Polizei krijgt een arsenaal aan Opel Insignia’s

Auteur: , 47 Reacties

De Nederlandse Sterke Arm der Wet rijdt VW (KLPD uitgezonderd, die blijven trouw aan Volvo). In Groot Brittannië gaat de politie massaal aan de Bimmer en in Duitsland krijgt de Polizei nu deze Insignia's voorgeschoteld.

Opel heeft een lucratief dealtje gesloten met de Duitse dienders. Ze zijn van plan om in totaal 800 auto’s met het Blitz-logo te bestellen in de komende jaren. De eerste lading van 25 Insignia’s is inmiddels gearriveerd (foto). Later volgen en nog 75. Aangezien er ook politiehonden vervoerd moeten worden is er gekozen voor de station-uitvoering van de Insignia, ook wel Sports Tourer genaamd. Politiemannen en -vrouwen uit de deelstaat Hessen zijn de eersten die de autootjes in ontvangst mogen nemen.

De blauwgrijze patrouillewagens zijn onder meer voorzien van extra luidsprekers, een waarschuwingssysteem achter de achterruit (met LED-lampjes), brandblussers en een uitschuifbare unit in de kofferruimte. Dat laatste kan worden vervangen door boxen waarin ze politiekeffertjes kunnen bewaren.

Mocht u vaak de Autobahn onveilig maken en denken dat u nu moet uitkijken voor deze gecamoufleerde gezinswagens: dat hoeft dus niet. Op de Duitse snelwegen zijn het vooral de (groenige) X3’s en andere onopvallende dienstauto’s die de dienst uitmaken.47 reacties

Hadden ze niet eerst 5series? Die vind ik wel wat mooier dan zo´n lelijke Opel eigenlijk..
Ik heb niet met Opel, wel met Volkswagen, heel gek, allebei vrij saaie merken.. Alleen Opel probeert er onderuit te komen.. tsjaa…
En waren ze vroeger trouwens ook niet groen-wit?
@snelisanders: ze rijden hier bij ons in van alles en nog wat. Ze hebben Passatjes rondrijden T5’jes Bmwtjes, Mercedes zie je ook wel…

OT: Niks mis mee is wel leuk :D
@Arnold: Ik bedoelde eigenlijk volkswagens en opels in het algemeen, niet zozeer alleen van de politie.
@snelisanders: Wikipedia zegt me – niet veel, want mijn Duits is beperkt, maar toch – dit:

Tot aan de politiehervorming van midden de jaren ’70 waren er veel lokale politiekorpsen, en die hadden elk hun eigen kleurstelling. Vaak donkergroen of donkerblauw, en dat werd een probleem want er gebeurden te veel ongelukken ’s nachts.

Dan is men maar overgestapt op wit-groen. Felgroen.

Vanaf 2000 ging men naar zilver-groen, omdat zilvergrijze auto’s beter in de markt liggen dan witte, en ze dus als occasies makkelijker te verkopen waren.

Sinds kort stappen alle deelstaten nu gelijkelijk over op zilver-blauw.
@Esprit_de_Flandre: Had volgens mij ook te maken met dat in ze willen dat de EU massaal allemaal blauw gaan associëren met de politie (ooit ergens gelezen).
@Esprit_de_Flandre:
Tannengrün heete die groene kleur, dennengroen in onze taal
Bijnaam van de veldwachters was ook ‘die Grünen’ (had niets met het milieu te maken)
Wir Lieben Auto’s…
Overal lekker aan het bezuinigen.De tijd dat de agenten dikke autos konden rijden is voorbij.DAn maar een slopel
Gelukkig hebben ze niet meer die kolossale zwaailichten op het dak al zijn ze nu nog wel groot!
dus de Europeese aanbesteding geld alleen voor het domste knulletje van de klas ??
@lincoln: geef toe dat er betere opties waren
patrouileren deze ook op de autobahn want daarvoor doet deze toch tekort ;-)
the-budel-guy
@bpc: Mocht u vaak de Autobahn onveilig maken en denken dat u nu moet uitkijken voor deze gecamoufleerde gezinswagens: dat hoeft dus niet. Op de Duitse snelwegen zijn het vooral de (groenige) X3?s en dandere onopvallende dienstauto’s die daar de dienst uit maken.
@the-budel-guy: ik ben wel is tegengehouden door een bmw 5 maar die was niet gecamoufleerd
Toch bijzonder eigenlijk dat (voor zover ik weet althans) hier in Europa de politieauto’s gewoon standaard auto’s zijn met wat aanpassingen voor de politie, terwijl Ford in de USA speciaal voor de cops een auto ontwikkelt.
@rotorhead:

deze auto,s kosten ook door de aanpassingen het dubbele van een burger insignia ..

en Ford heeft zooooooveel verdient aan hun Panther platform ..
daar kunnen inmiddels wel eens wat nieuws voor verzinnen ..
@rotorhead: Te veel versplintering in Europa, zowel qua merken als qua landen. De Amerikaanse overheid wil nationaal kopen, en dan zijn er drie keuzes: GM, Ford of Chrysler. 90% van de aanbestedingen gebeurt bij één van die drie.

In Europa wil men ook zoveel mogelijk nationaal kopen economie ondersteunen hé). Maar dat wil zeggen voor Spanje een Seat, voor Duitsland een MB/BMW/Vag/Opel, voor Zweden een Saab/Volvo, voor Italië iets uit de Fiat-stal, voor Frankrijk Renault/PSA, voor Tsjechië een Skoda.

