilingopbrengst van zijn eigendom, maar de Ferrari bestuurder krijgt 60% terug van de veiling van zijn eigendom (30% van het totaal, terwijl hij maar voor de helft eigenaar was). Had de Ferrari-rijder dan niet de 30% van de helft van de opbrengst terug moeten krijgen? Dus 15% van het totaal?
Bestraffing lijkt me zeer terecht in dit geval maar veiling van de auto daar snap ik niks van. Zoiets moet je mi strafrechtelijk vervolgen.

Wat is de volgende stap: als je een overtreding begaat in je eigen huis dan gaan we dat ook verkopen?
@okmer: Wat denk je dat er gebeurt met huizen waar wietplantages in zitten. Die worden ook verkocht tegen de executiewaarde hoor!
S3: Als je goed leest begrijp je dat prima. Blijkbaar is het in Canada de regel dat als je auto verplicht wordt verkocht door de overheid je toch nog 30% van de opbrengst krijgt. Omdat de Ferrari gedeeld eigendom was krijgt de andere eigenaar gewoon zijn deel (alhoewel daarmee niet bepaald schadeloos gesteld) en krijgt de andere eigenaar (de bestuurder) zijn 30%. Zo moeilijk is dat toch niet?
zoek dan ook gewoon een stuk snelweg om 9 uur ’s avonds op. deze straf is volkomen terecht. die rijontzegging is nog belachelijk kort eigenlijk.
Zeker heel zuur voor de eigenaren, zou er niet aan moeten denken. Maar aan de andere kant, wat als je dat hier uithaalt… Rijbewijs kwijt, en geen 15 dagen.. cursussen volgen op het CBR etc etc?
Dan maar van de 50% vqan de scuderia een nieuwe M6 bij Gpower kopen!
@CSL:
50% van de veilingopbrengst hè ;)
@Foramen: Dat is inderdaad maar een fractie van de nieuwprijs. Ik gok dat je op een veilig zulke wagens kan kopen tegen 60% van de actuele waarde, gewoon om ze al weg te krijgen (gaat ook zo bij een inbeslagneming… de zaken worden zeer goedkoop van hand gemaakt om zo snel mogelijk aan het geld te geraken en dan is dit geen verdere last meer)
Volledig terecht. Die rotte appels moeten van de openbare weg.
@Timmie: hear hear!
Makkelijkere manier dan je auto verkopen via ANWB.nl…dán wordt je pas echt genaaid ! En niet lekker ofzo ;-).

Vraagje: wat deed die vrouw + 2 kids op het circuit daar ? :lol:
Als je all-risk verzekerd ben,dan krijg je dit gewoon vergoed tegen nieuwwaarde ;)
Ik vind dit zeer apart, wat rechtvaardigt de overheid om iemands eigendom te verkopen bij het overtreden van de regels. Of is te hard rijden daar een misdrijf?

Meen dat het hier alleen kan bij misdrijven.
@Bart: een overtreding is een misdrijf.
@Fre: Dus als jij zonder licht fietst dan pleeg je een misdrijf? Ik kan het mis hebben, maar dat staat niet in je strafblad?
@Bart: Als ik moet gokken, zet ik mijn geld op…uuuhmmm….de Canadese wet…
De Ferrari eigenaar was gewoon getrouwd en had een en/of rekening waar hij het stijgerende paard mee had gekocht, hij blij! De M6 eigenaar heeft of met een eigen rekening betaald, of is ongehuwd of drufde trouwen in gemeenschap van goederen niet zijn… Jammuuuuuurrrrrrrrrr…..
“Daarbij miste zij nog maar net een moeder die met haar twee kinderen te voet was.”

Erg natuurlijk, maar zal net als bij SBS6 wel gigantisch overdreven zijn!
maar maar een ei van me.. ;)
LOL openbare verkoop en je krijgt wel 80% van de opbrengst terug… Bwaaa.. Dan kopen we maar een 458 hé ;)
Die gasten hebben geld zat en kopen hun eigen ‘waggie’ weer terug. Krijgen ze nog een deel van terugbetaald ook.
Aso’s. Bijna een moeder met kids van de sokken rijden is zeker niet cool.

