Video: Michèle Mouton legt Audi Sport Quattro op z’n dak

Auteur: , 44 Reacties

Kijk dames, daarom laten wij mannen jullie dus nooit in onze dure auto rijden.

Dit weekend vond de jaarlijks terugkerende ‘Race of Champions‘ plaats (compilatie). Op dit evenement in Düsseldorf wordt groots uitgepakt: zo ongeveer alle bekende sterren uit elke discipline in de racesport worden ingevlogen om het publiek te vermaken met shows en races. De winnaar van de Trophy was Filipe Albuquerque, en ‘zee Germans‘ gingen er (verrassend?) met de Nations Cup vandoor. Maar de Race zal dit jaar wat beter blijven hangen als de Demolition Derby die het publiek voorgeschoteld kreeg.

Want uiteraard geldt ook hier: waar gehakt wordt, vallen spaanders. En spaanders vielen er dit weekend. Zo legde de Grande Dame van de rallysport, Michèle Mouton, met behulp van een kerbstone, een Audi Sport Quattro S1 ondersteboven. De Audi kan zich nu in het illustere rijtje van Mercedes A-klasse, Citroën Nemo, Land Rover Defender, Dacia Logan, en Renault Kangoo scharen.

Voor een video inclusief verslavend turbogeluid, een gekke bekken trekkende Schumi en mevrouw Schaap die vergeet het gas los te laten als haar wielen al lang en breed naar de hemel staan te wijzen, kan je HIERRR terecht.44 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Gebeurt niet vaak, de S1 Quattro is/was donders goed.
dat betekent niet dat je hem nu kan afzeiken
Kan de beste overkomen :D
@Belg: Jaja, net zoals de Titanic laten zinken zeker?
http://www.youtube.com/watch?v=atKQ8Q3UZMU
@sir_smokalot: WOEi… LOL
Faith in humanity restored: keurig dat er vele reaguurders zijn die direct in de verdediging schieten als ‘La Mouton’ een foutje maakt. Alsof Senna nooit eens een foutje maakte, Schumacher nooit schade reed, Röhl nooit crashte, Vatanen geen remfouten maakte, en Lauda,. naja Niki had misschien gewoon pech.

Chapeu. En @Zjonnie : Teef kan echt niet!
Maar wat zijn die kerbstones hoog en de vering amerikaans… Had zo’n audi wat strakker verwacht!
Pittige tante die nog steeds de meest succesvolle vrouw in de autosport is.
Uitvindster van dit soort evenementen
Heeft met de dikste rally kanonnen gereden en de allermooiste klassiekers, waaronder de Alpine Renault A110, de deels helaas vergeten Fiat 131 Abarth en de 205T16.
Ik vergeef het haar ;)
’t is een vrouwe en een fransoos :P zegt genoeg toch
Wat een schaap zeg! (lachband aanzetten doet)
the-budel-guy
oke nu moet Michèle Mouton dood of is dat iets te overdreven ?? :P
gedwongenleaser
@the-budel-guy: sukkel
-edit: nutteloze bijdrage-
De eerste en de laatste keer dat er een vrouw meerijdt….hopelijk…wát een vertoning zeg, horende bij de beste coureurs van de wereld…hahaha

Beetje een Ken Block modderfiguur !
Kijk, zo’n blunder heb ik Stirling Moss nog nooit zien maken. En die zit volgens mij al in zijn 80 en rijdt af en toe ook nog.
@midasracer: Zolang hij niet in liftkokers kukelt inderdaad.
@midasracer:
Heeft van het jaar nog zijn vers aangeschafte RS 61 in kreukels gereden…

http://www.carsuk.net/stirling-moss-porsche-rs61-crash-at-monterey/
@Stijn: Ja maar was niet zijn schuld, iemand anders ramde hem. Van die liftschacht is wat sullig, maar toch diep respekt voor de man.
Original_Arnoud
Michèle Mouton werd in 1982 maar nipt van de wereldtitel afgehouden door ene Walter Rörhl.. Dat zegt genoeg over de kwaliteiten van deze dame. Ik heb niets dan respect voor deze dame die een 600pk sterke S1 in bedwang kon houden op allerlei soorten wegdek hoewel ze eigenlijk gewoon moeder was. Dat ze nu een S1 op de kant legt heeft waarschijnlijk te maken met weg ebbende reflexen.
@Original_Arnoud:
Yep en toen zei Walter: zelfs een aap kan met vierwielaandrijving rally rijden…
@Stijn: Toch apart dat je dan zo weinig apen in de WRC ziet, he?

