Eerste renderings Ginetta G55 racer

Auteur: , 19 Reacties

Ginetta werkt aan een de G55, een nieuwe racer die begin komend jaar af moet zijn.

De G55 staat 13 januari op de 2011 Autosport International show die in Engeland wordt gehouden. Het is de opvolger van de G50 en deze nieuwe versie wordt uitgerust met een 3,7 liter V6 van Ford, goed voor ongeveer 375 pk. Uiteraard is de Ginetta voorzien van achterwielaandrijving. De remmen zijn verbeterd ten opzichte van de G50 en ook de aerodynamica en het uitlaatsysteem zijn flink opgefrist.

De G50 is een succesnummer dat vele races in het GT4 kampioenschap heeft weten te winnen en deze G55 is uiteraard ontworpen om nog veel meer successen te behalen. De prijs komt op ongeveer 75.000 pond (op dit moment zo’n 88.500 euro). In het verleden werden er ook straatlegale Ginetta’s gebouwd en laten we eerlijk zijn: die zien we hier ook graag van verschijnen!

Ginetta G55 rear19 reacties

Potverdomme wat een geile bak op de vrijdagmorgen…
Dit zijn mij eerste gedachte bij het zien ervan:
)


Fail (wat uiterlijk betreft).
@primramessar:
Laat me raden, jij rijdt in een DS?

http://www.autoevolution.com/images/news/jay-leno-escapes-traffic-jam-with-citroen-ds-4004_2.jpgl)

Dikke wagen, eerste model was/is ook al meesterlijk, en in feite voor een habbekrats…
@wouter:

Nee hoor. Suzuki alto 1984. Topsnelheid 130km/h (140 wind mee), 0-100 in ehm.. veel seconden.
Hmm, barst…

http://www.vootar.com/imgs/elementos/1267561792_LotusExige.jpg

http://image.internetautoguide.com/f/auto-news/2009-dodge-viper-acr-dyno-test-and-car-specifications/17291919%2Bcr1%2Bre0%2Bar1/2009-dodge-viper-acr.jpg
@CasperH: “In het verleden werden er ook straatlegale Ginetta’s gebouwd en laten we eerlijk zijn: die zien we hier ook graag van verschijnen!”

Nee dank u.. speciaal door jouw opmerking de G34 nog eens goed bekeken, wat een lelijk ding.. deze G55 ziet er wel redelijk uit.. maar zoals Jack al laat zien wel een mengelmoesje.. afijn dat weten we.. want dan gaat iedereen roepen “welke auto is dat nou niet..” Maar goed, als die maar lekker snel is mag het.
Is dit de nieuwe dodge viper?
@Jan: Ook mijn eerste ingeving.
’t Is gelukkig niet zo’n zeecontainer geworden als die andere G55.. Gaaf ding zeg!
En alweer een mooie Ginetta. Bijna al hun auto’s zijn mooie modellen geworden. Eenvoudige eerlijke techniek, geen overdreven poespas, echte rijdersauto’s. Terecht dat dit kitcar merk de tand des tijds schijnbaar goed doorstaat.
die gespotte Ginetta is echt ge-wel-dig!!!
Deze G55 lijkt me net even iets groter dan de G50. Klopt dat?
De G50 deed het goed in GT4. In Engeland reed vorig jaar ook een GT3 versie rond. Weliswaar buiten mededinging want niet gehomologeerd.
Die wagen had een geknepen versie van de Zytek (Ginetta & Zytek zijn tegenwoordig één) 4 liter V8 (een Le Mans blok). Ook erg leuk !
GT3 is voor vele autobouwers een leuke extra melkkoe, dus Ginetta doet er verstandig aan ook van de G55 een GT3 te bouwen…
Heerlijk. To the point. Geen overbodig geneuzel. Goed bezig!
Maakt ’t makkelijk(er) om TVR te vergeten.
doet me een beetje denken aan een Viper..
Ik vind deze echt wel vet! En in tegenstelling tot anderen hier, doet deze mij niet meteen aan een viper denken..ben ik nu raar?
Nou, dat ziet er best lekker uit!
wat een auto’s he ik ben fan een van mijn favo merken! ze schijnen beter te rijden als lotus en ze zijn vrij goedkoopvoor wat je krijgt !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).