Maar lang leve Duitsland dan met hun veilige Autobahn. Ik moest gisteren in het Ruhrgebied zijn. Gemiddeld(!) met 207KM/h over de 31 gekacheld. Helemaal lege weg. Goed weer. 287 gepiekt. Had nog wel harder willen proberen maar ik zag wat auto’s op de horizon. Dan toch maar even het gas los ;)
@zdev: Wat voor iets rij je dan? (hopelijk geen getjoende clio…)
@xilver: Klik gewoon eens op zijn naam… :roll:
@Citrofiel: Dat had ik pas gezien nadat ik die comment gepost had :D

Een Gran turismo S veronderstel ik aangezien (of een MC Stradale maar dat betwijfel ik) je zegt dat je 287km/u gepiekt hebt. De Quattroporte, GranCabrio en de gewone Gran Turismo halen die snelheid (in theorie) niet.
Lekker vet wel.. met je Maser doorperen op een open baan :D
@zdev: wat was je gem. verbruik ? :D
Ze kunnen hun wagen op de veiling gaan terugkopen via een tussenpersoon. Op politieveilingen is de opbrengst toch niet heel hoog.
Terecht. Doe maar rijontzetting van 150 dagen, lijkt me veel beter.

Aangezien de toegestane max op die plek een hele 60 kilometers per uur was, kunnen we ervan uitgaan dat de heren niet op een bepaald verantwoordelijke plek aan het racen waren.

Pak dan een rustiger stuk. Je woont in Canada for fuck’s sake. Hoe moeilijk kan het zijn?

Tuig.
@ Fre

Een overtreding is heel wat anders dan een misdrijf.

In Nederland 50 km/h te hard rijden is een overtreding die word afgekocht met een geldboete, in de tijd dat de rechter zich buigt over de hoogte van de boete mag je niet rijden.
Doe je dat wel dan pleeg je een misdrijf waarvoor de straf een stuk zwaarder zal zijn.

Waar ik totaal geen medelijden met de heren heb vind ik het wel een vreemde gang van zaken.
In mijn ogen is het niet de auto die fout is maar de man die hem bestuurd.
Door de auto te kopen is het dus alleen een hele hoge geldboete.
Over 15 dagen kunnen ze dit dus gewoon nog een keer doen met andere auto’s????
Eh..

Auto kopen is dus auto VERkopen
deze foto is van Libanees auto’s, ik snap niet dat het gebruikt wordt voor een artikel over canadees geval.
@rabih: Ik zie een dagtaak voor je. Als jij nou even een plaatje vindt van een M6 en een 430 op Canadese platen, in dezelfde foto, stuur je die naar AB en kunnen ze het aanpassen.

Deal?
les van de dag: wissel eerst van auto voor je gaat racen, dan krijg je allebei je bedrag aangezien je geeneen van beide eigenaar bent van het voertuig waarmee je rijdt.
Prima aktie, dit soort mensen heeft geen verantwoordelijkheidsgevoel. Dan maar zo voordat er ongelukken komen. Als je wilt racen met zo’n auto, ga dan lekker naar een track day. Ik neem aan dat die er in Canada ook wel zijn.
Ok, die lui moet je straffen… maar doe het niet door wagens van rond de €200.000 af te nemen… dat is gewoon te veel. Geef die dan een boete van €40.000 om eens gek te doen… dan heb je hetzelfde effect: de schatkist krijgt hetzelfde bedrag binnen en die mensen zijn dan flink afgestraft. Daarvoor hoef je zo’n dure wagen niet te veilen.
@xilver: Onzin, op die manier laat je het echt lekker voelen. Van mij mag er ook nog een fikse rij-ontzegging en/of (voorwaardelijke) celstraf bij.

200 waar je 60 mag is echt niet normaal meer. Er hoeft maar iets te gebeuren en je stuift zo een huiskamer of kruidenierswinkel binnen. Je zou er maar net eieren aan het halen zijn.