Michele Mouton > 99.9% van het autoblog publiek.
@bozewolf:
Dat zou ik naar 100% willen optrekken! Zeg ook niets slechts over Mouton, gaf terloops enkel die krasse uitspraak van Walter mee. Ja ze was top (voornamelijk in ’82) maar daar droeg de Quattro (een echte revolutie tov zijn toenmalige concurrenten) véél toe bij. Maar ongetwijfeld gaat Mouton over gigantische rijcapaciteiten beschikken. Dit is slechts een knullig ongelukje.
@Stijn: Ok, dan begrijpen wij elkaar :P

Toch zou ik het wel eens willen zien…een aap achter het stuur
@bozewolf: al eens het ruimtelijk inzicht, coordinatie en reactievermogen van een aap aanschouwd die op volle vaart door de bomen slingert?? Leer ze autorijden en ze rijden iedereen naar huis… gelukkig zijn wij mensen, voorlopig, te slim om ze dat aan te leren…

Verder is Madame Mouton wel de organisatrice tevens ontwerper van de baan…
@Stijn: maar wel een ruige kar in puin, het is niet zo dat er morgen weer 1000 nieuwe van de sport quattro gemaakt worden,.. die rorhl heeft een tijdje geleden ook nog eens met de S1 in de bergen rong geknald, daar flikkert hij die S1 toch ook niet op z’n kant,.. ik zeg dus, walter kan het nog, die franse t**f hier niet meer .
peter - italia
geinig dat er personen zijn die haar proberen zwart te maken… denk dat mouton een ‘stukkie’ beter sturen kan dan alle autobloggers hier….helemaal met een 500pk sterke tractor (laten we eerlijk zijn…erg verfijnt is een S1 niet… een focus wrc is sneller en makkelijker)
@peter – italia: Tsja, AB moet toch beetje cateren naar het nivo van de meeste lezers hier. Vandaar dat de toon al wordt gezet in het artikel.

Want er zijn maar weinig dingen die voor 15 jarige ventjes leuker zijn dan heel hard roepen dat vrouwen niet kunnen rijden.
Wat is de telegraaf toch een slechte krant he!

hier hun artikel over deze “crash”:
http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/8352579/__Veel_schade_Audi_s_bij_Race_of_Champions__.html

Michael Schumacher crasht Audi, jawel, Schumi him self… Waar the fuck halen hun dat nou weer vandaan?

hahahaha OT: Blij dat er geen vreselijke schade is aan de audi, wat een geweldig apparaat!
Ik kan het de 59 jarige Mouton niet kwalijk nemen dat ze een dergelijke machine op zijn dak legt. het beste zal er wel af zijn bij dr en die wagen zal zo goed geconserveerd worden dat hij wrs net zo goed is als toen hij nieuw was.

al met al indrukwekkend, en toch ook een tikkie zonde van deze uber-audi, de laatste echt vette audi als je het mij vraagt.
ten toon spreiden dat je niets maar dan ook niets snapt van rallysport: iemand afzeiken die met 600pk over besneeuwde bospaden joeg tussen de bomen met een snelheid die ruim hoger lag dan de hoogste snelheid die jij ooit op een overzichtelijke B-weg hebt gehaald onder nagenoeg perfecte omstandigheden.
Zij rijdt met 1 hand en 1 oog nog 99% van de bezoekers hier het snot voor de ogen..
Voor alle afzeikers hier wil ik ook nog even dit filmpje posten. Marcus Gronholm toenmalig WRChampion, die in een zelfde soort exhibitierun tijdens de 2002 race of champions(nog op deels onverhard), een Peugeot 206 WRC (waar hij dus iedere dag in reed toendertijd) op zijn dak legt, terwijl indruk te maken op Jeff Gordon.
Dat Mouton dan nou zo’n beest op zijn kant legt, waar ze waarschijnlijk 25 jaar geleden in heeft gereden, het zij zo.

http://www.youtube.com/watch?v=ngMnzzbJnPQ
ze reed over de curve in de bocht heen, gebeurt met race en rally autos wel vaker als ze te hard er over heen gaan…. de auto rolt juist omver omdat hij strak geveerd is, de hobbel is te groot om op te kunnen vangen.
Ach, Loeb was slechts tweede in de Race of Champions dit jaar. Na drie keer eerste. Hij wordt oud… ;)
Dit is nu een auto premium op zn dak leggen……
haha dat gezicht van schumacher :) lijkt vrij weinig schade!
ahh wat is dit zonde, pijnlijk om naar te kijken.
Zonde van de schade aan die dikke Quattro!
jammer kan gebeuren zonde van die mooie audi
die kop van schumacher geweldig
Iedereen die beweert dat deze vrouw niet kan rijden door dit jammerlijke voorvalletje, moet toch even 2x denken voor men dit plaatst.
Het is niet omdat je autocoureur bent en goed kan rijden, dat je daarom nooit meer een foutje maakt…
Zelfs de beste kunnen in de fout gaan, hier had ze gewoon de bocht te diep en te scherp gesneden, kan iedereen gebeuren, zeker als men nog eens tegen tijd rijdt.

De audi lijkt me ook niet erg beschadigd te zijn, zullen wel dure onderdelen zijn, maar die zullen ze heus wel repareren hoor!
hoe raakte dat circuit in de keuken?
Zo’n kerbstone…. is net een klein schansje.. :p
op wieltjes terug zetten en verder rijden
Voor de mietjes met de grote mond… check this en daarna braaf respect hebben voor deze dame!
http://www.skiddplayer.com/video/5796/drivers-republic-ride-in-the-a
En hier nog één…. weinigen onder ons zouden het droog hebben gehouden als je hier naast had gezeten….
http://www.dailymotion.com/video/x6veif_michele-mouton-audi-s1-quattro-grou_auto
pure horror
Dit soort monster autos mogen alleen echte mannen rijden!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).