Als die allemaal een eigen flikkenkar ontwikkelen krijgen ze dat nooit terugverdient op de kleine, eigen, nationale markt. Alleen VW zou het eventueel nog kunnen, als ze die dan als VW/Audi, Seat en Skoda wordt gepresenteerd.
Is de eerste Insignia die ik zie met plastic wieldoppen….
Ziet er niet uit… Ben sowieso al geen Opel fan…
Nette Polizei’s! Had vanmiddag rijles en kwam ook een aantal Duitse politieauto’s tegen.. van die blauwe VW Passat’s..
@ rotorhead

Blijkbaar hebben wij fatsoenlijke auto’s.
@Faalhaas:

doe maar effe huiswerk knul ..
the-budel-guy
totaal geen verkeerde auto die insignia wij moesten hem een tijdje terug testen voor de zaak en dan de 2.0 tdci met 180 PK ST.
ging behoorlijk vlot maar had van de Duitse Polizei toch minstens een 530D verwacht
Lezen jullie je eigen commentaar niet? Engelse politie krijgt juist geen BMW. Ze hebben ze nu wel veel, maar da’s dus over:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-11601537
Dat van de autobahn heb ik gemerkt, werd laatst bij de irschenberg nog stilgezet door een zwarte 530d, waarom weet ik nog steeds niet, alleen papieren checken en mocht weer verder.. Kwam wel heel gestappo over trouwens..
Lelijk koop dan een Porsche net als de nl vroeger.
Krijgen die nog nieuwe dienstautos?
@Lincoln:

hey pik .. neem es effe een andere nick ..
Ook de Autobahnpolizei gaat over naar (gedeeltelijk) blauwe auto’s. Sterker nog, overal binnen de EU wordt alles wat met de politie te maken heeft blauw. De kleding van Duitse politieagenten gaat dus ook van groen naar blauw, zwaai- en andere signaallichten worden overal blauw etc. Bij een aantal hulpdiensten wordt het blauw geaccentueerd door (neon)gele reflectiestrips.

Weet je trouwens waarom de basiskleur van de Duitse politiewagens tegenwoordig zilvergrijs is i.p.v. wit? Omdat ze dan na gedane arbeid beter te verkopen zijn op de tweedehands markt.
Zo, daar gaan de ruggen der Duitsche dienders…
@Griffin: Hoe bedoel je dat?? De Insignia is juist de auto die het AGR label heeft (Aktion Gesunder Rücken); dat is een samenwerkingsverband van artsen en therapeuten die o.m. het zitmeubilair in auto’s beoordelen op hun doeltreffendheid bij het VOORKOMEN van rugproblemen….
@406_v6: jaja, “wij van WC eend…”. Opel maakt tegenwoordig best aansprekelijke wagens, maar voor zitmeubilair moet je niet in Duitsland zijn (de Zweden of, als je meer zacht zit, de Fransen doen dat aanzienlijk beter). Mijn slechte rug komt voor een deel door de abominabele stoelen van een opel omega.
Dat blauw past niet vind ik. Groen vond ik altijd veel mooier, typisch Duits. Wel behoorlijk saaie auto’s. Toch wel jammer dat ze in Europa (muv de Britten met hun BMW’s en de Carabinieri) altijd saaie auto’s gebruiken voor de politie.
Hier in Mexico rijden ze rond in Dodge Chargers en Ford F-150 pick ups. Dat zijn indrukwekkende politiewagens.
Jammer dat die auto op wieldoppen staan.
@the-budel-guy volgens mij haal je verschillende auto’s door elkaar, tdci hoort bij ford en cdti hoort bij opel, en daarbij is de ‘dikste’ diesel in een insignia maar de 2.0 cdti met 160pk en miss is tie in jou ogen vlot maar dat valt reuze mee want een a6 2.0 tdi met 136pk heeft dezelfde acceleratietijd van 0-100 en die is tog wat zwaarder.
@ Lincoln

Haphap ghehe
Raar zeg, was pas in de VW fabriek in emden en daar stond echt een gigantisch parkeerveld met allemaal vorig model passats (b6) duizenden. En die werden allemaal aan de duitse politzei geleverd.
Jammer van de wieldoppen.
Waarom zijn deze Opels blauw en die BMW X3 versies groen? Heeft de Deutsche Polizei geen uniforme bestickering zoals de Nederlandse politie?
@Freewarefreak: Mischien ff de commentaren hierboven lezen voor je reaguurt?
@Freewarefreak: Mischien ff de commentaren hierboven lezen voor je reaguurt?
@406_v6: Oeps.. ik had het commentje van Esprit de Flandre over het hoofd gezien.. ze worden dus geleidelijk allemaal blauw.. ach ja vrijdag he.. bijna weekend.. ;)
Eindelijk heeft de Duitse politie eens mooie wagens.
en wat is er motorisch mee gebeurt misschien ook wel interresant om te vermelden?
Leuk voor Opel, die kunnen wel wat extra omzet brauchen. Dat blauw is beter en mooier. Groen is voor padvinders, boswachters en Fuhrers.
Aardige auto maar die wieldoppen zijn een beetje jammer!
@DIRK: maar lichtmetalen velgen waar Cobra11 stijl mee omgegaan wordt is nog jammerder van het belastinggeld.
Dus binnenkort allemaal slechtgezinde duitse flikken omdat ze zich in die insigni(fic)as moeten verplaatsen… De boetes zullen lekker zijn.
Wat een dom geblaat over de wieldoppen. HET IS EEN POLIZEI auto geen status object van een leaserijder met kapsones. Stalenvelgen zijn sterker dan die LM shit.(buiten de kostprijs want iedereen moet op de kleintjes letten.)
Verder een prachtige auto met een imposante front.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).