Op mensenlevens kun je geen prijs zetten en deze 2 idioten hebben er aardig wat op het spel gezet.
@bozewolf: mmm persoonlijk vind ik het toch wat overdreven…. Net zoals die inkomensgebonden boetes… niet echt een fair systeem maar wat ga je er aan doen…
En terecht. Maar is een (al dan niet korte) celstraf niet effectiever? Paar zeepjes oprapen. Geld hebben ze waarschijnlijk immers zat.
Leuk bedacht, die lui bedenken zich wel een paar keer voor ze weer zoiets doen. Zuur is het wel. Die tweede eigenaar van de Ferrari zal ook niet blij zijn…
‘Daarbij miste zij nog maar net een moeder die met haar twee kinderen te voet was.’

ooh de sensatie…vermoed dat dit er bij was verzonnen
@DePannekoek: of ze zagen het van heel ver en moeder verschrok zich door de mooie uitlaat geluiden :)
Ja voor die veiling wil ik me melden.
@majinstar: Voor de M6 zeker? :p
Kansloos land dat Canada. Dit slaat nergens op.
@Bert: Doe jij mee aan de generalisatiequiz vandaag?

Wat is nu eigenlijk het kansloze? Dat die 2 de Senna uithangen of de aanpak van de overheid?

Licht jezelf eens toe…
@bozewolf: Wat denk jij?
De overheid daar natuurlijk, ik ken geen land wat nog meer hypocriet als Canada is.
Ik geloof er niks van dat ze een vrouw en kind (Cliché) net aan mistte.
En 200 tip je gewoon erg snel aan in zon auto, ik heb laatst een proefritje gedaan in een California en schrok er van hoe snel je de 200 even aantipt.

Daar buiten heeft Canada wel meer dingen waar ik een gruwelijke hekel aan heb,
generaliseren probeer ik niet te doen het is mijn persoonlijke opvatting.
best bummer dat ze hun autos moete afgeve :s , maar aan de andere kant is 200 waar je 60 mag egt overdreven …
Op zich geen slechte methode, auto in beslag nemen en veilen. Wel jammer dat ze nog een deel van de opbrengst krijgen. Ik denk dat als gewoon de hele opbrengst naar de schatkist zou verdwijnen het nog meer pijn zo doen.
De rijontzegging vind ik dan weer erg kort, 15 dagen.
Pijnlijk voor dat familielid.. maarja ik denk misschien ook wel dat wanneer ze zo’n auto kunnen kopen, een vervangauto niet lang zal nablijven…
Net goed! ben blij dat je zo’n supercar mag rijden! Ga er dan ook met respect mee om, en mensen in gevaar brengen? Dat is helemaal nog done. Net goed dat afpakken!
http://www.vancouversun.com/Ferrari+most+expensive+vehicle+forfeited+province/3876151/story.html

Mooie weg omhoog naar mount seymoure, maar is vlak bij een winkelcentrum en een school, dus terecht…
rijontzegging is zo veel beter op zijn plaats dan een geldboete… of een financiële straf door middel van dit soort veilingen.

om even terug te komen op het verhaal van de overtredingen en de misdrijven. het wetboek van strafrecht is opgedeeld in 3 delen, de strafbepaling, de overtredingen en de misdrijven. het verschilt tussen een overtreding en een misdrijf is kort samengevat dat een overtreding iets is waar je een boete voor krijgt en een misdrijf wordt voor de rechter afgehandeld en zorgt bij een veroordeling ook voor een vermelding op je strafblad. zoals ik de situatie kan inschatten, maar ik weet niet hoe de Canadese wetgeving in elkaar steekt, is de snelheid niet zozeer het probleem. maar als je 200 rijdt waar je 60 mag breng je jezelf en andere verkeersgebruikers ernstig in gevaar. en dat is in ieder geval in nederland wel een misdrijf.
@roan: Leuk verhaaltje, maar het gaat hier om Canada. Die hebben vast niet dezelfde wetgeving als hier.

Maar veilen is en blijft een vorm van gelegaliseerde diefstal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).